El Prat continua ferm i el Peralada agafa aire a baix

Un doblet de Kevin Gissi contibuïa al triomf andreuenc a Granollers // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

Aquests són els resultats de la J24:

DISSABTE, 6 DE FEBRER

Granollers 1-3 Sant Andreu (Roger Martínez / Kevin Gissi -2, 1p- i José Antonio Llamas)

DIUMENGE, 7 DE FEBRER

Masnou 0-2 Vilafranca (Víctor Oribe i Santi Triguero)
Europa 1-0 Manlleu (Alex Poves)
Júpiter 2-1 Cerdanyola (Mechi i Josu Rodríguez / Éric Blasco)
Prat 2-0 Rubí (Javi Lara i Ion Vázquez)
Gavà 1-0 Figueres (Roger Escoruela)
Palamós 2-2 Ascó (Cristian del Moral i Joan Corominas 'Coro' / Andreu Guiu -2-)
Terrassa 1-1 Sabadell B (Joan Grasa / Cesc Clotet)
Peralada 1-0 Morell (Marc Mas)
Santfeliuenc 2-0 Muntanyesa (Alex Bolaños i Domi Berlanga)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després d'aquesta J24 (amb el Sant Andreu-Palamós de la J22 o finalitzat):

Gols: 22
Resultats: 6 victòries locals, 2 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 14 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

• Més i més. Nou triomf del Prat, que ja completa una volta sencera sense perdre (19 partits, 12 victòries i 7 empats). Els potablava amplien a 9 punts la diferència amb el segon classificat i mantenen els 14 punts de marge sobre el cinquè classificat.

• Només el Vilafranca. Dels tres equips que comparteixen zona noble amb els pratencs, només vencia el Vilafranca, que s'imposava al Masnou (0-2) i consolida el quart lloc... empatant a punts amb el tercer, la Monta, que perdia a Les Grases (2-0)... i tan sols tres punts per sota del Sabadell B, que empatava a Terrassa (1-1). Els perseguidors es van agrupant.

• Dos aspirants en forma. A la propera jornada, la J25, dos equips optaran a entrar en zona de play-off. Són l'Europa, que continua cinquè després de superar el Manlleu (1-0)... i a tan sols dos punts del quart; i el Gavà, que superava el Figueres (1-0) i és a tres punts de Monta i Vilafranca... equips contra els quals té el goal average guanyat.

• El Peralada agafa aire. A la zona de descens el duel directe entre Peralada i Morell feia somriure el conjunt empordanès, que s'imposava per la mínima (1-0). El triomf, i la derrota del Rubí, equip llindar de la salvació, al camp del Prat, deixen els de l'Alt Empordà a tan sols dos punts de sortir del descens, antepenúltims.

• Una volta. En aquesta J24 el Peralada ha completat una volta sencera, 19 jornades, en zona de descens. Ha estat 2 jornades antepenúltim (aquesta és la segona), 11 jornades penúltim i 6 cuer (per últim cop després de la J20).

• 22 gols. Jornada de producció per sota de la mitjana habitual (agafem sempre com a referència els 25 gols). Sis equips es quedaven sense marcar. Predomini dels gols locals, 13 a 9.

• Perfil local. Nova jornada en què les victòries locals han estat majoria (6 de 10 partits). S'han vist dos empats (els dos, diumenge tarda, a Terrassa i Peralada) i dues victòries visitants, les del Sant Andreu i el Vilafranca.

Partit a partit

• Dues seguides. El Sant Andreu encadena dos triomfs, i es manté relativament equidistant dels dos pols de la taula: a 9 punts del play-off i 10 punts per sobre del descens... tenint en compte que té els cinc minuts finals del partit contra el Palamós (1-1 provisional) per resoldre.
El Sant Andreu s'imposava a Granollers // Alex Gallardo - GallardoPhoto.com

• Encallats. El Granollers cedia una derrota a casa i acumula una dinàmica de cert estancament (quant a punts sumats). Els vallesans han guanyat un partit dels últims set (5 punts de 21), i a casa han sumat 4 punts dels últims 12 possibles. Són en zona mitjana, dos punts per sobre del Sant Andreu, a 7 del play-off.

• Kevin Gissi. Retornat ja fa unes setmanes de la lesió, el davanter del Sant Andreu tornava a ser decisiu amb un doblet (un de penal i un molt estètic, de pur davanter centre). Suma 11 gols, si bé per ara se li compten 10 perquè el que va anotar al duel contra el Palamós forma part d'un partit no finalitzat encara.
La celebració de Roger Martínez al gol del Granollers // Alex Gallardo - GallardoPhoto.com

• Cop a la represa. Després d'una primera part sense gols, el Vilafranca s'enduia els tres punts del Masnou en una represa plujosa en què anotava els gols guanyadors (0-2).

• Duel de cara i creu. Partit de dinàmiques oposades: sisè triomf als últims vuit partits per al Vilafranca, que consolida el quart lloc i ja empata a punts amb la Monta, tercera; el Masnou, en canvi, encadena quatre derrotes i ha sumat tan sols 5 punts dels últims 27 possibles.

• Víctor Oribe. Obria la llauna el talentós atacant del conjunt penedesenc, en el seu cinquè gol del curs. Ha marcat en quatre partits dels penedesencs... tots, victòries.

• Santi Triguero. El golejador vilanoví del Vilafranca confirmava el triomf a l'últim minut i es col·loca com a màxim anotador en solitari, amb 14 dianes. Són les mateixes que sumava després de la J24 del curs passat.

• Sense fre. Nou triomf de l'Europa en un partit d'ofici, contra el millor visitant de la categoria, el Manlleu (1-0). Els graciencs agafen coixí sobre els osonencs (tres punts més i goal average a favor) i continuen cinquens, a dos punts de la zona noble.
Alex Poves anotava el gol guanyador de l'Europa // CEEuropa.cat

• 9 jornades. Encadena ja l'Europa sense perdre, apropant-se al ple de punts, 23 de 27 possibles (és l'equip més en forma dels últims tres mesos, juntament amb el Prat).

• Gianni Cassaro. El porter de l'Europa es lluïa en una aturada a xut de penal de Manel Sala, en els primers compassos de partit.
El porter de l'Europa, Gianni, aturava el penal del Manlleu // CEEuropa.cat

• 1 de 9. Un empat i dues derrotes encadena el Manlleu en les últimes tres jornades, amb un gol marcat en aquests tres duels. Amb tot, els osonencs són vuitens, cinc punts per sota del quart.

• Fortí de nou. El Júpiter encadenava el tercer triomf a la Verneda (contra Rubí, Sant Andreu i ara Cerdanyola) i es manté ben a prop dels favorits, setè classificat, quatre punts per sota de la zona preferent.
Tercer triomf seguit del Júpiter a casa // Cerdanyola FC

• Remuntada. El Cerdanyola s'avançava al primer temps... però en poc més de deu minuts, a l'equador de la segona part, el Júpiter capgirava el marcador i s'enduia un treballat triomf (2-1).

• Éric Blasco. Per al Cerdanyola anotava el 0-1 el davanter gracienc... que continua inspirat: tercera jornada seguida marcant i sisè gol del curs per a Blasco.
Éric Blasco avançava el Cerdanyola a la Verneda // Cerdanyola FC

• Josu Rodríguez. Era un partit especial per a l'extrem del Júpiter, ja que s'enfrontava al seu últim equip. Al primer temps fallava un penal que hauria suposat l'empat a un... i a la represa apareixia a la sortida d'un córner per fer el gol del triomf grisgrana. Josu suma ara 7 gols.

• Final de ratxa. La derrota a la Verneda trenca la ratxa de tres triomfs seguits per al Cerdanyola, que es manté en zona tranquil·la.

• Més i més líder. El Prat tombava el Rubí, l'últim equip que l'havia derrotat (a la J5, 2-1) i encadena una volta sense perdre. Els potablava ja tenen 9 punts més que el segon.

• Córner i córner. Dos serveis de cantonada iniciaven els dos gols pratencs. Gol olímpic primer de Javi Lara (no queda clar si Adrià Grau, del Rubí, toca la pilota dins o fora de la porteria) i de Ion Vázquez, en una rematada inapel·lable. Els podeu veure en aquest vídeo, en un tuit d'Esports en xarxa amb imatges d'ETV.

• El Sagnier va cap als 14. El proper partit del Prat a casa està previst per al 21 de febrer (contra el Sant Andreu). Aquell dia farà 14 mesos de l'última derrota dels pratencs com a locals en partit oficial. La ratxa s'allarga.

• Equip llindar. El Rubí continua marcant la permanència, amb 24 punts... però ara té el penúltim tan sols dos punts per sota. Un sol triomf rubinenc als últims 8 partits, 5 punts dels últims 24 possibles.
El Gavà superava el Figueres a la Bòbila // UEFigueres.cat

• Apareix de nou. Victòria del Gavà contra el Figueres (1-0) que manté el conjunt gavanenc amb opcions d'entrar al play-off la setmana vinent (és 3 punts per sota del tercer i el quart) i que allarga la bona ratxa a casa: una sola derrota aquest curs i ara mateix vuit partits seguits sense derrota. En aquesta J24 decidia aquest gol de Roger Escoruela:

• 7 de 9. Els gavanencs sumen dues victòries i un empat als últims tres partits i compten més que mai per discutir l'statu quo de la zona alta. A l'En joc ràdio l'Ignasi Trapero entrevistava el golejador gavanenc, Roger Escoruela:
  • 6 de 9. Sisena derrota del Figueres als últims nou partits. Fa deu jornades que els figuerencs no empaten: o victòries (4) o derrotes (6).

• Igualada. L'Ascó empatava al camp del Palamós en un partit en què els empordanesos dominaven per 2-0 quan quedaven 20 minuts per al final.

• Nou empat. Atenció a les dades del Palamós a casa: 9 empats en 12 partits, igualades en el 75% dels duels.
L'Ascó igualava un 2-0 a Palamós // Iris Solà - FC Ascó

• Any sense triomfs. El Palamós encara no ha guanyat aquest 2016: tres empats i dues derrotes... amb un quart empat per confirmar, el del camp del Palamós (minut 85, 1-1, partit pendent de reprendre's).

• Andreu Guiu. Va arribar a l'Ascó al mercat d'hivern per aportar gol... i ja n'ha marcat 4 en 35 dies. Contra el Palamós anotava les dues dianes que igualaven el duel per als asconencs.
Andreu Guiu, heroi de l'Ascó a Palamós // Iris Solà - FC Ascó

• 2 de 13. Continua el mal moment de l'Ascó, que ha sumat tan sols dos triomfs a les últimes 13 jornades. Els asconencs tenen ara sis punts de coixí sobre el descens.

• Empat. A l'esperat derbi vallesà, el Sabadell B i el Terrassa empataven (1-1) en un resultat que no acaba de satisfer cap dels dos equips. Els arlequinats es mantenen segons, però ara amb el líder 9 punts per sobre i els dos equips que el segueixen només tres per sota; i els egarencs allarguen a sis les jornades sense vèncer (2 punts de 18 possibles).
Derbi vallesà amb taules (1-1)  // CESabadell.cat

• Pissarra. Al gol de Cesc Clotet que avançava el Sabadell B jugada de pissarra al servei d'una falta i acció de tiralínies que finalitzava en el 0-1.

• Estrena. Igualava el partit per al Terrassa el davanter Joan Grasa, arribat a l'equip egarenc en el recent mercat de fitxatges hivernal.

• Més que tres punts. El Peralada s'enduia el duel al descens contra el Morell (1-0) i li arrabassa l'antepenúltima plaça, ara a dos punts de la permanència. El triomf suposa també que els empordanesos s'enduguin el goal average contra els tarragonins.

• Marc Mas. Vuitè gol del curs per al davanter, que anotava la diana guanyadora d'un triomf clau.

• Mala ratxa. El Morell, ara penúltim, continua a 4 punts de la salvació, però encadena quatre derrotes i nou partits sense guanyar (3 punts de 27 possibles). Els de Joan Anton Pallarès, a més, acumulen 396 minuts sense marcar.

• Més aire. Nou triomf del Santfeliuenc a Les Grases (tercer als últims quatre partits), que deixa el conjunt blanc-i-blau ara mateix 6 punts per sobre de les places de descens.

• Gol a cada part. Alex Bolaños avançava el Santfe contra la Monta al primer temps... i Domi Berlanga, que debutava amb els d'Andrés González, anotava el 2 a 0 al temps afegit.

• Final de ratxa. Derrota de la Monta després de vuit jornades sense perdre. Els barcelonins continuen tercers, però veuen com el quart (Vilafranca) els empata a punts i el cinquè (Europa) se situa dos punts per sota.

• 2 gols. La Monta, que està destacant pels seus registres defensius, encaixava més d'un gol per primer cop en deu jornades, des que va visitar el Narcís Sala el 15 de novembre passat (2-0 també).

Repàs general

• Moviments als Golejadors. És líder en solitari, ja amb 14 gols, Santi Triguero (Vilafranca). Dos futbolistes han arribat als dobles dígits en aquesta J24. 10 gols per a Alex Poves (Europa) i Kevin Gissi (Sant Andreu), que de fet ja en suma 11 però a qui se li sumarà l'onzena diana quan es completi el Sant Andreu-Palamós. Marc Mas (Peralada) arriba als 8 gols i Josu Rodríguez (Júpiter), als 7. En aquesta J24 han estrenat el seu compte golejador en lliga 5 futbolistes.

• Gols destacats. Ens quedem amb els de Roger Martínez (Granollers), el segon de Kevin Gissi (Sant Andreu), Mechi (Júpiter), Ion Vázquez (Prat) i Cesc Clotet (Sabadell B).

• 602 gols. Les 22 dianes d'aquesta J24 han abaixat una mica més la mitjana, situada als 2'52 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, comptant el Sant Andreu-Palamós pendent, dinou gols més (un +3'25% de variació) dels que s'havien marcat a les vint-i-quatre primeres jornades del curs passat.

• Millor local: Prat (30 de 36, 83'33%) | Millor visitant: Manlleu (25 de 39, 64'10%)

• Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 30%

• Respecte el curs passat, els triomfs visitants es mantenen igual (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); també es mantenen els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen un punt els empats (27% a final del curs passat).

• Màxim golejador: Prat (46) | Menys golejat: Prat (18)

• Menys golejador: Masnou (19) | Més golejat: Terrassa (43)

• Camp on es veuen més gols. No hi ha hagut partit però s'hi manté el Municipal de Vilafranca, en què s'han vist 46 gols en 13 partits disputats, 3'54 gols per partit de mitjana.

• Rendibilitat. Tot i perdre la Monta es manté al capdavant de la ràtio. Amb 28 gols, poc més d'un per partit de mitjana, els de Nou Barris han sumat 41 punts. Són 1'46 punts per gol marcat de mitjana.