divendres, 5 d’abril del 2013

Prèvia J31

Si l'Olot guanya a Castelldefels i la Pobla no venç a Manlleu aquesta J31 significarà la primera confirmació matemàtica d'una plaça als play-off d'ascens.

La jornada arriba concentrada (en un espai de 7 hores l'haurem resolt) i amb molts al·licients. El triumvirat, la lluita oberta, i potser encara incerta, per la quarta plaça, i el clàssic duel directe a la part baixa, aquest cop amb Palamós i Vic de protagonistes.

L'hora de la veritat ja és aquí.

Aquests són els horaris de la J31:

DIUMENGE, 7 D'ABRIL
12h Castelldefels-Olot
12h Santboià-Europa
12h Gavà-Júpiter
12h Muntanyesa-Gramenet
16'30h Vilafranca-Rapitenca
16'30h Figueres-Vilassar
17h Terrassa-Balaguer
17h Palamós-Vic
17h Manlleu-Pobla
17h Cornellà-Rubí

El partit de la jornada és el Castelldefels-Olot. Els Canyars viuran diumenge la primera cita en què un equip pot certificar plaça matemàtica als play-off a Segona B. Els garrotxins podrien ser a la fase d'ascens si guanyen a Castelldefels i la Pobla no venç a Manlleu. Unes condicions que impliquen una primera part que té quelcom de repte. L'Olot no guanya fora de casa des de l'últim partit de Rodri amb els olotins, el 9 de desembre, fa gairebé quatre mesos. Des del triomf a Vic (0-1), sis partits amb balanç de tres empats i tres derrotes, i només dos gols a favor. Els jugadors buscaran una reacció lluny de la Garrotxa al camp d'un conjunt mariner d'ànims renovats després del triomf vital i directe a Vic (0-1). Els homes d'Eloy Martínez inicien la jornada amb sis punts de coixí sobre el descens, però pretenen sumar contra el líder per avançar el camí cap a la permanència. Els grocs acumulen tres partits sense perdre a casa. Amb el gol de la setmana passada, Uri Santos, de l'Olot, ampliava el seu registre simbòlic amb el líder de Tercera. Ha marcat 9 gols en 8 partits aquest curs, i aquests 8 partits s'han traduït en 8 triomfs dels olotins. Casualitat? Probablement, però de ben segur que als Canyars un dels objectius locals serà frenar Uri i Carlos, autors de tants gols o més que 11 equips de la categoria. Prèvia al web de l'Olot // Campanya per captar públic als Canyars.

Nova oportunitat de coliderat per a l'Europa. Els de Pedro Dólera circulen en paral·lel a l'Olot. Juguen fora quan els olotins també ho fan. I tenint en compte la fortalesa del líder a casa, els partits a domicili són oportunitats per als graciencs. El segon classificat visita el Santboià, que busca una setmana més dominar la irregularitat que arrossega els últims mesos. Els homes de Quim Ayats arrencaven un empat amb el líder en l'últim duel a casa (1-1), però queien a la Pobla la setmana passada, tot i haver-se avançat al marcador als primers compassos. 10 punts per sota del quart i 12 per sobre del descens, al Santboià li queda competir per finalitzar la lliga en algun esglaó superior a la desena posició actual, però sobretot, a recuperar les sensacions de principi de curs, en què va arribar a ser en places de play-off entre les jornades 7 i 9. A l'Europa, el triomf davant el Vilafranca de l'última jornada reforça el bon treball d'aquest curs. Els de Pedro Dólera són l'equip menys golejat juntament amb l'Olot (17 gols en contra), però són el que menys gols rep a domicili (només nou en 15 partits), i mai n'ha rebut més d'un fora de casa aquest curs. Els escapulats necessiten, ara mateix i sense tenir en compte ensopegades dels rivals, 8 punts per ser matemàticament al play-off. L'altra prèvia, article sobre el rival de Genís de Moner al web escapulat // Prèvia al web ¡Vamos escapulados! d'Ignasi Trapero.

Buscarà retallar marge al líder i intentar recuperar la segona plaça, en funció dels resultats de la matinal, el Cornellà. Els homes de Jordi Roger reben un Rubí que té una opció molt atractiva de recuperar la bona línia. Els vallesans, que només han guanyat un partit dels últims deu disputats, arriben al Nou Municipal de Cornellà apurant les opcions de lluitar per la quarta plaça. L'objectiu és per ara sis punts per sobre, però veient els diversos bàndols implicats en la lluita res es pot donar encara per descartable. Després de guanyar a Vilassar i apagar dos partits sense guanyar, el Cornellà espera recuperar la bona línia a casa, mantenir els excel·lents registres golejadors (54 dianes, equip més anotador), i sumar de tres en tres, després del parèntesi amb l'empat de fa dues setmanes contra la Rapitenca. Els del Baix Llobregat només han cedit tres empats i una derrota a casa, i saben que assegurant-hi victòries l'objectiu de reingressar a la lluita pel lideratge és, si més no, possible. El principal perill vallesà seguirà sent Javi Sánchez. Ha marcat 16 gols aquest curs, a 11 equips diferents, i a l'anada ja va anotar un doblet a Can Rosés contra els cornellanencs. Un duel (3-3) que va oferir moltes alternatives, en tot un elogi al futbol ofensiu. Javi Sánchez, de fet, ha marcat 4 dels últims 5 gols que ha signat el Rubí a la lliga. Al davant, Enric Gallego, que suma 18 gols aquest curs, un més que l'any passat.

A Manlleu es trobaran quart i cinquè. O el que és el mateix, els dos equips que tenen opcions de ser quarts quan acabi la jornada. La Pobla Mafumet disposa d'una opció immillorable de retornar a les places preferents. Els grana, situats a dos punts dels osonencs, viatgen al Municipal manlleuenc amb la certesa absoluta que un triomf els col·locaria quarts, amb el 'goal average' a favor i un punt de marge sobre els homes de Jordi Dot. Fa 18 jornades que la Pobla no se situa entre els quatre primers. L'opció hi és, però per fer-la real els d'Ivan Moreno, que segueix sancionat igual que l'atacant Víctor Oribe, han de superar el sòlid Manlleu. L'equip arriba de perdre al camp del líder i d'empatar 'in extremis' al derbi osonenc. Només s'endurà el 'goal average' si guanya de més d'un gol de diferència, però conservarà la quarta plaça si no perd. Possbilitats, hipòtesis, que res influiran en la realitat. Serà un partit disputat entre dos dels millors equips de la categoria, dels que s'han mostrat més regulars els últims anys, sempre a la part alta les dues últimes campanyes. El filial del Nàstic hi arriba en molt bona sintonia després del triomf contra el Santboià. Per al Manlleu, arriba una primera 'hora de la veritat'.

L'empat a Can Peixauet va ser un cop en calent... però va provocar un cert alleugeriment, en fred. El Terrassa deixava escapar un triomf a l'afegit, però retallava un punt respecte la quarta plaça, més a prop que mai, a 4 punts, i amb el 'goal average' perdut contra el Manlleu. Els vallesans voldran continuar l'escalada contra un rival molt implicat en la lluita pel descens. El Balaguer arribarà a l'Estadi Olímpic esperant agafar un dels últims trens cap a la permanència. La derrota a casa contra el Palamós deixava els de la Noguera a cinc punts de la salvació. La necessitat, doncs, parla de puntuar, i si es pot guanyar, en un dels camps més complicats de la categoria. El Terrassa només ha cedit tres derrotes a casa, només una als últims 13 duels (davant el Manlleu). Per als de Juanjo Tenorio, que només han sumat 7 punts fora de casa (amb l'únic triomf a Sant Boi) la necessitat, la urgència, va més enllà de xifres i registres. El cop anímic que va suposar l'última derrota contrastarà amb un bon moment de confiança dels homes de Miki Carrillo, que tot i acumular dos empats seguits (Palamós i Grama) confien a sumar tres punts a casa i aprofitar el duel directe dels dos predecessors. De fet, si el Terrassa guanya i el Manlleu no ho fa el play-off estarà a tan sols dos punts. Prèvia al web Terrassa Digital.

El repte de Vilatenim retorna una setmana més. El Figueres, invicte a casa els últims 27 partits, des de fa més de 16 mesos, rep un altre ascendit aquest curs, el Vilassar de Mar, que travessa un mal moment de resultats. Els maresmencs han ellaçat set partits sense guanyar, que els han dut de la zona mitjana, còmoda, de la taula, a tenir ara per ara la zona de descens sis punts per sota. El marge de maniobra s'ha anat fent estret, i els de Manel Moya, després de caure a casa contra el Cornellà, busquen la reacció a l'Alt Empordà. Per al Figueres, el partit és una nova oportunitat per reaproximar l'objectiu del play-off, gens abandonat, a quatre punts a hores d'ara. El Vilassar és, de fet, l'equip que menys punts ha sumat a la segona volta, només 6 sobre un total de 33 possibles. Ha perdut cinc posicions des que va acabar la primera volta, en què era novè.

No vol ser descartat del somni encara la Rapitenca. El conjunt ebrenc té ara mateix la quarta plaça a sis punts, res impossible en una lluita cos a cos amb quatre equips més. Els homes d'Antoni Teixidó visiten un Vilafranca en bona forma. Els penedesencs han sumat 16 punts en una segona volta que els ha fet passar de la zona de descens a tenir un coixí de vuit punts sobre les places de perill. Després de les derrotes assumibles a Olot i al Nou Sardenya, els homes de Puchi esperen sumar novament al Municipal, on encadenen cinc partits sense perdre i quatre victòries seguides de molt de pes, davant el Manlleu, el Palamós, el Vic i la Pobla Mafumet. El vestidor és conscient que cal sumar a casa el màxim de punts possible per assegurar una permanència que no és gaire lluny. Aquesta setmana a GolCat hem entrevistat Isaac Maldonado, atacant del degà penedesenc, que destacava la forta unió que hi ha al vestidor vilafranquí. Davant la Rapitenca, la força defensiva dels ebrencs i la seva condició de reis de l'empat a domicili (9 igualades) seran els grans arguments visitants per sumar tres punts de mèrit. La prèvia, al blog del Mestre Lluís Montaner, amb les dades del duel.

Torna a la Bòbila, l'escenari en què ha mostrat grans matinals de futbol aquest curs, el Gavà. I ho fa per rebre un equip amb necessitats. El Júpiter viatja al Baix Llobregat aferrat als tres punts que té de distància cap a la salvació. L'empat contra la 'Monta', tot i no ser una victòria, deixava els de Juanjo García amb opcions de sortir del descens aquesta setmana. El camí, però, no serà gens fàcil. El Gavà està sent un dels equips més destacats pels rivals que s'hi han anat trobant aquest curs, i a la Bòbila han caigut equips com l'Olot o el Cornellà. El Júpiter, que només ha guanyat un partit a domicili, fa més de tres mesos a Cornellà, necessita endur-se els tres punts de Gavà i esperar una derrota del Palamós a casa contra el Vic. Partit simptomàtic del moment del curs en què ens movem. Dos dels equips que han generat sensacions positives per la feina feta, cara a cara amb objectius ben contraris: els blaugrana, mantenir la plaça còmoda a la meitat exacta de la taula; i els grisgrana, aspirar a sortir de les places perilloses per afrontar amb força el tram definitiu de la lliga. Prèvia al blog de Havok, dedicat al CF Gavà.

Amb sis i nou punts de coixí sobre la zona de descens, Muntanyesa i Gramenet es troben a Nou Barris amb un objectiu ben clar: mantenir a ratlla les places de perill, consolidar un final de temporada tranquil, si és possible. La bona feina dels barcelonins és el principal argument dels de Manolo González per recuperar les victòries a casa (l'última data del 10 de febrer) i consolidar la distància de tranquil·litat anunciada a l'inici del paràgraf. Per als colomencs, els dos últims partits a casa, amb victòria contra el Júpiter i empat heoric al temps afegit contra el Terrassa, han rellançat la moral de l'equip, després de tres mesos sense victòries. La Grama, que ha empatat més de la meitat dels partits que ha disputat (17 de 30), espera guanyar a domicili de nou, després que l'última victòria lluny de Can Peixauet fos a Sant Boi l'última jornada de 2012. La Monta ha perdut fins ara quatre partits a casa (Castelldefels, Figueres, Vilassar de Mar i Pobla). Duel especial per a diversos jugadors que barregen passat i present entre els dos conjunts: Sascha, Oriol Miralles o Tato Burgada.

El gran duel de la part baixa es viurà al Baix Empordà. El Palamós, l'equip que marca la línia de salvació amb 29 punts, amb tres punts més que l'antepenúltim, rebrà el cuer de la categoria, el Vic. La derrota dels osonencs a casa contra el Castelldefels deixava els homes de Dani Juvany a sis punts de la permanència. Ara toca guanyar fora de casa... quelcom que el Vic fa gairebé un any que no aconsegueix. Un empat mantindria els vigatans a sis punts del descens, distància que pot començar a ser considerable tenint en compte que només faltaran set cites per acabar la temporada. El Palamós acumula cinc partits sense perdre, amb quatre empats i el triomf de la jornada passada a Balaguer. El Vic, en canvi, fa sis partits que no guanya, i només ha sumat un punt dels últims 18 possibles. Partit de màxima intensitat per al futur pròxim dels vigatans... i per al Júpiter. Si els de la Verneda guanyen a Gavà al matí, el Palamós podria tornar al descens si perd contra els osonencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada