El Prat s'imposava (1-3) al Narcís Sala // Adrià Giménez - Flama i Ginesta

Morell 0-1 Manlleu (Riki Seuma -p-)
Sabadell B 0-0 Europa
Ascó 2-1 Santfeliuenc (Albert Virgili i Dani Argilaga / Alex Bolaños)

DIUMENGE, 4 D'OCTUBRE
Rubí 3-2 Peralada (David Romo, Max Morell i Cristófol 'Kiki' López / Aleix Feixas i Kike Sánchez)
Muntanyesa 3-1 Terrassa (Toni Pérez Torán, Uri Escabrós -p- i Dani Sánchez / Aarón Bueno)
Cerdanyola 0-4 Granollers (Carlos Cano -2-, Eloi Zamorano i David Bauli)
Vilafranca 1-1 Júpiter (Bernat Puig / Quim Solano)
Gavà 1-1 Masnou (Alex Pla / Manel Lora)
Figueres 4-0 Palamós (Roger Brugué, Joaquim Rodríguez 'Quimo', Pedro del Campo i Santi Varese)
Sant Andreu 1-3 Prat (Kevin Gissi / Jordi Sánchez, Jaime Fuentes i Oriol Ricarte)

CLASSIFICACIÓ
Aquesta és la classificació amb després de la J7:

Gols: 29
Resultats: 4 victòries locals, 3 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter) i Kevin Gissi (Sant Andreu), 6 /// Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Ajustament. Els dos primers, candidats a tancar la jornada líders, empataven. Les igualades de Gavà i Júpiter i els triomfs a domicili incontestables de Prat i Granollers continuen dibuixant una lliga apassionant.

• Més líder. Amb tot, el Gavà manté l'avantatge sobre el segon (ara tres equips fan de segon). Tres punts sobre Prat-Júpiter-Granollers. Els gavanencs només cedirien el lideratge la setmana vinent si perden a Palamós i el Prat ha guanyat al migdia contra la Monta. Perquè siguin líders Júpiter o Granollers entrarien en joc les diferències de gols de la derrota gavanenca i del triomf dels candidats.

• Tres setmanes. El Gavà ja encadena tres jornades al lideratge del grup català de Tercera. És a una jornada d'igualar el registre del Prat (4 jornades).

• No es mouen. Virtualment, abans del seu partit al Narcís Sala, el Prat estava fora de la zona de play-off (la Monta, a la matinal, i el Figueres, a la tarda, li havien pres el lloc). El triomf dels de Pedro Dólera manté els potablava en zona noble. Són l'únic equip que no ha sortit del play-off en aquest inici de curs.

• Cinquè cuer. El Peralada, que continua sense vèncer, és el cuer de la categoria després de la J7. És el cinquè equip que tanca la taula aquest curs, després del Masnou (en 2 jornades), el Morell (2), el Rubí (1) i el Cerdanyola (1).

• 26 minuts. Els dos equips que marcaven quatre gols en aquesta jornada (Granollers i Figueres) ho feien a la segona part... i en 26 minuts tots dos. L'acta del Cerdanyola-Granollers recull el pòquer dels granollerins entre els minuts 57 i 83... i la del Figueres-Palamós té registrats els quatre gols figuerencs entre els minuts 62 i 88.
Tramuntana figuerenca contra el Palamós // Joan Carreres - GironaNoticies.com

• Alta anotació. En part per aquests dos pòquers, i pels partits d'alta anotació a Can Rosés (3-2) i Nou Barris i el Narcís Sala (3-1 i 1-3), la J7 ha arribat fins els 29 gols, rècord anotador del curs, compartit amb la J1. Només cinc equips (Sabadell B, Europa, Morell, Cerdanyola i Palamós) s'han quedat sense marcar en aquesta J7.

• Després de sis jornades encara no ha perdut... el Gavà, que empatava in extremis contra el Masnou (1-1) i que es manté líder i invicte.

• Després de sis jornades encara no ha guanyat... el Peralada, que s'avançava dos cops a Rubí (0 a 1 i 1 a 2 parcials) però que acabava caient (3-2) i és el nou cuer.

• Després de sis jornades encara no han empatat... l'Ascó i la Monta, que fins ara són equips de blanc o negre: 4 victòries i 3 derrotes per a ambdós conjunts.

• Resultats més repartits. Novament, la J7 té majoria de victòries locals (4). En 6 de les 7 jornades disputades els triomfs dels equips que jugaven a casa han estat majoria (5 de 10 a les J2, J4, J5 i J6, i 4 en la J3 i en aquesta J7). Aquesta setmana, marcadors més equilibrats: tres empats (els de Castellar, Vilafranca i Gavà) i tres victòries visitants (les de Manlleu, Granollers i Prat).

• Segon seguit. El Manlleu aconseguia al Morell la segona victòria seguida... a domicili (0-1). Un gol de Riki Seuma de penal donava el triomf als d'Alberto Fernández. Des de la severa derrota a casa contra l'Europa (1-4) els manlleuencs encadenen dos triomfs, a domicili i sense encaixar cap gol.

• Visitant letal. A casa el Manlleu només ha sumat 1 punt de 9 possibles... però atenció a les dades dels osonencs fora de casa: 3 victòries en 4 desplaçaments (triomfs a Granollers, Peralada i el Morell). Només perdien al camp del Prat... on s'avançaven i sucumbien amb un gol als instants finals.

• Derrota de nou. El Morell encadenava dos partits a casa sense perdre i sense encaixar... però cedia la segona derrota al seu camp, després de l'estrena desafortunada contra el Prat (0-5). Els tarragonins només han marcat 1 gol en 4 partits al seu camp fins ara.

• Sense gols. El duel entre Sabadell B i Europa acabava amb repartiment de punts i sense gols per a cap dels dos equips. Lectures positives a extreure'n? Les repassem als següents punts...
L'ex-Europa Sergio Fernández, molt destacat a la porteria del Sabadell B // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Invicte. El Sabadell B continua sense perdre a casa, sent molt fort al darrere (al duel contra l'Europa destacava un exescapulat, el porter Sergio Fernández). Aquesta temporada, 4 partits del filial arlequinat sense perdre (2 victòries i 2 empats), amb només 2 gols encaixats. Les dues dianes, a més, les va rebre en el primer partit de lliga (a la Nova Creu Alta) contra el Palamós. Encadena 298 minuts sense encaixar com a local. En total, el Sabadell B enllaça 9 partits de lliga sense perdre, des del 29 de març passat (1-2 contra el Manlleu). Balanç des de llavors: 4 victòries i 5 empats.

• 8 de 12. L'Europa continua recuperant-se de les derrotes prematures (2 a les primeres 3 jornades). Els escapulats han sumat 8 punts dels últims 12 possibles i afronten en vuitè lloc, a tres punts del play-off, el duel contra el Sant Andreu de dissabte vinent.
Sabadell B i Europa, repartiment de punts sense gol // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Retorn. Després de perdre a la Verneda, l'Ascó retornava al camí dels triomfs contra el Santfeliuenc (2-1). Tercera victòria local en quatre partits disputats al Municipal en aquesta lliga.

• Albert Virgili. És el davanter més en forma de l'Ascó en aquest inici de lliga: contra el Santfeliuenc marcava el seu quart gol en aquesta lliga; és l'únic futbolista de l'equip que ha anotat més d'una diana enguany.
Virgili i el gol, l'idil·li continua // Iris Solà - FC Ascó

• Sense premi. A la segona part el Santfeliuenc era superior i escurçava distàncies gràcies a Alex Bolaños (primer gol del curs per al futbolista, i primer gol a domicili del Santfe aquest curs), però no aconseguia trobar un segon gol per sumar quelcom positiu a la Ribera d'Ebre.

• 1 de 12. El Santfeliuenc és un dels 7 equips que encara no han guanyat a domicili aquest curs. Els blanc-i-blaus han sumat 1 punt de 12 possibles fora de casa fins ara (de l'empat al camp del Manlleu, J1). La d'Ascó és la tercera derrota seguida a domicili.
L'Ascó sumava el tercer triomf a casa en quatre partits // Iris Solà - FC Ascó

• Èxtasi. El Rubí aconseguia el segon triomf del curs, contra el Peralada, amb gol sobre la botzina. Segon partit seguit a Can Rosés que acaba amb gol rubinenc in extremis: en l'anterior partit a casa els de Julià Garcia havien derrotat el fins llavors líder Prat.

• Golàs de Kiki. El capità del Rubí, Cristóbal 'Kiki' López, marcava el gol guanyador amb un excel·lent xut de falta... el podeu veure en aquest tuit d'Esports en xarxa:

• Insistència. El Peralada sortia a Can Rosés a buscar el primer triomf del curs, i s'avançava dos cops al marcador, amb les dianes d'Aleix Feixas (0-1, aprofitant una gran acció de Guillem Cornellà) i de Kike Sánchez (1-2), però veia com la reacció rubinenca els donava la victòria al final.

• Cara i creu. El Rubí ha guanyat 2 dels últims 3 partits disputats... quan no havia trobat la victòria als 4 primers duels del curs. Els vallesans agafen aire: tenen 8 punts i se situen 3 per sobre del descens; el Peralada, de la seva banda, continua sense vèncer i és el nou cuer de la lliga.

• Kiki a casa. Quart gol de Kiki López en lliga amb el Rubí... un gol a cada temporada des de la 2012/2013... i els quatre, marcats a Can Rosés.

• David Romo. Gol de Romo amb el Rubí per fer l'empat a un parcial. El davanter no marcava un gol a Tercera des de feia més de 22 mesos. No marcava des del 24 de novembre del 2013, amb el Terrassa contra el Santboià (recupereu aquella jornada).

• 100% Nou Barris. Tot i la derrota en aquella segona part represa contra el Gavà (2-4 final) la Monta comença a recuperar l'essència de l'equip a casa. Triomf contra el Terrassa (3-1) i 3 victòries en 4 partits com a local aquest curs.

• TPT. Bon moment de forma de Toni Pérez Torán en aquest inici de curs. El colomenc obria el triomf contra el Terrassa amb el seu segon gol en set jornades de lliga.
La Monta superava el Terrassa a Nou Barris // Terrassa FC

• Braçalet negre. Els jugadors del Terrassa disputaven el partit amb braçalet negre per la mort de l'exjugador del conjunt vallesà, Andreu Capó, aquest cap de setmana. Capó era el pare de Raúl Capó, exjugador també del conjunt egarenc, així com del Rubí o del Cornellà, entre d'altres equips. Descansi en pau.

• Comptagotes. Aarón Bueno anotava el gol que donava minuts de vida al Terrassa (era el 2-1 provisional). El conjunt egarenc, però, només ha marcat 6 gols en 7 jornades... és l'equip menys anotador dels 14 primers classificats. Amb tot, suma 10 punts i és desè: fa un bon ús dels gols marcats.

• 3 de 4. Els de David Pirri tenen una assignatura pendent per ara: els desplaçaments. En 4 sortides, 3 derrotes per al Terrassa, que lluny de l'Olímpic només ha marcat dos gols en 360': el guanyador al camp del Manlleu (0-1) i el de Bueno a Nou Barris.

• Vendaval. El Granollers s'imposava a Cerdanyola amb una exhibició de joc ofensiu: 4 gols marcats (a la segona part), un penal fallat (Didi xutava, Pociello aturava) i dues rematades als pals al primer temps.
El Granollers conqueria Fontetes (0-4) // Cerdanyola FC

• 4 en 26 minuts. Ho hem comentat més amunt: el pòquer del Granollers es produïa en 26 minuts de la segona part (del 57 al 83).

• Carlos Cano. El davanter barceloní continua en ratxa: 5 gols als últims 3 partits. Aquest diumenge obria la llauna i anotava el tercer al camp del Cerdanyola.

• Estrenes. Els altres dos golejadors del Granollers, Eloi Zamorano i David Bauli, s'estrenaven com a golejadors a Tercera. Zamorano hi debuta enguany i Bauli viu el seu segon curs a la categoria, després d'una breu etapa a l'inici de la temporada 2013/2014 amb el Masnou.

• Letal fora. El moment que viu el Granollers el convida a encarar amb optimisme el partidàs que té la setmana vinent: arriba l'Ascó al carrer Girona. Els granollerins són invictes a domicili després de 4 desplaçaments (2 victòries i 2 empats), i encadenen cinc partits sense perdre (11 punts dels últims 15 possibles).

• Sense vèncer encara. El Cerdanyola continua sense aconseguir el primer triomf a Fontetes en lliga (ja hi va vèncer en partit oficial, a la Copa Catalunya). Fins ara, 5 partits de Tercera jugats al nou camp (un el curs passat) i balanç de 2 empats i 3 derrotes fins ara.

• 4 en contra. El Cerdanyola havia encaixat 4 gols en les primeres sis jornades... i aquest diumenge n'encaixava 4 en un partit (o en una part, en 26 minuts).

• Autocrítica. El tècnic del Cerdanyola, Toni Carrillo, era expulsat al descans. A la roda de premsa (on sempre se l'ha d'escoltar) admetia amb claredat la desfeta, assumia les culpes i destacava que possessió sense crear perill no duu enlloc.
El tècnic del Granollers, Albert Garcia, a Fontetes // Cerdanyola FC

• De moda. Al programa radiofònic En joc, de La Xarxa, Toni Castro entrevistava Albert Garcia, entrenador del Granollers. El podeu escoltar aquí:
  • Salven un punt. Un gol de Bernat Puig als instants finals donava l'empat al Vilafranca, després que els penedesencs tinguessin a tocar caure a casa contra el Júpiter (1-1).

• En ratxa. Excel·lent moment grisgrana. El gol de Quim Solano (segon a la lliga enguany) estava a punt de donar el triomf als de Juanjo García. Els barcelonins han sumat 8 punts dels últims 12 possibles, i encadenen dos 1-1 a domicili (a Cerdanyola i ara a Vilafranca).
El gol de Bernat Puig rescatava un punt per al Vilafranca // Lluís Montaner

• 1 de 5. Un triomf del Vilafranca als últims cinc partits disputats (5 punts de 15 possibles); els penedesencs són ara tretzens, amb 8 punts.

• Aniversari sense gol. Aquest diumenge, Santi Triguero complia 39 anys. El màxim golejador de Tercera en actiu (i màxim golejador el curs passat) no podia celebrar-ho amb gol... tot i que enviava un xut a la creueta.

• Vintena de gols. Els dos golejadors del Vilafranca-Júpiter són noms recurrents els últims cursos a la categoria. Quim Solano suma 25 gols en les 5 temporades (per ara) que acumula a la categoria. Els ha marcat amb tres equips: 5 amb el Vilassar de Mar, 18 amb el Cerdanyola i per ara 2 amb el Júpiter. Bernat Puig marcava el seu 24è gol a la categoria (hi juga la 6a temporada), des del seu debut amb el Manlleu a la 10/11. Ha marcat amb quatre equips diferents (2 amb el Manlleu, 10 amb el Vic, 2 amb el Figueres i 10 per ara amb el Vilafranca).

• Sobre la botzina. Com en l'empat contra el Vilafranca, el Gavà evitava la derrota i sumava un punt (1-1) contra el Masnou... in extremis, amb la diana d'Alex Pla.

• Força maresmenca. Vist el resum (les imatges captades per Gavà TV), el Masnou va ser el clar dominador del duel, va apropar-se amb insistència a la porteria gavanenca... però va acabar encaixant el gol de l'empat als instants finals.

• Manel Lora i Alex Pla. Els dos golejadors del partit estrenaven el seu compte de gols en aquesta lliga. Pla en va anotar 3 amb el Rubí el curs passat, i Lora s'havia estrenat com a golejador a Tercera el curs 2013/2014 amb el Vilafranca.

• Éric Alcaraz. Partidàs del porter del Gavà, principal artífex del no-triomf del Masnou a la Bòbila gavanenca.

• Un punt, un salt. Amb un empat (el segon seguit) el Masnou sumava un punt que el treia del descens. Al Gavà el punt el manté invicte i líder una jornada més.

• Golejada express. Ja ho hem comentat, i com en el cas del Granollers a Cerdanyola, el Figueres anotava els quatre gols del seu triomf contra el Palamós a la segona part... i en 26 minuts!

• Mitja hora. Amb el xiulet final (al voltant de les 18'20h del diumenge) el Figueres es col·locava en zona de play-off... en sortia mitja hora més tard (al voltant de les 18'50h), quan el Prat confirmava el seu triomf al Narcís Sala i tornava a quedar entre els quatre primers.
Duel empordanès decantat al segon temps // Joan Carreres - GironaNoticies.com

• Excessiu? El tècnic del Figueres (i extècnic del Palamós), Eduardo Vílchez, destacava al postpartit que el resultat potser era excessiu pel que s'havia vist al camp.

• Fora del descens. Tot i la derrota, el Palamós continua per sobre de la zona de perill, amb un punt més que l'antepenúltim.

• Cop a la taula. Triomf del Prat al camp del Sant Andreu (1-3). Els potablava tornen a col·locar-se segons.

• Tots amb l'Aitor. El Sant Andreu havia fet crida a l'afició: al partit es recaptaven fons per a l'Aitor, un nen afectat per una malaltia genètica minoritària, i la gent del Sant Andreu, de Sant Andreu, i del futbol català responia amb força: 1.748 espectadors (rècord del curs per als andreuencs) i 4.095 euros recaptats per a la causa. L'Aitor i els seus pares feien el servei d'honor del partit. Excel·lent iniciativa.

• Kevin Gissi. El 9 del Sant Andreu tornava a complir amb la cita amb el gol: 6è gol del curs, iguala Kuku com a màxim realitzador de la categoria. Gissi ha marcat el 75% dels gols del conjunt andreuenc, i els ha anotat tots al Narcís Sala, marcant en els quatre partits que hi ha disputat.

• Derrota després de 6 partits. Entre el final de Segona B i l'inici de Tercera, el Sant Andreu encadenava 6 partits sense perdre a casa... fins que hi arribava el Prat.

• Jordi Sánchez. Cinquè gol del curs per al davanter del Prat, que és a prop d'igualar el seu sostre anotador a la categoria, les 6 dianes que va marcar amb el Vilassar de Mar el curs passat. En la seva 3a temporada a Tercera, Sánchez suma ara 15 gols (4 amb el Masnou 13/14, 6 amb el Vilassar de Mar 14/15 i 5, per ara, amb el Prat aquest curs).

• Dos després. El Prat trencava (mini)dinàmiques de dos partits: guanyava després de dos partits sense fer-ho (un empat i una derrota) i vencia fora de casa després de dues sortides sense fer-ho. L'anterior desplaçament victoriós dels pratencs va ser en la J1, amb el 0-5 al camp del Morell.

• Moviments als Golejadors. Tenim un colíder juntament amb Kuku (Júpiter): Kevin Gissi (Sant Andreu) suma ja 6 gols. Arriben a les 5 dianes els davanters Jordi Sánchez (Prat) i Carlos Cano (Granollers). I als quatre Albert Virgili (Ascó). En aquesta jornada d'alta producció golejadora fins a 19 futbolistes han obert el seu compte anotador a la lliga.

• Gols destacats. Ens quedem amb els d'Alex Bolaños (Santfeliuenc), Kiki López (Rubí), David Bauli (Granollers) i Alex Pla (Gavà).

• 167 gols. La jornada, amb 29 dianes, ha augmentat la mitjana anotadora, a 2'39 gols per partit. Encara per sota dels 2'47 amb què es tancava el curs passat.

• Victòries locals 44% | Empats 29% | Victòries visitants 27%

• Es redueixen un punt les victòries locals, ara un punt per sobre del global del curs passat (43%) i els empats pugen un punt més (ara dos per sobre del curs passat). Les victòries a domicili es mantenen tres punts percentuals per sota que al total del curs passat (van ser el 30% dels partits).

• Màxim golejador: Gavà i Prat (14) | Menys golejat: Figueres (4)

• Menys golejador: Cerdanyola i Santfeliuenc (3) | Més golejat: Morell (14)

• Rendibilitat. Tot i perdre clarament és ara el Cerdanyola l'equip amb millor ràtio punts sumats/gols marcats. Amb tres gols en set partits ha sumat 6 punts. Són 2 punts per gol marcat de mitjana.