dijous, 22 de maig del 2014

Fem balanç, capítol 6: Cerdanyola

El curs s'ha acabat per a 16 equips de la categoria i obrim a tercera.cat la sèrie habitual de final de temporada, el Fem balanç, en què 20 periodistes o informadors de cada un dels clubs que han participat al grup català de Tercera d'enguany analitzen com ha anat la temporada per al seu equip. L'ordre de publicació és completament aleatori, deixant, això sí, per al final els quatre equips que encara competeixen als play-off.

Amb la il·lusió del debutant i un cert desvergonyiment d'inici, el Cerdanyola ha acabat tancant un curs històric per a aquesta jove entitat (no té ni una dècada de vida) amb una permanència tranquil·la a la Tercera Divisió. Amb un bloc molt lluitador i unit, que va patir variacions durant la temporada, els de Toni Carrillo no van arribar mai a caure en places de descens, i una bona ratxa final a principis de primavera va ajudar a complir amb l'objectiu. Passada l'espiral de novetats, toca fer balanç d'un curs memorable. Escriu sobre la temporada del conjunt vallesà la periodista Mireia Sanz, actualment cap de premsa de l'entitat.

Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat


El Cerdanyola Futbol Club ha vingut per quedar-se!
un article de Mireia Sanz / @mireiasanz

Aquesta ha estat una temporada històrica per al club verd-i-blanc. Una temporada somiada per tots els aficionats, jugadors i membres del club. Per primer cop a la història, el Cerdanyola Futbol Club aconseguia l'ascens a Tercera Divisió, una categoria que no s'ha presentat fàcil però en la qual els verds han gaudit, han lluitat i, finalment, han aconseguit quedar-s'hi.

Dotzena posició. 46 punts. 10 victòries, 16 empats i 12 derrotes. Aquests han estat els números del Cerdanyola FC aquesta campanya. Uns números que molts no haurien ni imaginat, tractant-se d'un equip novell en categoria estatal. I aconseguir-los no ha estat fàcil. L'equip, que comptava amb la columna vertebral de l'any anterior, es va haver d'adaptar a una categoria nova però amb el reforç dels nouvinguts, coneixedors de Tercera, el conjunt va començar a treure els partits endavant.

A Cornellà (J2), 0-2 al descans... primer avís // Àngel Garreta - REMImages.com

El conjunt de Toni Carrillo ha anat canviant i remodelant-se durant la temporada, fins al 31 de gener, quan va perdre jugadors com Velillas i Hassen i va incorporar novetats com Oriol Molins, Guillem Creus i Edu Soler.

Alberto Coca, capità de l'equip, que ja ha anunciat la seva renovació per a la propera temporada, valora el rendiment del conjunt verd i blanc: "Després d'un ascens històric a Tercera Divisió, el club iniciava una temporada amb moltes ganes i il·lusió per fer les coses bé. L'equip va patir una sèrie de canvis de jugadors, amb els quals havíem d'adaptar-nos per afrontar el debut a la categoria. Tot i això, l'inici no va ser fàcil. Ens va costar arrencar, però un cop aconseguida la primera victòria, ens va donar molta moral, l'equip va agafar una bona dinàmica i ens vam assentar a la zona tranquil·la de la taula. La unió del vestidor, que és la clau d'aquest equip, ha estat a l'alçada de les circumstàncies i hem aconseguit salvar la categoria, l'objectiu principal de la temporada".

El porter i capità, Alberto Coca // Àngel Garreta - REMImages.com

De la seva banda, el míster verd-i-blanc, Toni Carrillo, també se sent orgullós del treball del seu grup: "He de felicitar el grup perquè no és una categoria fàcil, però ells han mostrat sempre molta implicació, s'han adaptat a la perfecció a l'exigència de Tercera i han treballat molt dur entrenament rere entrenament. Hem vist que el final de lliga ha estat complicat i igualat, però nosaltres hem aconseguit bons resultats i hem acabat gairebé a mitja taula. És per estar molt satisfet de tot el que ha passat durant l'any".

I després d'haver gaudit, d'haver patit, d'haver lluitat, d'haver cridat, d'haver celebrat i d'haver plorat, aquí seguim. Un any més seguirem gaudint d'aquesta categoria que tant ens ha costat aconseguir. Un any més, el Cerdanyola FC seguirà a Tercera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada