dimarts, 20 de juny del 2017

Fem balanç, capítol 13: Palamós

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 13 repassem el curs del Palamós, que ha tancat l'any amb una permanència molt ben assolida, fins i tot amb opcions a l'inici del tram final d'optar al play-off. Els empordanesos acabaven la lliga onzens, amb 49 punts. Escriu sobre la temporada del Palamós en Pere Subirana, periodista palamosí que fa anys que segueix l'equip i que és ara director de comunicació del club empordanès.

Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Una temporada sense patir
Un article de Pere Subirana @Peresubirana

El començament de temporada del Palamós va ser espectacular, amb un gran joc i molt bons resultats, el que va fer que l'equip estigués gairebé tota la temporada en posicions capdavanteres i lluitant per entrar en les places de play-off al llarg del campionat. Aquests bons resultats van fer que obtingués la permanència matemàtica a Tercera Divisió a falta de cinc jornades per acabar. La temporada també serà recordada per l’adeu del tècnic Joan Mármol després de dues temporades i mitja, i de 104 partits a la banqueta del primer equip del Palamós CF. Un tècnic només superat, en aquest aspecte, per Waldo Ramos i Quique Yagüe.

El Palamós Club de Futbol 2016/2017 ha firmat un bon balanç, amb 49 punts i l'onzena posició final, després de 13 victòries, 10 empats i 15 derrotes (sis de les quals en les darreres 10 jornades). La descompressió al tram final de lliga va ser evident, ja que l'equip no es jugava res, amb la permanència a la butxaca, es va esvair tota possibilitat d'entrar al play-off amb una derrota al camp de l'Ascó. L'equip només va sumar un punt més i va pujar un lloc a la classificació respecte la temporada 2015/2016.


El gran joc i la gran regularitat de l'equip palamosí en el Municipal Palamós-Costa Brava li va servir per firmar una gran primera part del campionat. Sense un davanter golejador, els gols van ser molt repartits, amb Agi Dambelley com a màxim realitzador. amb 8 gols (cinc a casa i tres fora), set de Medina i Serramitja i sis de Jaume Duran.


El Palamós acabava el curs amb permanència tranquil·la // UEFigueres.cat

El futbol de base del Palamós Club de Futbol també tanca la temporada de forma brillant, tot celebrant tres títols de campió (Juvenil B, Cadet A i Prebenjamí A) i un total de tres ascensos de categoria. El Juvenil A ha pujat a Lliga Nacional, el Cadet A a Preferent i el Juvenil B a Primera Divisió. L'ascens més valorat ha estat el del Juvenil A, que per primera vegada en tota la seva història jugarà en una categoria estatal i es tracta de l'equip que ha de fer de trampolí cap al primer equip. De fet s'ha valorat tant el treball del futbol base que el club ha decidit apostar per Vicenç Fernández com màxim responsable del primer equip, després d'haver estat un dels artífex de la gran campanya i de l'ascens del Juvenil A. Juntament amb Vicenç Fernández, quatre juvenils han fet el salt al primer equip del Degà.

El club degà de Catalunya complirà la propera temporada 2017/2018 els seus 120 anys d'història amb una gran presència a les xarxes socials, amb més de 7000 seguidors a Twitter i més de 6000 a Facebook.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada