divendres, 18 de gener del 2019

Prèvia-Guia: J24

Els enfrontaments directes són llaminadures per als seguidors de qualsevol competició i, en la jornada 24, el grup cinquè de Tercera arriba carregat de dolços. Especialment recarregat de sucre és el que enfrontarà el primer contra el segon. Literalment i tal qual. A tocar de la Costa Brava, Llagostera i l'Hospitalet es batran en duel per decidir qui tanca la jornada com a líder de la competició. Una condició que els riberencs buscaran recuperar després d'haver-se proclamat campions d'hivern. Però al seu darrere, el Prat busca fer un salt, també contra un dels equips que encara diu tenir opcions de ser entre els quatre primers. Tot plegat, mentre el Terrassa busca tornar a reduir distàncies i el Vilafranca s'ho mira des de casa, sabedor que ja no tornarà a deixar de sumar per haver de descansar. I si per dalt, les llaminadures endolcen la Lliga, per sota, el pica-pica ho pot fer petar tot amb partits clau per dos últims però també per als dos que marquen el descens. Ascó i Castelldefels, que tenen una oportunitat d'or per posar terra per mig i distanciar-se de la zona vermella.
 
El Llagostera vol refermar-se en el liderat // UE Llagostera
Aquests són els horaris de la J24

DISSABTE, 19 DE GENER
16.30h Ascó-Castelldefels
16.45h Llagostera-L'Hospitalet
 
DIUMENGE, 20 DE GENER
11.45h FE Grama-Pobla de Mafumet
12h Santboià-Sant Andreu
12h San Cristóbal-Horta
12h Prat-Europa
12h Granollers-Sants
12h Figueres-Martinenc
17h Reus B Cambrils-Cerdanyola
17h Terrassa-Santfeliuenc
 
Descansa Vilafranca
 
Amb aquesta classificació arrencarà la J24:


Poc després de l'equador, la competició ens brinda un dels partits que poden ser més determinants a final de temporada. En una lliga comprimida i igualada, pocs punts poden marcar la diferència i no s'hi val a bandar contra els rivals directes. Al Gironès, Llagostera i l'Hospitalet toparan en el duel destacat d'aquest cap de setmana. Primer contra segon, amb tot en joc. L'equip de la Costa Brava lidera la competició, amb un partit més que els riberencs però una dinàmica no tan bona. Els d'Oriol Alsina enllacen ara dues setmanes sense perdre, però van cedir el campionat d'hivern en l'últim partit de la primera volta. L'equip de Xavi Molist, en canvi, fa set setmanes que no és derrotat i, tot i que enllaça dues igualades consecutives s'ha mantingut a tocar del líder. Contra el Llagos, l'Hospi pot tornar a prendre el liderat tot i haver jugat un partit menys.
A la primera volta:
L'Hospitalet 1-0 Llagostera (Ton Ripoll)

Mirant de reüll el partit entre els dos capdavanters, el Prat vol posar-hi pressió des del Sagnier. L'equip de Pedro Dólera rebrà la visita, sempre incòmoda, de l'Europa, que segueix buscant el seu to després d'empatar amb el Figueres al Sardenya. Amb la vista posada en les primeres places, els potablava buscaran també refer-se del cop la setmana passada al Feliu i Codina, on van caure contra l'Horta, que segueix amb l'accelerador premut a fons des de la jornada 1. Una derrota que va acabar amb quatre setmanes sense perdre dels pratencs. Amb 14 gols en contra, els del Baix Llobregat ja no són l'equip menys golejat de la categoria, però mantenen una defensa fèrria que els ha dut fins el tercer lloc i que, en molts casos, els ha salvat els punts quan l'ofensiva no havia agfinat la punteria. L'Europa, per contra, és el tercer equip més anotador de la lliga, amb 32 dianes. Un balanç golejador repartit de forma desigual, ja que només en 4 jornades, els graciencs han vençut per més d'un gol. A més, l'Europa compta tan sols 9 victòries per 12 potablaves i han arribat a empatar en 8 ocasions. L'equip de David Vilajoana només ha guanyat en 1 dels últims 7 partits, en què també ha recollit quatre empats.A la primera volta: Europa 0-1 Prat (Héctor Rodríguez)

Contra el Prat, l'Europa buscarà tornar a acostar-se als quatre primers // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Qui tampoc no deixa de pensar en la part alta és el Terrassa, que inflat de moral i de ganes de demostrar el seu potencial, s'ha estabilitzat en la quarta plaça, dos punts sobre el cinquè i a només 6 del líder. L'equip egarenc rebrà la visita del Santfeliuenc a l'Olímpic, un os dur de rossegar i capaç de sortir per qualsevol banda. L'equip de Cristian Garcia fa 11 setmanes que no perd i la seva última derrota data del mes d'octubre. De fet, els vermells només han perdut 4 partits en el que duem de lliga i va ser en un periode 5 jornades entre finals de setembre i l'octubre. Un periode negre per als vallesans que ja ha quedat enrere i que no evita que el Terrassa segueixi en la lluita per tot. Pel seu cantó, el Santfeliuenc encadena ara tres victòries seguides i, després de descansar la setmana passada, vol tornar a activar la piconadora per seguir trobant petroli d'arreu. Els d'Andrés González són catorzens a +8 del descens (i un partit menys). Una situació relativament còmoda però que voldran seguir posant al seu gust per encarar el tram final de competició.A la primera volta: Santfeliuenc 1-1 Terrassa (Sani Bello / Adri Balboa)

El Terrassa camina, sense fer soroll, per veure's molt més amunt // Juanma Medina - Terrassa FC
L'Horta vol prendre la quarta plaça una altra vegada i, per fer-ho, haurà de mantenir el bon to que va mostrar contra el Prat, en un partit de màxima exigència i que va acabar amb fortuna blanc-i-negra sobre la botzina. Però per sumar tres punts, l'equip de Nacho Castro haurà de passar per damunt de San Cristóbal. Els dos equips revelació de la primera volta cara a cara en un xoc que pot servir per distanciar-los definitivament i destinar-los a lligues diferents, o per no deixar de posar emoció a la competició. Els egarencs passen ara per un mal moment. 5 setmanes sense guanyar amb només 1/15 punts sumats en els darrers compromisos. Una situació que ha fet baixar el 'Sancris' a la taula, però que no amaga el seu enorme potencial, especialment a casa, on ha sumat 20/33 punts. L'Horta, en canvi, segueix a la seva, i no ha perdut cap dels últims 7 compromisos. Amb un bon grapat d'empats, però també amb dosis de qualitat que segueixen situant-lo en la zona capdavantera.A la primera volta: Horta 4-0 San Cristóbal (Ferran Tacón, Gerard Nolla -2- i Guillem Rodríguez)

El San Cristóbal vol trencar la mala dinàmica // Adrià Giménez - UE Sant Andreu
També segueix pressionant el Granollers. El conjunt de José Solivelles, lluny de la imatge que va deixar la temporada passada, segueix encarant la segona volta amb garanties de poder mal a qualsevol i amb l'etiqueta de ser un dels equips divertits, capaços de posar emoció arreu. Contra el Sants, els vallesans voldran allargar la seva dinàmica positiva i sumar la cinquena setmana sense perdre. L'equip santsenc busca capgirar la seva situació. Amb una infinitat de punts perduts en els últims minuts de partit, els de Tito Lossio volen tornar al camí del triomf. Després de l'empat cruel la setmana passada a l'Energia contra el Llagostera (1-1), els barcelonins buscaran petroli a Granollers. De fet, fora de casa és on millor li han ananat les coses al Sants, amb 4 victòries. A casa, fins ara només han guanyat un partit.A la primera volta: Sants 1-1 Granollers (Sergio Navarro / Sergi Pastells)

Seguint l'estela dels equips que són més amunt, còmodes a la taula i ocupant un espai a la primera meitat de la classificació, Reus B Cambrils i Cerdanyola es veuran les cares en un xoc per mantenir, precisament, aquest estatus. El filial reusenc ha arrencat l'any sumant només 1/6 punts i vol sobreposar-se a les baixes que pot patir jornada rere jornada. A aquesta situació comlicada se li suma la visita d'un equip enratxat. El Cerdanyola superava el Santboià la setmana passada (3-0) i enllaça sis setmanes sense perdre, amb un balanç de 12/18 punts sumats. Amb l'estabilitat per bandera, els de Toni Carrillo volen seguir escalant posicions i tancar l'any amb xifres de rècord per a l'entitat. Contra el Reus B Cambrils, a més, tindran l'oportunitat de convertir-se en millor visitant que local després de 24 jornades. 

A la primera volta: Cerdanyola 0-1 Reus B Cambrils (Domènec Estorach)

Piti Belmonte tornarà a enfrontar-se al Sant Andreu. Gairebé s'ha convertit en un clàssic de cada temporada i ja és gairebé anecdòtic, però enguany, el partit arriba amb moltes urgències per l'equip del tècnic barceloní. El Santboià és penúltim i té la permanència 10 punts per sobre. Una situació alarmant que, una altra vegada, els del Baix Llobregat provaran de capgirar. No ho posarà fàcil el Sant Andreu que, sense compromisos intersetmanals pendents i havent descansat per encarar la segona volta, només pensa en ser el més amunt possible. El triomf, la setmana passada, contra el San Cristóbal (2-0) vol ser l'inici d'una dinàmica positiva pels d'Azaparren que ara tenen la zona de promoció 9 punts per sobre. De fet, la gesta de l'equip andreuenc és gairebé tan complicada com la dels baixllobregatins, amb la diferència de la dinàmica. El Santboià només ha guanyat tres partits aquest curs i ara fa vuit setmanes seguides que perd. A més, en aquestes 8 setmanes, els vermells només han fet 2 gols.
A la primera volta: Sant Andreu 3-1 Santboià (Carlos Martínez, Felipe Sa i Victor Alonso / Alejandro Moya)

El Sant Andreu no vol tornar a mirar enrere // Adrià Giménez - UE Sant Andreu
9 punts sobre el descens, el Figueres vol seguir encaminant la tranquil·litat d'una temporada irregular i en què encara no ha estat capaç de fer el salt a la primera meitat de la classificació. Per seguir mirant amunt, els de Joan Esteva hauran de superar la visita del cuer. Un rival, a priori assequible, però que ha deixat dosis de potencial amagat durant l'inici de la segona volta. El Martinenc, amb 9 punts i encara molt lluny de la permanència vol obrar el miracle i tornar a guanyar 15 jornades després. De fet, els del Guinardó busquen encara el seu primer triomf a domicili del curs. Una victòria que si es produís a Figueres podria servir per abandonar la cua de la classificació -si perd el Santboià- i per allargar la ratxa negativa de la Unió en 5 jornades sense vèncer. I és que els dos conjunts arriben al duel no en el seu millor moment, però potser és aquesta l'oportunitat perquè un dels dos torni a alçar el vol. Contra el Figueres, el Martinenc va sumar la primera derrota de la temporada.
A la primera volta: Martinenc 1-4 Figueres (David López / Éric Vilanova -2-, Carles Tena i Sergio Romero)

El Martinenc busca l'armilla salvavides // Dani Falcón - FC Martinenc

De viure a la zona alta a sovintejar la part baixa. És el resum de la primera volta de la Pobla de Mafumet que, des del quinzè lloc (però amb +7 sobre el descens), necessita, com sigui tornar a sumar de tres en tres. En un any -de moment- per oblidar a la família Grana, la Pobla tampoc no troba la seva millor forma i amb tres derrotes consecutives, el filial del Nàstic busca fer un cop de timó. Un canvi brusc com el que necessita la FE Grama, que immersa en la zona de descens, segueix pendent de trobar una fórmula màgica per salvar-se a final de temporada. La salvació queda només 3 punts per sobre, però els colomencs hauran de suar per sortir d'una situació que s'ha allargat més del previst. Contra la Pobla, l'equip de Santa Coloma de Gramenet vol tallar la ratxa que l'ha dut a estar sis setmanes sense guanyar un partit. De fet, la Fundació només ha sumat tres triomfs al llarg de la lliga.
A la primera volta: Pobla Mafumet 4-0 Fundació Grama (Salva Ferrer, Abdul Koné, Joel Marín i Moha Chabboura)

Al límit del descens, però en una posició que els permetria salvar la categoria, Ascó i Castelldefels miren la jornada 24 com una oportunitat de distanciar-se, aprofitant un enfrontament amb un rival directe. Els de la Ribera d'Ebre marquen el límit de la Tercera Divisió amb 21 punts i només 5 victòries. De moment, les mínimes necessàries per no perdre la categoria. Un punt per sobre i amb el mateix nombre de triomfs hi ha el Castelldefels, que ha aconseguit remuntar la situació lleugerament en els darrers compromisos. L'equip de Miki Carrillo ha sortit de la part baixa i ha deixat ja un partit de marge amb el descens. Una mínima comoditat que vol multiplicar per dos amb un triomf en un camp complicat però contra un rival més que directe.
A la primera volta: Castelldefels 0-1 Ascó (Sergi Masqué)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada