dimarts, 10 de febrer del 2015

Resultats J23

"La Pobla se situa al davant, l'Europa s'apropa al tercer i el Castelldefels entra en descens"


La Pobla golejava el Vilafranca i se situa líder en solitari // CFPoblademafumet.cat

Aquests són els resultats de la J23:


DISSABTE, 7 DE FEBRER

Santfeliuenc 1-1 Martinenc (Dani Maldonado 'Maldo' / Fernando Velillas)

DIUMENGE, 8 DE FEBRER

Gavà 1-0 Manlleu (Fallou Galass)
Cerdanyola 1-1 Vilassar de Mar (Josu Rodríguez -p- / Jordi Sánchez)
Ascó 1-1 Terrassa (Iván Taranilla / Víctor Merchán)
Muntanyesa 2-2 Figueres (Ferran Alabau -2- / Narcís Pèlach 'Chicho' i Javi Revert)
Europa 1-0 Masnou (Roberto Camacho)
Rubí 0-1 Sabadell B (Marçal Lladó)
Pobla de Mafumet 5-0 Vilafranca (Gil Muntadas, Abel Rita, Denís Coch, Javi Iglesias i Aitor Casas -pp-)
Prat 2-1 Palamós (Oriol Molins i Nacho del Moral / Sergi Arimany)
Peralada 1-0 Castelldefels (Tidiane Barry)

CLASSIFICACIÓ 

Aquesta és la classificació després de la J23:






Gols: 22
Resultats: 5 victòries locals, 4 empats i 1 victòria visitant
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 13 /// Veure llistat complet


Apunts de la jornada
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Canvi de líder. En una cursa paral·lela, era evident que el dia que un dels dos guanyés i l'altre no tindríem canvi a la part alta. L'Ascó empatava contra el Terrassa i la Pobla de Mafumet golejava el Vilafranca (5-0) per assegurar el lideratge en solitari. És la quarta jornada amb els pobletans al primer lloc, després de recuperar la primera plaça que van ocupar per últim cop a la J18. Les J10, 17, 18 i l'actual han vist els de Martín Posse al capdavant.

  • Acordió. La Pobla es distancia al davant. 2 punts més que el segon (Ascó), 7 més que el tercer i el quart (Rubí i Europa) i 12 més que el cinquè (Terrassa). El quart, l'Europa, ha enllaçat amb el tercer (Rubí, 40 punts), però els dos tenen un coixí de 5 punts respecte els perseguidors de fora el play-off.

  • Castelldefels per Gavà. Puntuaven els tres equips que obrien la jornada en descens. Empats a domicili per al cuer, el Vilassar de Mar, i per al fins llavors penúltim, un Martinenc que dissabte dormia fora del descens. El triomf del Gavà, segon consecutiu, el treia de la zona negativa, on ha entrat un veí, el Castelldefels, que perdia a Peralada.
El Gavà vencia i sortia del descens // Viu el Manlleu
  • Habituals. Torna al descens 8 jornades després el Castelldefels. Hi va ser a la J2 i la J3, i després 10 jornades consecutives, de la 6 a la 15. La bona reacció amb l'arribada de Miki Carrillo a la banqueta els havia tret dels tres últims, però la dinàmica recent (6 partits sense guanyar, 3 punts dels últims 18) els ha retornat al descens. Curiosament, els tres equips que són ara en zona de descens són els tres conjunts que més jornades hi han estat. Els mariners han estat els més habituals (13 jornades amb aquesta), per davant de l'actual cuer, el Vilassar de Mar (12) i el Martinenc, ara antepenúltim (11).

  • Pes local. De nou, a la jornada han destacat els triomfs d'equips locals. La meitat de partits s'han resolt amb un '1', i només hem tingut un triomf a domicili, el del Sabadell B a Can Rosés. Reforça el pes de les victòries locals aquesta temporada. El triomf del Peralada contra el Castelldefels, de fet, era la victòria local numero 100 del curs.

  • 22 gols. Jornada de producció golejadora reduïda, per sota de la mitjana orientativa dels 24-25 gols. Gairebé una quarta part dels gols els marcava la Pobla contra el Vilafranca (5, un 22'73% del total). 15 gols per als equips locals i només 7 per als visitants. Marcaven 9 dels 10 equips que jugaven de locals... i només 5 visitants.

  • Empat de pes. El gol de Fernando Velillas a les Grasses suposava per al Martinenc dormir dissabte fora del descens. Tot i que al final l'equip continua en descens, puja una posició, és antepenúltim i suma els mateixos punts (24) que l'equip que marca la permanència. Assistència de gol, per cert, de Marc Masip. Tres partits amb el Martinenc, un gol i una assistència
Repartiment de punts entre Santfeliuenc i Martinenc // Dani Falcon
  • Miniratxa de recuperació. Tot i que empatava a casa malgrat avançar-se, el Santfeliuenc ha encadenat un petit cicle ferm de quatre partits sense perdre, si bé ha empatat tres d'aquests quatre duels. Els d'Andrés González queden establerts a la zona mitjana.
El Manlleu no aconsegueix vèncer a domicili // Viu el Manlleu

  • Dos de dos i fora del descens. Després de vèncer a Palamós (1-4) el Gavà encadenava un nou triomf, a la Bòbila contra el Manlleu i sortia del descens. Un altre dos de dos, el gol de Fallou Gallas, donava la victòria als de Juanma Pons. Els gavanencs són dos punts per sobre del descens per ara, amb el Manlleu per sota, com a equip llindar.
El fins diumenge tècnic del Manlleu, Diego Morata // Viu el Manlleu

  • Destituït. El tècnic del Manlleu, Diego Morata, era destituït després de la derrota a Gavà. El fins ara segon tècnic, Miquel Muñoz, agafa ara les regnes de l'equip. És el sisè canvi de banqueta que es produeix aquesta temporada. Els repassem en aquest quadre:

  • Zero a domicili. De fet, el Manlleu és l'únic equip que no ha guanyat encara a domicili aquest curs. En 11 desplaçaments, el balanç és de 4 empats i 7 derrotes, 4 punts de 33 possibles. En total, comptant els del curs passat, són ja 16 els partits consecutius fora de casa sense guanyar. De l'últim triomf del Manlleu fora de casa fa gairebé un any, 0-2 al Nou Sardenya (23 de febrer de 2014, veure Pantalla #3div5).

  • In extremis. Un gol de penal de Josu Rodríguez (sisena diana del curs) donava un punt al Cerdanyola... i evitava el triomf del cuer, el Vilassar de Mar, a la Bòbila vallesana.
Josu, sis gols aquest curs // Facebook Cerdanyola FC

  • Jordi Sánchez. L'ex del Masnou i del futbol base del Badalona, fitxat aquest mercat d'hivern pel Vilassar de Mar, a punt estava d'anotar un gol de debut guanyador. El 0 a 1 es mantenia fins l'afegit, quan s'esfumaven les opcions de victòria vilassarenques.
Jordi Sánchez celebra l'estrena golejadora amb el Vilassar // Facebook Cerdanyola FC

  • Allargant la ratxa. Tot i que semblava que es trencava, la mala dinàmica dels de Toni Romero és ara de 17 partits sense vèncer (0-3-14, 3 punts de 51 possibles). Es talla, això sí, la mala ratxa de nou derrotes consecutives.

  • Final de lideratge. L'Ascó acomiadava el lideratge. Empatava a casa contra el Terrassa... però fins i tot guanyant hauria abandonat el primer lloc. Amb el 5-0 de la Pobla, l'Ascó hauria d'haver guanyat de 4 gols de diferència o més per mantenir el primer lloc.
L'Ascó cedia empat i lideratge contra el Terrassa // Iris Solà - FC Ascó

  • Reacció. El gol d'Iván Taranilla avançava els asconencs... però menys de cinc minuts després empatava el Terrassa, amb un golàs de Victor Merchán, el quart que suma aquest curs.
Els jugadors del Terrassa celebren el gol de Merchán // TerrassaFC.com

  • Fi de la imbatibilitat. Precisament, la diana de Merchán tancava el registre d'imbatibilitat de l'Ascó i del seu porter, Sergi Fuertes. És el màxim registre d'imbatibilitat del curs, i queda en 556 minuts per a l'Ascó i 487 per al porter Sergi Fuertes.

  • Primer empat. A casa, l'Ascó només havia guanyat o perdut (8 triomfs, 2 derrotes). Contra el Terrassa cedia el primer empat com a local enguany.
Empat que és agredolç per als dos conjunts // Iris Solà - FC Ascó

  • Agredolç. Per al Terrassa l'empat era un bon resultat tenint en compte rival i escenari, però feia que l'Europa s'allunyés dos punts més. Els vallesans continuen cinquens, però ara tenen el play-off 5 punts per sobre.

  • Arribar i moldre. El davanter Ferran Alabau, fitxat per la Muntanyesa aquest mercat d'hivern com a recanvi de Marc Masip (que marxava al Martinenc), feia una primera part excel·lent per als barcelonins, amb doblet. 

  • Reacció i dos gols. A la represa el Figueres empatava el duel amb gols en què era clau el joc aeri, els de Chicho i Javi Revert. Els figuerencs són el primer equip que li marca més d'un gol a la Monta a Nou Barris. De fet, en els 10 partits anteriors que havia disputat a casa, els de Toni Escudero només havien encaixat 2 gols. No rebien més d'un gol a casa des de feia més d'11 mesos (el 2 de març de 2014, al Muntanyesa 3-2 Palamós, veure Pantalla #3div5).

  • Únic invicte. La Muntanyesa és ara l'únic equip invicte com a local aquest curs. 11 partits a casa, 6 victòries i 5 empats. En total, encadena 21 partits oficials sense perdre a casa (15 victòries i 6 empats). Arribarà a la propera cita com a local, el Muntanyesa-Masnou del 22 de febrer, amb 399 dies des de l'última derrota a casa (19 de gener de 2014, Muntanyesa 1-2 Santfeliuenc, veure Pantalla #3div5).

  • En bona línia. El Figueres manté un tram de curs molt inspirat. Invictes el 2015, els d'Eduardo Vílchez acumulen 7 partits sense perdre, amb bon balanç de punts sumats: 15 de 21 possibles.
Roberto Camacho celebra el gol contra el Masnou // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Gol guanyador. El de Roberto Camacho, assistència de Nils, per a l'Europa contra el Masnou (1-0). Els graciencs batien els masnovins amb gol al tram final, i presenten candidatura a la tercera plaça.

  • David Pociello. El porter del Masnou aturava un penal a Javi Lara poc abans del descans, igual que havia fet Ureña, del Figueres, al tram final del partit que va enfrontar els empordanesos als graciencs.
Aturada de Pociello al penal llançat per Javi Lara // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Mala dinàmica. És la setena derrota seguida del Masnou, que encadena una mala ratxa que l'ha dut del play-off a la zona mitjana. Els maresmencs han sumat 3 punts dels últims 27 possibles i ara són dotzens, 6 punts per sobre del descens.

  • Cinquè gol. Amb la diana contra el Masnou, Roberto Camacho suma 5 gols aquest curs. És un dels màxims golejadors escapulats. També sumen cinc dianes Javi Sánchez i Alex Poves.
Marçal Lladó, a punt d'anotar el gol del triomf per al Sabadell B // CESabadell.cat

  • Colpejant. Un golàs de falta de Marçal Lladó donava els tres punts al Sabadell B en un duel veïnal, al camp del Rubí (0-1). Els arlequinats es convertien en el primer equip que guanyava els rubinencs al seu camp en els últims 10 mesos.

  • Final de la imbatibilitat. Han estat 315 dies sense derrotes en partit oficial del Rubí a Can Roses. 15 partits invicte (8 victòries i 7 empats) que es trencaven, com l'anterior cop, contra un altre equip vallesà (llavors va ser el Cerdanyola).
Un temible visitant feia cedir la primera derrota a casa del Rubí // CESabadell.cat

  • En forma a domicili. Les xifres el Sabadell B són més que curioses: a casa només ha sumat una victòria en 11 partits... i fora de casa és el tercer millor equip del grup, amb cinc victòries i 20 punts sumats de 36 possibles.

  • Sense resposta. La golejada de la Pobla de Mafumet era incontestable per a un Vilafranca superat al camp del líder. Al descans, 3 a 0 per als pobletans.

  • Augmentant registres. El 5 a 0 de la Pobla feia que assolís més fites a part del lideratge en aquesta J23. És l'equip més golejador (35 gols), el millor local (amb l'Ascó, 25 punts de 33 possibles) i es manté com el menys golejat (16) i el millor visitant (amb el Rubí, 22 punts de 36 possibles). Xifres en mà, un líder perfecte. El marge, però, és molt estret.

  • Mal dia per als ex. Tornava a la Pobla després de dos anys sent el tècnic l'actual entrenador del Vilafranca, Iván Moreno. Si bé sortia golejat, el preparador penedesenc es mostrava orgullós dels seus en un tuit hores després. Un altre ex-Pobla, ara al Vilafranca, tampoc tenia un dia afortunat. Era el defensa Aitor Casas, que marcava en pròpia porteria el cinquè gol local.

  • Triomf a l'afegit. Un gol de Nacho del Moral al minut 92 donava la victòria al Prat contra el Palamós. Tres punts que deixen els potablava sisens a un punt del cinquè i els mantenen a sis del play-off.

  • 31 segons. És el que trigava el Palamós des que servia de centra després de rebre l'1-0 d'Oriol Molins... fins que Sergi Arimany establia la igualada. Reacció imminent.

  • Sempre marca. Amb el gol anotat aquesta J23, el Palamós iguala el màxim registre de jornades consecutives marcant, fins ara únicament a mans del Terrassa. Són 14 jornades consecutives anotant com a mínim un gol.
Tidiane (dreta), figura del Peralada-Castelldefels // Andrés Burgos - UE Castelldefels

  • Gol olímpic. Així decidia el Peralada el duel contra el Castelldefels. Amb gol directe des del servei de córner de Tidiane. Un gol guanyador que arribava des de la cantonada.

  • Derrota amb conseqüències. El Castelldefels necessitava puntuar per evitar entrar en descens (hi hauria entrat el Manlleu), però la derrota deixava els de Miki Carrillo a la penúltima plaça.

  • Bona línia a casa. El Peralada tornava a les arrels: aprofitar els gols marcats i mantenir una línia sòlida. Una fórmula que, aplicada als 90 minuts d'aquesta J23, li resultava en la vuitena plaça i quedant-se a tan sols tres punts del cinquè. És l'equip equidistant del descens i el play-off, +- 8 punts.
La derrota enviava el Castelldefels a la zona de descens // Andrés Burgos - UE Castelldefels

  • Moviments als Golejadors. No hi ha hagut canvis al Top-8 (autors de 9 gols o més), però sí que n'hi ha per sota. Destaquem que Sergi Arimany (Palamós) ja en suma 8; Javi Revert (Figueres), 7; i Josu Rodríguez (Cerdanyola) i Fernando Velillas (Martinenc) arriben als 6.

  • Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Víctor Merchán (Terrassa), Ferran Alabau (Muntanyesa), Javi Revert (Figueres), Roberto Camacho (Europa), Marçal Lladó (Sabadell B) i Tidiane (Peralada).

  • 562 gols. La jornada ha fet reduir una mica la mitjana. Són ara 24'43 gols per jornada, 2'44 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament inferiors, un -2'60% de variació.

  • Victòries locals 43% | Empats 29% | Victòries visitants 28%

  • Respecte el curs passat, es manté l'augment dels triomfs locals (+8'70%) i dels empats (+8'20%); i es va fent menor el descens dels triomfs visitants (-16'88%).

  • Millor local. El triomf de la Pobla de Mafumet unit a l'empat de l'Ascó fa que els dos tarragonins s'igualin amb els millors registres com a local de la categoria. Han sumat 25 punts de 33 possibles, poc per davant de la Muntanyesa (23 de 33).

  • Millor visitant. No han jugat fora però es mantenen al davant el Rubí i la Pobla de Mafumet, amb 22 punts de 36 possibles.

  • Camp on es veuen més gols. No s'hi ha jugat, però segueix com l'únic en què es veuen més de tres gols de mitjana per partit el Municipal del Guinardó de Barcelona, el camp del Martinenc. 34 gols en 11 partits, 3'09 per duel. Al Municipal de Nou Barris és on menys dianes s'han vist aquest curs. Només 20 (1'82 per partit).
El Vilassar, equip menys anotador i més golejat // Facebook Cerdanyola FC

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (17) | Més golejat: Vilassar de Mar i Martinenc (41)

  • Rendibilitat. Canvi de nou. El fet que la Pobla vencés marcant 5 gols... i que el Peralada només en necessités un fa que els empordanesos tornin al capdavant d'aquest registre. Amb 22 gols el Peralada ha sumat 32 punts. Són 1'45 punts per gol marcat.

  • Màxim golejador: Pobla de Mafumet (35) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (16) 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada