dilluns, 30 de gener del 2012

Idees de la 22a jornada

Retorn al liderat, consolidació dels dos primers i reaccions que tenen continuïtat, per al play-off i per la salvació. La Tercera comença a agafar l'aire de les setmanes decisives.

Mentre no arriben, aquestes són les meves idees de la jornada 22:
    El Terrassa torna al liderat // Àlex Izquierdo
  • Diumenge de reafirmació. El Terrassa no va fer un partit lluït, però va sumar tres punts que li retornen al liderat i que consoliden el seu lloc a les places de play-off. L'equip s'assegura ser, com a mínim, segon la propera setmana, i mantenir-se entre els quatre primers fins la 24a jornada. Miquel Olmo destacava a la roda de premsa que l'equip necessitava una victòria. El triomf ha arribat, a les portes de la visita a Vic... i del Terrassa-Prat del 12 de febrer, primer contra segon (sigui quin sigui el paper de cadascun).

  • No perd força. El Prat empatava a la Bòbila (tercera sortida sense guanyar, després de les set victòries seguides) però manté plaça de privilegi. Té assegurat el lloc entre els dos primers una setmana més, amb el liderat només dos punts per sobre. Ara rebrà l'Europa, en un dels partits més destacats de la propera jornada.

  • Els invictes. Vilafranca, Cornellà i Gavà segueixen sense haver perdut el 2012. Els dos primers se situen a la part alta. El degà penedesenc manté una excel·lent sisena plaça, camina amb pas ferm cap a assegurar la permanència i no descarta sumar-se a objectius majors; a Cornellà el reingrès al grup de favorits es va produint paulatinament. De moment, setena plaça i només 4 punts fins al quart; i el Gavà descansa en una comodíssima novena plaça, 7 punts per sota del play-off i 10 per sobre del descens.

  • El favorit, encallat. L'Espanyol B segueix sense trobar la línia. Quart partit sense guanyar, i quarta cita en què els de Raúl Longhi comencen perdent. La convocatòria de futbolistes amb el primer equip, i les últimes baixes (Albert Blázquez i Eric López han marxat al Vila-real) han provocat l'arribada de Julio Rico, procedent del Nàstc. L'equip buscarà reaccionar en una plaça difícil, la Pobla Mafumet.

  • Pas endavant. L'Europa era, amb el Terrassa, l'únic equip dels onze primers que guanyava ahir. Els graciencs retallen dos punts al quart classificat. Han compensat els fluixos resultats a domicili (derrotes a les dues últimes sortides, Nou Barris i Rubí) sumant 9 dels últims 12 punts a casa. Ara, prova de foc, visita al Sagnier.

Un moment del Santboià-Castelldefels // Alex Gallardo
  • Retorn als triomfs. El Santboià derrotava el Castelldefels en un duel treballat, i respira a la zona mitjana-baixa de la classificació. Els debuts de Del Moral i Cristian Valle es traduïen en victòria. Tot i l'alegria pel triomf, la zona de descens segueix sent només tres punts per sota.

  • Alarma a la Noguera. L'Amposta guanyava a Balaguer i segueix allargant el mal moment dels lleidatans. Tercer partit sense vèncer per a un equip que ha guanyat un dels últims set partits disputats. Els de Jordi Cortés ja no són l'equip que millor rendibilitza els gols. A més, de la zona tranquil·la s'ha passat a tenir el descens sis punts per sota. Tot un avís.

  • El dia de José Villegas. Dos gols del jugador de la 'Monta', el primer una rematada de cap de llibre, van donar un treballat triomf als barcelonins contra el cuer. Sis punts ja de distància amb els tres cuers. I sobretot, bones sensacions.

  • Vilanova i Grama. El seguiment de què facin els dos equips a partir d'ara pot ser determinant per a les places de descens. Una setmana després de resoldre's el goal average a favor dels vilanovins, tots dos equips sumaven un punt i, per tant, segueixen igualats a la taula. Un (el Vilanova) marca la salvació i l'altre (la Grama), l'inici de la zona perillosa.

  • Ressorgiment. Fa setmanes que explicava que l'Amposta s'ha pres molt seriosament l'objectiu de la salvació. Ahir, a Balaguer, la voluntat col·lectiva es convertia en triomf "cridaner", 1 a 3, i l'equip ja és només a un punt d'unes places que fa setmanes ni intuïa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada