dimecres, 7 de novembre del 2018

#CopaCat | Tres Tercera busquen les semifinals

Tres equips de Tercera -el Vilafranca, el Sant Andreu i el Granollers-, disputen aquest dimecres els quarts de final de la Copa Catalunya absoluta 2018/2019, a partit únic. L'objectiu, superar el duel d'aquest vespre i plantar-se a les semifinals de la competició. No serà fàcil, tot i que un segur que hi serà, ja que Vilafranca i Granollers protagonitzen l'únic duel directe de la ronda. El Sant Andreu rep el Barça B, de Segona B, mentre que Reus -de Segona- i Espanyol B, de la categoria de bronze, busquen també l'accés a la penúltima ronda. El Nàstic, exempt dels quarts, ja espera a semifinals.

El Sant Andreu-Barça B ja es va disputar en Copa fa dos cursos // Adrià Giménez - UESantAndreu.cat


Aquests són els horaris dels quarts de final de la Copa Catalunya:


DIMECRES, 7 DE NOVEMBRE

19h Espanyol B-Reus
19.30h Granollers-Vilafranca
20h Sant Andreu-Barça B

Exempt Nàstic de Tarragona

En el sorteig dels quarts de final, fa dues setmanes a la seu de la FCF, ja es van definir els creuaments per a les semifinals, que es jugaran d'aquí dues setmanes. Arribarem a final de novembre, per tant, amb la final de la Copa Catalunya Absoluta plenament definida. Aquests seran els creuaments de semifinals:

SEMIFINALS
DIMECRES, 21 DE NOVEMBRE
Vencedor Granollers-Vilafranca vs. Nàstic de Tarragona
Vencedor Sant Andreu-Barça B vs. Vencedor Espanyol B-Reus


El Vilafranca empatava a Castelldefels, únic punt que ha sumat als darrers tres partits // UECastelldefels.com

La prèvia

L'equip més en forma de Tercera, el Granollers, busca allargar el bon moment i fer història ara també a la Copa. Els vallesans reben al carrer Girona el Vilafranca, que a la lliga encadena tres jornades sense vèncer i ha quedat llugerament allunyat, 6 punts, de la zona noble. Els granollerins, en canvi, enllacen quatre victòries, han marcat 9 gols als últims tres partits i sumen gairebé dos mesos sense perdre: 10 partits, amb sis victòries i quatre empats. Entre lliga i Copa, els de José Solivelles han cedit dues derrotes en 16 partits oficials... les dues, a casa, contra la Pobla (1-3) i l'Hospitalet (0-1). Els vallesans són segons a la classificació. Els penedesencs, de la seva banda, són dotzens, han sumat 1 punt dels últims 9 possibles i tan sols han marcat un gol als darrers tres partits. Abans de la mala dinàmica havien sumat 13 punts de 15 possibles i s'havien apropat a la zona noble, que tenen ara, com dèiem, 6 punts per sobre. A domicili han sumat aquest curs quatre triomfs (a Cambrils, Ascó i Sants, en lliga, i a Sant Boi, a la Copa), per tres derrotes.

Cap dels dos equips ha assolit mai les semifinals de Copa. El vencedor, per tant, arribarà a un sostre històric.


  • A l'últim precedent, el partit de lliga del passat 16 de setembre, s'imposaven els granollerins (2-0), amb gols d'Oriol Molins i Pau Darbra.
  • El camí a la Copa:
    • Granollers: dues victòries a casa; gols: 2-0
      • 1R | GRN 1-0 Llagostera (Kilian Villaverde) 
      • 2R | GRN 1-0 Badalona (Kilian Villaverde)
      • 3R | -Exempt-
    • Vilafranca: dues victòries (una a casa, una fora) i un empat a casa; gols: 4-1
      • 1R | Santboià 1-3 FCV (Bellido / Sergi Gestí, Ricky Nogueira i Víctor Oribe) 
      • 2R | FCV 1-0 L'Hospitalet (Eudald Vergés -pp-)
      • 3R | FCV 0-0 (9-8pp) Lleida Esportiu

D'una Copa a una altra: el Sant Andreu afronta, vuit dies després de la visita de l'Atlético a la Copa del Rei, l'assalt a les semifinals de Copa Catalunya contra el Barça B, equip de Segona B que el curs passat era també al futbol professional (va descendir de Segona fa cinc mesos). Els quadribarrats venen de caure a Les Grases (2-1), després de sis partits sense caure a la competició domèstica. Els andreuencs quedaven a 5 punts de la zona de play-off, són novens, si bé tenen un o dos partits pendents respecte la resta de rivals directes a la zona noble. Al Narcís Sala, amb el partit de Copa del Rei a part, els de Mikel Azparren han sumat 6 victòries en 8 partits oficials disputats aquest curs, entre lliga i Copa Catalunya. Només el Prat (0-0) i la Pobla Mafumet (1-1) han tret quelcom de positiu de l'estadi andreuenc. El Barça B arriba a la cita després d'empatar a casa contra l'Ebro (1-1), i d'encadenar tres jornades sense victòria (2 punts de 9 possibles). Els de García Pimienta són sisens al grup 3 de Segona B, a dos punts de les places de play-off, una zona per la qual ja han transitat aquest curs. 


El Sant Andreu ha alçat la Copa un cop, en l'edició 2008/2009. El Barça B, en el nou format, ha estat un cop finalista (el 2016, contra el Sabadell). El primer equip, molts cops reforçat amb jugadors del filial, va ser vuit vegades campió fins al 2014, quan el canvi de format va dur els catalans de Primera a disputar la Supercopa de Catalunya. 


  • A l'últim precedent, també a la Copa, l'agost de 2016, el Sant Andreu s'imposava (2-1), amb gols de Sekou i David Toro, per accedir als quarts de final de la competició. L'últim duel disputat en lliga va ser... d'última ronda de play-off, amb els dos equips jugant-se l'ascens a Segona Divisió, el juny de 2010, en una eliminatòria molt calenta. L'empat final al Narcís Sala (0-0) donava el pas a la categoria de plata als blaugranes, que s'havien imposat a l'anada al Mini (1-0) amb un penal molt polèmic convertit per Jonathan Soriano.
  • El camí a la Copa:
    • Sant Andreu: dues victòries (a casa) i un empat (fora); gols: 6-2
      • 1R | STA 2-0 Vilassar de Mar (Víctor Alonso i Carlos Martínez)
      • 2R | STA 3-1 Cerdanyola (Dani Martí -pp-, Jaume Villar i Kuku / Uri)
      • 3R | Horta 1-1 (4-5 pp) STA (Tacón / Ferran Jutglà)
    • Barça B: debuta en aquesta ronda, ja que participa a la Copa com a equip de Segona (la categoria que tenia el curs passat)
En l'últim partit a casa l'Espanyol B s'imposava al Barça B // RCDEspanyol.com

Un Segona B, l'Espanyol B, que ve de ser campió del grup català de Tercera, rebrà a la Ciutat Esportiva Dani Jarque tot un conjunt de Segona Divisió, el Reus, que s'estrena a la competició. El filial blanc-i-blau s'ha adaptat a la perfecció a la categoria de bronze: aquest cap de setmana queia a Palma, contra l'Atlético Baleares, i sortia de la zona noble. Els de David Gallego són ara setens, a només 2 punts de la quarta plaça. A casa no han perdut cap partit: sis partits oficials -entre lliga i Copa-, amb quatre triomfs i dos empats. Arriba a Sant Adrià un conjunt reusenc que encadena dos partits sense guanyar ni marcar (un empat, una derrota) que l'han deixat amb +2 sobre el descens. 

L'Espanyol B, oficialment com a filial, no ha arribat mai a les semifinals de Copa. El primer equip, sempre reforçat amb homes del B, ha alçat el trofeu sis vegades (la darrera, el 2011). El Reus no ha disputat mai la final.
  • A l'últim precedent, victòria blanc-i-blava (2-0), a Segona B el curs 2015/2016 (el gener del 2016). Aquella temporada els reusencs eren campions de grup i pujaven a Segona.
  • El camí a la Copa:
    • Espanyol B: tres victòries (una a casa, dues fora); gols: 5-1
      • 1R | ESP 3-1 Olot (Víctor Campuzano, Ángel Sánchez i Pau Salvans / Xumetra)
      • 2R | Sants 0-1 ESP (Ferran Brugué)
      • 3R | Terrassa 0-1 ESP (Alberto Fernández)
    • Reus: debuta a la competició, com a equip de Segona Divisió




CLASSIFICACIÓ DE GOLEJADORS #COPACAT 18/19
*En negreta, jugadors d'equips encara vius a la competició


3 GOLS
Pedro Martín (Lleida Esportiu)

2 GOLS
Ferran Tacón (Horta)
Kilian Villaverde (Granollers)

1 GOL
Sergio Navarro (Sants)
Adri Díaz (Badalona)
Artur Gòdia i Peke (Ascó)
Marc Río i Gerard Nolla (Horta)
Cristóbal León (FE Grama)
David Goldar i Pere Martínez (Cornellà)
Victor Campuzano, Ángel Sánchez, Pau Salvans, Ferran Brugué i Alberto Fernández (Espanyol B)
David Corominas 'Coro' i Jonathan Toledo (Terrassa)
Sergi Gestí, Ricky Nogueira i Víctor Oribe (Vilafranca)
Arnau Tobella i Alfons E. Salinas (L'Hospitalet)
Víctor Alonso, Carlos Martínez, Kuku, Jaume Villar i Ferran Jutglà (Sant Andreu)
Almagro i Juanto Ortuño (Lleida Esportiu)
Dani Martí i Uri Escabrós (Cerdanyola)
Alfons Serra (Europa) 
Jordi Xumetra (Olot)
Oriol Ricarte (Prat)
Juan Quiles (Gavà)
Álex Pachón (Peralada)
Carlos Bellido (Santboià)


Rondes anteriors
A tercera.cat, un curs més, hem seguit la Copa Catalunya Absoluta ronda a ronda. Us deixem els enllaços per repassar creuaments, marcadors i golejadors:


Precedents
Des que la Copa Catalunya es disputa amb aquest format (a partir de 2014), hem viscut un èxit en clau #3div5, la Copa Catalunya guanyada per l'Europa el 2015. El Sabadell (de Segona B) va alçar el títol l'any següent, el Nàstic (de Segona) ho aconseguia el 2017 i el Cornellà és ara el vigent campió, després de derrotar l'Horta en l'última final del torneig.

L'Europa, campió el 2015 sent equip de Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat


Palmarès
Barça Espanyol (que des de 2014 disputen la Supercopa de Catalunya i no participen a la  Copa) es mantenen com els equips amb més títols, entre l'actual Copa Catalunya i les edicions oficials de la Copa Generalitat (anterior nomenclatura, competició organitzada per la FCF entre 1990 i 1993): 8 per als blaugrana, 6 per als blanc-i-blaus. L'Europa i el Nàstic, amb tres copes cadascun, els segueixen al palmarès. El Terrassa n'ha guanyat dues, i tenen un títol el Palamós, el Sant Andreu, el Sabadell, el Blanes, l'Andorra i el Balaguer i el Cornellà. El conjunt de la Noguera, vencedor l'any 2000, era l'anterior campió de Tercera abans del títol de l'Europa del 2015. El Lloret i el Manresa tenen dos títols de Copa Generalitat, quan encara no era competició oficial, i el Barça Amateur, un (corresponents tots al període 1984-1988).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada