dimarts, 1 de desembre del 2015

#CatUEFA | Els 18 escollits per a Múrcia

La Federació Catalana de Futbol anunciava aquest dilluns els 18 convocats pel seleccionador Toni Almendros per competir el proper cap de setmana a la primera fase estatal de la Copa de les Regions UEFA. La selecció catalana UEFA jugarà dissabte i diumenge al matí a Lorquí (Múrcia), contra les seleccions castellano-manxega i murciana. A la llista hi ha 16 futbolistes de Tercera i dos de Primera Catalana.


La selecció catalana UEFA ha disputat tres amistosos de preparació aquest inici de curs // FCF.cat


En total, els 16 futbolistes de Tercera juguen a 8 equips diferents. L'equip més representat és el líder Prat, amb 4 futbolistes; hi ha dos jugadors de l'Europa, el Gavà, el Júpiter, el Manlleu i el Vilafranca; i un representant del Cerdanyola i del Sant Andreu. El total d'equips que tenien jugadors convocables per a la selecció catalana amateur era de 18 conjunts, ja que no es poden convocar futbolistes d'equips filials, i a Tercera n'hi ha dos, Sabadell B i Morell.

Els dos jugadors de Primera Catalana competeixen al grup 2. Són Albert Alegre, del Castelldefels; i Buba Jallow, del Santboià.

Els propers dies aprofundirem en la cita del cap de setmana, en què el conjunt català buscarà accedir a la fase final estatal, que es disputarà a la primavera de 2016. Avui repassem els 18 convocats per a aquesta primera fase, que dóna el tret d'inici a la desena Copa de les Regions UEFA.


Els 18 escollits

Porters
Foto: AEC Manlleu
José Segovia
AEC Manlleu
13/04/1991 (24 anys)
Fases oficials anteriors: 2 (Cornellà i Segòvia)
El bon paper en el seu retorn a Tercera, a les files del Manlleu, i la confiança de Toni Almendros han convertit Segovia en un dels noms fixos a les convocatòries prèvies. En el seu últim curs a la categoria, quan jugava al Rubí, va participar a les dues fases oficials del campionat estatal (2013/2014) quan alternava la porteria amb Íñigo. De fet, ell va ser el porter de la final de Segòvia (ironies del destí), quan va ser clau a la tanda de penals per sumar el títol contra Andalusia (0-0 després de 120 minuts). El curs següent va debutar a Segona B amb el Cornellà i va deixar de ser convocable. A la categoria de bronze també va compartir porteria amb Íñigo. En aquest inici de curs ho ha jugat tot (16 partits, tots els minuts) amb el Manlleu.


Foto: Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
Miguel Ramos
FC Vilafranca
05/10/1986 (29 anys)
Fases oficials anteriors: 1 (Moldàvia)
Igual que amb Segovia, el nom de l'altre porter convocat per a Múrcia era un altre fix (llevat de contratemps). Miguel Ramos ja va formar part de l'última convocatòria oficial de la selecció, a Moldàvia, compartint la defensa dels tres pals amb Jesús Unzué. Amb una àmplia experiència al futbol amateur (47 partits disputats a Segona B, especialment a la Gramenet 09/10). El 2014 baixava a Tercera després de ser suplent de Toni Texeira al Prat, a Segona B, i l'aposta no podia anar millor: bon primer tram de curs al Rubí i escollit per Toni Almendros, primer per als amistosos estivals i després, per a Moldàvia. A mig curs va canviar el Rubí pel Vilassar de Mar; tot i millorar els registres defensius, no va poder evitar el descens dels maresmencs. Aquest estiu retornava al Vilafranca, equip en què s'ha convertit en un fix per a Iván Moreno. En aquest primer tram de lliga només s'ha perdut un partit. En total, 15 duels disputats.


Defenses
Foto: Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
Andrés Borges
UE Sant Andreu
03/03/1987 (28 anys)
Fases oficials anteriors: 3 (Cornellà, Segòvia i Moldàvia)
El kàiser és un dels habituals per a Toni Almendros des de fa dos anys. Serà la quarta fase oficial consecutiva que disputa amb la selecció catalana UEFA, en què es va estrenar a l'anterior fase estatal, el curs 2013/2014, amb participacions victorioses a Cornellà i Segòvia, alçant el títol. El curs passat també viatjava a Moldàvia, on protagonitzava les dues cares de la selecció: fotografia alegre per celebrar el gol que tancava la golejada contra Telenesti (0-10); i decepció captada en una altra instantània, dos dies després, amb l'eliminació contra el combinat nord-irlandès. De liderar la defensa de la Monta, amb ascendència i bona sortida de pilota, Borges apostava aquest estiu per un canvi, i firmava pel Sant Andreu, en el retorn dels quadribarrats a Tercera. Un tram irregular, per a l'equip i per al futbolista, ha precedit el seu establiment de nou a l'onze titular. Fins ara ha disputat 11 partits. Haurà de canviar de parella al camp: a Cornellà hi va tenir Amantini (llavors també company a la Monta), i a Segòvia i Moldàvia solia tenir Alex Cano al costat. El capità de l'Europa és absència per lesió en aquesta cita.


Foto: AEC Manlleu
Ramon Marimon
AEC Manlleu
23/02/1994 (21 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
Es tracta del jugador més jove de la convocatòria (amb Buba Jallow, que va néixer el mateix dia), camí dels 22 anys. Ho ha jugat pràcticament tot des que va arribar al Manlleu amb la temporada ja començada, després d'haver destacat el curs passat al Terrassa. Format al futbol base del Cornellà i de l'Espanyol, amb qui acabava tercer a Divisió d'Honor juvenil el 2013, les lesions en frenaven la progressió quan pujava al filial blanc-i-blau, de Segona B. Aquest 2015, però, recuperava el somriure amb el retorn a la competició: disputava la segona meitat del curs passat al Terrassa, tornava de la cessió a l'Espanyol, que a mitjan setembre el cedia al Manlleu. A Osona, en tan sols 11 partits, s'ha convertit en peça fixa a l'eix de la defensa. A més, ha marcat ja 2 gols, els dos al Municipal manlleuenc, contra el Cerdanyola i davant el Gavà, diumenge passat. És un dels 10 debutants en una cita oficial de la selecció catalana UEFA.


Foto: Àngel Garreta
Aitor Lario
AE Prat
02/11/1991 (24 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
El central barceloní està vivint un inici de temporada excel·lent. Clarament establert a la categoria, després de passar per la Gramenet, amb qui va debutar a Tercera el 2011, i el Castelldefels, Lario se sumava al nou projecte del Prat amb Pedro Dólera al capdavant. Establert a l'eix defensiu, Lario forma part de la segona rereguarda que menys gols encaixa; és un central sobri que també és clau al joc aeri: amb el Prat s'estrenava en lliga amb 3 gols en les primeres quatre jornades. Un dels quals, guanyador, en el 2 a 1 contra el Manlleu del passat 13 de setembre. Ha disputat fins ara 13 partits de lliga. Al bon ritme del conjunt potablava (líder amb 4 punts sobre el segon després de 16 jornades) se suma ara la primera convocatòria oficial amb la selecció catalana UEFA. Amb Borges i Marimón es repartiran un eix defensiu mancat d'un fix a les convocatòries des de 2011, Alex Cano (lesionat). L'entrevistàvem com El protagonista de la J4.



Foto: Àngel Garreta
Carlos Albarrán
AE Prat
15/01/1994 (21 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
El segon any de Carlos Albarrán a Tercera continua premiant el gran inici del lateral al futbol amateur. El curs passat destacava al conjunt entrenat per Pepe Delgado, primer, i Manolo Márquez, després, i de fet tancava la temporada formant part de l'onze ideal de tercera.cat. Lateral de molt recorregut, implicat en defensa però també en atac, respon al perfil que tradicionalment ha buscat Almendros en els jugadors que viuen en aquesta posició. Des dels precedents de Joel Marín, Xavi León o David Márquez, el seleccionador amateur busca a la línia defensiva perfils que puguin ocupar més d'una posició, sentir-se còmode en diferents zones del camp. Albarrán compleix amb aquest perfil, pel seu desvergonyiment i sobrietat, amb tan sols 21 anys i en la seva primera convocatòria oficial amb la catalana UEFA. Aquesta lliga ho ha jugat pràcticament tot, 15 partits (de fet es perdia el setzè diumenge passat per acumulació de grogues).


Foto: Andrés Burgos - UE Castelldefels
Albert Alegre
UE Castelldefels
28/05/1992 (23 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
Després d'haver destacat a Tercera, al Gavà, primer, i a l'Europa, després, amb qui va ser campió de Catalunya el curs passat, Alegre preferia l'estiu passat prioritzar els minuts de joc a la categoria i acceptava la proposta del Castelldefels de Miki Carrillo, situat ara colíder al grup 2 de Primera Catalana. El jove lateral és un pulmó a la banda, garanteix sacrifici, recorregut i compromís defensiu, factors que li han donat la convocatòria per part de Toni Almendros, la primera oficial amb la selecció catalana UEFA per a Alegre. En aquest inici de curs ha disputat 10 partits (d'un total de 13 jornades) i ha marcat 1 gol.

Migcampistes
Foto: Àngel Garreta
Carlos Guzmán
CE Europa
02/09/1990 (25 anys)
Fases oficials anteriors: 2 (Segòvia i Moldàvia)
Migcampista tècnic, que sap sacrificar-se, que té bona arribada des de segona línia i que aposta pel joc associatiu, Guzmán ha estat en l'últim any i mig una de les debilitats de Toni Almendros. El va convocar per primer cop per a la fase final estatal del 2014, a Segòvia, i el bloc català sumava el seu segon títol estatal aquell mes d'abril. El curs passat també formava part de la llista que viatjava a Moldàvia, i ara, amb l'experiència de les dues cites, però també amb tot el pes que ha assumit a l'Europa (tres play-off seguits, la Copa Catalunya i els 168 partits oficials que hi ha jugat, amb "tan sols" 25 anys), busca ser desequilibrant també a Múrcia. Amb l'arribada d'Albert Poch a la banqueta europeista, Guzmán s'ha mantingut a l'onze gracienc. Ha disputat fins ara 11 partits.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat
Alberto Padilla
CE Europa
20/11/1986 (29 anys)
Fases oficials anteriors: 2 (Segòvia i Moldàvia)
Com el seu company al mig del camp de l'Europa i de la selecció, Padilla va estrenar-se en una fase oficial de la selecció catalana UEFA a Segòvia, de la millor manera possible: gol en el seu debut, a les semifinals contra Múrcia; i triomf final, alçant la Copa a Segòvia dos dies després. També formava part de la llista a Moldàvia, també marcava un gol... però forma part del grup de jugadors que viatja a Múrcia amb la sensació de voler refer-se de la decepció per l'eliminació en aquella fase intermèdia europea. Padilla aporta treball al mig del camp, gol des de segona línia... i pilota aturada, una altra de les claus del joc de la selecció dirigida per Toni Almendros. Els seus serveis de falta poden ser clau per desencallar partits, en un tot o res a 180 minuts. Amb l'Europa, en aquest inici de lliga ha disputat fins ara 14 partits, amb 1 gol marcat.


Foto: Àngel Garreta
Javi Santolalla
CE Júpiter
05/07/1988 (27 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
S'estrena en una convocatòria oficial de la selecció catalana UEFA aquest jugador polivalent, que ha tornat a Tercera després d'ascendir amb el Júpiter, però que ja té experiència a la categoria del seu pas pel Vilafranca. Lateral esquerre, interior o fins i tot amb vocació més ofensiva (disputava el duel de diumenge amb el 10 a l'esquena, casualitat o símptoma), Santolalla és capità del Júpiter i ha estat un habitual de les convocatòries d'Almendros als amistosos previs. El col·loquem a la nòmina de migcampistes per la voluntat habitual del seleccionador de modificar les posicions als jugadors més polivalents, tot i que la banda esquerra és el seu hàbitat natural, especialment a la posició de lateral. Ara, als 28 anys, li arriba la primera cita oficial amb la selecció catalana UEFA. En aquest inici de lliga està sent un fix per a Juanjo García (l'any passat ja va jugar 33 partits), amb 15 partits i 1 gol.


Foto: Àngel Garreta
Gerard Puigoriol 'Putxi'
AE Prat
06/05/1991 (24 anys)
Fases oficials anteriors: 7 (Vila-joiosa, Astúries, Kíev, Vèneto, Cornellà, Segòvia i Moldàvia)
Putxi és la selecció catalana amateur. El cicle de Toni Almendros (en la seva segona etapa) no s'entén sense la figura d'aquest jove migcampista que actua com un futbolista veterà, en el millor dels sentits. Des de desembre de 2011 no s'ha perdut cap cita oficial amb el combinat català. Va completar el cicle del primer títol estatal a Astúries i el subcampionat europeu al Vèneto; va ser bicampió d'Espanya a Segòvia i també va assumir amb amargor l'eliminació a Moldàvia. En la seva vuitena participació en una cita oficial, Putxi tornarà a liderar l'equip a la gespa i al vestidor. El seu "Portem una marxa més que ells!" va animar les tropes a la final estatal de Segòvia, i els passos per l'Europa (play-off i Copa Catalunya) i el Prat (pulmó i peça bàsica en l'esquema de Dólera) li han donat encara més pes a la categoria. De fet, el curs passat formava part de l'onze ideal de tercera.cat. Enguany, amb els potablava, ha disputat ja 15 partits aquest curs.


Davanters
Foto: Mireia Sanz - Cerdanyola FC
Diego Fernández
Cerdanyola FC
29/01/1992 (23 anys)
Fases oficials anteriors: 2 (Vèneto i Segòvia)
Torna a una convocatòria oficial el ràpid extrem, que fins ara només havia participat a les dues últimes fases finals: l'europea de 2013, al Vèneto; i l'estatal de l'any següent, amb el triomf a Segòvia. Pel camí, Diego ha deixat l'Europa, va passar pel Terrassa i ara forma part de l'entramat atacant del Cerdanyola de Toni Carrillo. Velocitat, desvergonyiment, arribades per la banda i assistències a l'àrea són alguns dels elements que pot aportar Diego, que al Vèneto es va entendre a la perfecció amb Óscar Muñoz, llavors company seu també a l'Europa. Pot ser un punyal en banda o oferir velocitat si cal recórrer al contraatac o a les transicions ràpides; compta amb la confiança del tècnic i, a més, coneix la dinàmica de la selecció. Ha disputat per ara 15 partits amb el conjunt vallesà. 


Foto: Àngel Garreta
Alex Cano
CF Gavà
01/01/1990 (25 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
Té consideració de debutant... però Alex Cano Jurado és un clàssic de la Tercera Divisió. L'hem vist ser campió amb el Prat, el 2012... i marxar al Castelldefels a la recerca de minuts. Amb els mariners va destacar durant tres cursos (16 gols entre 2012 i 2015), i l'estiu passat canviava d'equip a la mateixa comarca, apostant pel Gavà de Juanma Pons. Cano és un virtuós, tendeix a arribar des de banda, i és un futbolista molt tècnic amb molt de gol. Pot donar una polivalència en les diverses posicions d'atac, un habitual en les llistes d'Almendros per gaudir de diferents opcions ofensives en l'espai curt que donen dos partits en què es busca triomfar evitant, tant com es pugui, riscos. Ho ha jugat tot fins ara al Gavà, 16 partits, amb 1 gol marcat fins ara.


Foto: Àngel Garreta
Cristian del Moral
CF Gavà
03/03/1987 (28 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
Ha passat per diversos equips de la categoria (Santboià, Europa, Palamós -9 gols el curs passat- i ara Gavà) i en tots ells, jugant més o menys, ha deixat clares les seves virtuts: Del Moral és un futbolista desequilibrant, de potent xut, especialista en les jugades a pilota aturada. Tendeix a caure a banda, des d'on encara, assisteix o busca el centre per trobar superioritats o optar pel joc associatiu amb els seus companys d'atac. A Múrcia tindrà un dels seus socis a l'atac gavanenc, Alex Cano, ben a prop. Amb Juanma Pons ha tendit a ser home de refresc: només tres titularitats, per a un total d'11 partits disputats i ha marcat 1 gol.


Foto: Àngel Garreta - Torneig d'Històrics
Mamadou Kanteh 'Kuku'
CE Júpiter
27/08/1989 (26 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
S'estrena en una fase oficial després d'haver participat en diversos amistosos previs. Kuku és, sens dubte, una de les sensacions d'aquest inici de curs a Tercera, categoria en què es reestrena com el seu equip, el Júpiter, ascendit el mes de maig passat. Va ser màxim golejador al grup 1 de Primera Catalana el curs passat... i per ara encapçala el rànquing de golejadors del grup català de Tercera, amb 12 gols fins ara. Desequilibri, gol (obvi), però també molta insolència (en el bon sentit) al davant, Kuku és el perfil del 9 idoni: rematador, però també assistent, els seus socis d'atac al Júpiter (Pau Darbra, Josu Rodríguez o Quim Solano) se'n beneficien i amb la selecció pot donar molt de joc amb els seus socis en punta. Amb el Júpiter ha jugat aquest curs 14 partits. 


Foto: Àngel Garreta
Sascha Andreu
AE Prat
12/08/1986 (29 anys)
Fases oficials anteriors: 1 (Moldàvia)
Com Kuku, està sent una altra de les sensacions de l'inici de curs a Tercera... si bé no l'hem descobert ara, ja que disputa la seva sisena temporada a la categoria. Sascha ha marcat a Tercera per al Castelldefels, la Monta i ara, pel Prat. Destacava per marcar un pòquer de gols en un sol partit... però al global de la lliga ha aprofitat al màxim els minuts de què ha disposat, tenint en compte que ha passat dues lesions en aquest inici de curs. Nou de potència, amb arribada, recorregut, i que funciona molt bé al joc aeri, Sascha és idoni per al que busca Toni Almendros, i com comentava en una entrevista a aquest web fa un mes i mig, busca treure's l'espina clavada per l'eliminació a Moldàvia. És el futbolista més veterà de la convocatòria... i això que no té ni 30 anys. És el futboista amb millor mitjana golejadora dels 18 convocats: aquest curs ha disputat 10 partits i ha marcat 8 gols.


Foto: Sidru C. - Diari de Vilanova
Sergi Moreno
FC Vilafranca
21/09/1992 (23 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
S'estrena en una convocatòria oficial amb la catalana... però ja l'hem vist golejar a Tercera en diversos equips, del Figueres al Vilafranca, passant per la Pobla, l'Ascó, i un breu període victoriós al Morell, amb qui assolia l'ascens a Tercera Divisió el mes de juny passat. Ha marcat 20 gols a Tercera des que va aterrar al Figueres el curs 2012/2013. Sergi Moreno és una altra alternitava d'atac per a Almendros. Arribada, desequilibri, rematada i possibilitat d'actuar com a segon davanter centre si les circumstàncies ho requereixen. El seu sostre golejador a Tercera va ser amb l'Ascó, la temporada 2013/2014, amb un total de 10 dianes. Al Vilafranca aquest curs ha disputat per ara 13 partits i ha marcat 2 gols.


Foto: FC Santboià
Buba Jalow
FC Santboià
23/02/1994 (21 anys)
Fases oficials anteriors: Debutant
És l'altre futbolista de Primera Catalana, grup 2 (amb Albert Alegre) que forma part de la convocatòria, i és el més jove de tota la llista (juntament amb Ramon Marimon, nascut el mateix dia). Buba té gol. Ja va destacar al Sabadell B que assolia l'ascens a Tercera Divisió el 2014 (31 partits, 6 gols), i en què jugava després de passar pel juvenil vallesà. No arribava a debutar a Tercera i apostava per la proposta del Santboià, on va formar parella d'atac amb Niko Kata, ara al Gavà. Arribada, frescor i gol, a més de certa imprevisibilitat, garanteix aquest davanter que arriba amb menys experiència que els altres nous de la llista però amb poc a perdre i molt a guanyar. El curs passat marcava 9 gols amb els del Joan Baptista Milà, i enguany, en un total de 13 jornades, ha disputat 12 partits i ha marcat 4 gols.

1 comentari:

  1. Molta sort a la catuefa, però des de Girona no es pot entendre que no vagi un sol jugador a aquesta selecció d´aquesta zona, quan hi ha jugadors que ho estan jugant tot, des de fa anys, i amb un rendiment dels més alts de la tercera divisió.

    ResponElimina