dimecres, 3 de juliol del 2013

[11 IDEAL] Joel Marín (Cornellà), per Javier Merino

<<< Onze ideal (1): Javi Sánchez

Comencem a descobrir els onze noms que formen l'onze ideal del grup català de Tercera 2012/2013. Una alineació sorgida de les 112 votacions recollides durant el mes de juny, mitjançant Twitter i el correu de tercera.cat.

Cada dia, un jugador de l'onze, descobert per un informador del futbol català que el coneix bé, i que ens explica alguns dels seus mèrits per acabar estant entre els escollits.


Enhorabona i felicitats als onze!

Enhorabona, Joel Marín!

El defensa del Cornellà ha estat el jugador que més ha estat propsat als onzes ideals, amb el 35'71% d'aparicions. /// Ha aparegut a les propostes d'MVP, amb un vot.



ONZE IDEAL // CAPÍTOL 2


Joel Marín, més que un lateral
Un article de Javier Merino / @JMerino86
edició de Roger Sánchez
Fotografia d'Àngel Garreta - REMImages.com




Lateral dret de 23 anys que abans de vestir la samarreta verda del Cornellà va militar a les files de la Damm, el Premià i el Castelldefels. Tenia la difícil empresa de fer oblidar un futbolista molt estimat per l'afició i que va ocupar durant cinc anys el carril dret de la Via Fèrria: Édgar Domingo, ara militant a les files de l'Europa.

Ho ha aconseguit en molt poc temps, ja que des del primer dia s'ha consagrat com a titular indiscutible per a Jordi Roger, principal avalador del seu fitxatge.

Els números del '2' del Cornellà són els següents: ha jugat 36 partits (31 com a titular), sumant un total de 2.877 minuts, aportant un gol i cinc assistències. També ha vist vuit targetes grogues i no ha estat expulsat en cap partit.

A més, Joel no només ha brillat amb el Cornellà; millor dit, gràcies a la seva gran temporada és titular indiscutible, també, per a Toni Almendros, seleccionador català amateur. Amb el combinat també ha estat home clau ja que, i no ens cansarem de repetir-ho, ha fet història classificant-se per primera vegada per la disputa de la fase final de la Copa Regions UEFA.

Joel és un lateral de molt recorregut, degut a que una de les seves grans virtuts és la seva habilitat per sumar-se a l'atac arribant des del darrere.

Si haguéssim de fer un paral·lelisme amb un jugador de primera línia, la comparació més idònia seria amb Dani Alves: velocitat, fons físic i un bon toc de pilota.

Una altra de les seves virtuts que li han servit per ser el millor lateral de la categoria és la seva capacitat per treure bones centrades en cursa, i sense necessitat d'arribar a la línia de fons, perquè de poc o res serviria tenir un lateral ofensiu si no és capaç de finalitzar amb escreix la jugada.

No ens hem d'oblidar que aquest futbolista ha estat escollit com a millor lateral dret. Fins ara hem disseccionat les característiques ofensives d'aquest petit (1'68 metres) però contundent defensa.

A la rereguarda, Joel no ha tingut rival. Degut a la seva velocitat aquest any pocs jugadors li han pogut superar en el un contra un i, si ho han fet, el defensa del Baix Llobregat treu a la llum una altra de les seves virtuts: la velocitat de reacció a l’hora de girar per tornar a defensar la seva posició.

A més, com hem comentat abans, Joel és un dels jugadors més ràpids de la categoria, amb el que comporta que sol ser el futbolista habitual que es queda a defensar les possibles contres de l'equip rival quan el Cornellà treu un córner o una falta a favor.

En definitiva, Joel Marín és un futbolista que és més que un lateral. És un plaer pels seus companys saber que poden mirar al costat dret i saber que tenen una muralla quan s'ha de defensar i un martell percutor quan s'ha d'atacar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada