dimecres, 17 d’agost del 2016

Aprendre a conduir... per la Tercera 16/17

La Tercera Divisió es prepara per mostrar el semàfor verd i marcar l'inici d'una nova temporada que, sobre el paper, es preveu igualada i farcida d'equips amb molta ambició. Un curs pel que caldrà aprendre a conduir

Foto: UE Sant Andreu
DEFINICIONS GENERALS - CE Júpiter
L'equip de la Verneda és el segon club amb més participacions a Tercera Divisió. No ho ha fet de forma consecutiva en la darrera dècada, però amb tres temporades de presència en els darrers quatre precedents, els homes de Juanjo Garcia han decidit quedar-s'hi per seguir engreixant els números de la seva història. Com és habitual, els jupiteristes han sofert una profunda renovació en la seva plantilla, amb només vuit renovacions, i els nous integrants del vestidor grisgrana ja s'esforcen per memoritzar al detall de què va aquesta categoria tan arrelada al club del Poblenou.
El Júpiter vol afiançar-se a Tercera // Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
NORMES GENERALS DE COMPORTAMENT- UE Castelldefels
Després d'un curs d'absència a Tercera, el Castelldefels recupera la seva plaça al grup cinquè i ho fa amb una planificació especial per mantenir-se i no tornar a Primera Catalana. Miki Carrillo ha mantingut més de la meitat del bloc de l'ascens i espera tornar l'estabilitat a l'equip mariner en una categoria on es va convertir en un clàssic. Per seguir veient el groc característic de la samarreta de l'equip del Baix Llobregat pels camps de Tercera, la plantilla ja estudia com ha de treballar al grup cinquè.
El Castelldefels va recuperar la categoria a la primera oportunitat // Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
EL CONDUCTOR - UE Figueres
L'entrenador és una figura imprescindible en un equip de futbol, i enguany molts noms destacats seuran a les banquetes de la categoria, però d'entre ells en destaca el tècnic del Figueres. Narcís Pelach 'Chicho', penjava les botes el curs passat per passar a ser el conductor de la nau de la Unió. L'entitat ha cercat en la seva figura una persona de club capaç d'entendre, comprendre i saber manegar un vestidor que no renuncia a les seves aspiracions d'ascens per materialitzar l'objectiu inicial de la refundació. Enguany, el Figueres vol tornar a donar guerra en un grup on hi va tenir un paper molt discret en la darrera edició.
El Figueres ha signat una bona pretemporada // UEFigueres.cat
PESOS, DIMENSIONS, TRANSPORT DE PERSONES - Santfeliuenc FC
Andrés González viurà una nova temporada a Sant Feliu de Llobregat... i ja en van 10! El tècnic més longeu en un club (d'entre els 20 que militaran al grup cinquè) està acostumat a gestionar un vestidor del qual en domina les mides i el seu pes. Després de tancar la temporada passada patint per evitar el descens per compensació, el Santfe transporta ara una plantilla molt renovada, però en què no hi falta qualitat. Així, provarà de viure una temporada més tranquil·la, fent de Les Grases el seu fortí per segellar la permanència tan aviat com sigui possible.

SEGURETAT VIAL - CE Sabadell B
El Sabadell B arrenca la temporada carregat de novetats, partint per la de la banqueta. José Solivelles aterrava al primer equip deixant pas a Ignasi Senabre com tècnic del filial. El nou grup haurà d'aprendre a conduir amb seguretat per la categoria, recordant el bon paper de la temporada passada i creixent per poder seguir aportant homes al club de Segona B i, especialment, per mantenir-se en una Tercera Divisió on l'adaptació és primordial per sobreviure-hi.

LA VIA - EC Granollers
L'equip del Vallès Oriental va salvar la categoria en la darrera setmana... de play-off. L'ascens del Gavà a Segona B va permetre al Granollers (dissetè) seguir un curs més a Tercera Divisió. Ara, amb Albert Cámara al capdavant de l'equip, els granollerins volen certificar l'adaptació a la via de la competició per conduir amb prudència, sense saltar-se el carril ni agafar la desviació equivocada.
El Granollers vol patir menys aquesta temporada // Felix Sancho
VELOCITAT I DISTÀNCIES - FC Vilafranca
Com un coet. Les expectatives al voltant del Vilafranca són molt elevades, tant pels noms que conté la seva plantilla, com per la gran campanya realitzada el curs passat i pel bon paper que el conjunt penedesenc ha realitzat en aquesta pretemporada. Els d'Ivan Moreno funcionen amb una marxa més i ja saben què és córrer per l'autopista de la Tercera Divisió. Però a gran velocitat, està clar, els caldrà apreciar correctament les distàncies amb la resta de vehicles i adequar-se al ritme que marcarà el calendari.
El Vilafranca s'ha coronat amb l'Històrics aquest estiu // Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
INTERSECCIONS - CF Montañesa
D'encà que va aterrar a Tercera Divisió, la Montañesa ha basculat sempre entre la zona alta i la baixa. Ara, l'equip de Nou Barris sembla preparat per mantenir el ritme que marca la voluntat de voler ser sempre un equip capdavanter i competirà per fer molt soroll en aquesta lliga. Per aconseguir-ho, però, l'equip d'Antonio Escudero necessitarà romandre atent a totes les interseccions, per evitar xocar el dia que no funcionin els semàfors.
La Monta afronta un nou any amb ganes de donar guerra // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat
MANIOBRES - CF Pobla de Mafumet
Un curs després de l'ascens a Segona B la Pobla de Mafumet torna a ser equip de Tercera Divisió. Encara comandat per Martín Posse, el filial grana haurà de fer maniobres per recuperar la posició perduda i tornar a pensar a ocupar una plaça a la categoria de bronze. Primer, però, haurà de lidiar amb 19 equips més que es voldran aparcar en la millor zona de la categoria. Uns, amb més possibilitats que d'altres, però tots capaços de complicar la conducció a qualsevol i obligar a fer un gir de volant inesperat.

PRIORITATS, PASSOS A NIVELL I TÚNELS - UE Sant Andreu

Una temporada de readaptació a Tercera i tornar a començar. És la història recent del Sant Andreu, que amb un bloc molt renovat i carregat d'il·lusió i identitat, lluitarà per trobar un camí prioritari en la via de la competició. Comptant el curs passat com una aturada tècnica davant d'un pas a nivell, els andreuencs volen sortir del túnel per tornar a veure la llum de la Segona B. A hores d'ara, a 9 mesos de distància.
El Sant Andreu, únic equip de Tercera amb vida a la Copa Catalunya // Alex Gallardo - FCF
ENLLUMENAT - Palamós CF
El far de Palamós, enganxat al mar, il·lumina les aigües pels vaixells que naveguen prop de la Costa Brava. El club, degà del futbol català, també va obrir el llum en el camí d'aquest esport a casa nostra. Avui, després d'uns cursos complicats però amb final feliç, l'equip palamosí s'ha renovat amb jugadors de la zona per veure-hi clar i circular per Tercera Divisió sense por, amb les llums de carretera que el permetin fer un viatge llarg... fins a bon port.

SENYALS - CF Peralada
La temporada passada el Peralada va viure un curs atípic. Va tancar la primera volta en la darrera posició, però es va convertir en un dels millors conjunts de la segona meitat de curs. Enguany, amb la senyalització de la categoria apresa, el club de l'Alt Empordà s'ha convertit en nou filial del Girona i la seva conseqüent professionalització els ha dut a convertir-se en un candidat a fer soroll a la part alta. Caldrà comprovar si els peraladencs circulen amb la mateixa seguretat sense la L i si encara recorden què vol dir cada senyal.

PERSONES TRANSPORTADES I CÀRREGA - UE Olot
Torna a la categoria un dels darrers campions. L'Olot ha viscut tres cursos a Segona B en què ha après moltes coses i ha crescut com a club. Amb tota aquesta experiència carregada al maleter del vehicle, els homes de Ramon Maria Calderé s'esforçaran per seguir transportant el gruix de seguidors que l'equip ha estat capaç d'acollir durant els anys de glòria.
L'Olot buscarà tornar a ser el campió // Martí Albesa - UE Olot
DOCUMENTS, COMANDAMENTS I AJUSTAMENTS DEL VEHICLE - AEC Manlleu
El Manlleu ha anat a fer-se la revisió aquest estiu i ha actualitzat la documentació després del canvi de conductor. Miquel Muñoz torna al club per comandar la nau osonenca amb més d'una desena de noves incorporacions. Els de la vora del riu Ter han ajustat el vehicle per posar-lo a punt per un nou curs que es preveu més complicat i competit que en les últimes edicions.

CONDUCCIÓ SEGURA - Cerdanyola FC
A poc a poc, amb precaució i seguretat, el Cerdanyola s'ha erigit com un dels equips més prudents de la categoria gràcies als seus reforços. L'equip de Toni Carrillo va arribar a Tercera sense haver-hi militat mai abans i ara que ja sap com funcionen les coses s'ha atrevit a treure el nas a la zona mitjana-alta. Enguany, els vallesans volen tornar a ser una sorpresa positiva, salvar-se com més aviat millor i no renunciar a res, si pot ser, fins la darrera jornada.

ACCIDENTS - FC Ascó
Acceptar que tothom condueix malament és indispensable per conduir amb precaució. Una màxima que ha salvat a més d'un de patir un accident. La temporada passada, l'Ascó va viure un trasbals després de no trobar el camí l'any que actuava com a campió. Enguany, amb Santi Castillejo substituint Miguel Rubio, el club enceta un nou projecte, amb la carrosseria nova, i un objectiu clar: evitar un altre accident i arribar al destí sense rascades.

MECÀNICA I MANTENIMENT - Terrassa FC
La quantitat i qualitat dels molts reforços d'aquest curs han remogut les aigües de la Tercera Divisió durant tot el mercat estiuenc. Un dels clubs que ho va fer abans va ser el Terrassa. Els egarencs han mantingut l'aposta per Toni Rodríguez al capdavant de la banqueta i només han renovat cinc jugadors de la plantilla que va acabar el curs la temporada passada. Amb un pas pel taller que ha comportat un nombrós canvi de peces, els vermells han tancat el manteniment del vehicle amb la confiança que enguany servirà per arribar fins al final del camí.
El Terrassa és un dels favorits a les travesses // Juanma Medina - Terrassa FC
PREPARACIÓ DEL VIATGE - UE Vilassar de Mar
Pilotes inflades, mitgetes ben doblegades, samarretes i pantalons passats per planxa i les botes enlluernades. El maleter del Vilassar de Mar està preparat per afrontar el retorn a Tercera Divisió i ja afronta un viatge que vol allargar més del que ha estat durant en les darreres edicions. Els maresmencs, amb Manel Moya, qui si no?, al capdavant tornen a Tercera amb l'objectiu de quedar-s'hi i afiançar-se.

ÚS de la L - UE La Jonquera

Nouvingut a la categoria i d'estrena. La Jonquera arriba a Tercera Divisió amb l'etiqueta de novell. És l'únic conjunt, dels 20, que mai no ha competit en aquesta categoria, i haurà de circular amb l'L enganxada al parabrisa del darrere. Tot i això, han incorporat fins a set jugadors (sis d'ells del Peralada) que la temporada passada eren a Tercera. La ventafocs s'ha esmolat les ungles i, tot i dur penjada una L ben gran, no dubtarà en incorporar-se a l'autopista encara que arribi un cotxe de luxe a 170 per hora pel carril de la dreta.

RECUPERAR ELS PUNTS DEL CARNET - CE Europa
Quatre play-off consecutius sense aconseguir l'ascens pesen. I encara més si només es poden computar dues victòries en deu partits de promoció. L'Europa va perdre els punts del carnet al final de la temporada passada, i en un any farcit de renovacions i noms que arriben des de superior categoria, els graciencs buscaran tornar a guanyar-se la confiança de la seva afició. Per aconseguir-ho és innegociable que siguin a la part alta i que l'equip competeixi. La intenció hi és, però com sempre, caldrà veure-la materialitzada a final de curs.
L'Europa ha viscut una pretemporada que ha anat de menys a més // Àngel Garreta - Torneig d'Històrics

2 comentaris:

  1. No sé si ho has fet, però estaria bé fer una "porra" dels quatre primers i els tres darrers, que segons la gent quedarien classificats.

    ResponElimina