dilluns, 25 de maig del 2015

El Júpiter torna a Tercera

El grup català de Tercera Divisió ha conegut aquest cap de setmana el primer dels tres equips (serien més si pugessin dos catalans o més a Segona B) que ascendiran a la categoria procedents de Primera Catalana. El CE Júpiter s'ha proclamat campió del grup 1 i ha obtingut l'ascens directe. Diumenge vinent coneixerem un altre ascens, que serà per al campió del grup 2, així com la configuració de la promoció que decidirà el tercer ascens.

El Júpiter celebrava l'ascens a Montcada // CE Júpiter

En un frec a frec a diverses bandes, el Júpiter ha acabat sent el més fort al tram decisiu, i ha anat deixant pel camí a rivals com els nouvinguts Sants, l'Escala i Manresa (molt potents als mesos centrals) i, especialment, al Granollers. La derrota del conjunt vallesà dissabte contra el Molletense (2-0) donava matemàticament el títol (i l'ascens) al conjunt grisgrana, que aquest diumenge el celebrava amb victòria al camp del descendit Montcada (1-2).

Així ho vivien les càmeres de BTV Esports:


Han passat dos anys des del comiat dels de la Verneda de Tercera. La temporada 2012/2013, el Júpiter tornava a la categoria i feia soroll, amb un curs en què es mostrava com un equip competitiu, amb el tàndem atacant format per Elhadji Bandeh (15 gols) i Fernando Velillas (6 dianes), amb pes anotador també per a homes com David Romo (7) o Israel Medina (6). Aquella, de fet, va ser la temporada de debut d'Elhadji (la temporada completa, havia actuat testimonialment amb l'Europa quan era juvenil), que va servir al davanter badaloní per establir un sostre golejador que aquesta temporada, amb el Martinenc, ha igualat.


Elhadji Bandeh, màxim golejador en el retorn del Júpiter a Tercera, la 12/13 // (Arxiu) Àngel Garreta

Molts tècnics rivals destacaven aquell curs els mèrits del Júpiter, de qui creien que havia ofert moltes virtuts com a rival com per acabar en descens.

Van tancar l'any antepenúltims, amb 37 punts, descendint a l'última jornada després del triomf de la Muntanyesa contra el Manlleu (3-0), que donava la permanència als de Nou Barris, fent abaixar els braços del tot als jupiteristes, que perdien contra el Palamós.

Dos anys i quatre dies després d'aquell comiat (era el 19 de maig de 2013), la parròquia grisgrana tornava a sentir-se de Tercera. Amb el mateix artífex a la banqueta, Juanjo García, i amb una regeneració de futbolistes al camp. Alguns d'ells, ben recordats a Tercera, com els porters Adri Buetas i Jesús Unzué, el constant Mechi (ja era al Júpiter el curs 12/13, a Tercera) o el ràpid atacant Alex Cañadilla. D'altres, que han destacat moltíssim aquest curs a Primera Catalana, com el golejador Mamadou Kamteh 'Kuku', autor de 25 dianes fins ara.


Júpiter i Figueres van ser nouvinguts a Tercera el 2012 // (Arxiu) UEFigueres.cat

Quan es tanqui la temporada (el play-off de Tercera i el campionat i la promoció de Primera Catalana) dedicarem un Benvinguts a Tercera al CE Júpiter. Des de tercera.cat sí que ja podem dir: ben tornat, Júpiter!



Qui més vindrà?
Granollers, Morell i Santboià. Dos d'aquests tres equips jugaran el curs vinent a Tercera. Els vallesans disputaran la promoció d'ascens, com a segon classificat del grup 1. Diumenge vinent, però, sabrem abans qui puja com a campió del grup 2. El Morell serà campió i nou equip de Tercera si puntua al camp del Sant Ildefons, situat en zona mitjana alta. Tres punts per sota dels tarragonins hi ha el Santboià, que per ser campió haurà d'esperar una derrota del Morell i sumar els tres punts contra el Tàrrega, que es juga el descens. 


El Santboià i el Morell opten a l'ascens directe // David Ferrer - fcsantboia.cat

Qui no sigui campió disputarà la promoció, a dos partits (anada i tornada) contra el Granollers, que busca el retorn a Tercera. Dels tres, el Santboià és l'equip que té un record de Tercera més recent: tot just va descendir fa un any, en una matinal fatídica per als de Sant Boi a Gavà.



14 equips confirmats
El grup català de Tercera Divisió 2015/2016 va agafant forma i ja té el 70% de la seva composició definida. Amb 12 equips que continuaran si o sí a la categoria, un equip descendit de Segona B i un altre ascendit de Primera Catalana, queden sis places per definir. Dues seran per als ascendits que falten de la categoria inferior; les altres quatre aniran en funció de l'actuació dels catalans al play-off d'ascens: quins no assoleixen la promoció i continuen a la categoria, si el Manlleu continua quan un català pugi a Segona B, i la possibilitat de tenir quarts, cinquens o fins i tot sisens ascensos des de Primera Catalana en cas d'un doble, triple o quàdruple èxit dels catalans de Tercera al play-off. Però temps al temps.

Aquests són, ara mateix, els 14 equips que saben segur que competiran al grup català de Tercera el curs vinent:

Sant Andreu
Vilafranca
Prat
Terrassa
Rubí
Masnou
Palamós
Cerdanyola
Peralada
Muntanyesa
Gavà
Sabadell B
Santfeliuenc
Júpiter

Parlem de composició per criteris esportius: recordem que a la roda de premsa posterior al descens del Sant Andreu el president de l'entitat quadribarrada no va descartar l'opció de comprar una plaça (si n'hi ha de disponibles) a Segona B. Un extrem que, de produir-se, canviaria també l'estructura de la Tercera del curs vinent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada