divendres, 23 de novembre del 2018

Prèvia-Guia J17

Dues batalles entre aspirants i xocs directes de la part baixa marcaran l'última jornada del mes de novembre. El Prat busca recuperar el liderat de la categoria, mentre els equips que són a tocar de la zona de play-off s'empenten per una plaça a la zona noble. Per sota, la zona vermella cou i els més ràpids volen pressionar els rivals per sortir-ne abans que saltin les alarmes.

Estirar dinàmiques positives: l'únic objectiu dels que són amunt // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Aquests són els horaris de la J17:

DIUMENGE, 25 DE NOVEMBRE
12h Castelldefels-Sant Andreu
12h Horta-Cerdanyola
12h Europa-Vilafranca
12h Martinenc-Santfeliuenc
12h Prat-Sants
12h San Cristóbal-Pobla Mafumet
12h Santboià-Ascó
16.30h Figueres-L'Hospitalet
17h Reus B Cambrils-FE Grama
17h Terrassa-Llagostera

Descansa Granollers

Amb aquesta classificació arrencarà la J17:



Un dels partits més destacats de la jornada 17 serà, precisament, el que la tancarà la tarda de diumenge. El líder, el Llagostera, viatjarà fins l'Olímpic de Terrassa per enfrontar-se a un dels aspirants a la zona noble. L'equip llagosterenc va descansar la setmana passada i torna a la competició amb menys marge sobre els perseguidors. Un petit element de pressió que voldrà aprofitar el Terrassa. L'equip egarenc vol reenganxar-se a la part alta aprofitant que ha aconseguit reenganxar una bona dinàmica. L'equip de Cristian García no ha perdut cap dels últims quatre compromisos i suma 10/12 punts en aquest període. Amb la zona de promoció només un punt per sobre, però amb un partit més que el quart, els vermells busquen puntuar contra els rivals directes per aplanar el camí. Els llagosterencs només han perdut tres partits aquesta temporada, però tots han estat a domicili. Mentre que a casa, els gironins són els millors de llarg amb ple de victòries, en els desplaçaments han patit més del que s'espera d'un líder. El Terrassa, ha vençut en la meitat dels compromisos que ha jugat a l'Olímpic, però s'hi ha deixat 10 punts, fruit de dues derrotes i dos empats. El xoc servirà per mesurar amb quines forces arriben els dos equips en la recta final de la primera volta, a només cinc setmanes d'arribar a l'equador de la competició.
El Terrassa, contra vent i marea, vol batre el Llagostera // Juanma Medina - Terrassa FC

El Prat vol aprofitar el desplaçament incòmode del Llagos per tornar a prendre el liderat. L'equip de Pedro Dólera, només un punt rere els gironins, rebran la vista del Sants, que tot just acaba d'abandonar la zona de descens. Els potablava han deixat ja enrere el sotrac de dues derrotes consecutives i han tornat a la rutina de l'inici de curs. L'equip pratenc fa tres setmanes que no perd (2 victòries i 1 empat) i ho fan fet amb la porteria a zero, mantenint-se, de llarg, com l'equip menys golejat de la categoria. De fet, només dos equips han aconseguit fer-li gol al Prat. Van ser Llagostera (2-0) i Granollers (0-3), en dues setmanes consecutives. Una estadística que subratlla que si el Prat és capaç de marcar, suma els tres punts. Lluny del bon estat potablava, el Sants, busca seguir sobrevivint en el seu retorn a Tercera. Ara, fora de la zona vermella, els de Tito Lossio celebren una dinàmica de dues victòries consecutives. La més especial, la de diumenge passat contra el Figueres (2-1), perquè va suposar el primer triomf dels santsencs al seu camp. En canvi, a domicili els barcelonins han guanyat ja tres partits (per un empat i cinc derrotes). Els barcelonins tindran tres baixes per sanció, les de Mario Cantí, Luis Gaudioso (que es retirava amb molèsties fa una setmana) i Guillem Hernández.

L'Europa segueix vivint en un núvol després d'enllaçar la seva cinquena victòria consecutiva. Els graciencs fa set setmanes que no perden i han escalat fins la tercera plaça. A més, l'equip de David Vilajoana s'ha convertit en el segon màxim anotador de la competició, amb 25 gols. Més de la meitat (14), aconseguits, precisament, en els últims cinc compromisos. Qui provarà de trencar amb l'estat de gràcia escapulat serà el Vilafranca, que dimecres aconseguia un bitllet per a la final de la Copa Catalunya, i que vol mantenir la seva escalada en lliga. Els penedesencs són vuitens, amb 24 punts, i han guanyat els dos darrers partits de lliga. Un símptoma del bon moment que viu també l'equip d'Ivan Moreno i que vol reviure, també aquest any, l'experiència de jugar un play-off. El Vilafranca és millor visitant que no pas local i ha guanyat en la meitat dels partits que ha jugat a fora (4-1-3). L'Europa, en canvi, a casa hi ha sumat menys que a domicili. Una assignatura encara pendent, que els escapulats volen provar de seguir capgirant aquesta jornada.

Així celebrava el Vilafranca la classificació per a la final de la Copa Catalunya // Lluís Montaner

Sis punts sobre el descens i a set de la zona de promoció, el Figueres busca mirar clarament en una direcció a la classificació. L'equip de Joan Esteva perdia diumenge passat a l'Energia (2-1) i vol aprofitar el reton a Vilatenim per tornar a aixecar la vista. Al davant hi tindrà un equip eufòric. L'Hospitalet signava la setmana passada la major golejada de la història de tercera.cat, amb un contundent 11-0 contra el Martinenc. Els de Xavi Molist recuperaven així la quarta plaça -amb un partit menys que els tres primers- i s'injectaven una dosi de moral. A més, la golejada va servir també a l'Hospi per convertir-se en el màxim anotador de la categoria, amb 27 dianes. El davanter Manuel Salinas, amb sis gols, és ara també el màxim anotador de la competició. Però al marge del triomf contra el cuer, l'Hospi haurà d'aprendre a fer els deures a domicili. Fins ara només hi ha sumat 7 punts amb dues úniques victòries en els desplaçaments. Unes xifres que no agraden a l'afició riberencs i que contrasten amb els números de casa. El Figueres també vol recuperar confiança al seu estadi a base de victòries. La Unió ha guanyat només dos partits com a local i vol aprofitar la dinàmica riberenca a fora per posar-se a to quan és l'amfitrió. Els figuerencs no podran comptar amb Carles Tena, baixa per sanció.

L'Hospi vol allargar l'estat d'eufòria // Daniel Martínez - Radio Afición L'H


Busca recuperar una plaça a la zona noble l'Horta. L'equip de Nacho Castro queia la setmana passada a Vilafranca (1-0) i encadena dues jornades sense guanyar. Una ratxa que vol allargar el Cerdanyola. L'equip de Toni Carrillo ha mantingut la porteria a zero en els últims tres partits, en què ha comptat dos empats i un triomf. Cinc punts que han deixat els vallesans a cinc de la zona de promoció i còmodes al bell mig de la taula. L'equip hortenc és el tercer millor local de la categoria i l'únic, amb el Llagostera, que no ha perdut cap partit en el seu feu. Un fortí per als blanc-i-negres, que miren la lliga amb ulls d'il·lusió. Els vallesans han guanyat tres partits en els desplaçaments d'aquesta temporada i, de fet, han sumat més a fora que a casa, però les seves xifres són encara prou irregulars (3-2-2). Pitu Plazuelo serà baixa al Cerdanyola per sanció.

Separats per només un punt, però una diferència de dos partits, San Cristóbal i Pobla de Mafumet toparan en una batalla per ser els reis de la part mitjana... i agafar butlletes per fer el salt. Els egarencs han jugat dos partits menys que l'equip pobletà i és onzè amb 21 punts. El filial grana en compta 22 des de la novena plaça i vol evitar seguir caient posicions. L'equip vermell perdia la setmana passada a casa contra el Prat (0-1) i encadena dues setmanes sense vèncer. El Sancris, en canvi, superava l'Ascó a la Ribera d'Ebre (2-4) i tornava a guanyar després de dues jornades sense aconseguir-ho. L'equip egarenc és ultra eficaç a casa, on hi ha guanyat ja 5 partits i només ha cedit una derrota i un empat. En canvi, els pobletans només han guanyat en un desplaçament aquesta temporada. Una situació que ha agreujat la situació d'un equip que no acaba de carburar prou fi per tornar a mirar a la zona de promoció.

Sense fer soroll, amb dos partits menys i set setmanes sense perdre el Reus B Cambrils viu tranquil a la zona mitjana de la classificació. Una plaça de comoditat on també hi vol arribar la FE Grama. L'equip colomenc ha anat sortint del túnel a poc a poc i ja encadena tres setmanes sense perdre. De fet, aquesta és la millor dinàmica d'un equip que s'estrenava enguany a la categoria i que comença a prendre-li la mida a la competició. Els roig-i-negres han encadenat tres compromisos contra equips de la part alta (0-0 vs Terrassa; 0-0 vs Llagostera; 0-1 vs Granollers) i hi han sortit vius. L'equip colomenc també ha resistit a la visita del Prat (0-0) i al desplaçament al camp del San Cristóbal, un dels més complicats de la categoria. El xoc a Cambrils es preveu igualat entre dos equips que comencen a mirar a la cara la competició, amb pretensions d'evitar la zona de patiment. Els roig-i-negres tindran l'absècia d'Uri Ayala, per sanció.

El Castelldefels, en zona de descens i a tres de la permanència, busca abandonar la zona vermella com més aviat millor. Aquest diumenge, els de Miki Carrillo tornaran a provar-ho contra un rival dur de pelar. El Sant Andreu, que és finalista de la Copa Catalunya des d'aquest dimecres, voldrà seguir mermant l'equip mariner. El Castelldefels enllaça quatre setmanes seguides sense vèncer i necessita els tres punts com l'aigua per mirar a les places que donen continuïtat a la categoria. El Sant Andreu, però, tot i l'oasi de la Copa, no passa per el millor moment en lliga arran de l'acumulació de partits intersetmanals. L'equip de Mikel Azparren ha sumat només 1 punt dels últims 9 i necessita tornar al camí de la victòria per reenganxar-se a la lluita pel play-off, que ara té a 6 punts de distància.

El Sant Andreu viu un idil·li al marge de la lliga // UE Sant Andreu

Busca desesperadament la reacció el Martinenc. Els del Guinardó són els cuers de la categoria, tenen la permanència vuit punts per sobre (a més dels que han sumat fins ara) i acaben d'encaixar la golejada de la temporada (11-0 vs l'Hospitalet). Una situació que només pot canviar en positiu... a menys que el Santfeliuenc digui el contrari. L'equip del Baix Llobregat vol furgar en la ferida dels diables vermells i de passada, trencar la seva dinàmica negativa. L'equip d'Andrés González ha ensopegat en els últims dos partits en què, a més, tampoc no ha anotat. Al Guinardó buscarà un triomof que li serveixi per posar encara més terra pel mig respecte la zona vermella. Els de Manel Moya, en canvi, encadenen vuit derrotes seguides, són l'equip més golejat i el tercer que menys anota. Contra el Santfeliuenc, tindran una nova oportunitat per capgirar la truita... i trobar els primers punts del nou entrenador. El defensa del Martinenc, Mario Cardete, es perdrà el partit per sanció.

El duel de la zona de descens el protagonitzen Santboià i Ascó. Els del Baix Llobregat saben, segur, que no abandonaran la zona calenta passi el que passi, però buscaran tres punts al Joan Baptista Milà per acostar-se el màxim possible a la salvació. L'Ascó, en canvi, sí que podria sortir-ne, però necessita vèncer per aconseguir-ho. Els dos conjunts arriben al partit en mala dinàmica. El Santboià només ha sumat 3/12 punts en els últims quatre partits. Exactament la mateixa ratxa que encada l'Ascó, tot i que els de la Ribera d'Ebre només han guanyat un partit dels últims 13.

Descansa aquesta jornada el Granollers, que la setmana passada sortia de la zona noble. Els vallesans tancaran la jornada entre la cinquena plaça actual i la vuitena, i tindran el play-off, com a molt, a 3 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada