dimarts, 8 de juliol del 2014

[Onze ideal] Manel Sala (Manlleu)

Publiquem a tercera.cat la sèrie d'onze articles que ens serviran per presentar els onze integrants de l'Onze ideal de la temporada 2013/2014, així com per conèixer quin ha estat l'MVP del curs segons les 68 propostes que heu fet arribar a final de temporada. Podeu repassar els onze ideal de les dues temporades anteriors: 2011/2012 i 2012/2013.


Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

Manel Sala és explosivitat, és gol. El curs passat ja va fer un primer esclat, després d'arribar a Manlleu procedent de l'Olot, i aquest curs s'ha reivindicat, especialment amb una primera volta gairebé de rècord, amb 15-16 gols marcats (un dels gols a Sant Boi se li adjudicava per acta tot i ser gol en pròpia porteria dels locals). Un pòquer a la Devesa i molts gols per emmarcar han caracteritzat l'any de l'explosiu davanter, que ha fet mèrits de sobres per ser a la tria final. Entra a l'onze ideal que escolliu els lectors de tercera.cat com el 2n jugador més proposat, empatat amb Ernest Forgas, amb presència al 48% de les propostes. També ha estat el 3r jugador més votat a les propostes per a MVP del curs, amb un 13'24% de suports.


Foto: Àngel Garreta (CEEuropa.cat) / Muntatge: tercera.cat

Configuració de l'onze ideal 2013/2014:
Millor porter: Andrés 'Tato' Burgada (16%)
Jugador més proposat:
Segon: Ernest Forgas (48%)
Tercer: Manel Sala (48%)
Quart: Juan Pablo Amantini (41%)
Cinquè: Alex Cano (38%)
Sisè: Javi Sánchez (32%)
Setè: Nils Puchades (29%)
Vuitè: Baruc Nsué (28%)
Novè: Pep Caballé (28%)
Desè:

Ens parla de Manel Sala en David Osa, periodista que segueix, entre d'altres projectes (fins i tot té temps per estudiar Enginyeria de Telecomunicacions), l'actualitat de l'esport manlleuenc (futbol i hoquei sobre patins, principalment) per a La Xarxa.


Manel Sala, el gàngster amb botes
un article de David Osa / @david_osa_

Hi ha carrerons estrets i foscos que no tenen sortida, però on, a redós d'un llum que fa pampallugues, s'hi poden trobar gàngsters capaços d'acceptar feines al marge de la llei.


A Manlleu ens agradaria saber en quin d'aquests carrerons s'amaga Manel Sala. Ens l'imaginem recolzat a la paret, amb el cap cot i el rostre enfortit per una barba afaitada el dia anterior. Sense aixecar el ulls petits i la mirada del terra, amb un mig somriure i dient al seu interlocutor, amb veu profunda i contundent: "Això que em demanes és massa fàcil, comenta-li a un altre".


No sabem on s'amaga Manel Sala, ni tampoc quines són les condicions del pacte que va signar amb el diable per marcar tants gols inexplicables durant la mateixa temporada. I és que aquest curs 2013/2014 el davanter osonenc ha mostrat autèntiques genialitats en pràcticament tots els seus gols.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Està clar que si mai el destí l'hagués convertit en Sant Jordi, ell hauria proposat matar el drac amb els ulls embenats i a peu coix. I per suposat, a pilotades. En cas contrari no s'hi hauria posat.

De fet, "si no em suposa un repte, no m'hi poso" seria una de les declaracions que podria haver fet Manel Sala en una temporada en què ha marcat 21 gols 'oficials' i reconeguts per les actes dels partits de la FCF, encara que a la jornada 4, contra el Santboià, un dels seus dos gols l'introdueix el porter rival al fons de la xarxa.


El jugador del Manlleu ha estat durant moltes setmanes l'artiller de referència al capdavant dels golejadors del grup V de Tercera Divisió. A la jornada 26, l'últim cap de setmana de febrer, Manel Sala ja sumava 19 d'aquests 21 gols, i ho feia amb un xut de falta llunyà al Nou Sardenya. El segon entrenador, David Codina, va plasmar aquell dia, amb les mans al cap, la millor carta de presentació del davanter.



Cares de sorpresa, no n’hi ha per menys // Viu el Manlleu

L'oasi del desert manlleuenc

Si Manel Sala va ser un dels artífexs del segon play-off consecutiu del Manlleu el curs 2012/2013, aquesta temporada ho ha estat de la salvació. Una salvació que l'equip veia venir a pas lent però ferm gràcies a l'encert de la seva referència en atac.

Al futbol hi ha molts factors que afecten el transcurs d'un partit i d'una temporada, però si simplifiquem l'anàlisi és bastant encertat afirmar que sense els gols de Manel Sala, el Manlleu hauria començat la propera temporada a la Primera Catalana. Sense ell, l'equip osonenc hauria deixat de sumar 15 punts, suficients per passar de la desena posició (50 punts) a la divuitena (35 punts) i, per tant, de la salvació al descens.



Les lesions han frenat la projecció del davanter del Manlleu // Viu el Manlleu

Amb gols estratosfèrics i actuacions magistrals, com un pòquer de gols contra la Rapitenca, però amb el dubte d'aquest autogol ja esmentat, l'osonenc s'ha quedat amb les ganes d'aixecar amb contundència el títol honorífic de l'home amb més dianes a la seva competició, una fita que ja va aconseguir la temporada 2007/2008 amb el Santanyí balear. Lluitar per repetir-ho serà un repte.

I quan Manel Sala parla de reptes, en un carreró estret i fosc, i a redós d'un llum que fa pampallugues, un gàngster dibuixa un mig somriure: "Tracte fet".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada