dijous, 1 de maig del 2014

Resultats J36

L'Europa se situa líder... i ho ha celebrat al vestidor després del partit // Àngel Garreta - REMImages.com

Aquests són els resultats de la J36:


DIMECRES, 30 D'ABRIL
Figueres 0-3 Santfeliuenc (Carlos Cano, Iván Peralta i Edgar Mayor)

DIJOUS, 1 DE MAIG
Gavà 1-0 Masnou (Alex Masuet)
Castelldefels 0-1 Terrassa (Alex Gallar)
Europa 1-0 Rapitenca (Carlos Guzmán)
Cerdanyola 1-1 Palamós (Quim Solano / Javi Revert)
Pobla Mafumet 5-1 Gramenet (Maxi, Víctor Oribe -2-, Sergi Gestí i Abel Rita / Jordi Iborra)
Ascó 1-1 Vilassar de Mar (Sergi Durán / Juan Roldán)
Rubí 1-0 Muntanyesa (Roger Matamala)
Manlleu 2-0 Vilafranca (Eduard Fortet -2-)
Santboià 1-1 Cornellà (Dani Iglesias / Manu Balda)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J36:




Gols: 21

Resultats: 5 victòries locals, 3 empats i 2 victòries visitants
Màxim golejador: Javi Sánchez (Europa), 20 /// Veure llistat complet
La dada:


  • Europa i Rubí, vencedors. Els graciencs tornen al lideratge 10 jornades després, i els vallesans al play-off després de set partits. Els de Pedro Dólera confirmaran play-off si guanyen diumenge a Terrassa i podrien ser ja campions depenent dels resultats dels rivals.

  • Dotzena setmana. L'Europa, amb aquesta, acumula 12 jornades líder. És i serà el segon equip que més jornades ha passat pel primer lloc, per darrere de la Muntanyesa (fins ara 18). Molt per darrere hi ha Ascó (3), Rubí (2) i Palamós (1). Cornellà i Terrassa són els únics equips dels set primers que mai han estat líders... Matemàticament poden acabar líder (J37) o campions (J38) tots dos, si bé als vallesans els caldria una gran carambola. En jornades al play-off, l'Europa és el segon equip que més n'acumula (29), també per darrere de la Monta (32).


Emotiu minut de silenci en memòria de Tito Vilanova a Vilatenim / UEFigueres.cat

  • La Rapitenca baixa a Primera Catalana. Necessitava guanyar per mantenir esperances i la derrota al Nou Sardenya envia els del Montsià una categoria per sota, dos cursos després del retorn a Tercera.

  • Novament binari. El Vilassar de Mar segueix en bona dinàmica i arrencava un empat d'Ascó. Els de Toni Romero encadenen cinc partits sense perdre (13 punts de 15 possibles), i amb el nou tècnic han sumat 14 punts de 21; tots els resultats segueixen sent binaris, és a dir, formats per 0 i 1. Imanol Castilla encaixava un gol cinc jornades després.


Empat de l'Ascó davant el Vilassar de Mar // Iris Solà - FC Ascó

  • L'Ascó surt del play-off, el Terrassa encara hi aspira. Els de la Ribera d'Ebre cauen de la zona noble 24 jornades després de ser-hi ininterrompudament. És cinquè, per sobre del Terrassa, que manté opcions, a tres punts quan en queden sis en joc. El Palamós, per contra, queda fora, ja que és a sis punts del Rubí quan en queden sis... i té perdut el goal average amb els vallesans.

  • 3 gols en 8 dies. El davanter del Terrassa, Alex Gallar, acumula tres jornades consecutives marcant. Obria la victòria al Joan Baptista Milà (0-2), feia el gol del triomf provisional contra el Gavà (1-1) i anotava la diana guanyadora aquest dijous als Canyars (0-1). Gallar suma 11 gols, i forma part del Top-13, en què hi ha els futbolistes que fins ara han marcat 10 o més gols. Quim Solano també anotava aquesta jornada el seu onzè gol del curs. El davanter del Cerdanyola manté la bona estrella: sempre que ha marcat, els vallesans no han perdut.


Alex Gallar repetia amb un gol guanyador als Canyars // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Empat als 19 gols. La diana de Javi Revert (Palamós) a Cerdanyola col·locava el davanter gironí amb 19 gols aquest curs, a només un d'igualar el seu registre el curs passat. A l'emoció del final de lliga se sumarà la de la definició del títol de màxim golejador. Javi Sánchez (Europa) lidera la llista amb 20 dianes... però ja hi ha tres futbolistes que empaten als 19 gols: Manel Sala (Manlleu), Ernest Forgas (Rubí) i el citat Revert.

Quim Solano marcava contra el Palamós // Cerdanyola FC - CFC.cat

  • El Gavà s'endú el partit clau (per ara). El triomf gavanenc als últims minuts feia sortir els blaugrana de les places de descens i col·locava a l'antepenúltim lloc el Masnou, que no havia passat encara per cap plaça decisiva (play-off o descens) aquest curs.

  • En bona dinàmica. Els gavanencs encadenen sis partits sense perdre, amb 12 punts de 18 possibles. A més, han aconseguit marcar als últims compassos de partit les tres últimes jornades: per guanyar contra la Rapitenca (2-1), per empatar el duel a Terrassa (1-1) i per sumar els tres punts i sortir del descens davant el Masnou.

El Gavà s'enduia el duel directe per eludir el descens // Facebook CF Gavà

  • Santboià i Vilafranca no confirmen la permanència. El Manlleu superava els penedesencs i ja té la salvació matemàtica. Vilafranca, Cerdanyola i Castelldefels són a tres punts o menys de confirmar-la... Santboià, Gavà, Vilassar de Mar i Masnou són, a dues jornades del final, els equips que buscaran esquivar l'última plaça de descens per assignar... i evitar una segona en cas de descens compensat.

  • Rècord de gols locals. El 5-1 de la Pobla Mafumet a la Gramenet iguala els millors registres de gols anotats per un conjunt local en un partit aquest curs. Cinc gols són el màxim que s'ha vist per a un equip que juga a casa. La Pobla iguala els registres de la Muntanyesa (5-1 al Castelldefels, J3), l'Europa (5-0 a la Grama, J14), el Terrassa (5-1 a la Rapitenca, J30) i el Santfeliuenc (5-3 al Castelldefels, J31). A domicili el rècord de gols marcats són 7, els que va anotar l'Europa a Santa Coloma de Gramenet (1-7).

  • Matemàtiques i sostres. El campionat serà, com a molt, als 75 punts, quatre menys que els que van sumar Olot i Cornellà el curs passat (79). El cinquè (Ascó) aspira ara a sumar-ne 71; per tant, l'Europa és a 2 punts de confirmar el 'play-off', el Cornellà i la Muntanyesa a 4 i el Rubí, a 5. Recordem que aquests punts són la suma dels que han de guanyar els equips citats i els que perdin els aspirants. Aspiren a acabar entre els quatre primers els equips amb 60 punts o més; el Palamós en té 60, però tenir el 'goal average' perdut amb el Rubí l'ha apartat de la cursa. La línia de salvació és als 44 punts. El Manlleu ja l'ha obtingut (46) i el Figueres només hauria de sumar un punt. Té els 44 i el 'goal average' guanyat davant el Masnou, però l'única (remotíssima) possibilitat de complicar-se la vida passaria per estranys i improbables empats múltiples. Cerdanyola, Castelldefels i Vilafranca són a una victòria de la salvació. Es troben més immersos en la lluita Santboià, Gavà, Vilassar de Mar i el Masnou, equip que ocupa ara la tercera plaça de descens.


El gol de Guzmán col·locava l'Europa líder // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Perfil local. Cinc partits, la meitat de la jornada, es resolien amb victòries per als equips de casa. De fet, només Santfeliuenc (0-3), en un partit intranscendent, i Terrassa (0-1) s'imposaven fora de casa. El pes dels triomfs locals guanya força les jornades decisives. 

  • Locals/Visitants. Així estan els índexs després d'una nova jornada. A casa el millor equip segueix sent la Muntanyesa, que manté registers ja que ha jugat fora; suma 2'222 punts per partit jugat de mitjana. L'acompanyen al podi el nou líder, l'Europa (2'167), que sumava tres punts al Sardenya; i el Rubí (2'111), que derrotava la Monta a Can Rosés. A domicili el triomf del Santfeliuenc a Figueres el col·loca al capdavant de la ràtio, amb els mateixos registres que el Palamós (1'778). Els segueixen l'Europa i el Cornellà, (1'667). La Gramenet és el pitjor local (0'278) i el pitjor visitant (0'556), en aquest cas empatat amb el Vilafranca.

  • 21 gols. Jornada de poca producció un cop més, tot i que se superava la vintena de gols. Molts partits, però, es resolien per la mínima (1-0/0-1 a Gavà, Gràcia, els Canyars i Rubí), i només Pobla i Santfeliuenc marcaven més de dos gols. Clar domini dels gols locals, 13 a 8.

  • 883 gols fins ara. Són 24'53 gols per jornada (2'45 per partit). Suposa un 4'74% més que el curs passat a aquestes alçades (s'havien anotat 843 gols després de la J36). L'alta producció de les últimes jornades del curs passat, en comparació a la baixa de l'actual, està apropant les dades globals. 

  • Freqüència de resultats: Victòries locals 41% | Empats 27% | Victòries visitants 33%


El Manlleu, un dels locals vencedors de la jornada // Lluís Montaner (@lapreviafcv)

  • Evolució. Respecte la J36 del curs passat han disminuït tant les victòries locals (-7'01%) com els empats (-17'80%) i han augmentat molt les victòries visitants (+37'65%). En aquest tram final totes les variacions s'han reduït bastant: els triomfs locals s'han minimitzat, per sota del -10%. L'augment de victòries visitants, que va arribar al 68%, s'ha situat per sota del -40%; tot i això, ja és segur que tancarà el curs en augment, ja que en valor absolut ja s'han produït, en 35 jornades, 26 victòries a domicili més que en tot el curs passat. Una tendència consolidada també és la reducció dels empats, que a poc a poc també s'ha matisat, malgrat mantenir-se en xifres destacades.

  • Equip més golejador: Palamós (60) | Equip menys golejat: Europa (26)

  • Equip menys golejador: Gramenet (24) | Equip més golejat: Gramenet (76)

  • Equip que millor rendibilitza els gols: Pobla Mafumet, 1'35 punts per gol marcat... però s'apropa, i molt, l'Europa, 1'33 punts per gol marcat.

  • Camp on es veuen més gols. Són, alhora, dos camps on no hi ha hagut jornada aquesta setmana, el Municipal de Nou Barris i el Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet, amb 2'94 gols per partit de mitjana; se situa tercera la Bòbila de Cerdanyola (2'89). Atenció a la dada de camp en què es veuen menys gols. El fet de produir-se'n 6 amb el 5-1 de la Pobla a la Grama ha fet que el Municipal pobletà iguali amb el Municipal de Manlleu en la dada de camps en què es veuen menys gols, 1'89 per partit de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada