dijous, 4 d’abril del 2013

Nova cita amb la Catalana UEFA

Després dels amistosos contra el Llagostera (0-0) i el disputat a Dublín davant la selecció que representa la Federació Irlandesa a la Copa de les Regions UEFA (2-1), la Selecció Catalana UEFA retorna a la dinàmica dels amistosos contra equips catalans aquest dijous. Jugarà contra el Viladecans, tercer classificat al grup 2 de Primera Catalana. Serà al Municipal de la localitat del Baix Llobregat, a les 20'30 hores.

L'últim onze de la selecció, contra el Llagostera // Àngel Garreta - REMImages.com

A la convocatòria per al partit, Toni Almendros inclou una gran novetat: no apareixen jugadors dels tres primers classificats (Olot, Europa i Cornellà). El motiu? Probablement el seleccionador vulgui donar l'alternativa a més jugadors de Tercera i, alhora, provar l'escenari que es trobarà a la fase final de la Copa de les Regions UEFA, al Vèneto.

La cita decisiva, que enfrontarà vuit seleccions regionals, es jugarà entre el 22 i el 29 de juny, els dos caps de setmana que implicaran la disputa de la tercera ronda de play-off d'ascens a Segona B. Tot aquell equip implicat a la ronda no podrà, lògicament, cedir jugadors. Un cas que s'estén també, probablement, a equips que arribin a la segona ronda, tenint en compte que la UEFA exigirà comunicar els convocats uns dies abans.

Així, la llista per al partit inclou jugadors de 9 equips diferents, dels 19 possibles (la Pobla Mafumet no pot tenir seleccionats ja que és equip filial). El Figueres, el Terrassa i el Gavà són els equips més representats, amb 4 jugadors cadascun. Dels herois de Kíev hi ha 7 representants (Domínguez, Vivó, Cornellà, Putxi, Heredia, Pol i Pedro).

Aquesta és la llista de Toni Almendros:

Porters
Martí Bartrina (Palamós)
Dani Planchería (Rubí)

Els dos porters habituals, després de la "marxa" de Toni Texeira (per l'ascens a Segona B) no apareixen en aquesta llista. Íñigo, perquè forma part d'un dels equips que amb tota probabilitat disputarà play-off. I l'altre, Joan Bayona, que no disposa de minuts a l'esquema de joc d'Eduardo Vílchez al Palamós. Hi va el seu suplent, Martí Bartrina.

Defenses
Albert Argelés (Figueres)
Albert Vivó (Gavà)
Albert Alegre (Gavà)
Josep Archilla, 'Archi' (Manlleu)
Joan Raventós (UE Rubí)
Mario Victorio (Terrassa)
Toni Domínguez (Vilafranca)
Guille Chinchilla (Júpiter)
Fran Grima (Terrassa)

Vivó i Domínguez, habituals a les últimes convocatòries, i herois de Kíev, es veuran acompanyats per homes amb pes als seus equips, com Mario, Argelés o un ascendent Raventós, reubicat al lateral del Rubí després de jugar més avançat a la Grama el curs passat.

Migcampistes
Guillem Cornellà (Figueres)
Oriol González (Gavà)
Gerard Puigoriol, 'Puxi' (Manlleu)
Baruc Nsué (Manlleu)
Javi Heredia (Santboià)
Joan Roig (Terrassa)

Figures clau en l'esquema d'Almendros, com Guillem Cornellà, Putxi (molts cops comodí, ubicat al lateral) o Heredia es mesclaran amb novetats com les d'Oriol González o Joan Roig; i retorns com el de Baruc Nsué, que ja va participar en algun amistós previ a Kíev.


Heredia (amb el braçal) i Cornellà (dreta) segueixen a la llista // Àngel Garreta - REMImages.com


Davanters

David Jiménez (Gavà)
Pedro del Campo (Figueres)
Pol Compte (Figueres)
Javi Sánchez (Rubí)
Javi Revert (Palamós)
Carles Montoro (Terrassa)

L'absència dels dos màxims golejadors de la categoria, Carlos i Enric, 39 gols entre els dos, es compensa amb l'entrada del tercer i quart màxims realitzadors, Javi Sánchez i Javi Revert (31 gols enguany). Sánchez ja va ser a la llista a l'amistós davant el Llagostera. Pedro i Pol repeteixen dels herois de Kíev i torna Montoro, i s'estrena David Jiménez.

Fórmules
Si la convocatòria, i les properes que es puguin produir fins al juny, és l'avantsala per a una convocatòria definitiva sense equips en play-off, Almendros es quedaria sense els homes que ja no són a la llista, ja que el triumvirat disputarà amb altíssima probabilitat la fase d'ascens; però també amb jugadors del quart classificat. Si fos la Pobla, no afectaria a una llista com aquesta; però si es tracta de Figueres, Terrassa o Rubí, la llista patiria noves variacions. Així, a les presumibles absències de Carlos Martínez, Iván Cristino, Íñigo, Enric, Boris, Joel, Pep Caballé, Alex Cano, Javi León i Ramon Rovira, 10 dels 18 herois de Kíev, s'hi podrien sumar altres homes destacats.

Tenint en compte que hi ha set herois de Kíev que segueixen a la llista, podríem pensar en Albert Vivó, Toni Domínguez i Javi Heredia com elements clau per a la cita italiana, ja que difícilment els seus equips (Gavà, Vilafranca i Santboià, respectivament) es veuran immersos en play-off, i han estat noms constants en totes les convocatòries d'Almendros aquest curs.

Iván Cristino (Olot), una de les absències // Àngel Garreta - REMImages.com

De moment, però, només són 23 convocats per a un nou amistós, una nova prova a dos mesos i mig de la cita al Vèneto.

Els rivals
Aquest mateix mes coneixerem els dos últims classificats per a la cita final. Divendres es tanca la competició al grup 2; i el dia 26 conclou la lligueta del grup 4. Llavors tindrem els vuit combinats que competiran en dues lliguetes. Els campions de grup es trobaran a la gran final. Aquests són els combinats classificats fins ara:
  • Isloch (Bielorússia)
  • Vèneto (Itàlia)
  • Catalunya
  • Olimp (Rússia)
  • Regió Est (Hongria)
  • Regió Est (Irlanda del Nord)
  • 7 d'abril de 2013: coneixerem el classificat del grup 2
  • 26 d'abril de 2013: coneixerem el classificat del grup 4
Per a col·leccionistes
La UEFA sorteja al seu web una pilota com la que s'utilitzarà a la Copa de les Regions UEFA. S'expliquen les base del concurs en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada