divendres, 12 d’abril del 2013

Prèvia J32



Per primer cop en moltes setmanes, la jornada deixa tres candidats a acabar líders diumenge a la nit. Deixa un duel directe a dalt, entre tercer i quart, i un altre a la part baixa, entre penúltim i últim.

I manté els tres grans focus d'atenció, incrementant un grau més d'emoció. El triumvirat, els candidats al quart lloc i els que persegueixen la permanència cremen totes les naus per assolir l'objectiu final.

Qualsevol dels tres equips del davant, a més, podrien confirmar plaça al play-off d'ascens a Segona B. Queden set jornades, s'apropen les cites clau.

Aquests són els horaris de la J32:

DIUMENGE, 14 D'ABRIL
11'45h Gramenet-Gavà
12h Pobla-Castelldefels
12h Europa-Manlleu
12h Rapitenca-Santboià
12h Vilassar-Vilafranca
12h Rubí-Figueres
12h Júpiter-Cornellà
12h Muntanyesa-Terrassa
16'30h Vic-Balaguer
17h Olot-Palamós
 
El partit de la jornada es viurà a la Verneda. El Júpiter-Cornellà és un dels duels dels que parlem al titular i a la introducció, però a més ens ofereix el record d'un duel d'anada que passarà a la memòria de la temporada com un dels més destacats del curs. Els grisgrana, cuers aquell 25 de novembre, s'imposaven al camp del líder (0-2), amb doblet d'Elhadji, i demostraven que sí, que es podia capgirar la mala tendència de nou derrotes seguides. Els de Juanjo García van sortir del descens... i hi van tornar fa només dues jornades. La derrota a Gavà no ha impedit que els barcelonins tinguin la permanència, reflectida en el Palamós, només a tres punts. El fet de tenir el 'goal average' guanyat amb el Vic, i no creuar-se amb el Palamós fins l'última jornada, provoca dues condicions per a què el Júpiter surti del descens diumenge: ha de guanyar i esperar que el Palamós perdi al camp del líder Olot. No serà fàcil per als barcelonins. Al davant tenen el segon classificat de la lliga. El Cornellà té el lideratge a tan sols dos punts, i per tant una nova victòria li podria retornar una primera plaça que va perdre fa ja 18 jornades. Per ser líders, els de Jordi Roger s'han d'imposar a la Verneda i esperar que l'Olot perdi amb el Palamós. Condicions, hipòtesis, que no poden reflectir la intensitat d'un duel de necessitats oposades, però que en el partit d'anada té l'exemple clar per a no caure en pronòstics fàcils. Per ser al play-off matemàticament, el Cornellà necessita guanyar a la Verneda i esperar que ni Terrassa ni Figueres guanyin. Com expliquen al web del club, l'equip és a quatre punts d'igualar el registre obtingut amb Ramon Maria Calderé a la banqueta, l'any 2000.
 
El líder torna a la seva millor versió. L'Olot buscarà llepar-se les ferides de l'última derrota a domicili (a Castelldefels) i dels quatre mesos sense vèncer lluny de la Garrotxa rebent el Palamós. Els olotins buscaran davant el conjunt del Baix Empordà el dissetè triomf en disset partits a casa. Quelcom que va camí de rècord. Oblidar les dificultats dels partits fora de casa i suportar la pressió dels perseguidors (Cornellà i Europa són a només dos punts) seran dos dels grans reptes per als homes de Julio Bañuelos. Al davant, un Palamós que marca la salvació abans de començar la jornada, però que voldria puntuar per evitar que Vic o Júpiter l'arrosseguin de nou a la zona de descens. El Palamós espera sorprendre el líder de la categoria, amb Javi Revert, quart màxim golejador de Tercera, com a principal arma. Aquesta setmana a GolCat hem parlat amb el defensa de l'Olot, Jordi Hostench. A la plantilla hi ha il·lusió per seguir fent història. El marge de maniobra es redueix per al líder, però juga a l'escenari on, fins ara, ha estat perfecte. Per ser al play-off matemàticament, l'Olot ha de guanyar. Si empata serà al play-off si Terrassa i Figueres no guanyen i la Pobla perd; i si perd necessitaria que Figueres i Pobla no guanyessin i que el Terrassa perdés. La prèvia del partit, al web de la UE Olot.
 
El tercer candidat a lideratge... i a confirmació matemàtica del play-off és un Europa que protagonitza el gran duel de la part alta. Els graciencs, tercers, reben el Manlleu, quart classificat. El conjunt osonenc té garantit del tot el quart lloc al final de la jornada. A la seva mà, però, està estirar més o afluixar la corda en què té els quatre principals perseguidors, Terrassa, Figueres, Pobla Mafumet i Raptienca, situats entre 4 i 6 punts per sota. Duel de molts quirats a la gespa del Nou Sardenya. La ratxa com a local de l'Europa, camí de l'any invicte, contra la solidesa del Manlleu, que després del triomf contra la Pobla ha agafat aire per seguir consolidant la plaça de privilegi. Separats per 13 punts, podria tractar-se d'un duel entre dos equips de play-off: un ja el té a tocar, el pot confirmar diumenge; i l'altre lluitarà fins l'últim moment per repetir l'èxit de fa un any. Al partit d'anada un gol 'in extremis' de Manel Sala va servir als de Jordi Dot per sumar un empat, quan l'Europa era a punt d'endur-se els tres punts. Els osonencs són el tercer millor visitant de al categoria... l'Europa, el segon millor local. Duel servit. Per ser al play-off matemàticament, l'Europa necessita guanyar i que Terrassa, Figueres i Pobla no ho facin; o empatar i que els tres altres equips perdin. La prèvia del duel, amb la notícia habitual de Genís de Moner, fent perfil del rival dels europeistes. I la prèvia al blog d'Ignasi Trapero.
 
El principal candidat a seguir retallant la distància respecte el quart, el Terrassa, visitarà un Muntanyesa que compta les jornades per celebrar la permanència matemàtica. Serà un partit molt especial per a Miki Carrillo i el seu cos tècnic, així com per als jugadors Raúl Barriendos o Joan Roig. Tornen a Nou Barris, on van fer història amb 'la Monta dels miracles', ara amb la samarreta d'un Terrassa que lluita contra els elements en clara trajectòria ascendent. Els vallesans només han cedit dues derrotes aquesta segona volta (contra l'Europa i el Manlleu, tercer i quart), sent el tercer millor equip en aquesta segona meitat de campionat. A l'horitzó s'endevinen duels contra Olot i Cornellà, però els egarencs viuen el present, que parla de quatre punts de distància respecte el quart i el 'goal average' perdut. No serà fàcil sumar a 'la Bombonera', on els de Manolo González volen consolidar, o ampliar, els set punts de marge que els separen del descens. Els barcelonins encadenen sis jornades sense perdre, tot i que només han guanyat un partit dels últims sis. També sis jornades invicte acumula el Terrassa: ha sumat 14 dels últims 18 punts en joc. La prèvia del partit, al web de Terrassa Digital.
 
Després de superar el Vilassar de Mar en un bon tram final de partit, el Figueres visita un rival pràcticament directe, el Rubí. El conjunt vallesà buscarà a Can Rosés posar fi, definitivament, a la mala ratxa de resultats que atravessa, amb una sola victòria als últims 11 partits. Els d'Alberto Fernández han sumat 8 punts de 33 possibles, una mala dinàmica que els ha situat a 9 punts de la quarta plaça. Retallar la distància respecte el Figueres, sisè amb cinc punts més que els rubinencs, és el gran objectiu per al Rubí. Els altempordanesos enllacen sis partits seguits sense perdre, tenint en compte que l'última derrota, contra la Pobla, es produïa als despatxos. Els d'Arnau Sala buscaran el cinquè triomf a domicili, en un camp en què només han guanyat tres equips situats entre els cinc primers, l'Europa, el Manlleu i el Terrassa. Sisè contra novè, o el que és el mateix: la derrota podria descartar el perdedor de la lluita per la quarta plaça.

Marge cada cop més estret per a la Pobla Mafumet. Els grana tenen la zona de play-off a cinc punts, arriben de perdre contra el quart i buscaran, a casa, una victòria que els mantingui al grup cada cop més reduït d'equips que aspiren a entrar al quadre d'honor del curs. Els d'Iván Moreno rebran un equip en bona dinàmica. El Castelldefels arribarà al Tarragonès després d'haver superat el líder de Tercera, i amb una sola derrota als últims nou partits. Dues victòries seguides, a Vic i contra l'Olot, han situat els homes d'Eloy Martínez amb nou punts de distància sobre el descens, deixant la certificació de la permanència molt a prop. El nou repte és puntuar, i si es pot assolir la tercera victòria seguida, al camp d'una Pobla que ja fa quatre mesos i mig que no perd a casa, i que vol basar en el Municipal les opcions de fer play-off d'ascens per tercer any consecutiu. Aquesta setmana a GolCat, Gerard Amigó ha entrevistat el defensa osonenc del conjunt tarragoní, Toni Cunill.
 
El somni de l'equip revelació passa ara per batre un teòric aspirant situat en zona de ningú. La Rapitenca segueix completant un curs per emmarcar. És a sis punts del play-off, objectiu que podran mantenir viu si superen el Santboià. Els del Baix Llobregat, a 12 del quart i 13 per sobre de l'antepenúltim, transiten en una zona estranya, sense al·licients quan (gairebé) tota la categoria s'està jugant alguna cosa. Els de Quim Ayats s'enfronten al gran repte de la Devesa: ningú hi guanya des del mes d'agost passat i la Rapitenca hi ha encaixat només cinc gols... o el que és el mateix, els homes d'Antoni Teixidó reben un gol... cada tres partits a casa. El Santboià vol tornar a ser el que va imposar-se amb solvència a Vic, després d'haver sumat dos punts dels últims nou en joc, si bé han estat amb empats contra el llavors líder i el llavors segon (Olot i Europa).
 
El Gavà té la permanència virtual i la Gramenet la persegueix en un cicle recent de bons resultats colomencs. Can Peixauet acollirà, al duel inaugural de la jornada, l'enfrontament entre dos dels equips amb més fe de la categoria. Els uns, els gavanencs, per la reivindicació que estan fent del planter, situant l'equip en zona tranquil·la, amb victòries de mèrit pel camí; els altres, els colomencs, per l'esforç col·lectiu davant les dificultats extraesportives. La victòria contra el Júpiter, i els empats arrencats davant el Terrassa i el Muntanyesa, els dos gràcies a Roberto Morales i la pilota aturada, han reforçat els homes de Toni Romero, que tenen 10 punts per sobre d'una zona de descens que mai va ser excessivament propera però sí mínimament temuda. El nou repte per al Gavà d'Albert Poch podria ser intentar vèncer a Santa Coloma, una fita que no aconsegueix ningú des que es va imposar el Palamós a la jornada inaugural. Prèvia al blog de Havok.
 
Al Xevi Ramon es creuaran dos equips situats a l'avantsala de les places de perill. Ni Vilafranca (8 punts per sobre) ni Vilassar de Mar (6) tenen possibilitats d'acabar en descens la jornada, però els dos equips són conscients que un triomf retallaria moltíssim la distància virtual cap a la salvació matemàtica. Tres derrotes als últims quatre partits (contra Olot, Europa i Rapitenca) han frenat la bona marxa recent del Vilafranca, que buscarà puntuar ara contra un rival de la seva zona de la taula. Al davant, un Vilassar que es manté com l'equip que menys punts ha sumat a la segona volta, i que redoblarà esforços per guanyar davant la seva afició i retornar a les bones sensacions de la primera meitat de curs. La derrota a Figueres, amb el partit empatat a l'arribar al tram definitiu, va fer mal. Ara, a casa, toca buscar tres punts que apropi molt la tranquil·litat. La prèvia al blog del Mestre, Lluís Montaner.
 
El duel directe de la part baixa aquesta setmana podria ser dramàtic. S'enfronten últim i penúltim. El Vic, reforçat després del vital triomf a Palamós, rebrà el cuer, un Balaguer que després de quatre partits sense vèncer (i un balanç recent de 6 punts de 27 possibles) se situa a cinc punts de la salvació. Sumar al Municipal osonenc és vital per als lleidatans... però també per als osonencs, que tenen la permanència només tres punts per sobre. De fet, els de Dani Juvany podrien sortir del descens. Les condicions: guanyar contra el Balaguer, que el Palamós perdi a camp de l'Olot i que el Júpiter no guanyi contra el Cornellà. Les dues derrotes recents del Balaguer, la dolorosa a casa contra el Palamós i la de la jornada passada al camp del Terrassa, han fet minvar molt la moral dels de la Noguera. En paral·lel, a més, han marxat diversos futbolistes, com Xavi Gràcia (a l'Almacelles, de Segona catalana) o Jordi Benet. Si el partit no acaba en empat, doncs, el partit podria magnificar el sentit de la paraula vencedor i vençut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada