dimarts, 20 de març del 2012

Prèvia de la jornada (30a)

Ahir encara analitzava la 29a jornada i avui preparem la 30a...

Quedaran després d'aqesta vuit cites per tancar la temporada i els capricis del calendari ens han deixat una jornada carregada de partidassos. Una jornada que es concentra en un sol dia, feiner, però que convida a acostar-se a algun dels camps del nostre futbol: el moment de la temporada i la intensitat amb què es viuen objectius tan importants com el play-off o la tercera plaça de descens són al·licients més que suficients.

Sigui com sigui, així podria acabar la jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà l'onzena jornada dels pratencs al capdavant, vuitena de consecutiva.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat, té plaça assegurada. Els pratencs mantindran el liderat i la plaça de play-off, ja que compten amb 10 punts de marge sobre el cinquè classificat.
  • Espanyol B, és un cas especial. Seguirà en play-off sempre que el Terrassa no li guanyi el goal average. Per fer-ho, els terrassencs haurien de derrotar-lo dimecres per cinc gols de diferència.
  • Pobla Mafumet, Manlleu, Terrassa i Rubí es disputen dues places. Tots ells necessiten un triomf si volen dependre d'ells mateixos. Per primer cop entre el quartet d'aspirants (si bé ja va ser tercer en la jornada inaugural) el Rubí. Els vallesans necessitarien una desfeta de Manlleu i Terrassa, i guanyar de dos gols el líder, per tenir millor diferència que els osonencs, ara quarts.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs tenen la salvació, que marquen Vilanova i Vic, un punt per sobre. Els colomencs necessiten guanyar i esperar que algun dels dos, o l'Olot (dos punts per sobre) no ho facin.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Olot, Vilanova, Vic i Gramenet. Els quatre es disputen ara la tercera plaça de descens. Els garrotxins, després d'haver recuperat els triomfs, se'n sortirien molt probablement amb un empat (si la Grama no guanya per golejada), mentre que els altres tres equips, separats per només un punt, necessiten el triomf.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació nou punts per sobre, mentre que els maresmencs són a tretze punts de la permanència.

Aquests són els horaris de la trentena jornada:


DIMECRES, 21 DE MARÇ

18'15h Muntanyesa-Vilanova 
19h Rubí-Prat
19'30h Gavà-Santboià
20h Olot-Pobla Mafumet
20h Vic-Masnou
20h Amposta-Castelldefels
20h Terrassa-Espanyol B
20'30h Europa-Manlleu
20'30h Vilafranca-Cornellà
20'30h Balaguer-Gramenet

És pràcticament impossible determinar quin és el partit de la jornada.

Jutgeu-ho vosaltres mateixos, us presento diverses propostes:

a)
A Rubí es trobaran, cara a cara, el líder, i màxim favorit per ser campió, contra l'equip revelació del curs, un conjunt vallesà que encara les nou últimes cites del curs amb plenes opcions d'entrar al play-off. El Prat espera allargar els seus excel·lents registres a domicili, però no ho tindrà fàcil. A Can Rosés només han guanyat tres equips (Vilafranca, Vic i Manlleu), i de l'última derrota rubinenca a casa ja fa més de tres mesos. Els vallesans enllacen set jornades sense perdre, mentre que el Prat encadena quatre triomfs seguits.

No us convenç?

b)
El segon classificat espera allargar la mala ratxa a domicili furgant a la ferida d'un rival directe. El Terrassa, cinquè, necessita un triomf a casa per mantenir, o recuperar, plaça a la zona de privilegi. Arriba a l'Olímpic vallesà l'Espanyol B. El partit podria ser a cara o creu per al tècnic egarenc, Miquel Olmo, després de les últimes desfetes, tres consecutives. El 4 a 0 de l'anada dóna, això sí, molts números als blanc-i-blaus de sumar un valuós goal average.

No us convenç?

c)
Primer duel d'aspirants que en pot descartar un (o complicar-li molt la vida) per a la lluita final. El Vilafranca busca trencar amb cinc jornades sense guanyar (1 punt de 15) rebent un Cornellà que deprés de l'últim empat s'ha complicat l'accés als play-off. Tot i això, els de Jordi Roger han sumat 7 dels últims 9 punts disponibles. Pels penedesencs, amb el quart 4 punts per sobre, una derrota els suposaria veure com la fita s'allunyaria, malgrat seguir completant un any excel·lent. Explica Lluís Montaner que si el Vilafranca no guanya igualarà la ratxa negativa més gran de Puchi: sis partits sense vèncer.

No us convenç?

d)
Un dels duels més atractius de la lliga. Un d'aquells que molts destacaríeu el mes d'agost com un dels partits a priori més vistosos de Tercera. El Nou Sardenya acollirà un duel d'equips que aspiraven a l'estiu a ser entre els quatre primers però que es troben, 29 jornades després, separats per 12 punts. L'Europa busca un triomf tranquil·litzador a casa contra el quart classificat, un Manlleu que arriba en un excel·lent moment a Gràcia, després de dos tres a zero consecutius, amb Dani Planagumà en ratxa. Els graciencs, amb quatre punts sobre el descens, necessiten mantenir les xifrs positives de casa si no volen patiments inesperats, però els osonencs busquen assegurar les places preferents a les quals retornaven dissabte.

No us convenç?

e)
Duel d'altes expectatives a la Garrotxa. Recuperat el camí dels triomfs, l'Olot rep el tercer classificat, la Pobla Mafumet, amb l'objectiu de sumar de tres en tres també a casa, on l'equip va començar el curs sent molt sòlid. El filial grana busca el quart triomf consecutiu i mantenir un dolç bagatge des que es va trencar amb el malefici de les victòries el 2012. Serà el debut d'Àlex Terma com a tècnic olotí a casa.

No us convenç?

f)
Duel directe, gairebé d'urgències, al Municipal de Vic. Després de la desfeta de dissabte contra el Rubí, els osonencs reben, al mateix escenari, el cuer de la categoria, un Masnou que després d'haver perdut amb el Santboià veu com les opcions de salvació es converteixen en remotes i passen per puntuar a Vic. Els de Pere Vila marquen la salvació (juntament amb el Vilanova, amb 33 punts). Per tant, un triomf dels maresmencs retallaria tres punts la distància amb la salvació, de 13 a 10.

No us convenç?

g)
Dos equips acomodats busquen fer el pas decisiu cap a la permanència. La derrota a Manlleu deixava el Gavà amb cinc punts de coixí sobre el descens. Un marge per no posar-se nerviós, però tampoc per confiar-se, tenint en compte que els equips de la part baixa sumen molts punts. Ara visita la Bòbila el Santboià que, tret de la desfeta a casa contra el Manlleu, està completant una gran segona volta. Els de Miguel López ocupen la part mitjana alta i buscaran un triomf que els duria a treure el cap entre el grup d'escollits.

No us convenç?

h)
La permanència també passa per Nou Barris. El Muntanyesa va sumant i, punt a punt, camina cap a la salvació. Tot i això només té 4 punts de marge sobre el descens, i tres sobre el rival d'aquesta jornada. El Vilanova arriba a Nou Barris després d'haver encadenat dues derrotes, esperant sumar per igualar amb els de Miki Carrillo a la taula. Una derrota exposaria els del Garraf a tornar a entrar en places de descens. El Vilanova no és entre els tres últims des de la jornada 25.

No us convenç?

i)
Necessita recuperar les victòries a casa l'Amposta. Els ebrencs, en plena crisi de resultats, quatre derrotes serguides, reben un Castelldefels que atravessa un moment pletòric. Els mariners ja acumulen set partits sense perdre i s'han ubicat en una plaça molt còmoda, a tocar de la peranència matemàtica. Els de Jordi Fabregat busquen guanyar i esperar l'ajuda de Muntanyesa o Masnou (contra el Vilanova i el Vic) per tal de retallar la distància amb la salvació, ara de nou punts.

No us convenç?

j)
Després d'haver vençut amb molta entrega a casa contra el Terrassa, la Grama necessita sumar a domicili. Un dels grans objectius dels colomencs, que només han sumat cinc punts lluny de Can Peixauet (sobre un total de 42 possibles). Visiten l'imprevisible Balaguer, que en l'últim duel a casa derrotava un rival directe com és el Vilanova. Els de Toni Romero buscaran una victòria que els pugui treure del descens, mentre que els de la Noguera, amb un marge de cinc punts, busquen guanyar per esborrar la paraula descens del seu horitzó a Tercera.


Bona oportunitat per acostar-vos als nostres camps entre setmana.

Jo, per logística i horaris, optaré per la d). Seré al Nou Sardenya, seguint l'Europa-Manlleu. Ho podreu seguir per Twitter i per tercera.cat.

I a vosaltres, quina opció us convenç més?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada