dijous, 21 de maig del 2015

Fem balanç, capítol 3: Sabadell B

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 3 repassem el curs del Sabadell B, que ha acabat la temporada amb una permanència ben portada, després d'haver destacat especialment a domicili i d'haver-se apropat relativament al perill a l'inici del terç final de la temporada. Els arlequinats han acabat quinzens, amb 47 punts, en el seu any d'estrena a la categoria, i tenint en compte que diversos dels seus futbolistes han participat amb el primer equip a la lliga de Segona Divisió, a la Copa del Rei o a la Copa Catalunya. Escriu sobre la temporada del Sabadell B en Miguel Ángel Rodríguez, seguidor, estadístic i informador (probablement per aquest ordre, però en els tres destaca profundament) del CE Sabadell, des del primer equip fins al seu futbol base, una altre de les seves passions. És l'autor, de fet, del blog La vida en arlequinado, en el qual compta puntualment amb el suport d'un altre estadístic de capçalera al futbol català, en José Sag (imprescindible el seu blog Trayectorias de fútbol).


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


Permanència a domicili
Un article de Miguel Ángel Rodríguez / @MiguelAngel32

El Sabadell B ha completat la primera temporada a Tercera Divisió podríem dir que amb un aprovat alt. Un equip molt jove, amb bona part de la plantilla nova i amb futbolistes amb poc bagatge a la categoria s'ha anat adaptant a marxes forçades a la categoria. Toni Rodríguez, que complia la seva tercera temporada completa al capdavant de l'equip i artífex dels dos ascensos consecutius, mai ha tingut la plantilla al complet en cap moment de la temporada. La convocatòria de jugadors amb el primer equip com Yeray Sabariego, Agus Medina, Ernest Forgas o, darrerament, Pol Roigé, ha estat una constant durant tot el curs. A més, l'equip també ha patit lesions de jugadors que havien de ser importants en l'esquema de l'entrenador egarenc. Marc Burgos, amb problemes de pubàlgia, Oriol González, amb trencament del peroné al mes de novembre, Ernest Forgas, amb diverses lesions al turmell ha estat un hàndicap setmana rere setmana a l'hora de confeccionar l'onze titular. Aquestes circumstàncies van portar l'staff tècnic a reforçar l'equip al mercat d'hivern amb les arribades del migcampista Aitor Unzué i del davanter Manel Martínez. Dues peces importants en la segona meitat de la lliga. Ja en l'últim terç de la temporada es van afegir problemes econòmics i institucionals per part del club que van acabar amb un comunicat de la plantilla mostrant la seva disconformitat.

Tot i aquests problemes, el filial arlequinat ha aconseguit la permanència en la seva estrena en categoria estatal. Una temporada que va començar de la millor manera possible, amb una victòria a domicili al camp del degà del futbol català, el Palamós (0-1). Marc Burgos, de falta directa, va tenir l'honor de fer el primer gol de l'equip a Tercera Divisió. El major dèficit dels sabadellencs durant la temporada ha estat el fluix rendiment que han donat a l'exili de Castellar del Vallès. De fet, amb només 21 punts, ha estat el segon pitjor equip de la lliga com a local, només per damunt del cuer Vilassar Mar. I encara sort que en els darrers cinc encontres al Pepín Valls no va perdre cap partit i va poder guanyar dos més, els mateixos que en els quinze partits anteriors. Aquest dèficit, al contrari que el primer equip, l'ha eixugat amb un bon balanç a domicili, on va poder guanyar fins a set partits i va poder puntuar en camps complicats com el de l'Europa (si bé era a l'exili de Santa Coloma de Gramenet), el Cerdanyola, el Prat o el Rubí.


Celebracions a un gol històric: el de Marc Burgos a Palamós, primer del filial a Tercera // CESabadell.cat

El descens mai ha estat un perill real en tota la temporada donada la bona classificació del filial, però sí podem dir que després de la doble derrota davant el Manlleu a casa i al Guinardó davant el Martinenc l'equip va fer un canvi de xip per encarrilar la permanència definitivament. Després d'aquella derrota davant un rival de la zona baixa, els arlequinats només van perdre dos partits més en les darreres vuit jornades del campionat, i la segona davant el Vilafranca en el darrer partit i sense res en joc. Només el fet del perill dels descensos no compensats va evitar que el filial pogués confirmar la salvació amb alguna jornada més d'antelació. La victòria agònica als Canyars davant el Castelldefels acabava sent definitiva per a la sort dels arlequinats i per poder viure un final de lliga tranquil.

De cara a la temporada vinent la salvació del primer equip a Segona Divisió serà clau per al futur del filial a Tercera Divisió. Un hipotètic descens a Segona B dels 'grans' posaria en perill la temporada del filial en categoria estatal. Moltes incògnites a resoldre, com també la continuïtat de Toni Rodríguez al capdavant del conjunt arlequinat una temporada més; ja seria la quarta.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada