dissabte, 17 de juny del 2017

Prèvia-Guia Anada 3a eliminatòria 'play-off'

A 180 minuts de l'ascens. El Peralada buscarà un bon resultat en el duel d'anada de la finalíssima del play-off d'ascens a Segona B. Contra el Rápido de Bouzas gallec, els homes d'Arnau Sala volen mantenir el bon ritme demostrat al llarg de la fase d'ascens i refer-se del cop a Conca, que tot i la derrota, no va comportar una eliminació.

El Peralada farà el darrer desplaçament del curs a la recerca d'un triomf // Lluis Ribera - Empordà.info
Aquest és l'horari del partit d'anada de la 3a eliminatòria:

DIUMENGE, 18 DE JUNY
18'30h Rápido de Bouzas-Peralada

Mirar endavant
  • El Peralada buscarà un bon resultat en el duel d'anada de la segona ronda de la fase d'ascens a Segona B, amb el factor camp, teòricament, a favor
  • Els d'Arnau Sala han marcat sempre durant el play-off i volen repetir l'experiència en el darrer desplaçament del curs
  • Al davant hi haurà el Rápido de Bouzas, entrenat per Patxi Salinas, que no ha encaixat en tota la promoció d'ascens
  • Els gallecs, segons del grup 1, també busquen el seu primer ascens de la història a Segona B
  • L'equip de l'Alt Empordà es vol refer de l'ensopegada a Conca (3-1). Una derrota que no va comportar l'eliminació gràcies al bon resultat del duel d'anada (3-0)
  • Amb la derrota, els empordanesos trencaven una ratxa de set victòries consecutives.
  • En els últims vuit partits, el Peralada ha anotat 14 gols i n'ha encaixat 4
  • Si mirem només el play-off el balanç és de 3-0-1 7GF-3GC
  • El company Manu Amor ens explica qui és el Rápido de Bouzas
Dades estadístico-històriques del Conquense, gentilesa del company periodista Jose Gallardo:
  • Tercera participació del Rápido de Bouzas de promoció d'ascens a Segona. Les anteriors van ser al 2003 i 2005 sense que per ara hagi aconseguit l'ascens.
  • Serà el primer enfrontament entre l’equip de Pontevedra i un equip català. Vuitè enfrontament entre catalans i gallecs de la història en promoció d'ascens a Segona B. Curiosament els catalans només s’han enfrontat amb equip de les províncies de La Corunya (2) i de Pontevedra (4).Les anteriors van ser:

    • 1981 Final Reus Deportiu - Arosa SC (1-0 a l’estadi A Lomba i 3-0 al Municipal)
    • 1982 Final L'Hospitalet - Pontevedra CF (2-0 a l’antic Municipal  i 2-1 a Municipal de Pasarón).
    • 1983 Final Olot - Arosa SC (2-0 a l’anada a l’estadi d’A Lomba i 1-0 al Municipal)
    • 1985 Final. Lloret - CD Lalín (2-0 al Municipal a l’anada i 3-0 a l’estadi Manuel Ángel Corli zo)
    • 2011 Ronda de campions: UE Llagostera - CCD Cerceda (2-0 al Municipal i 0-1 al Municipal)
    • 2012 Primera ronda: Espanyol B - Pontevedra CF (3-0 a la Ciutat Esportiva, 0-0 en Municipal de Pasarón)
    • 2013 Primera ronda: Deportivo B – UE Cornellà (3-1 allà, 2-1 aquí) 


  • En total fins ara, s’han disputat catorze enfrontaments amb un total de vuit victòries, un sol empat i cinc derrotes amb divuit gols a favor i dotze gols en contra.
  • L’anècdota curiosa és que en cinc de les set emparellaments anteriors han acabat amb l’ascens del guanyador de l’eliminatòria. Amb la que comença el proper cap de setmana serà la sisena. A les altres cinc ocasions anteriors, en quatre va pujar l’equip català i només en una ho va fer el conjunt gallec.
  • De promoció a Segona A hi ha tretze precedents en format d’eliminatòria més amb 10 victòries per als catalans, vuit empatats i vuit derrotes amb 41 gols a favor i 25 gols en contra.

Respecte a l’ascens

El grup català de Tercera suma ja la setzena temporada consecutiva en ascendir almenys a un dels seus representants. Fet que el converteix en el segon grup a la història amb una ratxa més llarga d’ascensos.

Ser primer en el grup V és quasi garantia d’ascens. A les 27 promocions que s'han disputat des del 1991, en 15 ocasions ha acabat pujant el primer classificat. 

Crec que és una dada menys espectacular aixó que jo em quedaria amb la primera

La ronda de campions va bé als catalans. Des que al 2009, es fa eliminatòria directa de campions per decidir qui puja directament a Segona B, en sis de les nou edicions que portem fins ara els campions catalans ho van fer per la via directa. Dos més, van perdre la primera ronda però van poder tancar la promoció amb ascens (L’Hospitalet al 2010 i Olot al 2013) i només un (Ascó al 2015) no va aconseguir pujar a Segona B.

Si pugés el Peralada seria el tercer any consecutiu que el segon classificat del grup V aconsegueix l’ascens (Gavà 2016 i Pobla de Mafumet 2015). Curiosament, després d’aquests tres casos, el darrer precedent és de 2008 (Sant Andreu).

Si puja l’equip empordanès, serà la vuitena ocasió des de 1991 que ascendeixen dos equips catalans. A la resta, en onze ocasions ha pujat només un representant català, en tres han pujat tres i en quatre, no ha pujat cap ni un. 

I si guanya el Peralada, serà la primera vegada a la història que pugen dos gironins al mateix any. D'aquesta manera, el Peralada es convertiria en el sisè equip gironí que aconsegueix l'ascens per la via de la promoció. Anteriorment ho havien aconseguit Figueres (1983), Palamós (1998 i 2002),  Girona (2003 i 2007), Llagostera (2011) i Olot (2017 i 2013).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada