dissabte, 28 de gener del 2012

Prèvia de la jornada (22a)

El retorn al liderat del Prat es posarà a prova en un nou duel comarcal, davant un dels equips invictes aquest 2012. També tindrà duel comarcal el principal perseguidor, el Terrassa. La Pobla Mafumet vol recuperar-se d'una ratxa fluixa (5 punts dels últims 15) en un camp on la Grama vol assegurar punts per la salvació. El duel més equilibrat, a priori, es viurà a Manlleu.

Aquesta setmana inicio una petita secció per a les prèvies, que serveixi per definir els horitzons de la jornada.

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, guanyant o sempre que millori el balanç del que faci el Terrassa (guanyar vs empat o empat vs derrota).
  • Terrassa, millorant el balanç del que faci el Prat o bé, si els dos guanyen, que els vallesans ho facin per una diferència de 7 gols més del que ho faci el Prat.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Terrassa, plaça assegurada. 22a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Pobla Mafumet, Manlleu, Espanyol B i Vilafranca. Només un punt separa els dos primers dels altres dos.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet, empatada a punts (20) amb l'equip que marca la salvació (el Vilanova).
  • Amposta, és a tres punts, hauria de guanyar, esperar derrota de Vilanova i Grama, i millorar la diferència de gols.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vic, complicat, hauria de produir-se triple empat i combinacions de diferència de gols.
  • Santboià, és a només un punt del descens.
  • Vilanova, empatat a punts, però goal average favorable, amb la Grama.
  • Gramenet i Amposta, actualment en descens, però amb opcions de sortir-ne.
  • Masnou, cuer, hi serà segur

Aquests són els horaris de la vint-i-dosena jornada:

DIUMENGE, 29 DE GENER
11'45h Gramenet-Pobla Mafumet
12h Espanyol B-Vilanova
12h Santboià-Castelldefels
12h Gavà-Prat
12h Europa-Vic
12h Muntanyesa-Masnou
16h Balaguer-Amposta
16'30h Manlleu-Cornellà
16'30h Olot-Vilafranca
17h Terrassa-Rubí

El partit de la jornada enfrontarà dos dels candidats al play-off. Un d'ells hi va accedir per primer cop la setmana passada i l'altre no hi ha estat encara. El Manlleu estrena la quarta plaça rebent el Cornellà, un dels quatre equips que encara no han perdut aquest 2012. El partit arriba dos dies després dels fitxatges de Lluís Micaló i Dani Barragán pels manlleuencs. Els de Jordi Roger, a 4 punts del play-off busquen apropar-s'hi.

Buscarà allargar el liderat, recuperant els triomfs a domicili, el Prat. El millor equip fora de casa ha encadenat un empat (Espanyol B) i una derrota (Manlleu) en les dues últimes sortides. Ara toca Gavà, davant un altre equip que no ha perdut el 2012. Els blaugrana són vuitens, i busquen sumar per assolir la permanència matemàtica sense sobresalts. Serà un dels tres duels comarcals de la jornada.

El segon es viurà a Terrassa. L'equip local, segon empatat a punts amb el Prat, rebrà un Rubí que recuperava el somriure diumenge passat, derrotant l'Europa a casa. El duel podria servir per a que debutés amb els egarencs el davanter José Manuel Romero, fitxat aquesta setmana del Masnou. A l'anada, els d'Alberto Fernández es van imposar a Can Rosés.

La Pobla Mafumet necessita millorar el bagatge de les últimes jornades ja que, d'aspirants per treure-li la plaça de privilegi, no en falten. 5 punts dels últims 15 han de ser millorats en la visita a una de les places més complicades pel que es juga el rival. La Gramenet rebrà els tarragonins després de tornar a caure en places de descens. Els tarragonins anunciaven ahir (divendres) la baixa de Brian Quijada, que marxa en busca de minuts al Mollet, actualment segon al grup 1 de Primera Catalana.

Dos equips són a un sol punt del play-off i, per tant, buscaran posar pressió a Manlleu i Pobla Mafumet, equips que es juguen la plaça aquest diumenge.

L'Espanyol B busca recuperar-se de dues derrotes consecutives (i tres partits sense guanyar) rebent l'equip que sortia del descens el cap de setmana passat. El Vilanova arriba a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià amb la moral alta, i buscant sumar en una plaça moguda. La convocatòria, amb el primer equip, d'Edgar Badia, Christian Alfonso, Cristian Gómez i Bakary (juguen avui, dissabte, a les 6) podria debilitar la llista de Raúl Longhi, que també té la baixa del lesionat Canal. Al Vilanova jugarà Pitu, després d'haver fet marxar enrere i continuar al Garraf.

A la Garrotxa es viurà una nova edició del ser o no ser de l'Olot. Visita el Municipal el Vilafranca, un altre dels equips que no ha perdut enguany. El degà penedesenc segueix la màxima d'assegurar la permanència al més aviat possible, i buscarà ara el més difícil encara, vèncer a Olot. Els de Nitus Santos, de la seva banda, necessiten sumar 3 punts (fa 4 jornades que no guanyen), ja que són ja a 9 punts del play-off.

La persecució del play-off era, en part, l'objectiu principal de l'Europa per aquesta segona volta. La derrota a Rubí ha refredat l'intent de recuperació dibuixat als triomfs contra Masnou i Amposta. Ara els graciencs tornen al Nou Sardenya per rebre un dels equips que millor han començat el 2012, el Vic. Els osonencs arriben a Gràcia amb dos fitxatges sota el braç, els anunciàvem divendres: Alexis Sánchez i el porter Alex Manzano reforçaran el planter de Pere Vila.

La derrota al Sagnier, si bé podia ser previsible, ha remogut una mica més el difícil curs que està vivint el Santboià. Els de Miguel López, només un punt per sobre del descens, reben el Castelldefels, un dels equips amb menys pressió a hores d'ara, després d'excel·lents resultats que l'han situat onzè a 8 punts de la zona compromesa. El duel podria significar el debut dels nous fitxatges locals, els Cristians, Valle i Del Moral.

Els dos equips que tanquen la taula visitaran equips situats a la part mitjana-baixa de la classificació.

L'Amposta, amb possibilitats de sortir del descens per primer cop des de la jornada 5, visita el Balaguer, que necessita posar fi a la irregularitat (6 punts dels últims 18 possibles, balanç de tots els colors, 1-3-2). Els ebrencs creuen més que mai en la salvació, després dels excel·lents resultats obtinguts a casa i de sumar punts interessants a domicili (com l'empat arrencat de la Bòbila).

El cuer, el Masnou, viatja a Barcelona per visitar el Muntanyesa, un equip que s'ha obligat a sumar i sumar per evitar patiments. Serà el primer partit dels maresmencs sense un dels seus homes gol, José Manuel Romero (4 gols), fitxat pel Terrassa. La salvació és ara quatre punts per sobre dels de Claudio Festa.

A gaudir de la jornada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada