dimecres, 25 d’octubre del 2017

#CopaCat | El Vilafranca s'acomiada de la Copa als penals

El Vilafranca ha caigut als quarts de final de la Copa Catalunya a la tanda de penals i s'acomiada de la competició. L'Horta és ara l'únic representant de la categoria encara amb vida

El Vilafranca no ha pogut allargar el bon moment també a la Copa // UESantAndreu.cat


Aquests són els resultats i horaris dels quarts de final de la Copa Catalunya:

DIJOUS, 19 D'OCTUBRE
Llagostera 0-0 (6-5p) Girona

DIMECRES, 25 D'OCTUBRE

20.30h Vilafranca 1-1 (1-3p) Nàstic de Tarragona (Ton Ripoll / Ivan Vidal)
20.45h Cornellà 1-0 Reus (Enric Gallego)

L'Horta, exempt en el darrer sorteig, també és a semifinals

El resum
El Vilafranca, era l'únic representant de Tercera amb opcions d'aconseguir la classificació per a les semifinals de la Copa Catalunya -l'Horta ja la tenia assegurada-. L'equip d'Ivan Moreno podria haver-ho aconseguit si no hagués ensopegat en la tanda de penals. Els penedesencs s'han avançat en el marcador a la primera meitat gràcies a un gol de Ton Ripoll que els feia somniar. Però el jugador de la Pobla, Ivan Vidal, avui amb el Nàstic,ha tornat a igualar l'electrònic al minut 66. Des dels onze metres, els tarragonins han estat més efectius i han segellat el bitllet per les semifinals. El Nàstic és ara l'únic equip professional en competició.

A l'altra eliminatòria, el Reus ha caigut contra el Cornellà, de Segona B, amb un gol d'Enric Gallego en el primer temps. D?aquesta manera, Horta, Cornellà, Llagostera i Nàstic es jugaran el títol de campió de Catalunya


La prèvia
El Vilafranca, l'únic equip del futbol català que continua viu en tres competicions (Lliga, Copa Catalunya i Copa Federació, en què disputarà ara la fase estatal), rep tot un Segona per intentar accedir a les semifinals de la Copa. 

Els penedesencs mantenen l'escalada a la lliga: tres victòries consecutives els han deixat a 2 punts de la cinquena plaça i a 4 de la zona de play-off. El fet que hagin disputat les dues últimes fases d'ascens a Segona B va col·locar un any més els penedesencs a la nòmina d'aspirants a la zona alta. Les victòries contra Granollers i Horta, al Municipal, i al camp del Sant Andreu -un altre aspirant-, han recuperat el camí victòriós del grup.

A casa els d'Ivan Moreno encadenen dues victòries, han sumat tres triomfs als últims quatre partits, però les xifres globals en lliga són un punt més irregular: 3 victòries, 1 empat i 2 derrotes per al Vilafranca a casa. Les desfetes, contra el líder Espanyol B (0-3) i davant el Figueres (0-1).


El Figueres, un dels dos equips que han guanyat com a visitants a Vilafranca // UEFigueres.cat

Serà un partit especial per al tècnic Ivan Moreno. És tarragoní i, a més, va iniciar la seva carrera a les banquetes al Nàstic, escalant en la direcció d'equips de la base tarragonina, fins arribar al juvenil i a la Pobla, amb qui va debutar com a entrenador al futbol amateur, amb dos cursos a Tercera Divisió (2012-2014). Des de l'estiu de 2014 dirigeix el Vilafranca, amb qui va superar el curs passat els 100 partits oficials i on ha assolit els èxits més grans de la història del degà penedesenc, amb les dues quartes places finals dels dos últims cursos i els seus corresponents play-off.


Ivan Moreno renovava l'estiu passat per a un quart any al Penedès // FC Vilafranca

L'entrada del partit, gratuïta per als socis i a 5 euros per al públic en general.

A la Copa Catalunya, el Vilafranca mai ha assolit les semifinals.

Pel que fa als Tercera i la Copa Catalunya, el curs passat el màxim supervivent arribava als quarts de final (el Sant Andreu, que queia contra el Nàstic als penals). L'últim Tercera que va assolir les semifinals va ser el Rubí, el curs 15/16, que queia als penals davant el Sabadell. L'anterior gran fita, òbviament, ja és el títol de l'Europa el 2015; en aquella edició, a més dels escapulats, un altre Tercera, el Gavà, també assolia les semifinals. En l'anterior format, el Manlleu va ser finalista de l'edició de 2012, en què va caure contra el Nàstic.

Propera ronda: semifinals
Un cop definits els quatre equips classificats, la FCF buscarà data per sortejar la penúltima ronda de la competició. Com que es prioritza sempre el factor camp favorable per als equips de menor categoria, és del tot segur -haurien de canviar les normes- que l'Horta disputarà la seva semifinal a casa, ja que participa a la Copa com a equip de Primera Catalana (on competia el curs passat). Els equips de Segona que accedeixin a semifinals -si hi accedeixen- jugaran de visitants, i si el Vilafranca assolís les semis també disputaria la seva semifinal a casa, ja que els altres equips classsificats serien de major categoria.

Golejadors

Aquest és el llistat de golejadors de l'actual Copa Catalunya absoluta, després de les dues primeres eliminatòries

4 GOLS
Sascha Andreu i Enric Gallego (UE Cornellà)
3 GOLS
David Bauli (CF Montañesa)
Max Marcet (RCD Espanyol B)

2 GOLS

David Toro (Terrassa FC)
Adri Rivas (CF Badalona)
Marc Cardona (FC Barcelona B)
Marc Bonaventura 'Bona' (Palamós CF)
Sergi Arranz (UA Horta)
Aday Benítez (FC Vilafranca) 

1 GOL

Adri Lledó i Álex Torremorell 'Makay (UA Horta)
Manuel Gavilán, Abel Fábregas i Moha Chabboura (UE Llagostera)
Kevin Lacruz i Enri (CF Badalona)
Daisuke Uemura i Fran Piera (Terrassa FC)
Kilian Villaverde, Migue i Adri Díaz (CE Sabadell)

David Acedo, Abel Rita i Ton Ripoll (FC Vilafranca)
Cristo Chávez, Carlos Gilbert, Alex Bermejo i Yhonatan Bedoya (RCD Espanyol B)
Demba Traoré i Juli Serrano (Cerdanyola FC)
Óscar Uroz i Joel Marín (UE Castelldefels)
Ricard Pujol (UE Cornellà)
David Cano (Palamós CF)
Marc Tudó (CF Montañesa)
Roger Peña (CE Júpiter)
Ramon Rovira (UE Vilassar de Mar)
Mamau Jabbie (UE La Jonquera)
Jorge Félix (Lleida Esportiu)
Cristian Martínez (AEC Manlleu)
Vitinho (FC Barcelona B)
David Jiménez (CE Europa)
Ivan Vidal (Nàstic de Tarragona)

Ja disputat

Repasseu la primera eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu la segona eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç
Repasseu la tercera eliminatòria de la Copa Catalunya en aquest enllaç

Precedents
Des que la Copa Catalunya es disputa amb aquest format (a partir de 2014), hem viscut un èxit en clau #3div5, la Copa Catalunya guanyada per l'Europa el 2015. El Sabadell (de Segona B) va alçar el títol l'any següent i el Nàstic (de Segona) és ara el vigent campió. 

L'Europa, campió el 2015 sent equip de Tercera // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Palmarès
Barça Espanyol (que des de 2014 disputen la Supercopa de Catalunya i no participen a la  Copa) es mantenen com els equips amb més títols, entre l'actual Copa Catalunya i les edicions oficials de la Copa Generalitat (anterior nomenclatura, competició organitzada per la FCF entre 1990 i 1993): 8 per als blaugrana, 6 per als blanc-i-blaus. L'Europa i el Nàstic, amb tres copes cadascun, els segueixen al palmarès. El Terrassa n'ha guanyat dues, i tenen un títol el Palamós, el Sant Andreu, el Sabadell, el Blanes, l'Andorra i el Balaguer. El conjunt de la Noguera, vencedor l'any 2000, era l'anterior campió de Tercera abans del títol de l'Europa del 2015. El Lloret i el Manresa tenen dos títols de Copa Generalitat, quan encara no era competició oficial, i el Barça Amateur, un (corresponents al període 1984-1988).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada