dimecres, 8 d’octubre del 2014

Resultats J7 (completa)

"La Pobla s'apropa i l'Europa torna al play-off"

La Tercera Divisió s'equilibrava aquest dimecres amb la disputa dels vuit partits que significaven el gruix de la J7. No vivíem un canvi de líder... però la jornada sí que servia per ajustar una mica més les coses al capdavant. Els triomfs de la Pobla, l'Europa, el Santfeliuenc i el Cerdanyola comprimien la part alta. A baix, el Prat era a punt de sorprendre a Rubí, però acabava empatant i segueix cuer; segon triomf seguit per a Terrassa i Martinenc, que agafen aire i espai sobre el descens.



El Cerdanyola superava el Castelldefels i és cinquè // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Aquests són els resultats de la J7:

DIUMENGE, 28 DE SETEMBRE
Ascó 1-2 Masnou (Enric Socias / Edgar Santolalla i Jonatan Toledo)
Peralada 3-2 Vilafranca (Aleix Feixas -2, 1p- i Sergi Romero / Santi Triguero -2-)

DIMECRES, 8 D'OCTUBRE
Martinenc 4-0 Vilassar de Mar (David Serrano, Eugeni 'Pitu' Plazuelo i Elhadji Bandeh -2-)
Muntanyesa 0-0 Sabadell B
Santfeliuenc 1-0 Figueres (Dani Maldonado 'Maldo')
Gavà 0-1 Pobla Mafumet (Kike Tortosa)
Europa 3-1 Palamós (Nils Puchades -2- i Javi Lara / Cristian del Moral)
Manlleu 2-4 Terrassa (Martí Soler i Manel Sala -p- / Jaime Fuentes -2, 1p-, Marc Vilajosana i Àngel Pérez de la Torre)
Cerdanyola 1-0 Castelldefels (Edu de la Puente)
Rubí 2-2 Prat (Ferran Vila i Boris Garrós -p- / Sascha Andreu i Pedro Bilbao)

Seguiment: FC Martinenc, Miguel Ángel Rodriguez, Santfeliunenc FC, Havok, En directe al Nou Sardenya, Viu el Manlleu, UE Castelldefels i AE Prat


Aquesta és la classificació després de la J7:




Gols: 29
Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 6 /// Veure llistat complet

Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

[Repasseu els apunts dels partits avançats al seu enllaç corresponent]

Vam passar per... l'Europa 3-1 Palamós [text de Carles Garcia]
La plantilla de l'Europa ha dedicat la victòria a Albert Alegre // Twitter Victor Cócera (@VictorCocera)

L'Europa-Palamós ha estat un d'aquells partits en què el futbol, al final, és el de menys. Els de Pedro Dólera sortien al terreny de joc com una piconadora i en 4 minuts Nils ja havia superat el porter Bayona en dues ocasions. Els de Gràcia manaven al marcador i s'agradaven sobre el terreny de joc, davant d'un Palamós impotent que no podia fer res. Al minut 10, però, ha arribat la jugada més desgraciada del que duem de lliga i que marcaria la resta del duel. Albert Alegre topava fortuïtament amb Calvo i quedava estès sobre la gespa, inconscient.

El brutal xoc que deixava Alegre estès a terra // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

22 minuts després, amb el joc aturat, una ambulància el traslladava cap a la Clínica del Pilar, respirant i despert. La millor de les notícies ha estat la recuperació del defensa escapulat, que ha guanyat la partida en les proves que li han fet a l'hospital.

22 minuts d'afegit al primer temps, fet insòlit // Àngel Garreta - REMImages.com

Mentrestant, al camp, el Palamós intentava donar la volta a la truita, i als pocs minuts de represa, Manu Del Moral aconseguia fer el 2-1 amb una falta directa que Leva no ha pogut ni olorar. Abans del descans, Alberto ha comès un penal que li ha suposat la segona targeta groga i que posava als baixempordanesos amb molt bona situació. Però per fortuna local, Rafa Leva ha endevinat la direcció de la pilota i ha aturat el xut. A la segona meitat, els graciencs han jugat més amb el cor que amb el cap, amb l'equip en quadre (només dos defenses naturals sobre el camp), i els visitants han estat massa passius i la seva poca insistència no ha trobat més que un pal que ha evitat, això sí, l'empat. Al temps d'afegit Javi Lara aconseguia arrodonir el marcador amb el 3-1 que ja seria definitiu i que deixa l'Europa en places de play-off i tres punts per dedicar a qui segur tornarà a jugar ben aviat, Albert Alegre.

Dedicatòria final dels jugadors de l'Europa a Alegre, el seu número 5 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Segueix de líder. Ni el Rubí guanyava ni la Pobla vencia de dos gols o més. El Peralada tanca la J7 al capdavant de la taula. Els empordanesos són, per ara, l'equip amb més jornades al primer lloc, quatre. El Rubí ha estat líder les altres tres jornades disputades fins ara.

  • Tornen al play-off. Un moviment destacat a la zona noble. El retorn de l'Europa, quatre jornades després (hi va ser a la J3), era el canvi principal. El Rubí ha passat a ser quart. És la seva pitjor classificació del curs... el conjunt vallesà es manté com l'únic que no ha sortit encara de pla-off... i ara també és l'únic que ha passat per cadascuna de les quatre primeres posicions.

  • No varia. No canvien els integrants de les places de descens. 5a jornada en que hi és el Figueres; 4a per a Castelldefels i Prat. Els potablava eren l'únic integrant de les tres últimes places que no perdia aquest dimecres

  • Jornada productiva. Quant a gols marcats, jornada molt moguda: 29 dianes, segona jornada amb més activitat golejadora del curs (la primera va ser la J3, amb 33 gols).

  • (1/2) Partit amb més gols... El Manlleu 2-4 Terrassa iguala el registre de partit amb més gols de la temporada. Se'n van veure 6, igual que en un altre partit els osonencs aquest curs, el de la J3 (6 de setembre) a les Grases (Santfeliuenc 4-2 Manlleu).

  • (2/2) ... i més gols com a visitant. El mateix partit significa el duel en què s'han vist més gols de l'equip visitant en els 70 partits que s'han disputat fins ara. El Terrassa, mancat de gol les primeres jornades, obtenia el segon triomf consecutiu exhibint potencial atacant a Manlleu.

  • Elhadji, de nou. Als Resultats J6 destacàvem el debut golejador d'Elhadji Bandeh amb el Martinenc a Tercera... i quatre dies després, el potent davanter repetia amb un nou doblet, que eleva a quatre els gols anotats en aquest inici de curs. Doblet per tancar la victòria al Municipal del Guinardó, guió que es repetia de la J6.

  • Primer punt que s'escapa. El Sabadell B és el primer equip que puntuava com a visitant al Municipal de Nou Barris aquest curs. Fins ara, la Muntanyesa havia mantingut el ple de punts a casa (3 partits, 3 victòries), però l'empat sense gols davant el filial arlequinat significava cedir els dos primers. La Monta, però, manté la bona ratxa al darrere a casa: en 4 partits (360'), cap gol encaixat com a local.
Empat sense gols entre Muntanyesa i Sabadell B // CESabadell.cat

  • Un visitant perillós. La Pobla Mafumet s'imposava a Gavà, camp on, fins ara, el conjunt local mantenia ple de punts (9 de 9). Els de Martín Posse, colíders que no són primers per només un gol, mantenen una excel·lent trajectòria en aquest inici de curs, especialment en els duels a domicili. Lluny del Tarragonès han sumat ja 10 punts de 12 possibles.

  • A 0 a domicili. Figueres i Castelldefels, equips que obren la zona de descens, estan pagant car els seus problemes de cara a gol, especialment a domicili. Els dos compten les seves sortides per derrotes, 4 de 4. Però és que els dos encara no han marcat cap gol fora de casa. Balanç golejador de 0-7 per als empordanesos a domicili... i de 0-8 per als mariners. El tercer equip que encara no ha marcat fora de casa és la Muntanesa (3 partits, balanç golejador 0-5)
Alex Cano (Castelldefels) es lamenta a Cerdanyola // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • S'estrena Nils... El sisè màxim golejador del curs passat (15 gols) obria el seu compte anotador en un inici fulgurant de l'Europa al Nou Sardenya. Dos gols en 10 minuts encaraven una victòria després treballada, i amb un xoc psicològic molt fort, amb la lesió d'Alegre (veure ressenya del partit, a l'inici de l'article). És el primer doblet de Nils a Tercera. Dels cinc màxims golejadors el curs passat que segueixen a Tercera, ja s'havien reestrenat fins aquesta J7 dos davanters: Javi Sánchez (3 gols) i Javi Revert (1)

  • S'estrena Manel Sala. El segon màxim golejador de l'any passat, que formava part del pòquer de futbolistes que arribaven als 20 gols, també obria el seu compte anotador en aquesta J7. Manel Sala marcava de penal per al Manlleu en un partit que acabava amb derrota per als osonencs. Han estat cinc mesos sense gols per a Sala, que anotava l'última diana, la 20a, del curs passat el 4 de maig. Dels màxims anotadors del curs passat que segueixen a Tercera només queda per marcar enguany Ernest Forgas, ara al Sabadell B. Aquest dimecres disputava el segon partit del curs, al camp de la Muntanyesa.

  • Vessant golejadora. La recuperació del Terrassa i el seu punch atacant s'explicaran per diversos factors... però sortirà segur el nom de Jaime Fuentes. L'ex del Prat, un dels capitans d'aquest Terrassa, ha agafat bona part de les regnes de l'equip i sumava dos gols més a Manlleu. Ja n'ha marcat 5, més de la meitat dels que ha aconseguit el Terrassa fins ara (8). Amb aquest registre, Fuentes ja iguala, en 7 jornades, els gols marcats el curs passat amb els vallesans (5). L'últim curs amb el Prat a Tercera, la temporada 2011/2012 en què vivia l'ascens pratenc com a capità potablava, Fuentes va marcar 2 gols.

  • Triomf històric. La victòria del Cerdanyola contra el Castelldefels col·locava els vallesans al lloc més alt de la seva història. Per al club, fundat fa 7 anys, la cinquena plaça actual supera el que era fins ara el sostre històric, el 7è lloc que ostentaven la jornada passada, o que assolien a l'inici del curs passat. Els verds es mantenen com un dels tres equips invictes de la categoria, i tenen per ara les places de play-off només dos punts per sobre. 
El gol al 89 va donar la victòria al Cerdanyola // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

  • Primer cop al davant. El gol de Pedro Bilbao per al Prat a Rubí, que situava l'1 a 2 provisional abans del descans, significava el primer moment d'aquesta temporada en què el conjunt potablava se situava per davant al marcador. Els de Pepe Delgado estaven a punt d'obtenir el primer triomf del curs, però el gol de Boris a l'equador del segon temps convertia el premi en un punt, el segon de la temporada.

  • Gols de l'ex. Repassava el compte de Twitter del Prat abans del partit a Rubí (veure tuit) els quatre exjugadors pratencs que jugaven al conjunt vallesà. Dos d'ells aconseguien el cèlebre gol de l'ex. Ferran Vila, una de les peces clau en el campionat i l'ascens de 2012, obria la llauna per als rubinencs; i Boris Garrós, un dels destacats en l'esperançadora segona volta del Prat a Segona B el curs passat, empatava el duel de penal.

  • Segueixen invictes. Rubí, Europa i Cerdanyola es mantenen, una setmana més, com els tres equips que encara no han perdut cap partit aquest curs. El conjunt gracienc és l'únic que no ha anat per darrere en el marcador en cap moment de la temporada actual.

  • Màxim golejador: Rubí (15) | Menys golejat: Europa (2)

  • Menys golejador: Sabadell B (3) | Més golejat: Vilafranca (16)

  • Millor local. El Peralada es consolida com a millor local de la categoria; ja és l'únic equip que ha sumat el 100% dels punts disputats a casa, 12 de 12

  • Millor visitant. A domicili, l'únic equip amb ple de punts és el Rubí (9 de 9), si bé l'equip que n'ha sumat més, en valor absolut, és la Pobla Mafumet: 10 punts en les quatre sortides que ha fet (3 victòries i 1 empat)

  • Rendible. El Sabadell B és l'equip que millor rendibilitza els gols marcats. Cada diana li ha donat, de mitjana, 2'33 punts (3 gols, 7 punts)

  • Camp amb més gols. El Municipal del Guinardó, amb el 4-0 vist aquest dimecres, continua sent el camp de Tercera en què se succeeixen més gols. 16 dianes en els 4 partits que s'hi han jugat, 4 de mitjana per partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada