dijous, 30 de juny del 2016

Fem balanç, capítol 19: Cerdanyola

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 19 repassem el curs del Cerdanyola, que ha completat la millor temporada de la seva (curta fins ara) història, amb el màxim de punts a Tercera. Una segona volta magnífica va col·locar els verd-i-blancs fins i tot a tocar de la zona noble a l'últim terç de curs. Continuarà a la categoria després de tancar la lliga vuitè, amb 54 punts. Escriu sobre la temporada del Cerdanyola la Mireia Sanz, periodista i investigadora sobre comunicació i educació, i cap de premsa del conjunt vallesà.


Un onze inicial del Cerdanyola a la segona volta // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Quan les utopies es fan realitat amb treball
Un article de Mireia Sanz / @MireiaSanz

Alguns poden pensar que la fe mou muntanyes... però també el treball, el sacrifici, el patiment i l’esforç diari. I, si no, que ho preguntin al Cerdanyola FC que, amb aquesta fórmula, ha avançat a pas ferm en la seva tercera temporada a Tercera Divisió, la millor de la seva breu història a la categoria.

La pel.lícula es plantejava complicada, amb un inici de temporada amb 17 cares noves (que finalment es van convertir en 20) i el repte d’adaptar-se al nou terreny de joc de Fontetes. Noves cartes sobre la taula i la incògnita de com es podrien combinar perquè l’engranatge girés sense problemes. Tan sols sis renovats: Coca i Avilés a la porteria (tots dos sense poder jugar fins desembre), Turu, Cuadras, Raul Barriendos i Nico (que va marxar a les poques jornades), i un vaixell capitanejat per vuitena temporada consecutiva per Toni Carrillo i el seu equip tècnic (també nou).

Protagonistes sobre un terreny de joc nou, amb unes dimensions superiors a la Bòbila, que reclamaven modificar alguns aspectes tècnics i tàctics. “Hem hagut de ser perseverants i pacients, adaptar el joc del camp petit al gran, però sense perdre l’essència del Cerdanyola FC”, explica Toni Carrillo en valorar la temporada. “Estic orgullós de la feina feta i de l’equip que s’ha creat. Tenim perfils molt bons, futbolistes experimentats, i jugadors joves que s’han adaptat perfectament al joc”, conclou. L’aposta pels jugadors de la pedrera ha estat també present durant tota la temporada, fent debutar a Tercera fins a tres jugadors de la base del club.

Tot i que la història ha acabat amb final feliç, la temporada va arrencar amb una primera volta complicada, sumant 21 punts i amb molts errors a casa que presagiaven que el camí seria dur. Però no es va perdre l’optimisme i es va seguir treballant encara que els resultats no eren els esperats. Finalment, l’equip va explotar i ha sumat una segona volta de 33 punts, aconseguint fer-se poc a poc amb Fontetes i desenvolupant un joc vistós i directe. Una segona volta on fins i tot, a falta de 5 o 6 jornades, els verd i blancs veien a tocar el gairebé impossible somni de play-off. I un final de temporada on s’han sumat 54 punts que posicionen als verd i blancs a la vuitena plaça de la classificació.

Amb la lliga finalitzada, el club cerdanyolenc no ha perdut el temps i ja està treballant per la propera temporada, amb un bloc de jugadors que es manté en un 80% i l’arribada de cinc figures que reforçaran l’esperit de l’equip: Gueri Tejedor (CE Júpiter), Jonathan Collado (AE Prat), Ramon Rovira (CE Europa) i Elhadji Bandeh (AE Prat). A ells se sumen quatre juvenils de l’entitat que tindran l’oportunitat de realitzar la pretemporada amb el primer equip.

Revisant els resultats i l’evolució del joc durant l’any, sí, podem dir que la fe també hi ha jugat el seu paper. Una fe en el treball ben fet. Una fe en la resposta dels jugadors. Una fe en què amb persistència i actitud, els resultats acaben arribant. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada