dimecres, 26 de març del 2014

Camí de 'play-off'

Aquest passat diumenge el CD Puertollano, líder al grup 18 (Castella-la Manxa), es convertia en el primer equip de la Tercera Divisió que confirmava plaça als play-off que s'iniciaran en dos mesos. Gimnástica de Torrelavega, Leioa, UCAM Múrcia o Saragossa B podrien ser els següents, aquest cap de setmana. En aquest article repassem quins són els 72 equips que ara mateix ocupen zona preferent.


El Puertollano manxec, primer equip classificat per al play-off / CD Puertollano

Diumenge el Puertollano golejava l'Atlético Ibañés, equip de la zona mitjana, i confirmava matemàticament que serà al play-off d'ascens a Segona Divisió B. El 7 a 0 final dóna idea de la potència de l'equip manxec al grup 18. És el líder, amb 79 punts, set més que el segon, el Socuéllamos, i treu 21 punts al cinquè. El conjunt de Ciudad Real és, a més, el màxim golejador del grup (75 dianes), el menys golejat (15 en 31 duels) i el que menys derrotes ha cedit, tan sols dues, i encadena 13 partits sense perdre, amb 35 punts dels últims 39 possibles.

D'aquest grup 18 era el Conquense, l'equip que va eliminar el Manlleu a la primera ronda del play-off i que va acabar sent un dels que va ascendir de categoria. Ara es troba ben establert, en zona mitjana, al grup 2 de Segona B.

El Puertollano ha estat el primer, però ben aviat tindrà acompanyants que confirmaran el bitllet per a les fases d'ascens, que s'iniciaran el cap de setmana del 17 i el 18 de maig. Gimnástica Torrelavega (grup 3), Leioa (grup 4), UCAM Múrcia (grup 13) o Saragossa B (grup 17) podrien ser els següents, ja que aquest mateix cap de setmana, depenent de la combinació de resultats a les seves competicions, s'hi podrien classificar ja matemàticament.

Per ara aquests són els quatre primers dels 18 grups de Tercera. Ho anirem actualitzant setmana rere setmana. En vermell, equips classificats matemàticament:


Quadre: tercera.cat


Vells coneguts
Cerceda (contra qui va ascendir el Llagostera el 2011), el Rayo Cantàbria (rival de la Monta el 2010), l'Ejea (eliminat per la Pobla el 2012), el Náxara (superat pel Reus el 2011) o l'Arandina, que s'enfrontava per partida doble a catalans al play-off del curs passat. Batia l'Europa a la primera ronda (0-3 global). Disputava quatre partits contra equips catalans. En guanyava tres... però perdia el més important, el partit més històric de la història de l'Olot, en què els garrotxins ascendien a Segona B (5-1) per primer cop des de la seva creació. 


29 de juny de 2013. L'Olot puja golejant l'Arandina (5-1) / Martí Albesa - UE Olot

Entre els 72 conjunts que són a la llista de promocionables quan queden menys de dos mesos per al play-off també hi ha equips que formaven part fins fa ben poc del grup 3 de Segona B, com l'Oriola, l'Alzira, el Mallorca B, el Terol, el Saragossa B o el Yeclano Deportivo.

I nosaltres, quan?
Tenint en compte com d'ajustades estan les coses al grup V de Tercera, amb tan sols sis punts separant el líder i el cinquè classificat, arribar a assignar plaça a play-off de forma matemàtica haurà d'esperar encara una mica. El sostre de punts del cinquè classificat se situa ara als 77 punts i, per tant, en un escenari de "tots guanyant-ho tot" (impossible però útil per calcular possibilitats) a la Monta, l'equip amb més punts, li quedarien encara 18 per sumar per ser a play-off. En el millor dels casos seria després de la jornada 33 (13 d'abril) quan es podrien començar a donar accessos matemàtics al play-off, si bé la lliga apunta a decidir bona part de les places decisives a les tres últimes jornades, el mes de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada