dimecres, 7 de març del 2012

Urgències a Balaguer

El Club de Futbol Balaguer segueix sent l'equip que millor rendibilitza els gols que marca. Havent-ne aconseguit 23 ha sumat 34 punts que el situen a la zona mitjana de la taula. L'aprofitament de les xifres golejadores de l'equip no van en consonància amb els guarismes dels registres econòmics del club.

[Informació elaborada gràcies a l'article publicat avui (dimarts) al diari Segre (pàgina 23), signat pels periodistes Joan Bové i J. C. Monge (enllaç aquí, cal subscripció), així com de la notícia que emetia Lleida Televisió i les informacions del periodista balaguerí Àlvar Llobet i de l'Albert Colell i dels jugadors de la plantilla del CF Balaguer].

L'Assemblea d'ahir / Joan Bové - Segre.com
L'entitat viu un mal moment econòmic. Ahir se celebava Assemblea extraordinària de socis a l'ajuntament balaguerí, en la qual la junta liderada pel president Josep Burgués va exposar el deute acumulat i les mesures per intentar pal·liar la difícil situació.

L'entitat necessita 84.500 € per acabar el curs cobrint el pressupost previst a inicis de temporada (210.000 €).

Per a aconseguir-los, el pla d'acció proposat per la directiva inclou la rebaixa d'un 30% del sou d'empleats i jugadors, així com una derrama de 20 euros que pagarà cada soci. Aquesta última decisió, i la venda d'uns adhesius de suport, donaran, segons els càlculs de l'entitat, uns 10.000 €.

La resta hauria d'arribar del suport institucional (l'ajuntament sembla disposat a ajudar si hi ha unió entre la massa social) i de la cerca d'algun patrocinador que pugui aportar uns 20.00 €. De fet, a l'Assemblea s'exposaven els casos fallits de patrocinadors previstos que al final s'han fet enrere.

El deute acumulat del Balaguer arriba fins als 110.000 €. El motiu, segons l'actual directiva, és la gestió de l'anterior junta (prèvia al canvi que es va viure el juny de 2010). Segons els actuals propietaris, el deute era de 240.000 € quan van arribar al càrrec.

El descens dels socis (un 22%) ha estat un altre dels factors que han afeblit l'entitat.

Els jugadors del Balaguer emetien dissabte un comunicat en què es mostraven al costat d'afició, junta i institucions per sortir de les dificultats que viu l'entitat. La plantilla desitja que se solucionin al més aviat possible els deutes. No han cobrat encara les mensualitats de desembre, gener i febrer.

Així ho explica Lleida TV, en una notícia emesa al programa Esports en Xarxa, de l'XTVL, del dimecres 7 de març:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada