divendres, 9 de juny del 2017

Fem balanç, capítol 9: Pobla Mafumet

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 9 repassem el curs de la Pobla Mafumet, que ha tancat l'any amb permanència molt tranquil·la, carregat d'empats, i apropant-se, molt, a la zona de play-off en algunes fases del curs. Els tarragonins acabaven la lliga setens, amb 55 punts. Escriu sobre la temporada de la Pobla Mafumet l'Helder Moya, periodista esportiu de RNE a Tarragona i anterior cap de premsa del club pobletà.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Una Pobla de menys a més
Un article d'Helder Moya

El motor del CF Pobla de Mafumet aquesta present temporada 2016/17 ha estat un diesel. Amb una plantilla profundament renovada després del descens de Segona B, i amb una mitjana de 20 anys d'edat, el conjunt pobletà sabia des d'un bon inici que estar entre els quatre primers classificats seria molt difícil.

Al conjunt entrenat pel 'Cholo' Martín Posse li va costar i molt arrencar durant la primera volta de la lliga, l'equip tot i tenir una columna vertebral important amb futbolistes de la talla de Perales, Vadillo, Gil, Alfons, Dani Ojeda o Rodrigo veia com l'adaptació a la Tercera divisió els passava factura ja que l'equip no s'acabava de conjuntar. La confiança en el 'Cholismo' no va minvar, però el cert és que quan la Pobla va arrencar, ja era massa tard per aspirar a les posicions de privilegi. Això, sumat a la pèrdua de futbolistes importants al Nadal com Alfons Serra (a la Primera Divisió de Gibraltar) i Dani Ojeda (al Lorca que ha pujat a Segona) i a la eterna lesió des d'inici de pretemporada de Sergi Gestí, constatava que les aspiracions de l'equip aquesta temporada eren fer una campanya notable i no pensar en repetir l'ascens històric a Segona B de la temporada 2014/15.


A tots aquests factors li hem de sumar la gran quantitats de partits que la Pobla ha empatat a la lliga. Un total de 19 duels, com si fos una volta sencera! Al vestidor pobletà hi havia qui va batejar Posse com 'Míster X'. I és que els empats han penalitzat i molt el tècnic argentí, no només aquesta temporada, sent l'equip de la lliga que més ha empatat, ja que l'any passat, amb 17 empats, també va ser-ne el 'rei' al grup 3 de Segona B.



José Perales, un dels destacats del curs // Isaac Planella - UEOlot.com

Tot i la gran quantitat de taules en el marcador durant el curs, i un cop passat Nadal, el CF Pobla de Mafumet va començar a despertar i a escalar posicions a la categoria. Ara bé, quan semblava que podia tenir alguna opció d'aspirar a la quarta plaça de la lliga, l'equip feia un pas enrere amb resultats del tot inesperats -contra rivals a priori inferiors- en qualitat al filial del Gimnàstic de Tarragona. Tot i que la proposta futbolística de Martín Posse ha seguit el mateix llibre d'estil que les altres temporades, la dificultat a l'hora de concretar la possessió dels partits en gol ha estat una llosa tal com demostra el fet que dels 11 primers classificats, només el Figueres ha marcat menys gols que la Pobla en el campionat regular.


Finalment el CF Pobla de Mafumet tanca la temporada en setena posició amb 55 punts, en un any d'adaptació per als jugadors i de fi de cicle a la banqueta pobletana, on el 'Cholismo' –arribat la campanya 2014/15- ja no hi serà l'any vinent. Ara queda per desvelar una gran incògnita: qui serà el successor de Posse a la banqueta de la Pobla? Seguirem expectants al nou míster i al projecte 2017/18.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada