dijous, 21 d’agost del 2014

Tornada a l'escola (Prèvia Temporada 2014/2015)



Com cada agost torna la competició al grup cinquè de Tercera Divisió en una temporada que s'espera tan igualada com les dues anteriors. Amb coses encara per polir, els equips arriben a la línia de sortida amb uns objectius inicials que podran variar al llarg de l'any. Nosaltres, a mode de comparació amb l'activitat escolar, us fem un petita presentació dels equips de la categoria.

Foto: Àngel Garreta - Torneig d'Històrics

FC Ascó - Tecnologia
La temporada passada, en el retorn de l’equip a tercera, el circuit elèctric construït per Miguel Rubio des de la banqueta va funcionar gairebé a la perfecció. Als de la Ribera d’Ebre els hi van aguantar les bateries fins a la jornada 34; en les visites a Rubí i Santfeliuenc es van quedar a les fosques i es van oblidar del somni del playoff. Ara, en el seu segon any a la categoria, volen fer encaixar els mecanismes nous amb la màquina que hi ha a casa perquè aquesta torni a funcionar a la perfecció. Després de passar pel taller, a l’Agost ja l’han encès i ha produït gols i victòries i només ha perdut uns cargols per culpa d’uns penals davant l’Europa.

UE Castelldefels - Música
Després d’un inici desafinat, el conjunt mariner va funcionar com una melodia durant força moments de l’any passat. En la dotzena temporada a Tercera, buscaran escriure una partitura que s’assembli a la d’aquells trams de lliga perquè la música segueixi sonant. Lluís Albesa s’ha posat de nou el vestit de director d’orquestra, ha agafat la batuta i ha afinat els instruments durant els assaigs de pretemporada. Ha marcat el tempo, ha comprovat la direcció dels moviments i ha perfilat l’afinació i la interpretació rítmica perquè en el moment de l’estrena vagin sols i tornin a ser un equip difícil de superar. L’objectiu? Que no grinyoli l’inici i que, si es dóna el cas, no es tremoli al final per fer sonar l’acord que porti la salvació.

Cerdanyola del Vallès FC - Educació Física
Un bon escalfament, una sessió d’entrenament intensa i uns estiraments al final per preparar el Test Course-Navette que els hi espera cada cap de setmana durant gairebé nou mesos. Sí, una autèntica prova de resistència. Córrer d’una banda a l’altra amb l’únic acompanyament d’una senyal sonora que se t’enquista al cervell i cada vegada s’hi clava més ràpid i et deixa menys temps per recuperar-te. Els de Toni Carrillo treballaran molt dur en els entrenaments per seguir sent forts i mantenir-se.  La temporada passada van lluitar, es van adaptar a l’exigència de la categoria i van viure un curs històric en estrenar-se a Tercera i salvar-se sense patiments excessius després de no viure cap jornada en zona de descens. No van creuar cap dia la línia de meta en última posició, van aprendre ràpid i enguany, amb els quarts de la Copa Catalunya ja a la motxilla, volen consolidar-se.

CE EuropaDibuix tècnic
Traçar una línia contínua és el gran objectiu del bloc escapulat que enguany ha renovat el regle, l’escaire, el cartabó i ha afilat els llapis i carbonets. Amb la pissarra de la pilota aturada superada, els de Gràcia volen retre homenatge al seu estil i traçar una circumferència que serveixi per coronar l’estructura dibuixada amb la cirereta del pastís. Al Sardenya volen una temporada que acabi amb un esclat de joia final. Primer, però, caldrà tornar a definir cada línia i cada marca per a què no es torci res.

Foto: Àlex Gallardo - Gallardophoto.com

UE FigueresLlatí
No és senzill aconseguir que un nominatiu encaixi amb un verb, el seu datiu i l’ablatiu. I això, per no esmentar el temut vocatiu, que només apareix quan menys se l’espera. A la capital de l’Alt Empordà hauran de declinar bé cada una de les frases futbolístiques que tirin endavant per no ensopegar un altre cop. Francesc Cargol ha cremat les restes de la temporada passada i les ha purificat. Enguany, les muralles de Vilatenim es construeixen des de zero i l’objectiu és clar: un nou fortí més resistent que l’anterior que els consolidi com un dels favorits en aquesta cursa d'àurigues que acabarà pels volts de maig.

CF GavàPlàstica
Els llapis de colors estan ordenats per tonalitat. Tots nous, excepte un: el verd gespa. L’Albert Poch sempre ha estat partidari de gastar-los fins que s’esgoten, i al color del futbol encara li queden molts dibuixos per protagonitzar a la classe blaugrana. Els llenços dels alumnes són uns més blancs que altres, però tots tenen les mateixes ganes de guixar-lo seguint les indicacions del seu professor. A La Bòbila hi tornarà a haver preciositat una temporada més, només faltarà que els espectadors comprin els quadres. 

Foto: Àlex Gallardo - GallardoPhoto.com

AEC ManlleuFilosofia
Un mal any el pot tenir tothom, ja ho deia en Kant. O potser no ho deia, però Nietzsche sí que assegurava que “només aquell que construeix el futur té dret a jutjar el passat”. I els d’Osona enguany tenen molt a construir. El suficient per lluitar contra la seva glòria més recent, que per mimetisme els cataloga de favorits. Si aprenen a controlar el seu passat al costat de la humilitat i l’esforç, com el carro alat de Plató, podran dur la seva ànima a bon port. 

FC Martinenc - Química
Una dieta rica en potassi, amb sopa de carbassa i pollastre per dinar; salmó o arengs per sopar, i albercocs i cireres per postres. Menú que podria ajudar al Martinenc en la seva adaptació a la nova categoria. Feia 19 anys que el club del Guinardó no jugava a Tercera Divisió i què millor que encomanar-se a l’element número 19 de la taula periòdica perquè els ajudi a mantenir-se i a donar guerra en el seu retorn.
Amb un bloc consolidat, li han afegit alguns àtoms il·lusionants per formar una molècula que en els tests de pretemporada ja ha demostrat tenir molta química amb el Municipal.

CD Masnou - Psicologia
Els de Miguel López comencen la temporada forts mentalment després d’un estiu de teràpia en què han plantat cara en les sessions que han tingut amb equips com Sabadell, Badalona o Cornellà. Asseguts al divan, són conscients que necessiten mantenir aquesta mentalitat per oblidar els patiments del curs passat. L’objectiu és quedar-se dins el plat amb les victòries davant Castelldefels i Europa, un final feliç que cal recordar per contagiar-se d’optimisme, ser més regulars i creure en què és possible salvar-se abans de la cita final. 

CF MontañesaLiteratura
Reinventar-se i reescriure l'inici i el final del llibre que ens van explicar l'any passat. Que els finals dels capítols no facin patir tant a l'afició. Que siguin ells els protagonistes i que no es converteixin en un equip secundari que ho mira tot des de la barrera i és només l'amic graciós del prota que mor a la primera pàgina. 

Foto: Àngel Garreta - Torneig d'Històrics

Palamós CF - Història
El conjunt empordanès s’enfronta a un dels reptes més difícils, el de la història que mai supera. Rodejat de pols i runes encara no està enterrat el record d’aquell equip de moda del 89/90 que jugava a la Segona Divisió A i que hi va escriure gols i victòries durant sis anys consecutius. També, amb toga i delint-se per anar al circ romà, el del 2002-03 que va ser 12è a la Segona B per l’any següent ser 20è i acabar baixant a Tercera. I el més recent, dins un castell i espasa en mà, el d’un curs passat, què va ser setè i -tot i els problemes extraesportius- es va convertir en un dels protagonistes de la part alta de la taula fins que el van condemnar els empats.


CF PeraladaEducació per a la ciutadania
La Tercera Divisió ha canviat molt des de l’última vegada que els empordanesos hi van militar. L’esport és el mateix, però cal renovar els hàbits coneguts per adaptar-s’hi sense problemes i brillar en aquest nou escenari sense que ningú malinterpreti les intencions d’un club amb ganes de fer les coses bé. Per aconseguir-ho, però, primer caldrà trobar l'encaix dins d'aquesta competició.

CF Pobla de Mafumet - Biologia
Un ésser viu curiós. Amb el record de la vuitena posició del curs passat, reneix una llavor jove, ambiciosa i exigent amb sí mateixa que creix sota l'ombra d'un germà gran. Un equip amb un objectiu que pot adoptar dues formes: el d'enfortir la tija i seguir creixent per ascendir de categoria i el de ser un espai segur perquè els jugadors millorin i siguin ells els que pugin un esglaó i passin a formar part de la plantilla del Nàstic de Tarragona. Amb els playoffs en ment, continuarà esforçant-se per trobar el seu hàbitat natural i que aquest doble objectiu esportiu i de formació no el faci entrar en conflicte amb si mateix.


AE PratMatemàtiques
Sumar, sumar i tornar a sumar una vegada més per evitar els mals del passat. El retorn a Tercera no ha estat pels potablava una resta. Més aviat una reformulació del problema que els ha fet esborrar la línia traçada sobre la gràfica per tornar-la a dibuixar. Aquesta vegada, amb una proposta renovada però reconeixible i que servirà per multiplicar les opcions de repetir la gesta de fa dues temporades. Si al Baix Llobregat aprenen a llegir l'enunciat a poc a poc i el comprenent hi tindran molt guanyat, perquè de trobar solucions en saben molt.

Foto: Àlex Gallardo - GallardoPhoto.com

UE Rubí - Religió
Martí i Julià que ens vau deixar al cel: sigui santificat el vostre nom, vingui a nosaltres el vostre futbol. Faci’s la vostra voluntat així a Can Rosés com en camp rival. El nostre esforç de cada dia, convertiu-lo, senyors, en gols d’avui. I perdoneu les nostres errades, així com nosaltres perdonem córrer fent voltes al camp. I no permeteu que caiguem en descens, ans deslliureu-nos de ser més enllà del quart. Amén.

CE Sabadell B - Tutoria 
Joves, alegres, talentosos, desvergonyits... i nouvinguts. Obren una mica la porta, sense fer soroll, i veuen als dinou que ja hi són. Es treuen la bata de colors i se’n posen una de ratlles grises. Deixen el llapis i agafen per fi el bolígraf, treuen pit i s’acosten a Peralada i Martinenc i miren de reüll al Prat. Els arlequinats s’estrenen a Tercera. Els primers dies potser dubtaran si aixecar el braç o si ser els primers en sortir a la pissarra a provar sort però, si cal, buscaran el consell dels més grans per entendre el més ràpid possible de què va la Tercera i què és per un filial jugar-hi. El 23 de novembre hi ha cita amb els de la classe del costat, els del Terrassa, i els de Toni Rodríguez volen arribar-hi amb la lliçó apresa.

Santfeliuenc FCLlengua
Havent mantingut l'estructura, amb un subjecte, un verb i un predicat que funcionaven ara falta que els complements que s'han fitxat durant l'estiu funcionin. Que el directe no vulgui fer d'indirecte, que el joc s'enriqueixi amb els millors adjectius, que el complement circumstancial de temps no els faci patir i la temporada no se'ls hi faci curta.

Terrassa FC - Ciències Socials
Nou entrenador i nous temes a la vista. L’Olímpic haurà de tornar a aprendre per a què serveix cada un dels instruments dels que disposa el seu equip i entendre l’ús que se li dóna. L’objectiu està clar i és difícil, pel que caldrà comprendre que el perdó també està permès i que la paciència és una virtut que, com els egarencs ja han comprovat, acaba donant fruits. Pirri intentarà aprofitar l'inèrcia del playoff de la passada campanya per engegar amb una mica més de força que la arriba d'entrada en un any d'estrenes. 

Foto: Juanma Medina - ElRepor.com

FC Vilafranca - Treball de Recerca
Aprovar el curs passa inevitablement per superar el Treball de Recerca. I després de la primera experiència post-Puchi el Vilafranca va aconseguir salvar els mobles amb dos noms diferents a la banqueta. Enguany, els penedesencs tornaran a la cerca d’una fórmula que els permeti arribar, com a mínim, al notable. Ivan Moreno és l’avaluador d’un equip que està disposat a analitzar en profunditat totes les situacions que se li presentin per arribar a la jornada 38 i obrir l’ampolla de cava.

UE Vilassar de Mar - Disseny
L’esbós de Toni Romero va donar fruits al tram final de la passada temporada. Després d’observar, avaluar, projectar una solució i portar-la a la pràctica, els maresmencs van aconseguir sumar setze punts en set partits i van salvar-se in-extremis. Ho van fer, però, amb patiment després del descens del Prat i l’ascens del Cornellà. En el seu tercer curs consecutiu a Tercera, els blanc-i-vermells volen trobar un disseny efectiu i definitiu.


Redacció: Carlota Martí i Carles Garcia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada