divendres, 30 de novembre del 2018

Prèvia-Guia J18

El mes de desembre entra amb força a la competició. L'últim de l'any serà també el jutge del desenllaç de la primera volta. Quatre jornades de fred que posaran la igualtat en el calendari: la recuperació dels partits ajornats, les mateixes jornades jugades per a tots els equips i igualtat d'oportunitats en el primer tots-contra-tots. Però fins que arribi l'equador de la lliga, ens cal gaudir encara de jornades com la 18a, farcida, fins amunt, de partits atractius. La batalla per ser líder... i per posar-se a tocar del segon, un altre derbi barceloní (i encara en queden 4!), xocs de la part alta, duels per no caure en el pou... i possibles cops d'efecte per aconseguir sortir-ne. Un batibull d'objectius concentrats en 10 partits que poden tornar a fer saltar pels aires les travesses de l'inici de temporada.

El fred del desembre acollirà la Tercera fins l'equador de la competició // Juanma Medina - Terrassa FC

Aquests són els horaris de la J18:

DISSABTE, 1 DE DESEMBRE
16.30h Llagostera-Castelldefels
17h Ascó-Reus B Cambrils
17.30h Vilafranca-Martinenc
18h Santfeliuenc-Figueres

DIUMENGE, 2 DE DESEMBRE
12h Cerdanyola-Europa
12h L'Hospitalet-Prat
12h Sant Andreu-Horta
12h Pobla Mafumet-Santboià
12h Granollers-Terrassa
12.15h Sants-San Cristóbal

Descansa FE Grama

Amb aquesta classificació arrencarà la J18:



Reestrena lideratge el Prat amb un duel... de play-off. Els potablava visiten el camp de L'Hospitalet, tercer classificat, situat a 5 punts dels pratencs... amb un partit menys. Un duel que significarà tot un test de nivell per a ambdós conjunts. Els riberencs, equip més golejador del grup (30 dianes, 14 de les quals anotades als últims dos partits), reben els homes de Pedro Dólera, l'equip menys golejat (5 dianes en contra) i que ha deixat en 14 dels 16 partits disputats la porteria a zero. Els potablava han sumat 10 punts dels últims 12 possibles i encadenen 360 minuts de joc sense encaixar. L'Hospi arriba al partit després de dues victòries consecutives. Els de Xavi Molist són el segon millor equip local del grup, amb 6 victòries en 8 partits... i reben el segon millor visitant: el Prat només ha cedit una derrota en set desplaçaments (va ser a Llagostera). Els del Baix Llobregat són l'equip que millor aprofita els gols que marca: per cada diana ha sumat 2 punts de mitjana.

El Prat recuperava el liderat la setmana passada al Sagnier // AE Prat

Mirarà el partit de reüll (bàsicament perquè ja haurà jugat) el Llagostera. Si els d'Oriol Alsina puntuen dissabte contra el Castelldefels dormiran líders... i hauran d'esperar a l'enfrontament entre riberencs i pratencs per veure on acaben la jornada. Amb tot, arriba al Gironès un conjunt mariner que ve de derrotar el Sant Andreu (1-0), i que es manté en places de descens tot i tenir la permanència tan sols 1 punt per sobre. Si puntuen, els de Miki Carrillo tenen moltes opcions de sortir del descens, ja que la Fundació Grama, un dels dos equips llindar, descansa aquesta J18. Els llagosterencs encadenen dos empats i 5 punts sumats dels últims 12. Han cedit el lideratge però tenen el Prat, primer, tan sols 1 punt per sobre. Tenen, però, el factor Municipal: els gironins són el millor local de la categoria. No han cedit cap punt a casa: 21 punts de 21 possibles, 7 victòries en 7 partits. El Castelldefels, tot i ser en descens, ha sumat els mateixos punts que els llagosterencs a les últimes quatre jornades, 5 punts de 12 possibles... tot i que els mariners tenen una assignatura pendent: els partits a domicili. No han guanyat cap duel lluny dels Canyars, on tan sols han sumat 2 punts de 21 possibles i han anotat només dues dianes en set partits. Una victòria treuria, sí o sí, els de Miki Carrillo de la zona de descens. Es perdran el partit per sanció Pol Gómez, del Llagostera, i Alan Liesegang, del Castelldefels.

L'Europa veia tallada la ratxa de triomfs la setmana passada... però es mantenia en play-off. Els graciencs, quarts però empatats a punts amb l'Horta, cinquè, visiten el camp d'un Cerdanyola establert a la zona tranquil·la de la taula, amb +6 sobre el descens i a 7 punts de la quarta plaça. Els vallesans enllacen tres partits sense victòria i només han sumat un triomf als darrers sis duels (al camp del Vilafranca) i reben a Fontetes el millor equip visitant de la categoria. L'Europa ha sumat cinc triomfs a domicili fins ara, 17 punts de 24 possibles lluny del Nou Sardenya, i encadenen sis sortides sense perdre (cinc victòries i un empat). El Cerdanyola enllaça dos partits a casa sense triomf (empat i derrota), i suma gairebé per igual a casa (10 punts) que fora (11). Seran baixa per sanció Alberto García i Alex Torres, del Cerdanyola. 


Contra el Cerdanyola, l'Europa vol reiniciar la ratxa positiva que va perdre diumenge // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT

Un derbi barceloní al Narcís Sala serà el preludi del viatge del Sant Andreu a Madrid, on aquest dimecres hi té compromís de Copa del Rei. Els de Mikel Azparren buscaran un triomf a casa per redreçar el curs del seu paper en lliga. Al davant, però, hi tindran l'Horta, que s'ha passat tot el que duem de curs coquetejant amb la zona noble. De fet, l'equip de Nacho Castro ocupa la cinquena plaça... amb els mateixos punts que el quart, l'Europa. Un rival al que busquen superar en punts aquesta setmana vencent en feu andreuenc. Tot i els bons números dels blanc-i-negres, la seva assignatura pendent és en els desplaçaments. L'Horta només ha guanyat dos partits fora de casa i n'ha perdut la majoria (2-1-7). El Sant Andreu, en canvi, és més ferm a casa i que a fora, i jugant al Narcís Sala ha sumat el doble de punts que l'Horta a fora (14-7). Adri Lledó i Javi Morales, per part hortenca, seran baixa per sanció.

El Vilafranca busca accedir a la zona noble després d'una escalada des de la zona de descens. Els penedesencs tornen a casa després de superar l'Europa al Nou Sardenya (0-3) i amb l'únic objectiu de passar per damunt del Martinenc. L'equip del Guinardó segueix a la cua de categoria, però ho fa després de veure un bri de llum en el camí. Després de vuit setmanes sense fer-ho, els diables vermells tornaven a puntuar. Va ser fruit d'un empat sense gols a casa contra el Santfeliuenc. En cas de victòria, el Martinenc retallaria distàncies amb la permanència, ja que la FE Grama, dissetena, descansa aquesta setmana. L'equip d'Ivan Moreno encadena tres triomfs consecutius i dues setmanes sense encaixar. El lateral del Martinenc, Albert Vega 'Peque', es perdrà el partit per sanció.

El Vilafranca, entestat en mirar amunt // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Granollers i Terrassa ronden la zona noble. Només dos punts sota el quart, els dos capitalins del Vallès (amb el permís de Sabadell) xoquen cara a cara en un partit per marcar tendència. Els de José Solivelles encadenen dues derrotes consecutives. Un sotrac en el camí després de 10 setmanes sense perdre. Contra els egarencs, l'equip granollerí tindrà l'última oportunitat de saltar amunt abans de la jornada de descans, que serà el proper cap de setmana. El Terrassa, en canvi, fa cinc partits que no és derrotat, amb un balanç d'11/15 punts. Una bona ratxa que ha dut l'equip de Cristian García a tornar a mirar amb cara i ulls la part alta. Contra el Granollers, els vermells buscaran avançar un rival directe i posar terra en el camí per començar a trossejar la classificació abans d'arribar a l'equador del curs.


El Terrassa vol fer el salt definitiu en la lluita per ser a la part alta // Juanma Medina - Terrasa FC
Dos partits... i nou punts de diferència. És, segons les xifres, la distància que hi ha entre San Cristóbal i Sants. Els dos equips arribaven aquesta temporada des de la Primera Catalana, però l'estrena a Tercera ha estat ben diferent. Els egarencs han jugat 15 partits i compten 24 punts; els barcelonins, en canvi, han sumat només 15 punts en 17 partits. Una situació que l'equip de Tito Lossio vol començar a retallar aquest cap de setmana. D'aconseguir-ho, a més, el Sants podria sortir de la zona de descens. Per per fer-ho, l'equip santsenc necessita seguir agafant confiança com a local i, a més, desfer-se d'una de les revelacions positives del campionat. El San Cristóbal enllaça tres setmanes seguides sense perdre i dos triomfs consecutius. Bons números que han posat final a un petit sotrac de l'equip blanc-i-blau, que segueix mirant la part alta amb ulls llaminers. El Sants, en canvi, ha perdut 7 dels últims 10 partits. L'últim, la setmana passada al Sagnier (2-0 vs Prat), un triomf, però, que trencava amb dues setmanes consecutives marcant...i guanyant. Álex Alba, del San Cristóbal, serà absent al partit per sanció.

També viuen en situacions molt diferents Ascó i Reus B Cambrils. L'equip de la Ribera d'Ebre guanyava la setmana passada al Joan Baptista Milà (0-1) i sortia del descens, però segueix rondant la part baixa com durant tota la temporada. El filial roig-i-negre, en canvi, va arrencar el curs amb dubtes però ja és a la zona mitjana i, amb un partit pendent, té el play-off només cinc punts per sobre. Una situació satisfactòria pels del Baix Camp, que fa vuit setmanes que no encaixen una derrota. En la visita al camp de l'Ascó, la segona més curta del curs per als roig-i-negres, buscaran fer una altra passa endavant. Els asconencs, en canvi, necessiten guanyar a casa. En el que va de temporada (6 partits), només han sumat un punt al seu muncipal, convertint-se en el pitjor local de la categoria i l'únic que encara no ha guanyat a casa. Domènec Estorach, del Reus B Cambrils, serà baixa per sanció.

L'Ascó necessita celebrar triomfs també a casa // David Ferrer

La Pobla de Mafumet vol tornar a treure punta dels partits a casa després de tres setmanes sense guanyar. El filial del Nàstic vol fer-ho a costa d'un equip que lluita per sortir de la zona vermella. El Santboià, penúltim amb 11 punts, buscarà un triomf que li doni oxigen de veritat. La jornada de descans de la FE Grama és una oportunitat d'or per als del Baix Llobregat de retallar distàncies amb la permanència i la inestabilitat de la Pobla un factor, potser favorable. Tot i això, les xifres del Santboià, que ha perdut els dos últims partits, no són bones. A més, a domicili és el pitjor equip de la lliga, sense cap victòria a favor i un únic punt aconseguit en set desplaçaments. Unes estadístiques que xoquen amb les de la Pobla a casa, que ha guanyat 5 partits i n'ha perdut només 3.


Al Santboià només li val guanyar // // David Ferrer
Gairebé empatats i en zona de risc, Santfeliuenc i Figueres viuran un duel a Les Grases per guanyar espai a la zona vermella. Els del Baix Llobregat són a la 15a plaça, amb 18 punts. Només tres per sobre del divuitè. La Unió, just una plaça per sobre, compta tan sols un punt més que l'equip d'Andrés González. La sensació d'igualtat creix encara més mirant el balanç casa/fora dels dos equips. El Santfe ha sumat 10 punts fent de local... els mateixos que el Figueres en camp contrari. Cap dels dos caurà aquesta setmana en zona de descens, com a molt, el Santfe podria empatar a punts amb el divuitè, però el triomf és vital pels dos conjunts.

Descansa aquesta jornada la Fundació Grama, que acabarà la jornada entre la setzena plaça actual i la dinovena, o el que és el mateix: pot quedar marcant la permanència, com fins ara, o caure en descens depenent dels resultats de l'Ascó, el Castelldefels i el Sants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada