dimecres, 30 de juliol del 2014

Benvinguts a Tercera. Capítol 2: Sabadell B

Obrim el curs 2014/2015 a Tercera.cat coneixent el perfil dels quatre equips nouvinguts a la categoria. A tres els donarem la benvinguda, ja que el seu ingrés a Tercera es deu a un motiu alegre, l'ascens de Primera Catalana el curs passat; i a un quart, el Prat, caldrà rebre'l com a ben tornat, ja que, si bé arriba descendit de Segona B, l'excel·lent tram final en què no va evitar per ben poc el descens, enriquirà encara més la Tercera, amb el record encara present d'haver estat l'honrós campió de la categoria fa només dos anys.


Celebracions a Viladecans, el dia de l'ascens // Pedro Salado - CESabadell.cat

Seguim donant benvingudes a equips ascendits. El Sabadell B va acabar sent el millor segon de Primera Catalana, després de superar el Viladecans a la promoció d'ascens, amb un gol aconseguit al partit de tornada, al Baix Llobregat. L'aposta del club vallesà per fer més competitiu el filial s'ha traduït en dos ascensos consecutius, que duen els arlequinats a l'estrena a Tercera, amb un bloc jove, de projecció, que no vol descartar res tot i formar part, a priori, del bloc d'equips que tenen la permanència com a objectiu clar (i inicial).

Analitza la irrupció del Sabadell B al grup català de Tercera el Miguel Ángel Rodríguez, reconegut seguidor arlequinat, amant del futbol català, i que destaca a més com a analista de dades de tot el que envolta l'equip vallesà. Podeu llegir-lo al seu blog, tasca que compagina amb la gestió del compte del grup Sphera dedicat a la Liga Adelante. També el podeu llegir a Twitter, on és molt actiu.

El tècnic del filial arlequinat, Toni Rodriguez // Pedro Salado - CESabadell.cat


21 anys després el Sabadell B podrà jugar a Tercera
article de Miguel Angel Rodríguez / @MiguelAngel32

Històric. Un gol olímpic d'Aleix Domínguez a Viladecans, el mes de juny passat, fa que el filial del Centre d'Esports Sabadell estigui a menys d'un mes de començar la seva primera temporada a l'àmbit estatal, a la Tercera Divisió. Un fet curiós, perquè el de Viladecans va significar el segon ascens a Tercera Divisió però, en canvi, els sabadellencs mai han militat en aquesta categoria. El primer ascens fou l'any 1993 amb un equip espectacular, amb jugadors de la talla de Piti Belmonte, Manel Martínez, Jordi González, José Luís Garzón, Titi... però el doble descens (esportiu i econòmic) del primer equip va fer impossible que el filial milités a Tercera i s'havia de conformar amb jugar un any més a Primera Catalana.

Una projecció, la del Sabadell B, meteòrica perquè fa només quatre anys, el filial sabadellenc militava a la llavors Segona Territorial. Tres ascensos en cinc temporades han portat l'equip a aquesta fita. I ho farà mantenint el mateix projecte de les dues darreres temporades, comandat per l'entrenador egarenc Toni Rodríguez, artífex dels dos ascensos consecutius de les darreres campanyes. Fins a la data nou fitxatges confirmats, tots ells joves per la condició d'equip filial, sots-23 i amb projecció per al primer equip de Segona Divisió. Tot i la seva joventut, alguns ja tenen experiència a la categoria, com és el cas d'Ernest Forgas, darrer pitxitxi de Tercera amb 21 dianes; Marc Ahufinger, procedent del Cerdanyola, Pol Moreno del Masnou, Sergio Campos i Oriol González del Gavà, Pol Roigé del Cornellà -tot i que la darrera temporada ha militat cedit al Castelldefels- o el davanter Pau Gené, de la Gramenet. A més, completen la llista de fitxatges els joves Albert Merino i Cesc Clotet, que provenen dels juvenils del Damm i Jàbac Terrassa, respectivament. Completaran la plantilla jugadors que van ser importants en l'ascens la temporada passada, com els porters Sergi Tienda i Iván Fuentes, els defenses Adrià Parera, Albert Estellés i Joan Noguera, els centrecampistes Marc Burgos, Yeray Sabariego, Aleix Dominguez i Marçal Lladó i el davanter Sergi Estrada. Aquest últim acabava com a màxim golejador de l'equip el curs passat, amb 15 gols a Primera Catalana.

Alegria, joventut i desvergonyiment a la plantilla arlequinada // Pedro Salado - CESabadell.cat

L'equip va començar la pretemporada la setmana passada i disputarà un total de set encontres de preparació abans del debut en lliga del 24 d'agost. Una de les notícies del filial arlequinat és que no jugarà els partits com a local a la ciutat de Sabadell. La temporada passada va jugar tot l'any al Municipal de Ca n'Oriac, però per qüestions tècniques s'ha decidit que el Pepín Valls de Castellar del Vallès sigui l'escenari on els sabadellencs faran la seva estrena a la categoria.

L'objectiu més immediat que té ara el cos tècnic encapçalat per Toni Rodríguez és acoblar tantes cares noves i adaptar-­se el més ràpid possible a una categoria tan igualada i de tanta qualitat com la Tercera Divisió. Com tot equip ascendit i debutant, el seu objectiu final no ha de ser un altre que la permanència un any més a la categoria, però aquest equip ja va demostrar la temporada anterior la seva qualitat, tot i ser també un nouvingut. Al marge dels resultats esportius, la primera premissa ha de ser formar jugadors capacitats per donar el salt en qualsevol moment a l'equip de Segona Divisió que dirigeix un altre egarenc com és Miquel Olmo. El que està clar és que l'afició arlequinada gaudirà com mai d'un filial en categoria estatal, tot esperant l'ansiós derbi vallesà contra el primer equip del Terrassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada