divendres, 16 de novembre del 2018

Prèvia J16

El líder descansa. Podria ser el titular previ a la jornada 16... però seria lleig pensar en l'equip que no juga i no tenir en compte els 20 que competiran aquest cap de setmana per a diverses aspiracions. Dos duels directes entre candidats al play-off, enfrontaments al llindar del descens i, especialment, diversos partits amb equips de cada banda de la taula configuren una J16 que probablement ens mantindrà la sensació de la igualtat a la categoria, amb l'afegit que els perseguidors del Llagostera poden apropar-se 3 punts al lideratge.

A sis setmanes per arribar a l'equador, molts equips encara tenen comptes pendents // Juanma Medina - Terrassa FC
Aquests són els horaris de la J16:

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE
18h Ascó-San Cristóbal
18h Santfeliuenc-Europa

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE
11.45h FE Grama-Santboià
12h Cerdanyola-Sant Andreu
12h Vilafranca-Horta
12h L'Hospitalet-Martinenc
12h Pobla Mafumet-Prat
12h Granollers-Reus B Cambrils
12.15h Sants-Figueres
17h Terrassa-Castelldefels

Descansa Llagostera

Amb aquesta classificació arrencarà la J16:



El Prat buscarà apropar-se al líder, que descansa i a qui té 4 punts per sobre. Els potablava visiten un altre dels aspirants a la zona alta, la Pobla Mafumet, situada a la setena plaça. Ho faran després de retornar al camí dels triomfs (venien de sumar 1 punt de 9) i de tornar a deixar la porteria a zero. Els pratencs tornen a ser l'equip menys golejat del grup (i el conjunt menys golejat del futbol català, fins a Segona Catalana), amb una mitjana de 0'36 gols encaixats per partit. Al davant, una Pobla situada a 3 punts de la zona de play-off i que encadena dos triomfs clars a casa, contra l'Horta (2-0) i el Martinenc (5-0). Els grana s'han imposat en 5 dels 8 partits jugats al Municipal. Per contra, el Prat encadena dues sortides sense guanyar ni marcar (2-0 a Llagostera, 0-0 a Santa Coloma de Gramenet). Els de Pedro Dólera són l'equip que més rendibilitat treu als gols que marca: 14 gols, 28 punts. Han sumat quatre triomfs per 1-0 o 0-1. Serà baixa per sanció Óscar Sanz, de la Pobla.

La setmana passada cedia el segon lloc, perdia per primer cop a domicili... i aquesta setmana el Granollers busca reenganxar-se al camí dels triomfs per, de retruc, apropar-se al primer classificat. Els vallesans reben al carrer Girona el Reus B Cambrils, situat en zona mitjana-baixa, amb +5 sobre el descens. Els granollerins veien tallada la ratxa de 10 partits sense perdre en lliga al Joan Baptista Milà (2-1), però encara encadenen cinc partits sense derrota a casa (tres victòries i dos empats). El Reus B Cambrils arriba al duel després de dos empats sense gols i d'acumular sis jornades sumant (dues victòries i quatre empats). A domicili han sumat dos triomfs, a Cerdanyola (0-1) i a Sant Boi de Llobregat (0-5). El Granollers, per contra, va cedir dues derrotes a casa, les dues a les primeres quatre jornades, contra la Pobla (1-3) i l'Hospi (0-1). Marc García, del Granollers, serà baixa per sanció.

Entrava la setmana passada en play-off l'Europa. Els graciencs busquen ara la consolidació, en un terreny on se senten còmodes: a domicili. Visiten el Santfeliuenc, que també es troba de ple en dinàmica positiva. Si els europeistes encadenen quatre victòries i sis partits sense perdre, el Santfe ha sumat 10 punts dels últims 12 i ha agafat un coixí de +5 sobre el descens. Els blanc-i-blaus enllacen, a més, quatre partits sense perdre a Les Grases, escenari del qual esperen fer la base d'operacions per a la permanència, un any més. Arriba a Sant Feliu de Llobregat l'Europa, el millor visitant del grup: els escapulats han guanyat quatre dels set partits que han jugat fora... i només han cedit una derrota a domicili, a Ca n'Anglada (2-1). Des de llavors, quatre victòries i un empat lluny del Nou Sardenya. Els de David Vilajoana són quarts, amb el Prat, segon, 3 punts per sobre. Per sota, empaten a punts amb l'Horta i tenen +2 sobre l'Hospi i +3 sobre Pobla i Terrassa.

L'Europa busca allargar el moment dolç // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Dos aspirants més es trobaran al Penedès. L'Horta, cinquè classificat amb els mateixos punts que el quart, visita el Vilafranca, que guanyava al Narcís Sala (1-2) i es reenganxava a la lluita per ser a la zona noble, que té ara a 4 punts. L'Horta afrontarà el duel després d'haver sumat 7 punts dels últims 9 i d'haver cedit tan sols dues derrotes als últims 12 partits. Els de Nacho Castro han guanyat dos partits a domicili aquest curs... els dos en les darreres tres sortides, al camp de la FE Grama (0-1) i a l'Hospitalet (1-2). El duel serà tota una prova de foc per al Vilafranca, que amb la victòria a Sant Andreu trencava una ratxa d'1 punt sumat dels anteriors 9 possibles. Els penedesencs estan sumant fins ara més a domicili que a casa, on tenen balanç equilibrat: dues victòries, dos empats i dues derrotes. Per a l'Horta podria debutar el darrer fitxatge, Lluís Micaló, fins ara a l'Olot. El jugador hortenc Genís Blasco es perdrà el partit per sanció.

Busquen tornar a trobar-li la cara a la lliga l'Hospitalet i Martinenc. En situacions ben diferents, però amb la sensació de necessitar un cop d'efecte, riberencs i barcelonins volen girar la truita. L'Hospi torna a casa després de perdre al Nou Sardenya (3-0). Era la segona derrota consecutiva dels riberencs... segona també contra un equip de la part alta. Dues ensopegades que han fet baixar els de Xavi Molist fins la sisena plaça, tot i que tenen encara un partit pendent. Més crítica és la situació del Martinenc, cuer de la categoria i amb la permanència 6 punts per sobre. L'estrena de Manel Moya a la banqueta del Guinardó va ser amb derrota (1-2 vs Sants) i els diables vermells encadenen ja sis jornades consecutives perdent. A més, el Martinenc només ha guanyat un partit en tota la temporada.

L'Hospi, necessitat, busca capgirar-ho tot per tornar a guanyar // Xavier Massó - CEEUROPA.CAT
Tres partits sense perdre encadena un Terrassa que busca recuperar el terreny perdut. Els egarencs, vuitens, tenen el play-off tres punts per sobre i volen aprofitar l'avantatge que, suposadament, dona jugar a l'Olímpic, per acostar-s'hi una mica més. Al davant hi tindran el Castelldefels, en zona de descens, però que fa dues jornades que no perd. L'equip mariner, això sí, no guanya des de fa quatre setmanes i busca una injecció de punts per abandonar la zona vermella. El Terrassa ha sumat, exactament, els mateixos punts a casa i a fora, però ha estat a domicili on ha fet i encaixat més gols. Al revés, el Castelldefels, encara no sap què és vèncer a domicili. Lluny dels Canyars, l'equip de Miki Carrillo ha sumat dos punts i ha fet només dos gols.

El Cerdanyola-Sant Andreu serà un xoc de la zona mitjana entre dos equips que arrencaven l'any amb aspiracions diferents. Els vallesans, desens, miren la zona de descens a molta distància (+8) i són, de fet, més a prop de la zona noble (-5). Els andreuencs, carregats de partits per la participació a la Copa Catalunya i la Copa del Rei, suma un punt menys que els de Toni Carrillo, però també ha jugat un partit menys. Els de Mikel Azparren queien la setmana passada i busquen ara capgirar la situació en lliga per tornar a mirar amunt. El Sant Andreu ha perdut els dos últims partits que ha jugat. A més, l'equip andreuenc té problemes per puntuar a domicili, on enguany hi ha guanyat només un partit. El Cerdanyola, pel seu cantó, és millor visitant que local i a casa hi ha guanyat, per ara, només en dues ocasions. Óscar García, del Cerdanyola, serà baixa per sanció.

El Sants busca sortir de la zona de descens i ho fa a casa, a la recerca, també, del primer triomf a l'Energia. L'equip de Tito Lossio es va desfer la setmana passada del Martinenc (1-2) trencant una dinàmica de set setmanes sense guanyar. El Sants ara vol colpejar un Figueres que viu sense angúnies. Els de Joan Esteva són dotzens i fa tres setmanes que ni perden ni encaixen gols. Una situació, a priori, beneficiosa per enfrontar-se a un equip amb relatius problemes per anotar. El santsenc Adrián Navarro es perdrà el partit per sanció.

El Sants tornava a guanyar set setmanes després // UE Sants
L'Ascó viu un calvari a la part baixa de la classificació i busca sortir-ne desesperadament. L'equip de la Ribera d'Ebre, que és el primer que se salvaria si avui acabés la lliga, necessita sumar de tres en tres per recuperar oxigen i oblidar la primera volta. Una situació que buscarà allargar el San Cristobal. L'equip egarenc ha patit dues ensopegades consecutives i vol refer-se contra un equip tocat. A Ascó, els blanc-i-blaus buscaran millorar les seves xifres a domicili. Mentre a casa han tret or, en els desplaçaments encara no han estat capaços de guanyar i han obtingut només dos empats. L'equip asconenc enllaça dues derrotes seguides i tampoc sap què és guanyar a casa. Per tant, si no hi ha empat, un dels dos conjunts aconseguirà trencar una estadística negativa aquest cap de setmana.

La FE Grama, setzena, rebrà un Santboià en zona de descens i només dos punts per sota. Un xoc que enfronta dues realitats gens distanciades i que encararà la lluita per evitar la zona calenta de la classificació. Els colomencs encadenen dos empats seguits però fa tres setmanes que no guanyen un partit. Els del Baix Llobregat buscaran a Santa Coloma el primer triomf a domicili de la temporada i ho faran carregats de moral després de remuntar-li un partit al Granollers la setmana passada (2-1). El triomf dels vermells va servir per trencar amb una ratxa de tres derrotes consecutives i tornar a deixar l'equip a tocar de la permanència. L'enfrontament entre Fundació i Santboià servirà per seguir marcant la tendència a la part baixa aquesta temporada.

El Santboià, convençut de les seves possibilitats // David Ferrer - FC Santboià
No juga aquesta jornada, passa pel descans rotatiu, el Llagostera, que acabarà la J16 allà on és ara: líder. El Prat, però, se li podria apropar a 1 punt i el Granollers, a 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada