divendres, 9 de novembre del 2018

Prèvia-Guia J15

Ha passat la setmana dels tres partits (per a 18 equips), ha passat la Copa Catalunya que ha deixat dos Tercera a semifinals... i continua la lliga. La J15 ve farcida de reptes a cada bàndol i de deu partits concentrats en diumenge. Tindrem un nou duel barceloní, l'enfrontament entre els citats semifinalistes de Copa, un apassionant Europa-Hospi i un partit entre nouvinguts que volen consolidar-se a la categoria.

El líder Llagostera visita Cambrils // David Ferrer - FC Santboià

Aquests són els horaris de la J15:

DIUMENGE, 11 DE NOVEMBRE
12h Sant Andreu-Vilafranca
12h Europa-L'Hospitalet
12h Martinenc-Sants
12h Castelldefels-Cerdanyola
12h Prat-Ascó
12h San Cristóbal-FE Grama
12h Santboià-Granollers
16.30h Figueres-Pobla Mafumet
17h Reus B Cambrils-Llagostera
20h Horta-Santfeliuenc

Descansa Terrassa

Amb aquesta classificació arrencarà la J15:



Un líder amb plenitud, el Llagostera, defensarà a domicili el +5 que té ara mateix sobre la segona plaça, en la visita a un Reus B Cambrils que també té +5, en aquest cas sobre el descens, i que vol establir-se a la zona còmoda. Els llagosterencs s'han mostrat més "terrenals" a domicili (tinguem en compte que a casa han sumat el 100% dels punts possibles, 21 de 21). Així, lluny del Gironès el líder ha cedit tres derrotes (a l'Hospitalet, Sant Andreu i, fa nou dies, a Ca n'Anglada). Els d'Oriol Alsina són el cinquè millor equip de la lliga a domicili. El filial reusenc, de la seva banda, encadena cinc partits sumant (dues victòries i tres empats), i només ha encaixat dos gols en aquesta sèrie de cinc duels. Els roig-i-negres han cedit dues derrotes a casa aquest curs, contra el Vilafranca (1-2) i l'Europa (3-4). Hi enllacen ara un empat i una victòria. Un triomf contra el líder seria una injecció de moral i situaria els d'Albert Company en zona mitjana.


El Reus B Cambrils treia un punt de mèrit a Terrassa la setmana passada // Juanma Medina - Terrassa FC

Tot i caure a la Copa Catalunya (als penals, després d'empatar a un) el moment dolç del Granollers busca continuïtat a la lliga. Els vallesans, segons a 5 punts del líder, visiten el Santboià, penúltim classificat que es troba a 4 punts de la permanència. Els granollerins encadenen quatre victòries i 10 partits sense perdre (sis victòries i quatre empats) i continuen invictes a domicili. De fet, són el millor equip del grup fora de casa, amb 15 punts de 21 possibles. Al davant, un Santboià que encadena tres derrotes, que n'ha cedit 7 als últims 9 partits. Al Joan Baptista Milà els vermells han sumat les dues victòries d'aquest curs, contra el Martinenc (1-0) i el Castelldefels (2-0), i 7 dels 8 punts que sumen actualment. El Granollers comptarà amb la baixa de Pau Darbra, que es lesionava al partit de Copa del passat dimecres.

Vol trencar la mala ratxa de la setmana de 9 punts el Prat. En sumava només 1, després de les derrotes contra el Llagostera i el Granollers, els equips que té per sobre a la taula. Els potablava són a 1 punt dels granollerins amb un partit menys i busquen la reacció al Sagnier. Hi rebran l'Ascó, situat just sobre el descens, amb +2 sobre les places de perill. El canvi a la banqueta asconenca es traduïa amb una primera victòria al Guinardó (0-1) i amb una derrota fa sis dies davant el Figueres (0-1). Els verds s'estan mostrant més fiables a domicili en aquest primer terç de curs: 12 dels 13 punts que tenen els ebrencs s'han sumat fora de casa (són el pitjor equip local de la lliga). Fora de casa han guanyat als camps de la FE Grama, el Castelldefels i el Martinenc (tots per 0-1). El Prat vol tornar a la fiabilitat dels partits al Sagnier (porteria a zero en 6 dels 7 partits disputats) i a obtenir una victòria que el mantingui en la lluita pel segon lloc... i per continuar a prop del Llagostera, que és a 6 punts però que té un partit més. Xavier Todrà i Josep Ramon, tots dos de l'Ascó, seran baixa per sanció.


L'Horta se situava quart en vèncer a l'Hospitalet // Daniel Martínez - Radio Afición LH

Després de tornar a ocupar plaça de zona noble, l'Horta buscarà mantenir-s'hi. Els de Nacho Castro viuen un moment immillorable, especialment a casa, on només hi han cedit dos empats. Els hortencs encadenen dues victòries consecutives i buscaran la tercera contra el Santfeliuenc. L'equip del Baix Llobregat enllaça tres triomfs consecutius i ha posat terra al camí respecte la zona de descans. Els d'Andrés González passen pel moment més dolç de la temporada, també pel que fa a rendiment golejador. La meitat dels gols que han fet en tota la temporada els han aconseguit en els últims tres compromisos (8/16). El duel al Feliu i Codina, per tant, s'albira ben atractiu per a l'espectador neutral. Una bona oportunitat per als seguidors de la categoria, ja que el partit és l'únic de tota la jornada que no coincidirà en el temps amb cap altre encontre. Horta i Santfeliuenc tancaran la jornada el diumenge a les 20h. Triple baixa a l'Horta per sanció: no jugaran Fernando Galeano, Carles Santaló i Joan Vives.

Un Europa enratxat rep l'Hospi // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

L'Europa vol allargar el moment dolç en què es troba. Sisè, a dos punts de la zona de promoció i amb l'oportunitat d'ocupar, almenys, la cinquena plaça si guanya aquest cap de setmana. Els graciencs s'enfrontaran a l'Hospitalet en un partit de poder a poder entre dos conjunts amb dinàmiques ben diferents. Els riberencs són cinquens, amb un punt més que l'Europa (i també un partit menys). L'equip de Xavi Molist, però, ve de perdre a casa contra l'Horta (1-2). L'Hospi, de fet, ha perdut tres dels últims cinc compromisos i passa, ara mateix, pel pitjor moment del curs. L'Europa, en canvi, enllaça cinc setmanes sense ser derrotat i ha guanyat els últims tres partits. Tres victòries que han servit, també, per trencar el debat de la manca de gols al conjunt escapulat, que ha fet vuit dianes en tres partits. De fet, els graciencs han fet tres gols més que l'Hospi en el que duem de temporada. El davanter de l'Hospi, Manuel Salinas, serà baixa per sanció.

L'Hospi es vol reenganxar a la zona noble // Daniel Martínez - Radio Afición LH

En dinàmiques oposades, Figueres i Pobla de Mafumet toparan a Vilatenim en un partit dissenyat per mirar amunt. La Unió busca la tercera victòria consecutiva, després de vèncer la FE Grama a casa (2-0) i prendre els tres punts d'Ascó (0-1). La Pobla també va guanyar el darrer partit. Ho va fer golejant el Martinenc (5-0), però ara necessita refermar-se amb un triomf que li serveixi per capgirar un mal moment. Els pobletans han sumat 7 dels últims 18 punts i no troben la regularitat que van tenir en l'inici del campionat. Només tres punts separen els dos conjunts, però la Pobla ha jugat un partit més que els figuerencs. Precisment, la victòria de més que els pobletans compten respecte la Unió. Victor Martínez, de la Pobla, es perdrà el partit per sanció.

La Pobla ve de golejar el Martinenc // Dani Falcón - FC Martinenc

Els dos semifinalistes de Tercera a la Copa Catalunya es veuran les cares aquest cap de setmana al Narcís Sala. Sant Andreu i Vilafranca, que van jugar partit entre setmana, arriben en igualtat de condicions al xoc de la lliga. Tots dos ho fan, a més, amb la necessitat imperiosa de capgirar la situació. Els quadribarrats arriben al partit després de veure com el Santfe els aixecava el partit (2-1) i els deixava a cinc punts de la zona noble. Això sí, amb dos partits menys que la resta de conjunts. El Vilafranca, pel seu cantó, fa tres setmanes que no venç i ha vist tallada la dinàmica de quatre triomfs seguits que encadenava fins ara. Tot i això, amb un partit més que els andreuencs, l'equip d'Ivan Moreno només té un punt menys que els d'Azparren. Una situació que buscaran capgirar al Narcís Sala, cercant la quarta victòria a domicili. I és que el Vilafranca, enguany ha tret més rèdit dels partits lluny del Penedès que en els que ha fet de local. Totalment al contrari que el Sant Andreu, que a casa és on més punts ha rascat fins ara.

El Sant Andreu perdia diumenge passat a Les Grases // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

L'enfrontament entre germans Carrillo és ja un clàssic del grup cinquè. Un xoc que enguany arriba amb més necessitats per al Castelldefels. L'equip mariner és divuitè i té la permanència un punt per sobre. Els del Baix Llobregat fa dues setmanes que no guanyen i necessiten recuperar el camí dels tres punts per poder sortir de la zona vermella. El Cerdanyola, en canvi, vencia la setmana passada i deixava enrere les dues derrotes contra Hospi i Santfe. Els vallesans són a la desena plaça, amb 19 punts (+8 sobre el Castelldefels) i han arribat a enllaçar cinc setmanes sense ser derrotats, amb tres victòries seguides. Una situació que els de Toni Carrillo volen reprendre a costa d'un equip de la zona de descens. Javi López i Albert López, del Cerdanyola, absents per sanció.

Els dos últims campions de Primera Catalana es troben ara a Tercera, en una temporada que ha començat de forma desigual. El San Cristóbal (amb dos partits menys) compta 17 punts i s'ha convertit en una de les revelacions de la temporada (amb Horta i Granollers). La Fundació Grama, en canvi, viu al llindar del descens i necessita canviar la cara si vol resistir l'any de la seva estrena a la categoria. L'equip egarenc ha perdut dos dels darrers tres compromisos, però va vèncer el líder de la categoria en el seu últim triomf. La Fundació fa dues setmanes que no guanya i només ha aconseguit una victòria en els darrers 10 partits. Una situació que l'ha dut cap al llindar de la zona de descens. De fet, els colomencs només tenen un punt més que el primer equip que avui perdria la categoria.


Manel Moya ja dirigeix de nou el Martinenc // Vídeocaptura betevé

Nou entrenador, vida nova? És la reflexió que espera complir el Martinenc, amb l'arribada de Manel Moya a la banqueta del Guinardó. El retorn de l'entrenador al club vermell buscarà una reacció que els tregui de l'última plaça de la classificació. La primera prova serà contra un rival directe... i veí. El derbi contra el Sants serà una prova de foc per als diables vermells, tocats en l'inici de temporada, amb una única victòria i que enllacen cinc derrotes seguides. A més, els del Guinardó fa 309 minuts que no fan cap gol. Una situació encara més dramàtica (tot i tenir dos punts més) és la viu el Sants. L'equip de Tito Lossio no ha guanyat cap dels últims 7 partits, en què només ha sumat un punt. A més, fa 646 minuts que els santsencs no troben porteria. El darrer gol va ser al mes de setembre (J7, 1-2 vs Castelldefels). Així doncs, Martinenc i Sants. separats per dos punts i vivint en la zona de descens, toparan en el duel dramàtic de la jornada. Una derbi que es converteix també en una batalla per la supervivència en una categoria que els dos clubs recuperaven aquesta temporada. Ramon Suárez, del Martinenc, i Alberto Gómez, del Sants, no viuran el derbi per sanció.

Descansa aquesta setmana el Terrassa, que amb 22 punts tancarà la jornada entre la setena plaça actual i la desena, depenent de l'encert dels equips que té just per sota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada