dimecres, 12 de setembre del 2012

Manlleu viu avui una cita històrica

L'AEC Manlleu representarà avui el grup V de Tercera Divisió a una de les grans cites del futbol català, la final de la Copa Catalunya 2011/2012.

Els osonencs rebran, al seu estadi el Gimnàstic de Tarragona, equip del grup 3 de Segona B, que el curs passat (quan va assolir la final de la competició) militava al futbol professional, a la Segona divisió.

Alegria a Manlleu després de superar el Girona a la semifinal // elter.net
Serà una cita amb la història, per què el Manlleu mai ha disputat una final de Copa Catalunya, i per tant, busca estrenar el palmarès a la competició. El Nàstic, en canvi, va guanyar una Copa, el 2007, superant el FC Barcelona a la final.

És la 23a edició del torneig, i un triomf del Manlleu suposaria la primera Copa Catalunya d'un equip de Tercera des del 2001, quan la va aixecar el Balaguer.

A la Tercera divisió actual hi ha 4 campions de Copa Catalunya. L'Europa i el Terrassa l'han aixecat dues vegades (1997 i 1998, els graciencs; i 2002 i 2003, els vallesans); el Palamós, el 1992, i el citat Balaguer, fa onze anys.

La principal curiositat és que cap dels dos equips presentarà molts dels noms que van ser fonamentals per arribar a la final d'aquesta nit.

El Manlleu ha superat el Gurb (0-2, Putxi i Fortet), el Llagostera (4-2, Aumatell, Ginés, Fortet i Bernat), l'Unificació Santa Perpètua (0-6, Planagumà -5- i Ginés), i el Girona (0-1, Planagumà). Curiosament, la meitat dels gols que ha sumat a la competició (6 de 12) els va signar Dani Planagumà, referència de l'equip els últims quatre anys i que ara juga a la UE Llagostera, al costat d'un altre exmanlleuenc, Jordi Aumatell, autor d'un gol en aquesta Copa (precisament, contra el seu actual equip). Fortet i Ginés, amb dos gols, i Bernat, amb un, completen el llistat.

El Nàstic, com a equip de Segona, només va haver de superar una ronda, al duel tarragoní contra el Torreforta (1-4, Orbegozo, Bargas, Galindo i Víctor Oribe).

Curiosament, el Manlleu és l'únic equip de Tercera que segueix viu a la nova edició de la Copa Catalunya (la 2012/2013). Va superar el Vic a l'última ronda (3-0) i forma part dels vuit equips (amb l'Hospitalet, Prat, Reus, Llagostera, Nàstic, Sabadell i Girona) que entraran a la propera fase, a l'espera de què passarà amb els dos catalans de la Primera divisió.

Molta sort als manlleuencs i al Nàstic de Tarragona, i esperem que el públic osonenc i el futbol català puguin gaudir d'una jornada històrica!

L'àrbitre del duel serà Simón del Pino. El partit és a les 21 hores, i el podreu seguir per televisió, a Esport 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada