dilluns, 1 de desembre del 2014

Resultats J15

"La pluja suspèn el duel del líder i el Martinenc entra en descens"


El Santfeliuenc-Rubí se suspenia al descans (0-0) per la intensa pluja caiguda // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Aquests són els resultats de la J15:


DISSABTE, 29 DE NOVEMBRE

Santfeliuenc (SUSPÈS0-0 al descans) Rubí

DIUMENGE, 30 DE NOVEMBRE

Gavà 0-3 Muntanyesa (Pedro García -2- i Iván Romano)
Castelldefels 5-0 Masnou (Sergio Prieto, Adri Ruiz, Pelegrín, Pedro Bravo i Alex Masuet)
Vilassar de Mar 0-1 Palamós (Cristian del Moral)
Martinenc 0-2 Prat (Sascha Andreu i Charly Ruiz)
Cerdanyola 0-1 Europa (Alex Alba -pp-)
Ascó 1-0 Peralada (Gerard Roigé)
Figueres  (SUSPÈS sense iniciar-seSabadell B
Manlleu 2-0 Pobla Mafumet (Ricard Seuma -p- i Pol Coll)
Terrassa 3-0 Vilafranca (Víctor Merchán, Jaime Fuentes -p- i Ángel de la Torre)

CLASSIFICACIÓ 
Així queda la classificació després de la J15, tenint en compte que hi ha dos partits suspesos:




Gols: 18 (en 8 partits acabats)
Resultats: 4 victòries locals i 4 victòries visitants (en 8 partits acabats)
Màxim golejador: Triguero (FCV), Civil (GAV) i Manel Sala (MAN), 9 gols /// Veure llistat complet


Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Líder sense jugar. El Rubí segueix al capdavant del grup català de Tercera tot i veure com se suspenia el partit al camp del Santfeliuenc (0-0 al descans) per la intensa pluja. Els perseguidors que podien ser líders si guanyaven, Pobla de Mafumet i Masnou, perdien a domicili.
Aiguat al Santfeliuenc-Rubí // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • Igual, però diferent. Els quatre de dalt segueixen sent els mateixos, amb petites variacions. L'Ascó es col·loca al lloc més alt en què ha estat aquest curs, la segona plaça, i ara Pobla i Masnou són tercer i quart, respectivament.
Un gol de Gerard Roigé donava el triomf a l'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Arrencada de 16. El Rubí igualarà la Muntanyesa del curs passat i encadenarà el cap de setmana vinent 16 jornades inicials en play-off. Els vallesans encara tenen marge (4 punts, i un partit menys) sobre el cinquè classificat. Fa dos cursos, el Cornellà va estar tota la temporada en play-off, i la temporada 2011/2012 l'Espanyol B va aconseguir ser-hi consecutivament a les 20 primeres cites.

  • Els aspirants s'apropen. Europa i Terrassa vencien en duels contra equips de la zona mitjana alta i presenten candidatura a entrar al play-off la propera jornada. Els vallesans són cinquens, a dos punts del quart, i els graciencs sisens, a tres.
El Terrassa superava el Vilafranca en un duel marcat, lògicament, per la pluja // Lluís Montaner

  • Martinenc per Palamós. La zona de descens ha tingut un canvi de participant. El segon triomf seguit del Palamós el treia de l'antepenúltima plaça; hi queia el Martinenc, que perdia a casa. Feia 10 jornades que els del Guinardó no eren en descens. Ja hi van ser les jornades 4 i 5.

  • Canvi de cuer. El Castelldefels golejava el Masnou (5-0), obtenia el tercer triomf seguit i deixava la darrera plaça de la taula. Els mariners, de fet, es col·loquen només a un punt de la permanència. És ara últim el Vilassar de Mar, que perdia al duel directe contra el Palamós (0-1) i encadena nou partits sense guanyar. El Castelldefels era cuer des de la J8. Ha estat últim en 8 jornades de les 12 que ha passat en descens fins ara. Els altres cuers del curs han estat: Figueres (2 jornades), Prat (4) i ara el citat Vilassar de Mar.
Maneta del Castelldefels al Masnou // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Segueix l'escalada. Era en descens a la J12... fins que va començar a escalar. El Prat de Manolo Márquez obtenia la quarta victòria consecutiva i segueix mirant amunt. Ja és onzè, amb 19 punts, quatre per sobre del perill... i vuit per sota de la quarta plaça.

  • Quatre seguides. El cas contrari no el trobem gaire lluny. El Gavà encadena quatre derrotes, amb balanç golejador insatisfactori (2-8). Aquest diumenge els gavanencs cedien la tercera derrota a casa, segona de consecutiva.
La Muntanyesa s'imposava a Gavà // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • Estrena a domicili. La victòria a la Bòbila de Gavà suposava el primer triomf fora de casa de la Muntanyesa aquesta temporada. Els de Nou Barris no guanyaven lluny de la Bombonera des del 18 de maig passat, a Paterna, a la primera ronda del play-off (1-2, veure vídeo). Des de llavors, vuit desplaçaments (play-off i lliga actual) sense conèixer el triomf.
El públic de Cerdanyola, refugiat de la pluja sota els arbres // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Pluja i més pluja. El temporal que ha afectat Catalunya aquest cap de setmana s'ha traduït, al futbol català, en cinc suspensions fins a Primera Catalana (moltes més, lògicament, a partir de Segona Catalana). De les cinc, dues són del grup català de Tercera. El Santfeliuenc-Rubí ja no es reprenia després del descans per la intensa pluja. El Figueres-Sabadell B, en canvi, quedava anul·lat ja al matí, quan el Figueres constatava que la inundació de bona part de les instal·lacions de Vilatenim faria impossible la disputa del partit. La capital de l'Alt Empordà va ser, de fet, una de les zones més afectades per les pluges d'aquests dos dies.
L'interior de Vilatenim, inundat // UEFigueres.cat

  • Cinquè del Tete. La Muntanyesa sortia de Gavà amb el primer triomf a domicili de la temporada... i Pedro García, el Tete, havent sumat dos gols més, gairebé seguits, a més (minuts 16 i 18). El davanter arriba a les cinc dianes aquest curs. És a tres d'igualar el registre del curs passat amb el Terrassa (8), ja ha superat els que anotava al Santboià a la 12/13 (3) i iguala els 5 que va marcar amb el Prat la temporada 11/12.

  • Golejada del curs. El Castelldefels 5-0 Masnou és la golejada de la temporada fins ara, igualant el Cerdanyola 5-0 Martinenc de la J3 (7 de setembre, veure Pantalla #3div5). Els mariners marcaven en un partit gairebé la meitat dels gols que sumaven fins ara. D'11 han passat a 16; i obtenien un triomf de prestigi contra un conjunt masnoví que només havia perdut un partit fins ara.
Dedicatòria especial d'Antonio Pelegrín al 3-0 // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Masuet tanca de nou. Segon diumenge seguit en què el Castelldefels venç als Canyars i tanca el triomf amb gol d'Alex Masuet. L'ex del Gavà coronava una golejada coral, amb cinc gols de cinc futbolistes diferents, i amb la mala notícia per als mariners de la lesió d'Alex Cano. Tercer triomf seguit per als grocs, que agafen molt d'aire i veuen la llum del túnel més a prop.

  • Memòria. El Castelldefels no marcava més de quatre gols a casa en partit de lliga des de feia més de tres anys (el 12/10/2011, Castelldefels 5-0 Muntanyesa); i no en marcava més de quatre en lliga, en general, des de feia més d'un any i mig (05/05/2013, Rubí 1-5 Castelldefels).

  • Gols per confirmar la tendència. El triomf del Prat al Municipal del Guinardó deixava dos gols significatius. Sascha Andreu anotava el seu quart gol del curs per obrir el marcador, consolidant-se com el màxim anotador potablava fins ara; i Charly Ruiz marcava un molt bon gol per tancar el marcador. És el primer gol de Ruiz aquest curs... i el primer que marca amb el Prat des del seu retorn al club. L'últim a Tercera va ser fa més de dos anys i mig, el 19 d'abril de 2012, en un Castelldefels 0-1 Prat.
Charly Ruiz marcava amb el Prat de nou // Dani Falcón

  • Rafa Leva. El porter de l'Europa feia una sensacional aturada doble a xut de penal de Melo Cortés, del Cerdanyola, i a la rematada posterior, al refús. El futbolista, implicat en una intensa polèmica al mateix partit del curs passat, era clau per al triomf escapulat, que arribava al temps afegit amb diana en pròpia porteria dels vallesans. 
Aturada de Rafa Leva al penal llançat per Melo // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Quatre després. El triomf de l'Europa a Cerdanyola trencava la mala ratxa dels escapulats a domicili darrerament. Els graciencs encadenaven quatre derrotes fora de casa. No vencien com a visitants des del 5 d'octubre, a Vilafranca (0-2).
Celebracions de l'Europa després del 0 a 1 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Ressorgeix a casa. Quart triomf del curs per al Manlleu... i quart triomf a casa. Els de Diego Morata superaven un difícil examen: rebien el segon classificat i ho feien en zona de descens virtual, després dels resultats del matí. 15 punts de 24 possibles ha sumat el Manlleu al Municipal, on només ha perdut un partit. L'assignatura pendent són els partits fora de casa: és l'equip amb menys punts sumats a domicili, 2 de 21.
El Manlleu-Pobla, també passat per aigua // Viu el Manlleu

  • Ricard Seuma. El futbolista assumia la responsabilitat de xutar el penal que significava l'1-0 i convertia el gol que obria el triomf. Alguns preguntaven: per què no ho fa Manel Sala? El golejador havia estat substituït poc abans (al minut 47) per molèsties físiques.

  • Sense resposta. Jornada curiosa quant a gols. N'hem vist fins ara 18 (en 8 partits), però en cap partit hem vist gols dels dos equips que s'hi enfrontaven. Dit d'una altra manera, només vuit equips han marcat gols. S'han vist gols als 8 partits... de 8 equips diferents.

  • Sense empats. Falten dos partits per tancar la jornada, però per ara resulta curiós que no s'hagi vist cap empat fins ara: 4 victòries locals i 4 de visitants. No es viu una jornada sense empats des de l'última de la temporada passada (7 victòries locals, 3 visitants). Els últims dos cursos se n'ha viscut una per any.

  • Sense estrena fora. Queden ara dos equips que encara no han guanyat fora de casa: el Cerdanyola i el Manlleu, que tenen una nova opció la jornada vinent.

  • Busca ser més sòlid. El Cerdanyola cedia contra l'Europa la tercera derrota del curs a casa. Ha perdut tres dels últims quatre partits disputats com a local.
El Cerdanyola queia amb un gol d'infortuni // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • 369 gols. Se n'han marcat 18 fins ara... però dos partits no disputats encara podrien fer augmentar la xifra. Extrapolant-ho, la mitjana s'abaixa una mica, cap als 24'93 gols per jornada, 2'49 per partit. Respecte el curs passat són dades pràcticament idèntiques, ja que també donaven una mitjana de 2'49 gols per partit.

  • Victòries locals 48% | Empats 25% | Victòries visitants 27%

  • Respecte el curs passat, es manté l'augment notable dels triomfs locals (pugen més de 6 punts), es mantenen els empats (al voltant del 25% en els dos casos); el descens dels triomfs visitants es manté similar a com el teníem, més de 6 punts. Expressem la variació en punts percentuals ja que la jornada no és completa.

  • Millor local. S'hi manté la Muntanyesa, que no ha jugat a casa aquesta J15. Ha sumat a la Bombonera 17 dels 21 punts possibles.

  • Millor visitant. Continua sent-ho el Rubí, tot i que no ha tancat el seu partit aquesta J15 per suspensió per la pluja. Els registres fins ara dels rubinencs són de molt mèrit: 16 punts sumats de 21 possibles lluny de Can Rosés.

  • Camp on es veuen més gols. Els Canyars agafa les regnes amb força, després de dos partits seguits en què s'han vist 5 gols en ambdós casos. El 5-0 contra el Masnou fa apujar la mitjana del camp del Castelldefels, que ja é son més gols s'han vist, 27 dianes en 8 duels, una mitjana de 3'38 gols per partit.
El 5 a 0 del Castelldefels al Masnou augmenta la mitjana // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (11) | Més golejat: Martinenc (30)
El Martinenc és l'equip més golejat, el primer que arriba als 30 gols encaixats // Dani Falcón

  • Rendibilitat. Tot i perdre ho segueix sent el Peralada, que com que no marcava cap gol en la derrota a Ascó presenta la mateixa mitjana: amb 14 gols, ha sumat 24 punts, 1'71 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Terrassa (25) | Menys golejat: Muntanyesa (12) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada