dimarts, 2 de desembre del 2014

Gavà-Girona i Europa-Sabadell, les semifinals de Copa

Aquest dimarts al migdia s'han conegut els duels de semifinals de la Copa Catalunya absoluta. Els dos equips de Tercera que hi són presents rebran als seus respectius camps dos equips de Segona Divisió. El Gavà-Girona i l'Europa-Sabadell es disputaran el 4 de febrer. En joc, una plaça en una final que podria tornar a tenir un equip de Tercera disputant-la, com va passar amb el Manlleu el 2012. La Federació proposa el 25 de març com a data per a la final; falta ara la confirmació dels clubs finalistes, quan es decideixin.

Europa i Gavà, els dos Tercera vius a la Copa Catalunya // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

El sorteig i decisió de la data s'ha celebrat a la seu de la Federació Catalana de Futbol, al carrer Sicília de Barcelona. Se sabia que els duels serien a partit únic, que no hi hauria format de final a quatre, i que els dos equips del grup català de Tercera jugarien com a locals. Faltava conèixer els partits concrets i la data de disputa d'aquestes semifinals. 

Les semifinals de la Copa Catalunya absoluta queden així (ronda a partit únic):

DIMECRES 4 DE FEBRER
Gavà-Girona
Europa-Sabadell

La FCF ha proposat el dimecres, 25 de març, com a data per a la final de la competició, tot i que queda pendent de confirmació per part dels clubs finalistes, un cop es decideixin el 4 de febrer.

Curiosament, l'Europa ja ve d'eliminar un equip de Segona a la Copa Catalunya. Es tracta del Barça B, que va caure al Nou Sardenya en un partit memorable dels escapulats, el passat 12 de novembre.

El Gavà, en canvi, ve de descansar. Va ser l'equip exempt a la ronda anterior (el Badalona va jugar amb el Girona i el Cerdanyola, amb el Sabadell) i tenia assegurada una plaça a les semifinals que ara buscarà ampliar amb el pas a una històrica final. 

Foto de família del sorteig // FCF.cat

Sostres a la Copa

Dels 4 equips que disputen les semifinals de Copa només l'Europa sap el que és guanyar-la. En va ser campió dos anys seguits (1997 i 1998, davant el FC Barcelona). El sostre per al Gavà és la final (hi va caure el 2003, contra el Terrassa); el mateix que per al Sabadell, finalista l'any 1991, quan el torneig encara s'anomenava Copa Generalitat. Va perdre a la final contra el FC Barcelona. La Nova Creu Alta, en canvi, ha acollit tres finals de Copa en l'última dècada (2003, 2007 i 2010). El Girona mai ha disputat una final de Copa, si bé Montilivi ha estat l'escenari de diverses finals, tan de Copa (2003, 2006 i el mes de maig passat) com de l'únic Supercopa disputada fins ara, el passat octubre.


De moment s'han disputat quatre rondes de Copa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat



El camí fins ara
Repassem les quatre rondes anteriors de la Copa Catalunya absoluta disputades fins ara, amb enllaços als articles que en vam fer en el seu moment a tercera.cat:


Golejadors
Aquest és el llistat complet de golejadors de l'edició 2014/2015 de la Copa Catalunya absoluta:


Javi Sánchez, un dels set futbolistes amb dos gols a la Copa // (Arxiu) Àngel Garreta - REMImages.com

2 GOLS

Xavi Civil i Luca Ferrone (Gavà)
Genís Soldevila (Ascó)
Ignacio Rosillo i Javi Sánchez (Europa)
David Corominas 'Coro' (Olot)
Abraham Noé (Badalona)

1 GOL
Fernando Velillas, Juanlu i Elhadji Bandeh (Martinenc)
Jordi Aumatell i Manel Sala (Manlleu)
Uri Santos, David López i Carlos Martínez (Olot)
José Ramon, José L. Muntané 'Munta' i Albert Virgili (Ascó)
Francesc (Lleida Esportiu)
Carlos Esteban (Rubí)
Nacho del Moral (Prat)
Dani Prieto, Kevin Sánchez i Eric Martínez (Masnou)
Fran Bea, Esteve i Juanjo Prior (Badalona)
Cebrià Queralt 'Cebri' i Sergio Urbano (Vilassar de Mar)
Alberto Manga (Palamós)
Joel Marín (Cornellà)
Dani Romero i Edu de la Puente (Cerdanyola)
Roberto Camacho, Alex Poves i Ramon Rovira (Europa)
Adrià Grau, Fran Orellana, Albert Vivó i Gerard Zambudio (Gavà)
Ramon Masó, Pedro del Campo i Ritxi (Figueres)
Javi Carmona i José Javier (Santboià)
Lucas Viale (Sant Andreu)
Sergi Masqué (Reus)
Cervantes i Sergio Prieto (Castelldefels)
David Costa (Llagostera)
Eric Via (L'Hospitalet)
Juanlu (Girona)
Ernest Forgas (Sabadell)




El CE Manresa, campió de la Copa Catalunya Amateur // FCF.cat



Les quatre Copes
Cal recordar que aquest any la FCF ha dividit l'antiga Copa Catalunya en tres competicions: la Supercopa Catalana, destinada als equips catalans de Primera Divisió, i que es va endur el FC Barcelona; la Copa Catalunya absoluta, destinada a equips de Segona, Segona B, Tercera i campions de Primera Catalana, i que encara ara les semifinals; i la Copa Catalunya amateur, per als equips de les quatre categories de Catalana (excepte els campions dels dos grups de Primera), que es va endur el CE Manresa. Sí que s'ha mantingut el format de la Copa Catalunya femenina, que arribava a la 10a edició i que va guanyar el FC Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada