dijous, 18 de desembre del 2014

Albert Poch, destituït com a tècnic del Gavà

El cap de setmana passat el blog gavanenc de Havok ja avisava dels vents de canvi que bufaven en la gestió econòmica i esportiva del Club de Futbol Gavà. Només quatre dies després, han caigut l'empresa que gestionava l'estructura esportiva, MSA Sport; el director esportiu, Ramon López Adán; i aquest dimarts a la nit es coneixia la destitució de l'entrenador Albert Poch, a qui se li comunicava el cessament mitjançant un missatge de veu. El tècnic es trobava sopant amb la plantilla gavanenca, segons ha informat el programa de ràdio Esports en xarxa, de La Xarxa. Aquest dijous, el president del club, Manuel Maniega, ha donat la seva versió dels fets.


Albert Poch, abans de l'últim partit dirigit al Gavà // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

En una entrevista al programa radiofònic de La Xarxa, Maniega ha explicat la seva visió del conflicte que conduïa a la destitució de Poch, i ha anunciat que si es manté l'aturada dels entrenaments iniciada aquest dimecres pels jugadors gavanencs demanaran al Sabadell B suspendre el partit que els enfrontarà diumenge. Aquestes són les declaracions del president Manuel Maniega, a l'Esports en xarxa (La Xarxa):



L'aturada dels futbolistes aquest dimecres quedava recollida en aquesta notícia de Gavà Televisió. No hi ha declaracions ja que així ho demanaven els principals implicats (futbolistes, Ramon López Adán i Albert Poch). Es remet a una roda de premsa que se celebrarà aquest mateix divendres:



Al mateix programa Esports en xarxa (La Xarxa) parlaven aquest dimecres amb dues peces clau del vestidor gavanenc, que destacaven la sorpresa amb què rebien la notícia. Es tracta del capità, Albert Vivó:



I del màxim golejador de l'equip aquest curs, el davanter Xavi Civil:



A la versió televisiva de l'Esports en xarxa, aquest dimecres al vespre, s'emetia una notícia que resumia bona part dels fets succeïts. Les declaracions del president del club, Manuel Maniega, són per a Gavà Televisió:



Albert Poch va agafar les regnes del Gavà amb el retorn del conjunt blaugrana a Tercera Divisió, després de descendir de Segona Divisió B, l'estiu de 2010. Des de llavors havia anat construint una idea de joc basada en el bon tracte de la pilota i la preferència (també en part necessitat, per les limitacions econòmiques) d'apostar per la base gavanenca, una de les més prestigioses del futbol formatiu català.

Des de llavors Poch ha encadenat 169 partits al capdavant del Gavà, sent el segon entrenador que més duels consecutius ha dirigit a la categoria fins ara. Només el supera Pedro Dólera, tècnic de l'Europa, que encadena 207 partits de lliga (i 6 de play-off) al capdavant de l'Europa (des de l'estiu de 2009).

Els finals de curs a la zona mitjana, el 2011 i el 2012, van precedir dos cursos de més patiment, amb el cim de l'angoixa viscut el passat 11 de maig, quan un gol de Fran Orellana al temps afegit del partit contra el Santboià salvava els blaugrana i condemnava els visitants al descens a Primera Catalana. Va ser un dels partits que va servir per veure un Albert Poch amb els nervis a flor de pell. Ho podem recordar en aquest vídeo de Gavà TV:




Els camins del Gavà i Albert Poch, home molt lligat al fins ara director esportiu, Ramon López Adán, se separen. El club ha de comunicar ara cap on encaminarà el seu projecte esportiu. Sí que se sap que Josep Maria Pons, exjugador del club i fins ara director esportiu del CD Marianao Poblet, equip que competeix actualment a Segona Catalana, és l'escollit per ser el nou entrenador.

Com en tot el que té a veure amb el Gavà, és bàsic llegir aquests dies el blog de Havok, que inclou un complet seguiment dels fets que s'estan precipitant aquests últims dies.

El Gavà és ara mateix el setzè classificat de la categoria, dos llocs i un punt per sobre de les places de descens. L'equip encadena sis partits sense vèncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada