dijous, 27 de setembre del 2012

Nit d'al·licients a la Nova Creu Alta


Aquest dijous la Selecció Catalana Amateur, la Tercera divisió i, per extensió, el futbol català, tenen una cita a la Nova Creu Alta.

Campions a Astúries / José David Muñoz
Després de diversos amistosos al CAR de Sant Cugat, o al Narcís Sala, o a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, la selecció disputa un partit davant un rival internacional, el combinat homònim de la República d'Irlanda, en aquest cas, el que representa les regions de Leinster i Munster.

És aquest dijous, és a les 21'15 hores i és a Sabadell. Una frase objectiva al costat de la qual poden anar dos grans judicis subjectius: anar-hi o interessar-se'n (veure'l per televisió o seguir-lo via internet o Twitter) o no fer-ho. Per als que esteu al segon grup -completament respectable-, alguns arguments per passar per l'estadi del CE Sabadell FC aquest vespre:

  • Juga la Tercera. El partit serà una bona oportunitat per veure alguns dels jugadors més destacats de la categoria. Una selecció representativa del nostre futbol, amb jugadors convocats de 10 equips diferents. Les absències a la tria no són totes de caràcter tècnic (decisió del seleccionador): la Copa de Regions UEFA exclou la participació de jugadors que hagin jugat a l'estranger els últims dos anys, que tinguin contractes professionals o que hagin jugat a màximes categories, entre d'altres condicionants.


  • Pòlvora. Entre els 21 convocats per al partit hi ha 3 dels màxims golejadors de la categoria: Boris Garrós (líder de la taula de realitzadors, amb 6 gols), Carlos Martínez 'Carlitos' (5) o Enric Gallego (3), a més d'atacants molt destacats com Pol Compte o Carles Montoro.


  • Tècnica. A més, hi haurà un dels jugadors que va formar part de l'onze ideal de la Tercera 2011/2012, Baruc Nsué, 7è jugador més escollit per als que vau configurar la tria. L'altre jugador encara a Tercera que va entrar a l'onze, Carlitos, va ser el 5è més citat, i també jugarà aquest vespre. A la tècnica i virtuositat entre línies de Baruc s'hi sumaran noms molt destacables de la categoria. Ivan Cristino, completament habituat al joc ofensiu de l'Olot, és un reclam; també ho és Guillem Cornellà, vital l'any passat al Santboià, peça important aquest curs a Figueres.


  • Constància. La feina de Gerard Puigoriol, 'Putxi', una de les figures clau que el Manlleu mantenia del curs passat, serà un altre dels detalls a seguir. El mig del camp comptarà amb altres focus d'atenció. Hi haurà Pep Caballé, una de les peces de l'engranatge del Cornellà de Jordi Roger a la medul·lar; Pedro del Campo, que representarà l'inici esperançador d'un nouvingut, el Figueres; i Ramon Rovira, completament acostumat al treball a la zona central del Nou Sardenya.


  • Solvència. La rereguarda ofereix perfils ben diversos. La bona feina de laterals com David Busquets, Javi León o Joel Marín es combina amb un aparador de centrals. La solidesa d'Antonio Domínguez, fix a l'esquema de Puchi en aquest inici; els galons d'Albert Vivó, referència al Gavà d'Albert Poch; la força i lideratge d'Heredia; i la solvència i projecció atacant d'Alex Cano. Veure'l als córners pot ser un altre dels al·licients.


  • Seguretat. Íñigo, conegut com l'aturapenals fa un temps, té una oportunitat per lluir-se després d'un inici sense minuts al Cornellà, i Bayona combina una alegria, la de l'ascens del "seu" Palamós l'estiu passat, amb una altra, aquest primer reconeixement internacional.


  • Mediàtic. Si no podeu (o no voleu) acostar-vos a la Nova Creu Alta podreu seguir el partit per televisió. Esport 3 emetrà el partit a partir de les 21'30 hores. La primera part serà emesa en diferit (15 minuts més tard), però la segona s'oferirà en directe.

Aquests al·licients han estat elaborats a partir de la llista de 21 convocats per al partit d'aquest vespre. A la preselecció de 30 homes anunciada per Toni Almendros la setmana passada també hi havia Adrià Fradera, Juan Pablo Amantini, Luca Ferrone, Gonzalo Balbi 'Lalo', Javi Calvo, Ivan Álvarez, Ramon Masó, Oriol Molins i Óscar Muñoz.

Demà, anàlisi del partit. Esperem que els que us hi apropeu o el seguiu per televisió gaudiu d'un partit ple de detalls de Tercera, amb una selecció que fa camí cap a Ucraïna.

Després del triomf a la fase espanyola, a Ucraïna es disputarà la fase intermèdia / José David Muñoz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada