dilluns, 12 d’octubre del 2015

Resultats J8

"El Gavà manté lideratge en la jornada dels pòquers de Sascha i Manel"


El Gavà empatava a Palamós i continua primer // Joan Sabaté - L'Esportiu de Catalunya

Aquests són els resultats de la J8:

DISSABTE, 10 D'OCTUBRE
Sanfeliuenc 2-3 Vilafranca (Éric Pacheco i José R. Campos 'Joserra' / Víctor Oribe i Santi Triguero -2-)
Europa 0-0 Sant Andreu

DIUMENGE, 11 D'OCTUBRE
Masnou 2-1 Morell (Manel Lora -2- / Samu Blanes -p-)
Prat 4-2 Muntanyesa (Sascha Andreu -4- / Uri Escabrós -p- i Antonio Gómez Roldán) 
Júpiter 2-0 Figueres (Pau Darbra i Mamadou Kanteh 'Kuku')
Granollers 1-1 Ascó (David Bauli / Genís Soldevila)
Terrassa 0-4 Cerdanyola (Éric Blasco, Víctor Durán, Sergio Ginés i Oriol Molins)
Palamós 1-1 Gavà (Joan Corominas 'Coro' / Roger Escoruela)
Peralada 1-4 Sabadell B (Aleix Feixas / Manel Martínez -4, 1p-)
Manlleu 0-1 Rubí (Joel Cañaveras)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J8:




Gols: 30
Resultats: 3 victòries locals, 3 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B), 9 /// Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Tot igual. Per primer cop aquest curs, els set equips en places decisives (play-off i descens) són els mateixos, i pel mateix ordre, que la setmana passada. Els conjunts de la zona noble han puntuat (dos empats i dues victòries) i els tres equips del descens han perdut.

  • Quarta. En tenia prou amb puntuar i el Gavà ho feia a Palamós (1-1) i manté el lideratge, ara amb un punt més que Prat i Júpiter. És la quarta jornada dels gavanencs al lideratge; igualen el registre del Prat, líder a les quatre primeres jornades.

  • Conservació. Al Granollers-Ascó el gol de Genís Soldevila (0-1) col·locava virtualment els asconencs en play-off, en detriment dels vallesans... però un gol de David Bauli en l'última acció del partit donava un punt al Granollers que li fa mantenir la quarta plaça. Sumen 15 punts, dos més que el cinquè, el seu rival d'aquesta J8, l'Ascó.

  • Descens. Hi continuen el Santfeliuenc (perdia contra el Vilafranca), el Morell (derrota al Masnou) i el Peralada (que queia contra el Sabadell B). Ara el llistó de la salvació són els 7 punts que té el Palamós. La majoria d'equips al llindar puntuaven, fet que els allunya una mica de la zona de perill.

  • Pòquers. La jornada serà recordada per dos noms propis: Sascha Andreu i Manel Martínez. Els dos davanters marcaven 4 gols als seus respectius partits. Sascha anotava els quatre gols del Prat contra la Monta (4-2). El davanter els anotava en 17 minuts, i demanava perdó al seu exequip. Manel marcava les quatre dianes del Sabadell B a Peralada (1-4). Eren tres gols a la primera meitat i el quart, de penal, a la represa. El davanter del filial arlequinat és ara el màxim golejador del grup, amb 9 gols. Sascha en suma 5... aquest diumenge tornava després d'uns quants partits lesionat.

  • Precedents. És el primer pòquer al grup català de Tercera en l'últim any i mig. Manel Sala, del Manlleu, era l'últim a aconseguir-ho. Va ser a la J19 de la temporada 2013/2014, al camp de la Rapitenca (1-4, el 5 de gener de 2014, recupereu la jornada aquí).

  • 30 gols. En part gràcies als pòquers (de Sascha i de Manel, dels seus respectius equips, i també del Cerdanyola) aquesta J8 ha estat la més golejadora de la temporada fins ara. Han marcat 14 equips diferents, i els gols visitants han estat majoria (13 a 17). No vèiem tants gols en una jornada a Tercera des de la penúltima del curs passat (J37, el 10 de maig) en què se'n marcaven 35.

  • Domini visitant. Després de sis jornades consecutives en què les victòries locals han estat majoria, en aquesta J8 hi ha hagut predomini de les victòries a domicili: se n'han viscut quatre (del Vilafranca, el Rubí, el Cerdanyola i el Sabadell B), més que no pas victòries locals o empats (3 i 3).

  • Després de 8 jornades continua sense perdre... el Gavà, que aquesta setmana ha empatat al camp del Palamós (1-1) i manté el lideratge. Els gavanencs són l'únic equip invicte del grup,i encadenen un total de 10 partits de lliga sense perdre si mirem el final del curs passat (6 victòries i 4 empats).

  • Després de 8 jornades continua sense guanyar... el Peralada, que queia al Municipal contra el Sabadell B (1-4). És l'únic equip del grup que encara no sap què és la victòria.

  • Després de 8 jornades continua sense empatar... la Monta, que per ara compta els partits per victòries o derrotes, quatre i quatre fins ara.

  • Santi Triguero. El davanter (màxim golejador el curs passat) era suplent amb el Vilafranca al camp del Santfeliuenc. Sortia al camp amb derrota 2-1... i amb un doblet capgirava el marcador i donava el triomf als penedesencs. El golejador vilanoví suma 6 gols fins ara aquest curs.
Andrés González, 300 partits a la banqueta del Santfeliuenc // Lluís Montaner

  • 300. El tècnic del Santfeliuenc, Andrés González, arribava dissabte a la fita dels 300 partits a la banqueta del conjunt blanc-i-blau. Una dada que diu molt de la confiança d'uns i altres, tècnic i club, en un projecte que feia la seva estrena històrica a Tercera fa dues temporades.
 
  • 200. El capità de la UE Rubí, Cristòfol López 'Kiki', sumava diumenge el seu partit número 200 en lliga a les files del cluub vallesà. Una xifra, a més, arrodonida amb una victòria de prestigi a Manlleu.

  • Primera fora. És el primer triomf a domicili del Vilafranca aquesta temporada. Els penedesencs són a mitja taula (desens) a quatre punts del quart.
Golàs de Víctor Oribe a l'1-1 del Vilafranca // Lluís Montaner

  • Derbi. L'Europa-Sant Andreu complia amb les expectatives: bona afluència de públic (2.450 espectadors), bon ambient i molt de color a les graderies, amb aficionats d'ambdós equips (el Sant Andreu xifrava els seguidors desplaçats al Nou Sardenya en uns 400). Tot i ser un 0-0, el duel era intens, i tenia fases per a cadascú.

  • Tres pals. A la primera part, per exemple, tres rematades al pal: d'Abel Rita, per part de l'Europa, i de Jorge Muñoz i Joan Noguera, per al Sant Andreu. A la represa els andreuencs sortien més forts, però al tram final l'Europa tornava a tenir el pes en un duel que acabava en taules.
Màxima igualtat al derbi entre Europa i Sant Andreu // CEEuropa.cat

  • 271 minuts. L'Europa encadena tres partits sencers (i un minut al camp del Manlleu, en què va rebre el gol al 89') sense encaixar cap gol. Els graciencs són l'equip menys golejat del grup, amb 5 dianes encaixades en 8 jornades.

  • Civisme. Des dels dos clubs (que feien una campanya comuna molt ben portada) se celebrava el civisme viscut al derbi. Gestos com la sortida dels dos equips (acompanyats dels benjamins de l'altre conjunt) donen més prestigi encara a un derbi recuperat en partits de lliga. 
Europa i Sant Andreu van sortir acompanyats dels benjamins de l'equip rival // CEEuropa.cat

  • 3 punts. Ho deien els jugadors i el seu tècnic, Miguel López. El Masnou volia materialitzar les bones sensacions dels dos últims empats (1-1 contra Figueres i Gavà) amb la consecució dels tres punts (ho explicava en aquest web, a El protagonista, el central Dani Prieto). Contra el Morell ho aconseguien: 2 a 1 i els masnovins que allunyen el perill.

  • De nou a casa. El Masnou guanyava al Municipal després de gairebe set mesos sense fer-ho. Han estat 7 partits seguits de lliga sense triomfs a casa. L'última victòria va ser el 25 de març passat, contra el Peralada (3-0, recupereu-lo aquí). Els masnovins han sumat 5 punts dels últims 9 possibles.
El Masnou superava el Morell al Maresme // ClubDeportiuMasnou.com

  • Sense premi fora. El Morell escurçava distàncies als minuts finals (gol de penal de Samu Blanes), però no podia evitar la derrota. Els tarragonins han sumat 1 punt de 12 possibles fora de casa: són, amb el Santfeliuenc, l'equip que menys suma a domicili fins ara.

  • Manel Lora. El ràpid davanter del Masnou viu un moment dolç: ha marcat els últims 3 gols de l'equip, que han valgut per avançar-se a Gavà (0-1 parcial) i per sumar els tres punts contra el Morell. Lora ja ha superat el seu registre golejador de l'únic precedent que tenia a Tercera. En el seu any de debut, la temporada 2013/2014 amb el Vilafranca, va marcar 2 gols... i també en dues jornades consecutives (J23 i J24). 

  • Gairebé líder. El Prat superava la Monta al Sagnier (4-2) i era líder... durant tres hores. El triomf potablava col·locava els pratencs de nou al primer lloc (en què van ser durant les primeres quatre jornades), però els calia que el Gavà perdés a Palamós. 

  • Remuntada. Ja li va passar al Prat contra el Manlleu (2-1, J4). La Monta s'avançava a la primera part, de penal (gol d'Uri Escabrós)... i a la represa arribava la remuntada potablava, aquest cop amb només un gol dels quatre basats en l'estratègia (al duel contra el Manlleu els dos eren de pissarra).

  • Sascha Andreu. El davanter barceloní es mostrava estel·lar en la seva aparició al partit. Entrava al camp al minut 50... i en 17 minuts, del 56 al 73, marcava 4 gols, de molta qualitat, per encarar el triomf dels potablava. En aquest vídeo tenim, en 30 segons, el pòquer de Sascha. Noti's que el davanter no celebrava cap gol per deferència a la Monta, un dels seus exequips i del qual guarda un excel·lent record.



  • Protagonista. El davanter del Prat va ser l'autèntic protagonista de la matinal. A l'En joc ràdio de La Xarxa, Toni Castro l'entrevistava.
  • Cara o creu. La Monta continua sense empatar aquest curs: 4 victòries, 4 derrotes. El gol d'Antonio Gómez Roldán semblava ajustar les coses (3-2) però Sascha de nou enterrava les opcions dels de Nou Barris, que han perdut en 3 dels 4 desplaçaments fets fins ara.

  • Partidàs. El Júpiter-Figueres va ser un partidàs. Fem un spoiler a la nostra 'Pantalla #3div5' i ja us enllacem el resum de BTV Esports. Els barcelonins s¡avançaven amb gol de Pau Darbra, buscaven el segon, però després veien com era el Figueres qui s'apropava a l'empat. Al tram final, amb els empordanesos abocats a l'aac, Kuku sentenciava per al Júpiter en un contraatac (2-0).

  • Kuku. El davanter, omnipresent al joc d'atac del Júpiter, suma 7 gols en aquesta arrencada de lliga. 
Triomf del Júpiter sobre el Figueres a la Verneda // UEFigueres.cat

  • Factor Verneda. El Júpiter continua sent l'únic equip que no ha cedit cap punt a casa. Quatre partits jugats a la Verneda, quatre victòries per als grisgrana, que continuen tercers... a només dos punts del líder.

  • Primera fora. Primera derrota del Figueres lluny de Vilatenim aquesta temporada. Els empordanesos s'allunyen un punt de la zona noble: són ara tres punts per sota del play-off.
Repartiment de punts entre Granollers i Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Duel d'altura. El Granollers-Ascó era un duel de molt nivell, que reflectia el potencial dels dos equips, revelació i campió. 

  • Virtual. El gol de Genís Soldevila a la segona part col·locava virtualment l'Ascó en play-off de nou (només hi ha estat aquest curs testimonialment a la J1)...



  • Èxtasi. Però en l'última jugada del partit, David Bauli de cap deixava un punt a Granollers i mantenia el conjunt vallesà a la zona noble.



  • David Bauli. La setmana passada dèiem que, als 29 anys, i en la seva segona temporada a Tercera (la primera va ser curta, dos mesos al Masnou), Bauli marcava el seu primer gol a la categoria. En aquesta J8 repetia. A l'En joc ràdio, de La Xarxa, era entrevistat
  • 6 partits. Encadena el Granollers sis setmanes sense derrotes, una regularitat que el manté al quart lloc, marcant, amb 15 punts, l'inici de la zona noble. El principal aspirant a treure'l d'allà és el seu rival d'aquest diumenge, l'Ascó, situat dos punts per sota.

  • Inapel·lable. El Cerdanyola trencava la mala dinàmica golejadora amb un 0-4 imponent a Terrassa. Els verds anotaven, en un partit, un gol més que en els set duels anteriors (4 i 3).
Golejada del Cerdanyola per continuar mirant amunt // Cerdanyola FC

  • Derrota. El Terrassa perdia a casa per primer cop aquest curs. En els anteriors tres partits només havia encaixat 1 gol... aquest diumenge eren quatre.

  • Debut i gol. Dijous s'anunciava el retorn d'Oriol Molins al Cerdanyola. Deixava el Prat per trobar minuts... i a l'Olímpic de Terrassa, 10 a l'esquena, 90 minuts, i un gol, el 0 a 4, després d'una bona assistència de Javi Sánchez. 

  • Estrenes múltiples. Tres dels quatre golejadors del Cerdanyola s'estrenaven: Éric Blasco, Víctor Durán i Oriol Molins. Només Sergio Ginés ja sabia què era marcar enguany: segona diana del curs.
Primera derrota del Terrassa a l'Olímpic en aquesta lliga // Cerdanyola FC

  • 7 de 12. Les xifres del Cerdanyola a domicili l'equiparen als equips de la part alta: 7 punts de 12 lluny de Fontetes, els mateixos guarismes que presenta el Prat lluny del Sagnier (segon classificat). L'assignatura pendent és a casa, on l'equip encara no ha guanyat en lliga.

  • Un punt. El Gavà necessitava puntuar a Palamós per mantenir el lideratge... i gairebé se n'enduia tres punts. S'avançava al marcador però l'empenta local es traduïa a la represa amb l'empat final.

  • Roger Escoruela. És lateral, és en el seu primer any d'amateur... però Escoruela està sent una de les sensacions d'aquest inici de lliga: ja suma dos gols (contra el Morell i al camp del Palamós).

  • Coro. El Palamós va fer mèrits per treure quelcom positiu del partit contra el líder... i ho materialitzava amb gol de Joan Corominas 'Coro', el segon que marca aquest curs. El primer va ser a Nou Barris, 0 a 1 provisional... però l'equip queia golejat contra la Monta (4-1, J3).

  • Tres de tres. El Palamós ha disputat tres partits a casa en aquesta lliga... i no hi ha perdut... però tampoc hi ha guanyat. Tres duels al Nou Municipal, tres empats, contra Sant Andreu, Cerdanyola i Gavà. El d'aquesta J8, però, era el primer partit en què es veien gols: les dues igualades anteriors havien estat a zero. 

  • S'escapen. L'empat a Palamós significa els primers dos punts que se li "escapen" al Gavà a domicili: fins ara havia guanyat els tres desplaçaments que havia fet. Amb tot, els blaugrana són el millor conjunt visitant de la categoria: han sumat 10 punts de 12 possibles lluny de la Bòbila.

  • Pòquer a Peralada. Ho hem dit a l'inici de l'anàlisi: el nom propi del triomf del Sabadell B a Peralada era el de Manel Martínez. El davanter anotava els quatre gols del filial arlequinat i en suma ja 9 aquesta temporada.

  • Sergio Fernández. El porter del Sabadell B aturava un penal a Marc Mas a l'inici de la represa. Hauria pogut significar l'1-3.

  • Sense reacció. El gol d'Aleix Feixas arribava massa tard per al Peralada (era l'1-4). Tercer gol del curs per a Feixas.

  • Victòria. El Peralada continua buscant el primer triomf del curs. Continua cuer... però som a la J8 i les distàncies són molt relatives: té la plaça que implicaria permanència tres punts per sobre.

  • Estrena a domicili. Primera victòria (i de quina manera!) del Sabadell B fora de casa aquest curs. Els de José Solivelles, invictes a casa, han sumat 4 punts de 12 possibles fora.

  • Bones sensacions. Amb la golejada el Sabadell B suma 12 punts i es col·loca sisè, dues places per sota del seu sostre històric (la 4a plaça). Els vallesans, a més, presenten molt bons registres defensius: són el segon equip menys golejat, amb tan sols 6 dianes encaixades en 8 jornades.

  • Setmana gran. El Rubí s'imposava a Manlleu (0-1) i ha guanyat els tres partits disputats aquesta setmana. Dos de lliga (3-2 contra el Peralada i la victòria a Manlleu) i un de Copa Catalunya (1-0 contra el Llagostera, que els col·locava a semifinals de la competició).

  • 7 sortides després. El Rubí encadenava set partits a domicili sense vèncer en lliga, i el gol de Joel Cañaveras trencava el malefici a Manlleu.

  • Espès a casa. Excel·lents xifres del Manlleu fora de casa aquest curs (3 victòries en 4 desplaçaments)... però molt mals registres com a local: 1 punt de 12 possibles, i un sol gol marcat en quatre partits a Osona.

  • Moviments als Golejadors. Els dos pòquers de la jornada han agitat el llistat de golejadors. Manel Martínez (Sabadell B) és el nou màxim anotador del grup, amb 9 gols; Kuku (Júpiter) arriba als 7, Santi Triguero (Vilafranca) en suma 6 i amb els quatre d'aquesta J8 Sascha Andreu (Prat) iguala els 5 del seu company Jordi Sánchez. Manel Lora (Masnou) i Aleix Feixas (Peralada) arriben als tres gols. Set futbolistes obrien el seu compte golejador.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Víctor Oribe (Vilafranca), el primer de Manel Lora (Masnou), els quatre de Sascha Andreu (Prat), Antonio Gómez Roldán (Monta), Pau Darbra (Júpiter) i Genís Soldevila (Ascó).

  • 197 gols. La jornada rècord de gols fins ara, amb 30 dianes, ha fet augmentar la mitjana anotadora, a 2'46 gols per partit. Ara molt poc per sota dels 2'47 amb què es tancava el curs passat.

  • Millor local: Júpiter (12 de 12, 100%) | Millor visitant: Gavà (10 de 12, 83'33%)

  • Victòries locals 43% | Empats 29% | Victòries visitants 29%

  • Respecte el curs passat, es mantenen les xifres dels triomfs locals (43% també al final de l'any passat), augmenten dos punts els empats i la reducció dels triomfs visitants és ja de només un punt (la temporada passada van ser el 30% dels partits).

  • Màxim golejador: Prat (18) | Menys golejat: Europa (5)

  • Menys golejador: Santfeliuenc, Morell i Peralada (5) | Més golejat: Morell i Terrassa (16)

  • Rendibilitat. Ara el Terrassa, tot i la derrota en aquesta J8, és l'equip amb millor ràtio punts sumats/gols marcats. Amb sis gols en vuit partits ha sumat 10 punts. Són 1'67 punts per gol marcat de mitjana.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada