divendres, 25 de juliol del 2014

Onze ideal i MVP 13/14: els resultats finals

Tanquem del tot la temporada 2013/2014 amb el recull final de totes les votacions per escollir l'onze ideal i l'MVP del curs a tercera.cat. Analitzem a fons els resultats que s'han desprès de les 68 propostes que han fet els lectors de la pàgina. Amb aquesta entrada tanquem l'any 3 del blog... els propers dies obrim la quarta temporada, amb novetats que anirem explicant a poc a poc. Tercera.cat (re)neix.


Aquest és l'onze ideal que heu escollit els lectors de tercera.cat per a aquesta temporada 2013/2014:


Fotos originals: totes, jugadors i fons, són d'Àngel Garreta (CEEuropa.cat), excepte les de Guillem Cornellà, de UEFigueres.cat i la d'Ernest Forgas, de Roger Capella (passioesportiva.cat) / Muntatge: tercera.cat

Enunciats en una alineació, són els següents onze futbolistes:

Andrés 'Tato' Burgada (Muntanyesa); Joel Marín (Cornellà), Juan Pablo Amantini (Muntanyesa), Alex Cano (Europa); Baruc Nsué (Cornellà), Guillem Cornellà (Figueres), Nils Puchades (Muntanyesa); Ernest Forgas (Rubí), Javi Sánchez (Europa) i Manel Sala (Manlleu).

Les últimes setmanes hem repassat els onze noms amb articles escrits per diversos informadors del futbol català i el grup català de Tercera. Els enllacem tot seguit:

Joel Marín, lateral? extrem? correcamins!, escrit per José Antonio Amores
Juan Pablo Amantini, el káiser, escrit per Manolo González
Nils Puchades, redempció a Nou Barris, escrit per Marcos Arizmendi
Ernest Forgas, més enllà del pitxitxi, escrit per Jaime Blanco
Manel Sala, el gàngster amb botes, escrit per David Osa

Els vots per configurar l'onze ideal, a partir de 68 propostes, han deixat aquests onze futbolistes ordenats així (xifres en % d'aparicions sobre les 68 votacions totals).

Joel Marín (Cornellà), el jugador més proposat // Àngel Garreta (REMImages.com)

Taula 1 - Onze ideal ordenat per la freqüència d'aparició dels jugadors en les propostes (en % sobre les 68 votacions)

Seguint la tradició dels cursos anteriors, si escollíssim una banqueta formada per un porter i dos jugadors més per línia, la formarien els següents homes:

Dani Barragán, de porter de l'onze ideal fa un any a porter suplent // Àngel Garreta (REMImages.com)

Són a la banqueta: Dani Barragán (Manlleu); Oriol Dot (Terrassa) i Narcís Pèlach 'Chicho' (Palamós); Alberto Padilla (Muntanyesa) i Javi Lara (Europa); Alex Gallar (Terrassa) i Javi Revert (Palamós).

MVP
En paral·lel a l'onze ideal, demanàvem que proposéssiu jugadors per al títol d'MVP del grup català de Tercera d'aquest curs. El podi de jugadors que succeeix el del curs passat (amb Carlos Martínez, de l'Olot, al capdavant), és el següent:

1r Ernest Forgas (Rubí)
2n Nils Puchades (Muntanyesa)
3r Manel Sala (Manlleu)


Ernest Forgas, MVP del curs per als lectors de tercera.cat // Àngel Garreta (REMImages.com)


En total s'han proposat 16 jugadors per a MVP del campionat. Les votacions han quedat així (xifres en % d'aparicions sobre les 68 votacions totals):

Taula 2 - Vots per a l'MVP de la temporada (en % sobre les 68 votacions totals)

Són 16 jugadors de 10 equips diferents. Al capdavant dels equips més repetits hi ha la Muntanyesa, amb 3 jugadors proposats. El seguirien el Rubí, l'Europa, el Terrassa i el Cornellà, amb dos jugadors cadascú. Tenen un representant el Manlleu, el Figueres, el Vilafranca, el Vilassar de Mar i el Palamós.


Manel Sala, tercer a la llista d'MVP del curs // Àngel Garreta (REMImages.com)

El jugador més votat a l'MVP que no apareix a l'onze ideal és Santi Triguero, del Vilafranca. És cinquè (amb Guillem Cornellà) a les propostes, i a l'onze ideal era el 18è home més proposat.


Santi Triguero, cinquè més votat per a l'MVP // Àngel Garreta (REMImages.com)

L'MVP del curs, Ernest Forgas, ha aparegut en pràcticament tres de cada deu votacions.


Les votacions

Ho hem vist ja a l'MVP, però en general ha estat un any de votacions molt repartides. Si els cursos anteriors els jugadors més proposats apareixien en el 75% o més de les alineacions, enguany s'han anomenat més futbolistes i, per tant, els vots han anat molt més repartits.

Després d'haver repassat, en onze entregues, els jugadors que formen part de l'onze ideal de la Tercera 2013/2014, és el moment de reproduir totes les votacions, amb els 154 futbolistes que heu proposat per formar part dels onze escollits. Sota la taula, més dades!


Taula 3. Vots totals (en % sobre les 68 votacions)

Són 154 jugadors de tots els equips participants... amb un petit "però". La Gramenet té dos jugadors al llistat que van iniciar la temporada amb els colomencs... però que la van acabar lluny de Can Peixauet. A la següent taula mostrem el nombre de jugadors proposats per equip, de més a menys. Comptem l'equip amb què el futbolista acabava el curs. El parèntesi indica la resta de jugadors que no van acabar la temporada amb l'equip en qüestió i que també han estat proposats per a l'onze.


Taula 4. Nombre de jugadors proposats per equip. Entre parèntesi, futbolistes que no van acabar el curs a l'equip

Els quatre primers equips es corresponen als equips que han disputat el play-off d'ascens a Segona B, amb el campió, el Cornellà, com l'equip en què més s'ha pensat, 17 futbolistes i dos que van marxar al mercat d'hivern, els dos per al Rubí (Capó i Matamala).


Alex Fernández, el futbolista més proposat dels equips descendits // David Ferrer - FCSantboia.cat

Repassem, equip per equip, quin ha estat el jugador més proposat. Incloem amb un asterisc aquells futbolistes que no van acabar la temporada amb l'equip en qüestió.


Taula 5. Jugador més votat de cada equip i posició que ocupa a la llista de l'onze ideal

D'un any a l'altre
(recupereu les dades de fa un any en aquest enllaç)

Temporada de manteniment de noms. Si el curs passat només dos futbolistes (Carlos i Baruc) repetien, aquest any són cinc els jugadors que tornen a aparéixer a l'onze. Són Baruc, Cano, Javi Sánchez, Joel i Guillem Cornellà.

Com dèiem a l'inici, els vots s'han repartit molt. El jugador amb què els lectors s'han posat més d'acord, Joel Marín, ha obtingut el 50% dels vots... fa un any, Carlos apareixia al 75% de les propostes i fa dos, Planagumà fregava el 95% d'aparicions. 

Aquest repartiment s'ha notat a la porteria. Per primer cop en els tres cursos que celebrem l'onze ideal, el porter escollit no apareix entre els 11 futbolistes més proposats. No és pas demèrit de l'escollit, sinó mèrit de diversos metes que han estat en la lluita per ser a l'onze. Imanol, Barragán o José Segovia no han quedat gens lluny del Tato Burgada, l'escollit.

Baruc Nsué es queda com l'únic futbolista que no ha sortit mai de l'onze ideal.

L'evolució dels futbolistes l'any següent d'aparéixer a l'onze ideal ha anat variant amb els anys. La temporada 2011/2012, 2 van seguir a la categoria (Carlos i Baruc) i 8 van promocionar... un d'ells, a Primera (Christian Alfonso). El curs passat, la destinació dels 11 escollits va variar les xifres: 8 van seguir a Tercera i 3 van promocionar a Segona B.

Enguany, 7 futbolistes de l'onze seguiran a Tercera (Ernest Forgas, al Sabadell B, amb opcions de jugar a Segona amb el primer equip), 3 promocionen a Segona B (Pep, Joel i Amantini) i ens queda encara el dubte de Baruc Nsué.

En total, són 26 els futbolistes que han aparegut en els tres onze ideal que hem promogut des de tercera.cat els últims tres cursos. Els repassem en una taula: 


Taula 6 - Jugadors que han format part de l'onze ideal de tercera.cat des del primer curs, 11/12

Són 6 jugadors els que han repetit en algun dels tres onzes. Un, Baruc, ha aparegut als tres, i cinc més (Javi Sánchez, Carlos Martínez, Guillem Cornellà, Joel Marín i Alex Cano) hi han aparegut dos cops. Els 26 noms inclouen futbolistes ja establerts en categories superiors i, sens dubte, bona part dels noms més interessants de la propera edició del campionat a Tercera, que s'inicia en un mes.

Un plaer tancar un nou curs a tercera.cat. Per al proper, com dèiem a l'inici, moltes novetats... la setmana vinent, els primers articles del curs 2014/2015. Moltes gràcies pel seguiment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada