dilluns, 3 de juliol del 2017

#Onze3div5 | La gala final 16/17

Després d'un mes de votacions, i un cop acabada la temporada, prop d'un centenar de seguidors de tercera.cat, així com bona part dels protagonistes de la categoria, heu fet les vostres propostes per a l'onze ideal del curs, l'#Onze3div5. Aquest dilluns, 3 de juliol, hem presentat, en una gala final (?) a Twitter (@terceracat) i al web, quin és l'onze ideal de la temporada 2016/2017.

Aquest és l'onze ideal de la Tercera 16/17, després de prop d'un centenar de propostes i de la gala de presentació:



Muntatge: tercera.cat

Membres de l'#onze3div5 (totes les fotos són d'Àngel Garreta, muntatges de tercera.cat):


Porter




José Manuel Segovia

UE Sant Andreu

El de l'Hospitalet és, probablement, el porter més popular de la categoria, per les seves fites (debut a Segona amb el Villarreal B, pas pel Cornellà que s'enfrontava en Copa al Reial Madrid)... i per la seva solvència, tot i que per entrar a l'onze ideal la pugna amb Gianni ha marcat les vostres votacions. Sego, que continuarà al Narcís Sala el curs vinent, ha estat el 7è jugador més proposat als vostres onzes. Felicitats, Sego, la gent de la #3div5 t'ha escollit en una tria complicadíssima! Segovia ha aparegut al 27% de les vostres propostes.


Defenses



Alex Gómez 'Chele'

CF Peralada

El jove lateral dret del Peralada, que arribava a l'Empordà fa menys d'un any, després d'una estrena prometedora a Tercera amb el Terrassa, ha estat una de les (moltes) sensacions positives que els xampanyers han deixat en un any de somni. Recorregut, profunditat, talent i precisió són algunes de les virtuts de Chele, que vivia, com els seus companys, la contradicció de completar un curs històric tancat amb el no ascens al terreny de joc, contra el Rápido de Bouzas. Chele ha estat l'11è jugador més proposat. Tens molt camí per recórrer, Chele, i l'#Onze3div5 no deixa de ser una passa més! Gómez ha aparegut al 18% de les vostres propostes.




Juan Pablo Amantini

Terrassa FC


D'ell podríem dir, sense exagerar (i això que caiem fàcilment en l'exageració), que és una institució de la categoria... i del futbol català. Companys, amics d'altres equips i rivals que potser no hi tenen tracte directe diuen meravelles d'ell, a qui molts anomenen "Papá"... Al camp, Amantini imposa: lidera, ordena i executa, i de tant en tant deixa gols importants. Ha encapçalat, de fet, la defensa d'un Terrassa que ha encaixat poquíssim (amb rècord d'imbatibilitat històric) i que ha fet somiar, amb un nou play-off i la tercera plaça. Amantini ha estat el 5è jugador més proposat. Bon retorn a un #Onze3div5, Juan Pablo! El defensa ha aparegut al 38% de les vostres propostes.



David Fontanils

FC Vilafranca


El central garrotxí comença a ser un clàssic de la categoria. A Vilafranca ha trobat la seva llar (i fins i tot podríem dir que més enllà del terreny futbolístic), i la seva aportació des de l'eix de la defensa ha sumat en un nou èxit col·lectiu del degà penedesenc, amb un altre quart lloc i la presència al play-off per segon any consecutiu. De fet, seu és el gol del primer triomf de la història del Vilafranca en una fase d'ascens a Segona B, contra la Unión Adarve. El defensa planenc ha estat el 10è jugador més proposat. La constància i el treball tenen premi i bé que ho saps, David, enhorabona! Fontanils ha aparegut al 19% de les vostres propostes.



Alex Cano

CE Europa


"Un CapiCano, només hi ha un Capicano". El càntic que ressona al gol del Nou Sardenya cada quinze dies s'ha establert en l'imaginari de la #3div5 de la mateixa manera que el central barceloní s'ha consolidat a l'onze ideal: hi apareix per cinquè any consecutiu... Lideratge, joc aeri, vocació ofensiva... i un carisma molt gran a la categoria i al club (on va escalant posicions al llistat de jugadors amb més partits) defineixen el gran dels germans Cano, una saga que viu el futbol com poques. L'Alex ha estat el 6è jugador més proposat als onzes ideals. Benvingut un any més a l'#Onze3div5, Alex, la constància és un altre dels teus mèrits! Cano ha aparegut al 34% de les vostres propostes.

Migcampistes




Héctor Simón

UE Olot

Qui no el conegui (algú que vingui del Planeta Mart -que no del PlanetaJúpiter-) podria dir que és un debutant. Sí, clar, aquest era el primer curs d'Héctor Simón a Tercera... però l'historial del de Llançà donava plenes garanties que no venia a la categoria ni per adaptar-se (obvi) ni per impressionar-se (més obvi). Ha estat peça bàsica en l'Olot campió i ascendit, ha marcat més gols que mai (9 dianes, el seu sostre com a professional) i ha celebrat una fita més en una carrera més que exitosa. I, en l'elecció dels onzes, ha estat el 4t jugador més proposat. L'enhorabona des d'un lloc ben modest, Héctor, per un èxit més! Simón ha aparegut al 43% de les vostres propostes.




Víctor Oribe

FC Vilafranca


El curs passat va ser el jugador més proposat i enguany el tarragoní repeteix en un onze ideal, després de ser la peça virtuosa en l'atac d'un Vilafranca que ha repetit quarta plaça i disputa d'un play-off d'ascens. Amb 13 gols, Oribe ha demostrat sentir-se com a casa al Vilafranca, l'ecosistema en què seguirà el curs vinent. L'home que no marca (gaires) gols normals ha estat el 3r futbolista més proposat als vostres onzes. Enhorabona un any més, Víctor, la gent que valora la Tercera té el teu nom sempre en ment! Oribe ha aparegut al 70% de les vostres propostes.



David Corominas 'Coro'

CF Peralada


"Coro és la vida". Molts cops agafem manllevat el títol del llibre de Marc Raymundo -dedicat a Ferran Corominas, el banyolí que va anotar el gol de la permanència de l'Espanyol el 2006- per referir-nos a un altre Coro, el vilassarenc, el playmaker, l'home que juga i fa jugar. Que hauríem de ser més creatius, crear referents propis i tal? Sí, però és que la senzillesa de la frase, copulativa (Coro, subjecte, és, verb, la vida, atribut... LA VIDA) reflecteix tot allò que David Corominas també aporta als seus equips. Al Peralada ha lierat, ha ensenyat, ha marcat, ha assistit i ha decidit partits. I vosaltres l'heu escollit com el 2n futbolista més freqüent als vostres onzes. Enhorabona, David, tenir jugadors com tu encara fan més gran la Tercera! Corominas ha aparegut al 71% de les vostres propostes.

Davanters




Aday Benítez

FC Vilafranca

Retornava al futbol català el davanter canari, en una aposta (gairebé diríem personal) del Futbol Club Vilafranca. El resultat, en forma de gols (16, quart màxim anotador del curs) i d'associació atacant amb homes com Víctor Oribe, Josu Rodríguez, o amb Santi Triguero en alguna aposta penedesenca pel doble davanter. El davanter ha estat el 12è jugador més proposat en els vostres onzes ideals. Benvingut als #Onze3div5, Aday! Benítez ha aparegut al 18% de les vostres propostes.




Marc Mas

UE Olot


31 gols. En una temporada. A Tercera. Algú es veu capaç de fer-ho? Sí, d'acord, tu, Carlos Martínez, ja sabem que ho pots fer... però pocs n'hi ha com el killer de Mataró. Tan pocs com un altre killer, el de Sils, l'home modest que va arribar a Olot fa poc més d'un any com a esperança per portar gol... i que en 12 mesos va deixar 30 gols a la lliga... i es va guardar un, el 31è, per AL partit: la diana davant l'Sporting B culminava un any espectacular de l'Olot... i de Marc Mas. El silenc, màxim golejador del grup, punta de llança de l'Olot campió i ascendit, ha estat el jugador més proposat als vostres onzes. Marc, repeteixes en un onze ideal després de fer el que millor fas: no perdonar! Enhorabona! Mas ha aparegut al 82% de les vostres propostes.



Josu Rodríguez

FC Vilafranca


Amb 27 anys, l'hem vist a Tercera (amb l'Europa, el Masnou o el Júpiter) i a Segona B (amb el Sant Andreu), i en la seva segona etapa a Vilafranca ha completat un gran any personal (6 gols) i la disputa d'un play-off de sensacions contradictòries (seu era el primer gol davant la Unión Adarve). Ara, torna al Sant Andreu per seguir buscant protagonisme, individual i col·lectiu, a la categoria. El gracienc ha estat el 9è futbolista més proposat als vostres onzes. Enhorabona, Josu, sempre buscant nous reptes! Rodríguez ha aparegut al 19% de les vostres propostes.

Menció especial (porter suplent)




Gianni Cassaro

CF Peralada


El nom de Gianni Cassaro ha quedat clarament ubicat al futbol català després de la solvència mostrada pel porter lloretenc als seus passos per l'Europa, primer, i pel Peralada, aquest darrer curs. Les seves intervencions de mèrit, a la lliga i al play-off, ja li han valgut convocatòries amb el Girona FC, en un primer tast d'un futbol professional que no li serà estrany més aviat que tard. S'estrena en les mencions d'honor dels #Onze3div5: Gianni ha estat el 8è jugador més proposat... però el segon porter, i per això queda fora de l'onze, tot i que accedeix com els integrants de l'onze al nostre particular Saló de la fama. Enhorabona, Gianni! Ha estat un plaer gaudir-te a les porteries de Tercera aquest curs. Cassaro ha aparegut al 26% de les vostres propostes.

Completa la banqueta de l'onze ideal amb:



  • Gianni Cassaro (Peralada)
  • Álex Fernández (Terrassa)
  • Agi Dambelley (Palamós)
  • Carlos Cano (Granollers)
  • Marc Carbó (Peralada)

Els resultats complets


En primer lloc, els 15 porters que s'han proposat, amb el % de propostes en què apareixen, són:



Font: tercera.cat

Els resultats complets són els següents, separats en sis captures de la llarga classificació de 167 futbolistes:













Font: tercera.cat



Dades de la votació 

Heu proposat un total de 167 futbolistes dels 20 equips de la Tercera 16/17. El tall per entrar a l'onze ha estat del 18%. És a dir, són a l'onze ideal els futbolistes que han aparegut a, com a mínim, gairebé una cinquena part de les propostes que heu fet.

El termini de votacions va durar un mes, des del 20 de maig fins al 22 de juny passat. Recordem que demanàvem que proposessiu l'onze ideal de la categoria seguint dues normes bàsiques: seguir una formació coherent i escollir un màxim de 3 jugadors d'un mateix equip.


Heu pogut votar per la via pública (tuits amb #onze3div5 o comentaris a la nostra pàgina de Facebook) o per la privada (missatges directes al nostre Twitter o al nostre Facebook o comunicacions internes amb algun dels dos membres de tercera.cat, Carles Garcia i Roger Sánchez).


Demanàvem el màxim de participació possible, i els prop d'un centenar de propostes ens donen un alt sentiment de gratitud, per la vostra complicitat però també per què la participació propicia un onze més proper al que "la gent de Tercera" sent com a ideal (òbviament, tot és subjectiu i hi ha tants onzes ideals com gent segueix i viu la categoria).


Sempre anem amb la premissa que els onze jugadors més votats formin part de l'onze ideal. Per això en els #onze3div5 les disposicions tàctiques no són sempre les "clàssiques". L'únic conflicte seria que hi hagués dos porters entre els onze futbolistes més proposats; llavors, el 12è entrarà a l'onze, i el segon porter més votat tindrà una menció especial però quedarà fora de l'onze (com ens va passar el curs passat), tot i ser inclòs a l'històric de futbolistes que han estat en un onze ideal, el nostre particular Saló de la fama


La formació resultant ens ha provocat molts dubtes "tàctics", així que hem consultat, com ja vam fer el curs passat, un tècnic de la categoria per què ens ajudés a ordenar els onze escollits sobre el camp.


Ja són 48 futbolistes els que formen part del Saló de la fama de Tercera.cat: els que han format part dels sis primers onzes ideals (del 2012 al 2017):



Font: tercera.cat

Els sis onzes ideals dels cursos anteriors:



El primer onze ideal escollit pels lectors de tercera.cat, el de la temporada 2011/2012

L'onze ideal de la temporada 2012/2013

L'alineació escollida pels lectors de tercera.cat la temporada 2013/2014

L'onze ideal de Tercera del curs 2014/2015 // tercera.cat


L'anterior onze ideal, del curs 2016/2017 // tercera.cat

Podeu repassar les notícies referents als onzes de les temporades anteriors:


Com sempre, gràcies per seguir i participar de la iniciativa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada