dimecres, 21 de novembre del 2018

#CopaCat | Sant Andreu i Vilafranca volen ser a la final

Els dos equips quadribarrats de Tercera busquen aquesta tarda-vespre l'accés a la final de la Copa Catalunya absoluta, en duels que els enfronten a conjunts de superior categoria. El Sant Andreu, que va alçar el títol fa deu anys, visita l'Espanyol B, conjunt de Segona B amb qui va competir el curs passat a la part alta de Tercera. I el Vilafranca, que mai havia disputat les semifinals de Copa, rep el Nàstic, equip de Segona que s'estrena en un torneig que ha guanyat tres vegades.

Braima, autor del gol guanyador en l'últim partit del Vilafranca // Armand - FCVilafranca.com

Aquests són els horaris de les semifinals de la Copa Catalunya:

DIMECRES, 21 DE NOVEMBRE
18h Espanyol B-Sant Andreu
19.45h Vilafranca-Nàstic

El Nàstic queia dissabte a Màlaga (2-0) // LaLiga - GimnasticdeTarragona.cat

Vilafranca-Nàstic
Dos triomfs consecutius han donat ales al Vilafranca a la lliga, situant-lo a 2 punts de la quarta plaça després d'un primer terç de curs més irregular. Els triomfs al Narcís Sala (1-2) i davant l'Horta (1-0) tallaven una ratxa anterior d'1 punt sumat de 9 possibles, després de quatre victòries seguides, a mitjan octubre, que havien donat un primer impuls al degà penedesenc. Amb l'ambició de la lliga intacta, el conjunt vilafranquí vol fer (més) història a la Copa, on ja ha superat qualsevol registre (mai havia arribat a semifinals). Al Municipal els d'Ivan Moreno han cedit aquest curs dues derrotes en nou partits oficials: queien en lliga davant el Llagostera (0-3) i el Cerdanyola (0-1).

Tindran al davant un debutant de pes: el Nàstic de Tarragona quedava exempt als quarts de final (ronda en què entren a escena els equips de Segona). Els grana viuen un mal moment a la lliga: són cuers, a 4 punts de la permanència després de 14 jornades en les quals només han sumat dos triomfs. Encadenen tres derrotes després de la victòria en l'arribada d'Enrique Martín Monreal a la banqueta, fa un mes, i no han sumat cap triomf a domicili aquest curs: sis derrotes en vuit partits oficials (entre lliga i Copa del Rei).


El Vilafranca no havia assolit mai les semifinals de Copa. Per tant, ja es troba en el seu sostre històric a la competició. El Nàstic, en canvi, és tot un expert de la competició: ha alçat el títol tres cops, totes en l'última dècada: el 2008 (2-1 contra el Barça, a Palamós), el 2012 (0-1 a Manlleu davant els osonencs) i el 2017 (0-0 i títol als penals, contra el Girona a Olot).



  • l'últim precedent, també a la Copa, fa poc més d'un any (25 d'octubre de 2017), els grana s'imposaven als penals. Als 90 minuts, empat (1-1) i 1-3 per als tarragonins a la tanda decisiva.
  • El camí a la Copa:
    • Vilafranca: dues victòries (una a casa, una fora) i dos empats (un a casa, un fora); gols: 5-2
      • 1R | Santboià 1-3 FCV (Bellido / Sergi Gestí, Ricky Nogueira i Víctor Oribe) 
      • 2R | FCV 1-0 L'Hospitalet (Eudald Vergés -pp-)
      • 3R | FCV 0-0 (9-8pp) Lleida Esportiu
      • QF | Granollers 1-1 (1-4pp) FCV (Darbra / Nacho Rosillo)
    • Nàstic: debuta a la competició

El Sant Andreu empatava diumenge a Fontetes (0-0) // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

Espanyol B-Sant Andreu
El Sant Andreu viu un curs intens, amb presència en tres competicions, i a la lliga ha quedat a 6 punts de la zona de play-off (si bé té un partit menys que la majoria de rivals). Els quadribarrats encadenen tres partits sense victòria (1 punt dels últims 9 possibles) a la competició domèstica, després d'haver encadenat abans sis jornades sense derrota. A domicili, a més, els andreuencs només han guanyat un partit de vuit disputats, entre lliga i copa: va ser a ca n'Anglada, fa gairebé tres mesos. En canvi a casa ha guanyat 7 partits dels 11 oficials jugats aquest curs, entre lliga, copa i Copa del Rei.


El partit es disputarà al camp de l'Espanyol B, que juga la Copa com a vigent campió del grup català de Tercera. El filial blanc-i-blau creua un mal moment de resultats a Segona B. Encadena tres derrotes, les tres sense marcar, i és en zona mitjana, a 8 punts de la zona de play-off, però amb +2 sobre la plaça d play-out i +4 sobre el descens. A casa, però, els blanc-i-blaus continuen forts: perdien el primer partit fa onze dies contra l'Ontinyent (0-1), però és l'única derrota que han cedit en vuit patits oficials (cinc victòries i dos empats completen el balanç). 

El Sant Andreu ha alçat la Copa un cop, en l'edició 2008/2009. A la final, disputada a Sant Carles de la Ràpita, els andreuencs superaven l'Espanyol (2-1). L'Espanyol B, oficialment com a filial, no havia arribat mai a les semifinals de Copa. El primer equip, sempre reforçat amb homes del B, ha alçat el trofeu sis vegades (la darrera, el 2011). 


  • A l'últim precedent, a l'última lliga del grup català de Tercera, triomf del filial blanc-i-blau (3-2), a la quarta jornada de competició (el 10 de setembre de 2017); a la segona volta, empat al Narcís Sala (1-1). L'Espanyol B va ser campió amb molta autoritat... però el principal perseguidor, segon classificat final, va ser el Sant Andreu.
  • El camí a la Copa:
    • Sant Andreu: tres victòries (a casa) i un empat (fora); gols: 7-2
      • 1R | STA 2-0 Vilassar de Mar (Víctor Alonso i Carlos Martínez)
      • 2R | STA 3-1 Cerdanyola (Dani Martí -pp-, Jaume Villar i Kuku / Uri)
      • 3R | Horta 1-1 (4-5 pp) STA (Tacón / Ferran Jutglà)
      • QF | STA 1-0 Barça B (Juanma Miranda)
    • Espanyol B: quatre victòries (dues a casa, dues fora); gols: 6-1
      • 1R | ESP 3-1 Olot (Víctor Campuzano, Ángel Sánchez i Pau Salvans / Xumetra)
      • 2R | Sants 0-1 ESP (Ferran Brugué)
      • 3R | Terrassa 0-1 ESP (Alberto Fernández)
      • QF | ESP 1-0 Reus (Max Marcet)

L'Ontinyent és l'únic visitant que ha derrotat l'Espanyol B a la Dani Jarque // RCDEspanyol.com


CLASSIFICACIÓ DE GOLEJADORS #COPACAT 18/19
*En negreta, jugadors d'equips encara vius a la competició


3 GOLS
Pedro Martín (Lleida Esportiu)

2 GOLS
Ferran Tacón (Horta)
Kilian Villaverde (Granollers)

1 GOL
Sergio Navarro (Sants)
Adri Díaz (Badalona)
Artur Gòdia i Peke (Ascó)
Marc Río i Gerard Nolla (Horta)
Cristóbal León (FE Grama)
David Goldar i Pere Martínez (Cornellà)
Victor Campuzano, Ángel Sánchez, Pau Salvans, Ferran Brugué, Alberto Fernández i Max Marcet (Espanyol B)
David Corominas 'Coro' i Jonathan Toledo (Terrassa)
Sergi Gestí, Ricky Nogueira, Víctor Oribe i Nacho Rosillo (Vilafranca)
Arnau Tobella i Alfons E. Salinas (L'Hospitalet)
Víctor Alonso, Carlos Martínez, Kuku, Jaume Villar, Ferran Jutglà i Juanma Miranda (Sant Andreu)
Almagro i Juanto Ortuño (Lleida Esportiu)
Dani Martí i Uri Escabrós (Cerdanyola)
Alfons Serra (Europa) 
Jordi Xumetra (Olot)
Oriol Ricarte (Prat)
Juan Quiles (Gavà)
Álex Pachón (Peralada)
Carlos Bellido (Santboià)
Pau Darbra (Granollers)


Rondes anteriors
tercera.cat, un curs més, hem seguit la Copa Catalunya Absoluta ronda a ronda. Us deixem els enllaços per repassar creuaments, marcadors i golejadors:

Precedents
Des que la Copa Catalunya es disputa amb aquest format (a partir de 2014), hem viscut un èxit en clau #3div5, la Copa Catalunya guanyada per l'Europa el 2015. El Sabadell (de Segona B) va alçar el títol l'any següent, el Nàstic (de Segona) ho aconseguia el 2017 i el Cornellà és ara el vigent campió, després de derrotar l'Horta en l'última final del torneig.

L'Europa, campió el 2015 sent equip de Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Palmarès
Barça Espanyol (que des de 2014 disputen la Supercopa de Catalunya i no participen a la  Copa) es mantenen com els equips amb més títols, entre l'actual Copa Catalunya i les edicions oficials de la Copa Generalitat (anterior nomenclatura, competició organitzada per la FCF entre 1990 i 1993): 8 per als blaugrana, 6 per als blanc-i-blaus. L'Europa i el Nàstic, amb tres copes cadascun, els segueixen al palmarès. El Terrassa n'ha guanyat dues, i tenen un títol el Palamós, el Sant Andreu, el Sabadell, el Blanes, l'Andorra i el Balaguer i el Cornellà. El conjunt de la Noguera, vencedor l'any 2000, era l'anterior campió de Tercera abans del títol de l'Europa del 2015. El Lloret i el Manresa tenen dos títols de Copa Generalitat, quan encara no era competició oficial, i el Barça Amateur, un (corresponents tots al període 1984-1988).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada