dissabte, 3 de novembre del 2018

Prèvia-Guia J14

Sense treva. Dimecres i dijous vivíem una intensa jornada, que ajustava les coses a la part alta i propiciava un canvi de papers a la zona de descens... i diumenge, tres dies després del gruix de l'anterior capítol arriba, de forma massiva, una nova jornada. Hi viurem un duel barceloní i diversos enfrontaments que posaran a prova els moments de forma d'equips en zones ben dispars. De fet, no hi ha cap enfrontament directe ni al play-off ni al descens. La J14 promet!

El Terrassa, un dels equips que encadena dos triomfs // David Ferrer - FC Santboià

Aquests són els horaris de la J14:

DIUMENGE, 4 DE NOVEMBRE
11.45h FE Grama-Prat
12h Pobla Mafumet-Martinenc
12h Ascó-Figueres
12h Vilafranca-Cerdanyola
12.15h Sants-Europa
16h Llagostera-Santboià
17h Terrassa-Reus B Cambrils
17h L'Hospitalet-Horta
18h Granollers-San Cristóbal
18h Santfeliuenc-Sant Andreu

Descansa Castelldefels

Amb aquesta classificació arrencarà la J14:



Hauran passat només vuit dies des del triomf del Llagostera contra el Prat, la victòria del primer contra el segon, en els primers gols rebuts i la primera derrota encaixada per part pratenca. Els llagosterencs, líders, repetiran escenari del partit... però vindran d'una derrota, la que patien dijous al camp del San Cristóbal. Amb tot, els del Gironès mantenen lideratge, +4 sobre el Prat (amb un partit més, això sí). En terreny totalment propici (sis partits, sis victòries al Municipal) els d'Oriol Alsina reben el penúltim classificat, un Santboià necessitat de punts, tot i que la permanència és a tan sols 3. Els del Baix Llobregat han cedit cinc derrotes als últims sis partits, encadenen quare desplaçaments amb derrota i, de fet, són el pitjor visitant de la categoria, amb 1 punt de 15 possibles lluny del Joan Baptista Milà. Serà el duel de l'equip màxim golejador de la categoria (21 dianes per als gironins) contra el menys anotador (5 gols dels santboianencs). Carles González i John Neeskens, del Santboià, seran baixa per sanció.



El Llagostera ve de caure a Ca n'Anglada // UE Llagostera

Dues derrotes seguides, sense marcar i encaixant 5 gols, després de 10 jornades (10!) sense rebre'n seran segur una motivació per al Prat, segon classificat, per tornar al camí dels punts. Els potablava, que tenen el líder a 4 punts (amb un partit menys per als de Pedro Dólera) i que han vist com Hospi i Granollers són només 1 punt per sota, visiten una Fundació Grama que, si bé perdia dijous a Figueres, vol consolidar el Nou Municipal colomenc com a punt de partida per a un enlairament definitiu: després de vèncer-hi el Martinenc fa vuit dies sortien del descens... places a les quals retornaven en perdre a Vilatenim. Amb tot, els blaus tenen els mateixos punts que el Castelldefels, equip que marca la permanència, i s'enfronten a un repte majúscul: batre l'equip que en millor forma va arrencar les deu primeres jornades de campionat. Els pratencs són l'equip que millor rèdit treu dels gols que marca: amb 13 dianes (onzè equip per ordre de golejadors) han sumat 24 punts. A domicili els potablava són el segon millor conjunt de la categoria, amb 10 punts sumats de 15 possibles, amb una sola derrota (a Llagostera, fa vuit dies) en cinc partits. Serà un duel especial per a Toni Texeira. El porter de la Fundació Grama s'enfrontarà al seu Prat, equip en què va assolir fites històriques, a títol personal i col·lectiu (dos ascensos, debut a Segona B, porter menys golejat del grup català de Tercera, el títol de 2016...). El potablava Gerard Puigoriol 'Putxi' es perdrà el partit per sanció.



La Fundació Grama perdia dijous a Figueres i queia en descens // Pedro González - FE Grama

No jugava dijous (s'ajornava la visita a Sant Andreu pel partit de Copa del Rei del conjunt quadribarrat) però té tots els asos a la màniga L'Hospitalet. És tercer, sí, però té un partit menys que el Prat, segon; i dos menys que el Llagostera, líder, a qui té 5 punts per sobre. Fer càlculs sobre intangibles (partits per disputar, en aquest cas) és absurd, però dona una idea del bon moment d'un Hospi ascendent que, per exemple, és l'equip menys golejat del grup (tan sols 4 dianes en contra, en 11 partits). Els riberencs busquen mantenir l'excel·lent imatge com a locals (quatre victòries seguides i 16 punts de 18 possibles a casa) contra un Horta situat tan sols dos punts per sota dels hospitalencs. Basats també en una gran dinàmica com a locals (17 punts de 21 possibles), els de Nacho Castro són cinquens, a 3 punts de la segona plaça, sense anar més lluny. A domicili, però, als hortencs els està costant més en aquest inici de curs: un sol triomf (i 2 gols marcats) en cinc desplaçaments. El partit serà especial per al tècnic de l'Hospitalet, Xavi Molist, qui va assolir l'ascens a Tercera com a entrenador de l'Horta el 2017, abans d'agafar les regnes de la banqueta riberenca.



El Granollers vol repetir les clàssiques fotografies al vestidor // EC Granollers

Suma dues jornades en play-off, i vol allargar (i, per què no, ampliar) el somni el Granollers, probablement l'equip més en forma del moment. Els vallesans encadenen dos triomfs sonats (3-0 en 15 minuts contra el Figueres i 0-3 al camp del totpoderós Prat) i sumen ja nou jornades sense perdre (cinc victòries i quatre empats), quedant a un sol punt de la segona plaça. Els de José Solivelles, el millor conjunt visitant del grup (l'únic que encara no ha perdut fora) tornen al carrer Girona per rebre un San Cristóbal reforçadíssim després de derrotar el líder Llagostera dijous passat (2-1). Els egarencs s'han fet forts a Ca n'Anglada (cinc victòries en sis partits), si bé a domicili els costa més puntuar: no han guanyat encara fora de casa, on han sumat 2 punts de 15 possibles. Els d'Óliver Ballabriga es troben al centre de la taula, a 6 punts de la zona noble i amb +6 sobre el descens. Per al Granollers, el balanç com a local és equilibrat: 2 victòries, 2 empats i 2 derrotes. La ratxa, en clau local, implica quatre partits seguits sense perdre, amb 8 punts sumats de 12 possibles al carrer Girona.


Encadena dues victòries el Terrassa, reenganxat (si s'havia desenganxat mai) a la lluita per ser a la zona de play-off, que té ara a 2 punts. Els de Cristian García reben a l'Olímpic un Reus B Cambrils que descansava entre setmana i que també encadena dos triomfs, i quatre partits puntuant (8 punts de 12). Els roig-i-negres s'han allunyat de la zona de perill (tenen +4) gràcies a la golejada al Joan Baptista Milà (0-5) i a la victòria contra el Castelldefels (2-1). Són, a més, el segon equip màxim anotador de la categoria (19), una virtut personificada en Ernest Forgas, màxim golejador del grup, juntament amb Jordi Martínez (Europa), amb 6 dianes. Serà un duel per mesurar les aspiracions dels dos equips, amb l'evidència que un triomf donarà un impuls (a la taula i a la moral) del vencedor. El Terrassa s'està mostrant un punt irregular a casa en aquesta arrencada: ha cedit dues derrotes a l'Olímpic en sis partits, i hi ha sumat 10 punts de 18 possibles, sense arribar a un gol marcat per partit de mitjana. El Reus B Cambrils encadena dos desplaçaments sense encaixar i ha guanyat dos partits fora aquest curs, als camps del Santboià i el Cerdanyola (0-1).



El Santfe ve d'imposar-se a Fontetes (2-4) // Cerdanyola FC

Ha ressorgit també amb dos triomfs el Santfeliuenc, que ha passat d'intuir el perill a agafar +2 sobre les places de descens. Els blanc-i-blaus, que venien d'haver sumat 2 punts dels anteriors 15 possibles, tenen una nova prova de foc, rebent a Les Grases un Sant Andreu que ve del duel de Copa del Rei contra l'Atlético, de mostrar-hi una excel·lent imatge. Els quadribarrats recuperen la dinàmica de lliga amb la intenció de reenganxar-se a la zona alta. Són setens, tenen el play-off a 4 punts, però amb dos partits menys que rivals directes de la part alta com el Terrassa, el Granollers o el Llagostera, i un menys que el Prat, per exemple. Els andreuencs encadenen sis partits sense perdre en lliga (tres victòries i tres empats), després de dues derrotes que han fet que no apareguin a dalt de tot de la taula. El Santfe vol allargar el moment positiu també a casa: va començar sense cap triomf als cinc primers partits del curs a Les Grases, però la victòria davant el Vilafranca (2-0) trencava aquesta dinàmica. De fet, només han sumat un triomf com a locals... però només hi ha cedit una derrota, contra el Granollers (1-2). A domicili el Sant Andreu es mostra un punt encallat: 5 punts de 15 possibles i una sola victòria en cinc desplaçaments, al camp del San Cristóbal (0-2). Els de Mikel Azparren encadenen quatre desplaçaments sense triomf.



Jordi Martínez (esquerra) suma 6 gols // Jordi Batuecas - CEEuropa.cat

El Sants viurà el seu tercer duel barceloní seguit (i encara queda el quart, la setmana vinent) en un moment de necessitats positives per als santsencs, que acumulen una ratxa negativa de quatre derrotes seguides, 1 punt dels últims 18 possibles i una mala dinàmica de 556 minuts de joc (més de sis partits sencers) sense marcar. Reben un Europa en un moment dolcíssim, després de dues victòries seguides i d'haver sumat 17 punts dels últims 24 possibles (una sola derrota als últims vuit duels). Els escapulats són vuitens, a 4 punts de la zona noble, mentre que el Sants és en descens, amb la permanència 2 punts per sobre. La matinal de diumenge servirà per a la presentació dels equips de base de la Unió Esportiva i la festa voldrà ser plena per als de Tito Lossio recuperant el camí victoriós. A l'Europa, dos noms propis en ratxa: Jordi Martínez colidera la classificació de màxims anotadors, amb 6 dianes (com Ernest Forgas, del Reus B Cambrils) i Álex Soto, davanter de l'Europa B, encadena tres partits marcant amb el primer equip. El Sants encara no ha guanyat a casa (és, amb l'Ascó, l'únic equip sense triomf local al grup) i de fet tan sols ha sumat 2 punts i ha marcat 2 gols en cinc partits disputats al Camp de l'Energia. L'Europa, de la seva banda, és el tercer millor conjunt visitant de la lliga: 11 punts de 18 a domicili, amb una sola derrota en sis desplaçaments (al camp del San Cristóbal, 2-1).



El Martinenc, cuer, busca reaccionar // Dani Falcon - FC Martinenc

Duel de voluntat de reivindicacions el que es viurà al Tarragonès, en dos sentits diferents, si mirem la classificació. La Pobla Mafumet busca reenganxar-se a la lluita per ser al play-off després d'un mes molt irregular (4 punts de 15 possibles), que ha deixat els grana a 5 punts de la quarta plaça, encara amb el partit de descans pendent. Unes altres necessitats té el Martinenc, cuer, que busca trobar la tecla per tornar a sumar. Els del Guinardó són ara a 4 punts de la permanència i enllacen cinc derrotes en les quals només han estat capaços de marcar dos gols. A domicili la mala dinàmica dels barcelonins és més greu: 2 punts de 15 possibles... amb un sol gol marcat fora de casa, al camp de l'Europa en la jornada inaugural. Visiten la Pobla en un escenari en què els pobletans es mostren molt irregulars darrerament, però en el qual han sumat 13 punts de 21 possibles, amb dues derrotes en els darrers quatre enfrontaments, contra el Cerdanyola (0-1) i el Sants (3-4). 


Una derrota i un empat han refredat la reacció d'un Vilafranca que havia encadenat abans quatre victòries amb porteria a zero. Els penedesencs, a mitja taula i amb la zona noble 5 punts per sobre, volen tornar a la casella de sortida d'una nova ascensió al Municipal davant un rival incòmode, situat ben a prop (dos llocs i 2 punts per sota). El Cerdanyola també encadena dos partits sense triomf (en aquest cas, dues derrotes), després d'una dinàmica prèvia molt positiva (venia de sumar 11 punts dels anteriors 15). Els vallesans veien dijous com el Santfeliuenc capgirava un 2-1 a Fontetes per endur-se el triomf (2-4). Els de Toni Carrillo busquen ser de nou l'equip que ha tret triomfs meritoris de camps com el de la Pobla (0-1), per mantenir-se en la zona còmoda i no descartar donar guerra més amunt. Per contra, el Vilafranca, que salvava un punt als Canyars amb diana sobre la botzina, busca mantenir les bones xifres a casa: 7 punts dels últims 9 possibles, amb dues victòries consecutives amb porteria a zero, contra la Pobla i l'Hospi (1-0 en tots dos casos). Els vilafranquins estan treient profit d'una ràtio molt baixa de gols anotats al Municipal: només 3 en 5 partits. El davanter del conjunt vallesà, Carlos Cano, serà baixa al partit per sanció.



El Cerdanyola enllaça dues derrotes // Cerdanyola FC

L'estrena del nou cos tècnic de l'Ascó, comandat per Miquel Aguza, no podia ser millor: victòria en el duel directe al camp del Martinenc (0-1) i sortida dels verds de les places de descens. Amb un +2 sobre el perill, els ebrencs volen ara la revàlida. Reben un altre equip enfortit per la jornada intersetmanal, el Figueres, que derrotava la Fundació Grama (2-0), s'espolsava els fantasmes i quedava instal·lat a la catorzena plaça, amb +4 sobre el descens. Serà un enfrontament, per tant, de voluntat de continuar fent les coses bé. Per a l'Ascó la revàlida de què parlàvem inclou un repte pendent: guanyar a casa. Els asconencs són, amb el Sants, l'únic equip del grup que encara no ha guanyat com a local: quatre partits, 1 punt de 12 possibles. El triomf al Guinardó arribava després de nou jornades sense victòria. Els figuerencs, per contra, sí que saben què és guanyar a domicili. Ho han fet en dos dels sis desplaçaments que han afrontat aquest curs, als camps del Martinenc (1-4) i del Terrassa (0-1). S'enfronten dos els vuit equip menys anotadors del grup: els empordanesos sumen 11 dianes i els asconencs, 8; només el Santboià (5) n'ha marcat menys.


Descansa en aquesta jornada el Castelldefels. Els mariners comencen la J14 marcant la permanència, amb els mateixos punts (11), que la Fundació Grama. Si puntuen els colomencs, i/o si guanya el Sants, els grocs caurien en places de descens. Si no, mantindran la 17a plaça actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada