diumenge, 3 de gener del 2016

Resultats J19

"Els tres primers no afluixen, el Gavà torna a play-off i el Manlleu comença l'any fort"


El Prat s'ha imposat a Terrassa i tanca la primera volta amb 42 punts // Terrassa FC

Aquests són els resultats de la J19:

DIUMENGE, 3 DE GENER

Ascó 2-2 Morell (Andreu Guiu i Enric Socias / Saddik Boulaouali i David Sangrà)
Vilafranca 1-0 Cerdanyola (Ramon Gutiérrez 'Guti')
Figueres 0-2 Muntanyesa (Joel Martínez i Fernando Velillas)
Gavà 0-0 Sant Andreu
Masnou 1-2 Sabadell B (Roger Matamala / Sandro Toscano i Antonio 'Ñito' Martín)
Palamós 1-1 Rubí (Narcís Barrera / Sergi Estrada)
Júpiter 0-4 Manlleu (Arnal Llibert, Maik Molist, Òscar Uroz i Carles Roura 'Kako')
Granollers 2-3 Europa (Didac Rodríguez 'Didi' i Pedro Bilbao / Àlex Poves, Alex Cano i Abel Rita)
Terrassa 1-2 Prat (Oscar Hernando / Javi Lara i Sascha Andreu)
Santfeliuenc 3-0 Peralada (Juan Quiles, Guille Sarmiento i Adri Ruiz)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació de la J19:





Gols: 27
Resultats: 2 victòries locals, 3 empats i 5 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B), 13 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Final de la primera volta. El xiulet final al Municipal de les Grases després del Santfeliuenc 3-0 Peralada tanca la primera volta de la categoria. S'arriba a la segona meta volant. Alguns titulars clars: el Prat manté l'autoritat al davant (sis punts sobre el segon), Sabadell B i Monta es consoliden en zona noble i el Gavà es col·loca quart... en una pugna en què fins a cinc equips (Granollers, Manlleu, Vilafranca, Júpiter i Terrassa) són un o dos punts per sota dels gavanencs. A la zona mitjana agafa aire l'Europa, i a les places de descens es mantenen Morell, Masnou i Peralada, tot i que la permanència no és excessivament lluny per a cap dels tres. Els empordanesos, cuers, tenen el quart per la cua cinc punts per sobre.

  • 42 punts. El triomf a Terrassa (1-2) ha tancat una primera volta molt sòlida del Prat, que tan sols ha cedit una derrota (a Rubí, a la J5) en tota una volta. És el millor campió d'hivern dels últims tres cursos. Els 45 punts sumats per l'Olot el curs 12/13 i l'Hospitalet el 09/10 es mantenen com el sostre al grup català de Tercera aquest segle. Aquests són els registres dels campions d'hivern al grup dels últims 16 cursos:
Quadre: tercera.cat

  • El quart. És quart classificat el Gavà, amb 30 punts. És el quart classificat amb menys punts al final d'una primera volta d'aquest segle. El mínim fins ara eren 31 punts.

  • Tota una volta. El Prat ha estat en play-off tota la primera volta, mai ha baixat de la tercera plaça i ha estat 15 jornades líder (les altres 4 ho va ser el Gavà). Segueixen els potablava com a equips més jornades en play-off el Júpiter i el Gavà (14).

  • Dos líders. En tota una volta només hem vist dos líders, Prat i Gavà. En els últims cinc cursos (des que seguim la categoria a tercera.cat) només una vegada, la temporada 2012/2013, se n'havien vist tan pocs (van ser Cornellà i Olot llavors). Aquell curs els dos equips es van disputar el campionat, i de fet van acabar sent els únics líders de tota la lliga: 25 setmanes els olotins, 13 els cornellanencs.

  • Més jornades segon. Es manté en gran dinàmica el Sabadell B, que ja iguala el Gavà com l'equip que més jornades ha estat segon, amb un total de 6 fins ara. De fet, si no hi ha un gran daltabaix golejador a la J20, els arlequinats ho seran una setena setmana.

  • Sense canvis a baix. Es mantenen en zona de descens els mateixos tres equips, i pel mateix ordre: Morell, Masnou i Peralada. Només un d'ells (Morell) puntuava... i la principal diferència és la distància respecte la salvació. Els tarragonins (a 1 punt) i el Masnou (a 3) opten a sortir del descens a la J20, però no el Peralada, cuer ara a 5 punts de la permanència.

  • 14 jornades. El Peralada tanca la primera volta com l'equip que més jornades ha estat en descens, un total de 14. El segueixen el Masnou (13) i el Morell (11).

  • 27 gols. Jornada prou productiva per obrir l'any. Només sis equips s'han quedat sense marcar, i hi ha hagut un clar predomini dels gols visitants, 11 a 16.

  • Rècord de triomfs visitants. La meitat dels partits de la J19 s'han resolt amb victòries a domicili (triomfs fora de Prat, Europa, Manlleu, Sabadell B i Monta); és el màxim del curs, igualant els registres de la J9. Només s'han vist, de fet, dues victòries locals, les del Vilafranca i el Santfeliuenc.

Partit a partit
Empat entre Ascó i Morell // Iris Solà - FC Ascó

  • Empat a l'afegit. El Morell ha tret un punt d'or (tot i no sortir del descens) en la visita al vigent campió, l'Ascó (2-2). Un gol de David Sangrá a l'afegit ha donat un punt als blaus.

  • Andreu Guiu. El davanter debutava amb l'Ascó (ha firmat aquest Nadal procedent de la Rapitenca) i marcava al minut 1 el primer gol del 2016 al grup català de Tercera. Repassem els últims sis primers golejadors de l'any al grup:

  • Encallat. Els verds s'han avançat dos cops al marcador però han vist com els de Joan Anton Pallarès igualaven de nou. Tercer partit seguit sense vèncer de l'Ascó, que ha sumat 2 punts dels últims 9 possibles.

  • Triomf i candidatura. El Vilafranca ha obert el 2016 amb triomf contra el Cerdanyola (1-0) i es col·loca a tocar (un punt per sota) de la zona de play-off. El gol guanyador de Ramon Gutiérrez 'Guti' ha donat tres punts molt valuosos als penedesencs.
Celebració de Guti al gol del Vilafranca // Lluís Montaner

  • Factor camp. El canvi de seu, en el seu dia, del Palamós-Vilafranca ha fet que els penedesencs hagin disputat 11 partits com a local en aquesta primera volta. En la segona meitat de campionat, per tant, els d'Iván Moreno disputaran tres partits més a domicili que no pas a casa (8 al Penedès, 11 com a visitant).
Lesió de Coca als quatre minuts de duel // Mireia Sanz - Cerdanyola FC

  • Alberto Coca. El porter (i capità) del Cerdanyola estrenava titularitat en aquesta lliga després d'un llarg període de baixa per lesió. La mala sort ha fet que, en una topada accidental amb Dani Medina al minut 4, hagi hagut d'abandonar el terreny de joc. 
El porter del Cerdanyola, visiblement enfonsat després del xoc // Lluís Montaner

  • Cinc seguides. El conjunt vallesà encadena cinc sortides sense guanyar. Els de Toni Carrillo tanquen la primera volta amb 21 punts, dos per sobre del descens.

  • Set a casa. En canvi, el Vilafranca enllaça set partits a casa sense perdre (3 victòries i 4 empats).

  • MVP Pep Sauleda. Abans del partit s'ha fet entrega del trofeu de l'MVP Pep Sauleda, que organitzat per EsportsPenedès.cat reconeix el jugador penedesenc més ben valorat per aquest lloc web el curs passat. El primer guanyador del guardó ha estat Víctor Oribe, que ha recollit el trofeu als minuts previs.
Oribe, primer MVP Pep Sauleda d'EsportsPenedès.cat // EsportsPenedes.cat

  • Prenen Vilatenim. La Monta ha començat el 2016 amb la mateixa força amb què va acabar el 2015. Triomf a Figueres (0-2) i consolidació de la tercera plaça.

  • 10 de 12. Els barcelonins han guanyat tres dels últims quatre partits disputats, i amb 10 punts dels últims 12 possible consoliden una dinàmica guanyadora que els manté en zona noble.

  • 387 minuts. La Monta, a més, encadena més de quatre partits sencers sense rebre cap gol. Des de la J15 al camp del Morell (1-0), el 22 de novembre.
La Monta ha rebut suport de la seva afició a Vilatenim // UEFigueres.cat

  • Quarta seguida. El Figueres encaixa la quarta derrota consecutiva, segona seguida a casa, i queda tan sols tres punts per sobre del descens, a 8 de la zona noble.

  • 8 gols. La Monta ha marcat vuit gols a domicili aquest curs... amb els quals ha guanyat en quatre desplaçaments; el Figueres ha encaixat vuit gols a casa aquest curs... amb els quals ha cedit tres derrotes com a local.

  • Joel Martínez. El futbolista de la Monta ha obert la llauna a la primera meitat amb el seu primer gol aquest curs, després d'arribar a l'equip procedent del Santboià fa unes setmanes.

  • Quart de Velillas. Amb el 0 a 2, Fernando Velillas suma 4 gols aquest curs i iguala els màxims anotadors de l'equip en lliga, Uri Escabrós i Pedro García.

  • Sense gols. El Gavà i el Sant Andreu han empatat sense gols (0-0) a la Bòbila; un punt que satisfà més els locals, que entren en play-off i tanquen la primera volta quarts, que no pas els andreuencs, que han gaudit de millors opcions però que es mantenen en zona mitjana, 6 punts per sobre del descens i a 5 del quart.

  • Tres sense rebre. És el segon 0-0 seguit del Gavà (va acabar així al camp del Sabadell B) i el tercer partit consecutiu en què els de Juanma Pons no encaixen cap gol. 

  • Debut de Segovia. Ho destaquen a la peça que han fet els companys de BTV Esports: el nou porter del Sant Andreu, José Manuel Segovia, ja ha debutat avui amb els quadribarrats després d'arribar procedent del Manlleu.

  • No afluixen. El Sabadell B suma i segueix i s'ha imposat al camp del penúltim classificat, un Masnou que ha aconseguit igualar la diana inicial dels vallesans.

  • Roger Matamala. Dos partits, dos gols per al davanter cardedeuenc amb el Masnou. El d'avui, però, ha estat insuficient per treure un resultat positiu. Els maresmencs són ara a tres punts de la permanència.
Sandro Toscano (10), un dels golejadors arlequinats al Masnou // CESabadell.cat

  • 24 de 30. Encadena ja 10 jornades sense perdre el Sabadel B, 7 victòries i 3 empats; una excel·lent ratxa que, unida als bons registres defensius (són l'equip menys golejat del grup) manté els de José Solivelles segons, a sis punts del Prat.

  • A falta de Manel... El màxim golejador del Sabadell B, Manel Martínez, ha promocionat al primer equip... i al Masnou han marcat els seus dos principals socis atacants, Sandro Toscano i Ñito Martín, que sumen 4 gols cadascun en aquesta lliga.

  • Empat a la zona de perill. Un punt per a cada al duel entre Palamós i Rubí. Sergi Estrada (cinquè gol del curs) ha avançat els rubinencs, però Narcís Barrera (segona jornada seguida marcant) ha igualat per als palamosins.

  • Equip llindar. Amb el punt sumat el Rubí tanca la primera volta com a equip llindar, amb 20 punts, marcant la permanència per ara.

  • Ho tornen a fer. Ho diem a les prèvies, ho recollim a les dades... i el Manlleu hi torna. Atenció perquè els osonencs tanquen la primera volta amb 7 victòries a domicili (d'un total de 10 sortides). L'última, amb una golejada (0-4) al camp del Júpiter, que se situava abans de la jornada dos punts per sobre dels manlleuencs.
Celebracions manlleuenques al gol d'Arnal... // Laia Miralpeix - AECManlleu.com

  • Golassos. Ho recollirem al repàs general, al peu de l'article, però atenció als golassos d'Arnal Llibert i Maik Molist, els dos primers del Manlleu a la Verneda. Els podeu veure al resum de BTV Esports.
...i celebracions manlleunques al gol de Maik Molist // Laia Miralpeix - AECManlleu.com

  • Quarta seguida. El Júpiter va ser el penúltim equip que va cedir una derrota a casa (el Prat encara no n'ha cedit), però ja acumula quatre derrotes seguides a la Verneda (Santfeliuenc, Terrassa, Europa i ara Manlleu). 

  • Poc premi. Al resum es pot veure com el Manlleu ha posat eficàcia i contundència (òbvia veient el resultat) tot i que el Júpiter ha gaudit d'opcions sense premi final. Els dos equips queden a la zona de candidats al play-off.

  • Remuntada de nou. A la J17 l'Europa va remuntar al camp del Júpiter un 3-0... abans del descans (3-4, i 3-5 al final del duel). Aquest diumenge els escapulats queien al descans a Granollers (2-0), però capgiraven el partit a la segona meitat (2-3), amb dos gols als últims vuit minuts.
Celebracions de l'Europa al final del partit // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Impuls. El triomf deixa els escapulats a quatre punts del play-off. La ratxa de l'Europa és de 10 punts dels últims 12 possibles.

  • Sense premi. La primera part del Granollers ha estat molt bona. Opció clara per a Carlos Cano als dos minuts, bon gol de Didi (1-0) i gol de Pedro Bilbao després d'una gran jugada per l'esquerra de Carlos Cano (2-0). Al final, els vallesans veien com el rival capgirava el marcador a la represa.

  • Alex Poves. Al descans, el davanter i David López entraven de refresc. El 2-1 de Poves als 48' descol·locava el Granollers, tot i que els canvis a l'equip local estabilitzaven la situació... fins als minuts finals.

  • CapiCano. Un gol marca de la casa d'Alex Cano (rematant de cap un córner al segon pal), als 82 minuts, ha obert la recta final de glòria gracienca, completada pel gol d'Abel Rita al minut 88.
El Granollers-Europa ha deparat un nou Cano contra Cano, Alex vs. Carlos // Àngel Garreta - CEEuropa.cat
  • Derrota de nou. El 2-3 trenca la bona dinàmica granollerina al camp del carrer Girona. L'equip vallesà encadenava vuit partits sense perdre a casa. Surt del play-off... però queda cinquè, a un sol punt del quart.

  • Pedro Bilbao. Al postpartit, el futbolista (ex de l'Europa, i que ja ha marcat 2 gols en 3 partits amb el Granollers) ha explicat a la premsa que algunes persones del club barceloní no l'han tractat amb respecte, en la seva sortida i al final del partit d'avui ("alguns jugadors no han sabut guanyar", deia). Les declaracions, respostes pel tècnic de l'Europa, Albert Poch, amb qui Bilbao ha explicat que té una relació cordial, les recullen els companys de BTV Esports.
Pedro Bilbao (dreta), avui contra el seu anterior equip // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Nou cop... amb remuntada. El Terrassa ha sorprès el Prat avançant-se al marcador, gol d'Òscar Hernando... però els potablava han capgirat el duel amb un gol en cada part, de Javi Lara i de Sascha Andreu. Més líders els pratencs, 42 punts, 13 de marge ja sobre el cinquè.

  • Sascha Andreu. Nou gol guanyador del davanter barceloní, que ja arriba als dobles dígits (és el quart màxim anotador de la lliga, 10 dianes). Al final del partit el periodista de La Xarxa Ignasi Trapero l'entrevistava:
  • 14 jornades. Allarga la ratxa el Prat a 14 jornades sense perdre, 9 victòries i 5 empats. Els potablava només han cedit 15 punts en aquesta primera volta (6 empats i 1 derrota).

  • Golejada i fora del descens. Amb els marcadors de la matinal el Santfeliuenc havia quedat antepenúltim... el triomf al duel directe contra el Peralada (3-0) els d'Andrés González han sortit de nou de la zona de descens, sobre la qual tenen ara 2 punts de coixí.

  • Guille Sarmiento. Una assistència (a Juan Quiles) i un gol al primer temps per al futbolista del Santfe, que tot just s'havia estrenat com a golejador la jornada passada al Nou Sardenya.

  • Adri Ruiz. Golàs del futbolista del Santfeliuenc per tancar el marcador, la victòria i la primera volta per als blanc-i-blaus, fora de perill.

  • Cuer fort. El Peralada tanca la volta amb set partits seguits sense guanyar, però amb 15 punts és el cuer que més ha sumat en una volta des del 2008. La salvació és ara mateix 5 punts per sobre.

Repàs general

  • Moviments als Golejadors. Cap dels tres primers anotadors marcaven en aquesta J19... però és que el màxim golejador, Manel Martínez, ja ha promocionat a Segona B, al primer equip del Sabadell; i Kuku (Júpiter) continua lesionat. El quart màxim anotador, Sascha Andreu (Prat), sí que ha vist porteria i ja suma 10 dianes aquest curs. Arriba als 7 gols Abel Rita (Europa), mentre que Alex Poves (Europa) en suma 6, els mateixos que Dídac 'Didi' Rodríguez (Granollers) i Roger Matamala (Masnou). Tres futbolistes, Sergi Estrada (Rubí), Óscar Uroz (Manlleu) i Adri Ruiz (Santfeliuenc) han anotat la seva cinquena diana del curs. Un total de vuit futbolistes s'han estrenat com a golejadors en aquesta lliga.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Dídac 'Didi' Rodríguez (Granollers), Alex Poves (Europa), Arnal Llibert i Maik Molist (Manlleu) i Adri Ruiz (Santfeliuenc). [No hem vist resums de l'Ascó-Morell, el Masnou-Sabadell B, el Terrassa-Prat ni el Palamós-Rubí]

  • 475 gols. Els 27 gols d'aquesta J19 tornen a fer augmentar la mitjana, situada ara als 2'50 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són cinc gols més (un +1'06% de variació) dels que s'havien marcat a les dinou primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (23 de 27, 85'19%) | Millor visitant: Manlleu (21 de 30, 70%)

  • Victòries locals 41% | Empats 28% | Victòries visitants 31%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants augmenten un punt (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen, dos punts percentuals, els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen un punt els empats (27% a final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat (36) | Menys golejat: Sabadell B (12)

  • Menys golejador: Morell, Ascó, Rubí i Masnou (18) | Més golejat: Terrassa (33)


Ascó i Morell, al grup d'equips que menys marquen // Iris Solà - FC Ascó

  • Camp on es veuen més gols. S'hi han vist tres gols, i el Municipal de Les Grases, camp del Santfeliuenc, continua sent el que ha vist més dianes fins ara. Han estat 34 gols en 10 partits, 3'40 de mitjana per duel.


  • Rendibilitat. El fet que el Manlleu hagi guanyat marcant quatre gols ha fet reduir la ràtio dels osonencs... i col·loca la Monta al capdavant del registre. Amb 24 gols, els barcelonins han sumat 33 punts. Són 1'38 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada