dijous, 6 d’octubre del 2016

#CopaCat | El Sant Andreu cau als penals

La Unió Esportiva Sant Andreu queia aquest dimecres contra el Nàstic de Tarragona, de Segona Divisió, als quarts de final de la Copa Catalunya absoluta. Els andreuencs sucumbien a la tanda de penals (2-4) després de la igualtat durant els 90 minuts (0-0). Gavà-Nàstic i Badalona-Girona, les semifinals d'una Copa que es decidirà entre dos Segona B i dos Segona.

Ton Alcover, un dels destacats del duel // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat

Aquests són els resultats dels quarts de final de la Copa Catalunya absoluta:

DIMECRES, 5 D'OCTUBRE
Prat 0-3 Girona (Cristian Herrera -2- i Àlex Granell)
Gavà 0-0 (6-5pp) Llagostera
Sant Andreu 0-0 (2-4pp) Nàstic

El Badalona, exempt, quedava classificat ja per a les semifinals, que queden definides de la següent manera:

DIMECRES, 9 DE NOVEMBRE

Gavà-Nàstic
Badalona-Girona

Els tarragonins són l'únic semifinalista que ja sap què és guanyar la Copa Catalunya (el 2008 i el 2012).

El Sant Andreu, últim representant de Tercera viu a la Copa, queia a la tanda de penals davant el Nàstic de Tarragona, de Segona Divisió. 

El vídeoresum de BTV Esports:





Golejadors
Els dos principals homes gol del Gavà, Sascha i Boris, encapçalen el llistat de golejadors de la competició juntament amb Javi Revert, del Figueres. Aquesta és la taula completa de golejadors de la Copa Catalunya absoluta 2016/2017. En negreta, jugadors d'equips que encara són en competició:

Els gavanencs Boris i Sascha, al capdavant dels golejadors // Alex Gallardo - CF Gavà



3 GOLS
Sascha Andreu i Boris Garrós (CF Gavà)
Javi Revert (UE Figueres)

2 GOLS
Sergio Mendoza 'Mendo' (CD Masnou)
Marc Cardona (FC Barcelona B)
Carlos Doncel (Lleida Esportiu)
Sergio Sarmiento (CF Gavà)
Ignacio Rosillo (AE Prat)
Marc Bonaventura (UE Figueres)
Marc Mas (UE Olot)
Musa Bandeh (CF Badalona)
Jesús Alfaro (FC Barcelona B)
Cristian Herrera (Girona FC)

1 GOL
Héctor Camps i Albert Cazorla (CF Gavà)
Fran Piera (AE Prat)
Brian Quijada i Manu Viale (UE Vilassar de Mar)
Enric Gallego i Ahmed Belhadji (UE Cornellà)
Alberto Carroza, Luismi García, Sekou Gassama i David Toro (UE Sant Andreu)
Alberto García (CF Montañesa)
Carlos Cano (EC Granollers)
Santi Triguero i Josu Rodríguez (FC Vilafranca)
Aritz López Garai (CF Reus Deportiu)
Éric Reverter (CE Europa)
Erik Latorre, Miki Robusté i Iván Agudo (CF Badalona)
Manel Sala (AEC Manlleu)
Alberto Perea i Rafael Mújica (FC Barcelona B)
Andrés Borges, Joan Grasa i Alberto Górriz (Terrassa FC)
David Batanero, Padilla i Fernando Carreño (CE Sabadell)
Adrià Casanova, Joaquim 'Quimo' Rodríguez i Pep Chavarria (UE Figueres)
José Luis Valiente i Guillem Martí (Lleida Esportiu)
Àlex Granell (Girona FC)


A la prèvia havíem escrit...
El dolç moment del Sant Andreu a casa busca ara continuïtat per assolir les semifinals de la Copa Catalunya. Els de Mikel Azparren han disputat 7 partits oficials a casa aquest curs... amb 7 victòries. L'última, dissabte contra el Sabadell B (4-3) col·locava els quadribarrats en places de play-off, per primer cop en un any. A la Copa s'han plantat als quarts de final després de superar l'Hospitalet (1-0), la Montañesa (1-0) i el Barça B (2-1), amb gols de Sekou Gassama i David Toro, màxims golejadors de l'equip i que dissabte anotaven, amb dos doblets, els gols del triomf contra el Sabadell B. Des de la quarta posició a Tercera afronten ara els barcelonins un test de nivell: reben tot un Nàstic de Tarragona, conjunt de Segona Divisió que el curs passat va arribar a disputar el play-off d'ascens a Primera. Els tarragonins, però, no han començat el curs amb bon peu: després de vuit jornades de Segona són cuers sense haver assolit encara cap triomf. De fet, els de Vicente Moreno només han sumat una victòria en aquest inici de curs: va ser a la Copa del Rei, competició en què continuen vius. Dimecres vinent en disputaran la tercera eliminatòria. El Sant Andreu-Nàstic serà el duel entre els únics campions de Copa que continuen vius a la competició. Els andreuencs es van alçar amb el títol el 2009 i els granes l'han guanyat dos cops, el 2008 i el 2012. El duel es podrà veure per Esport3, a la TV però també al web o a l'aplicació per a dispositius mòbils. 

La prèvia de BTV Esports:


Els altres partits
Per al Prat, vigent campió de Tercera, rebre el Girona (el català millor classificat a Segona el curs passat) és tot un repte per accedir a les semifinals de la Copa Catalunya, títol que no ha guanyat mai l'entitat potablava. Sí que és quelcom conegut per al tècnic Pedro Dólera, campió de Copa amb l'Europa el 2015. Els pratencs són a quarts després d'haver superat el Júpiter (0-1) i el Sabadell (2-1) i d'haver quedat exempts de jugar la tercera eliminatòria. L'arrencada de lliga dels potablava ha estat positiva: són en zona mitjana, amb 10 punts, dues victòries aconseguides al Sagnier i una sola derrota després de set jornades. Entre lliga i Copa han sumat 4 triomfs en 6 partits com a locals. De fet, el Prat ja encadena més de 21 mesos sense perdre a casa en partit oficial, un total de 35 partits invicte entre lliga, play-off i Copa Catalunya. El Girona no ha guanyat mai la Copa Catalunya: s'hi va quedar molt a prop el 2015, quan va caure a la final... contra l'Europa de Pedro Dólera.


El Prat ve de superar l'Espanyol B en lliga // Juan Manuel Rivero - AEPrat.com

El Gavà, que també participa a la Copa com a equip de Tercera (compta la classificació del curs anterior) la Copa és també un repte: els gavanencs no l'han guanyat mai, tot i haver disputat una final (el 2003 queien contra el Terrassa). Després del traumàtic (i un punt convuls) canvi de tècnic, l'arribada d'Óscar Mena va coincidir amb el primer triomf a Segona B (0-4 al camp del Cornellà). La derrota del cap de setmana al camp de l'Atlético Levante ha deixat els blaugranes a la posició de promoció de permanència. Al davant, un rival de la mateixa categoria, que fa un any jugava a Segona, dos nivells per sobre dels gavanencs. Per assolir els quarts de final els gavanencs han encadenat tres triomfs a casa a la Copa Catalunya: contra l'Espanyol B (2-0), el Terrassa (3-2) i el Figueres (5-1). El Llagostera vencia el cap de setmana (2-1 a l'Atlètic Balears) i queda a la taula just per sobre del Gavà, amb un punt més. Fa gairebé un any que els llagosterencs no vencen a domicili: va ser el 15 d'octubre de 2015, en partit de Copa del Rei a camp del Zaragoza (2-1). El duel es repetirà en 18 dies: el 23 es creuaran, també a la Bòbila, en lliga. Els d'Oriol Alsina tenen com a sostre les semifinals de la competició.

El camí de després
Els tres vencedors d'aquest dimecres i el Badalona quedaran classificats per a les semifinals de la competició, que tenen encara la data de disputa per oficialitzar, tot i que es preveia que fos durant aquesta mateixa tardor. Es prioritza la categoria a l'hora d'assignar el factor camp. Cal tenir en compte que tres dels equips de quarts participen com a conjunts de Tercera (Prat, Gavà i Sant Andreu), un com a Segona B (Badalona) i tres més com a Segona (Girona, Nàstic i Llagostera).

Rondes anteriors
Podeu recuperar els partits de les anteriors eliminatòries d'aquesta Copa Catalunya absoluta a partir de les notícies que en fèiem al web a l'estiu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada