dimecres, 10 d’abril del 2013

Les víctimes dels matadors

Fotografies de Martí Albesa (la de Carlos Martínez), Àngel Garreta (la de Javi Sánchez) i vídeocaptures d'ETV a les imatges d'Enric Gallego i Javi Revert.

[EDITADA el 16 d'abril, amb dades fins la jornada 32 incloses]

Els tres màxims golejadors de Tercera han aconseguit marcar a més de la meitat dels rivals de la categoria. Si ampliem als quatre màxims realitzadors, trobem víctimes preferides... i un únic equip que no ha encaixat cap gol del pòquer més anotador de la lliga.

Carlos Martínez, Unió Esportiva Olot, 21 gols.
Enric Gallego, Unió Esportiva Cornellà, 20 gols.
Javi Revert, Palamós Club de Futbol, 18 gols.
Javi Sánchez, Unió Esportiva Rubí, 17 gols.

Els 4 màxims golejadors de Tercera sumen 76 gols. Més, molt més, que qualsevol equip de la categoria (el màxim golejador, el Cornellà, n'ha anotat 59). És lògic, doncs, que comparteixin víctimes i que hagin alternat els seus gols repartint-los entre equips diferents.

Tenint en compte que en 32 jornades i 320 partits només s'han vist quatre hat-tricks (dels citats Enric, Carlos i Javi Revert, i d'Adrià de Mesa, del Balaguer), el repartiment dels gols dels màxims realitzadors ens mostra un llistat d'equips ampli, provocant que tant Carlos, com Enric i Javi Sánchez hagin marcat gol a, mínim, 10 equips dels 19 rivals amb què es troben a la categoria. Aquesta és la radiografia dels seus gols.


Carlos Martínez: 21 gols a 12 equips
El davanter del líder és el màxim golejador de la categoria. Ha marcat les mateixes dianes amb què Dani Planagumà va ser el millor anotador del curs passat, si bé el garrotxí va sumar un 22è gol als play-off d'ascens. Les xifres diuen que Carlos marca un gol cada 126 minuts. Ha jugat en tots els partits de l'Olot i, per tant, les víctimes s'han anat succeint.

És el jugador de la categoria que ha marcat a més rivals. Són 12. I encara podrien ser 17, ja que dels set rivals que els queden a l'Olot per tancar la lliga, Carlos no ha marcat a 5 (Palamós, Vic, Terrassa -el seu exequip-, Europa i Rapitenca).

Han aconseguit esquivar els gols del '7' olotí només dos equips fins ara, el Castelldefels i el Manlleu.

El repartiment de gols de Carlos, fins la jornada 32, és el següent:

3 gols a Vilassar (1+2), Júpiter (2+1) i Pobla Mafumet (tots tres a l'anada)
2 gols a Vilafranca (1+1), Santboià (1+1) i Balaguer (doblet a l'anada)
1 gol a Rubí, Gramenet, Gavà, Cornellà, Figueres i Muntanyesa.



Enric Gallego: 20 gols a 11 equips
El màxim golejador del segon classificat batia fa unes setmanes el seu registre del curs passat, i és el gran oponent a Carlos per al títol de màxim golejador. Els dos, de fet, són els davanters més habituals a la Selecció Catalana UEFA.

Els gols d'Enric arriben a més de la meitat de rivals a què s'enfrontarà aquest curs el Cornellà, 11 de 19.  Onze equips... que podrien ser 16, ja que Enric no ha marcat encara aquest curs a 5 dels 6 rivals que li queden al Cornellà fins a final de curs.

Han sortit 'vius' del doble duel amb el Cornellà sense gol d'Enric tres equips, la Rapitenca, el Balaguer i el Santboià.

El repartiment de gols d'Enric, fins la jornada 32, és el següent:

3 gols a Rubí (2+1) i Muntanyesa (tots tres a l'anada)
2 gols a Manlleu (1+1), Palamós (1+1), Olot (1+1), Pobla (1+1) i Vic (els dos a la tornada)
1 gol a Castelldefels, Europa, Vilassar i Júpiter.



Javi Sánchez: 17 gols a 11 equips
El 9 del Rubí també ha batut un registre personal: la temporada a Can Rosés està sent la més anotadora de tota la seva carrera com a amateur. El '9' dels rubinencs, que també ha estrenat participació als últims amistosos de la Selecció Catalana UEFA, ha marcat 2 de cada 5 gols del seu equip.

Sánchez ha marcat contra 11 rivals diferents... que podrien ser 15. Javi Sánchez no ha marcat a quatre dels propers rivals (Vilafranca, Manlleu, Castelldefels i Balaguer). Acabaran la temporada sense haver rebut cap gol del 'matador' rubinenc quatre equips, per ara: l'Olot, el Terrassa, la Rapitenca i el Júpiter.

El repartiment de gols de Javi Sánchez, fins la jornada 32, és el següent:

3 gols a Gavà (2+1)
2 gols a Muntanyesa (1+1), Cornellà (doblet a l'anada), Vic (doblet a la tornada) i Figueres (1+1)
1 gol a Pobla, Europa, Santboià, Palamós, Vilassar de Mar i Gramenet



Javi Revert: 18 gols a 9 equips
El davanter del Palamós és qui més concentra els gols en menys equips. De fet, Revert és el jugador de Tercera que ha marcat més gols en proporció als que ha aconseguit l'equip. Amb 18 dianes sobre un total de 36 que ha marcat el Palamós, les dianes del 9 palamosí suposen exactament la meitat de les alegries empordaneses.

Revert ha marcat contra 9 rivals diferents. Però no ha marcat davant 5 dels 6 rivals que queden per enfrontar-se al Palamós ara mateix. Per tant, hi ha cinc equips que no hauran encaixat cap diana de Revert: el Manlleu, el Gavà, el Castelldefels, el Vilafranca i el Muntanyesa.

El repartiment de gols de Javi Revert, fins la jornada 32, és el següent:

3 gols a Gramenet (2+1), Balaguer (2+1) i Olot (hat-trick a la tornada)
2 gols a Santboià (doblet a l'anada) i Vic (doblet a l'anada)
1 gol a Vilassar de Mar, Cornellà i Figueres


Víctimes... i alliberats
Per ara només hi ha un equip que ha encaixat gol dels quatre màxims golejadors de la categoria. És el Vilassar de Mar, que ha rebut 6 dianes del pòquer de màxims realitzadors de Tercera.

En canvi, només hi ha un equip que no ha rebut gol de cap dels quatre. És la Rapitenca, que ja no podrà rebre gols de Javi Sánchez ni d'Enric Gallego... però podria veure trencada la 'ratxa' amb Carlos o Javi Revert. Olot i Palamós encara s'han d'enfrontar als del Montsià en aquesta segona volta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada