diumenge, 7 d’abril del 2013

Resultats J31

Diumenge laboral, motiu pel qual tots els partits han estat seguits via l'En joc de La Xarxa (91.0 FM a Barcelona).

Cinquena derrota del curs per a l'Olot, que acumula ja 4 mesos sense guanyar a domicili. En un onze en què sorprenia la primera suplència del golejador Carlos Martínez en tot el curs, els garrotxins es veien sorpresos per l'empenta del Castelldefels, amb opcions clares com la d'Aleix Camps en l'u contra u davant Óscar (1-0). A la represa l'expulsió per segona groga de Mateo Longone no evitava que els mariners disposessin d'arribades. Al minut 67, José Santos aprofitava una jugada d'estratègia per marcar el gol de la victòria. Al tram final l'Olot buscava el gol, però ni Abel Solé, ni Carlos, amb xuts llunyans, aconseguien batre Marc Ramírez. [VÍDEO A SOTA]

El Cornellà recupera la segona plaça després de golejar el Rubí (4-0). Els homes de Jordi Roger obrien el marcador als últims minuts de la primera part, amb el gol d'un migcampista, Pep Caballé. A la segona part, la línia atacant verda es lluïa amb tres dianes més, que sentenciaven un Rubí que s'oblida de les opcions d'ascens. Xavi Puerto i els dos davanters del Cornellà, Boris i Enric, tancaven la golejada de la jornada. El gol de Puerto allarga la dada: en els 6 partits en què ha marcat, el Cornellà ha guanyat. El Cornellà és ara a dos punts de l'Olot.

L'Europa retallava un punt amb un nou empat a domicili. I això que lluitava contra els elements, amb expulsió d'Edgar i penal per al Santboià que Jordi Martínez convertia en l'u a zero al minut 31. L'Europa insistia a la represa i el capità Àlex Delmàs s'enduia el botí amb la vaselina que significava l'empat final (1-1). L'Europa segueix sòlid, difícil de batre i sense haver encaixat en cap partit d'aquest curs més d'un gol a domicili. L'únic equip que li ha marcat més d'una diana va ser el Balaguer, al Nou Sardenya (3-2). Els escapulats són a dos punts del líder. [VÍDEO A SOTA]

El Manlleu consolida la quarta plaça després de superar el fins ara cinquè, la Pobla Mafumet (1-0). En un partit molt igualat, sense concreció a les dues àrees a la primera part, els punts s'han decidit a la represa. Jugant amb 10 per l'expulsió de Putxi, el Manlleu ha sumat els tres punts gràcies a un gol al minut 80. Una bona jugada d'Iván Guzmán l'ha convertit en gol Manel Sala. Els osonencs tenen ara 4 punts més que Figueres i Terrassa, principals perseguidors.

No es cansa d'insistir en l'escalada a la taula el Terrassa. El conjunt vallesà torna a ser cinquè després de superar el Balaguer (3-1). Els lleidatans s'avançaven ben aviat, amb gol de Sergi Galceran. Abans del descans, però, els de Miki Carrillo igualaven per mitjà de Carles Montoro. A la segona part un penal favorable al Terrassa trencava el duel. Deixava el Balaguer amb 10 i Pugui anotava el 2 a 1. Al temps afegit el capità vallesà, Sergio Montero, tancava la victòria del Terrassa, que és a quatre punts del Manlleu, però amb el 'goal average' en contra.

Manté la ratxa d'imbatibilitat a Vilatenim el Figueres, després de superar un altre ascendit d'aquest curs a Tercera, el Vilassar de Mar (2-1). El marcador es movia a la segona part. Albert Moñino avançava els empordanesos, amb un gol que apropava els d'Arnau Sala a les opcions de quarta plaça. Al tram final del partit, el Vilassar aconseguia la igualada per mitjà d'Álex Cañadilla, però quan l'empat semblava definitiu, Jairo feia el dos a un per als figuerencs. Un triomf que arrodonia al descompte Pol Compte, amb el tres a un. El Figueres segueix mirant amunt.

A Vilafranca la Rapitenca s'ha endut els tres punts, en el segon triomf del conjunt del Montsià a domicili aquesta temporada (0-2). Els homes d'Antoni Teixidó s'avançaven als primers minuts amb gol en pròpia porteria del capità vilafranquí, Alberto Bacaicoa. Els homes de Puchi intentaven igualar el duel, però a la represa Raúl Teixidó sentenciava el triomf ebrenc amb el zero a dos. La Rapitenca manté l'excel·lent temporada, a prop de la zona de play-off, i el Vilafranca segueix pendent de confirmar la permanència a les últimes set jornades.

Gavà i Júpiter protagonitzaven un partit que s'animava al tram final. Pedro era expulsat per al Júpiter, i cinc minut després un central, Albert Vivó, decidia el duel amb una jugada digna de '9' (1-0). Als últims minuts, dues expulsions blaugrana, de Juanito i Aitor Monfort, i la recerca infructuosa dels barcelonins, amb un xut de falta d'Elhadji com a opció més clara. Els gavanencs mantenen la zona tranquil·la i compliquen la vida a un Júpiter que segueix antepenúltim. [VÍDEO A SOTA]

Consoliden el camí tranquil cap a la permanència el Muntanyesa i la Grama (1-1). Els barcelonins obrien el marcador a la primera part amb la diana de Nils Puchades. Però la insistència dels colomencs acabava tenint premi a la segona part. Per segona jornada consecutiva, la pilota aturada, aquest cop un penal, de Roberto Morales donava un empat, el divuitè en 31 partits, al conjunt de Toni Romero. [VÍDEO A SOTA]

Victòria molt necessària del Vic al Nou Municipal de Palamós (1-2). Els osonencs retallaven tres punts respecte l'equip que marca la línia de salvació, i de retruc donaven vida als altres equips en places de descens, Júpiter i Balaguer. Un gol de Maik Molist als primers minuts ha posat el partit de cara per als vigatans. El Palamós ha buscat la igualada, però el Vic ha colpejat de nou quan més mal fa, al minut 75, amb la diana de Bernat Puig. Quan semblava que el triomf seria còmode, el Palamós retallava distàncies al minut 88, gràcies a Sergio García. Un gol que no servia  per sumar cap punt.

VÍDEO dels 4 partits de la matinal, en la notícia conjunta que he fet per a l'Esports en xarxa. Castelldefels-Olot via ETV, Santboià-Europa via BTV, Gavà-Júpiter via Gavà TV i Muntanyesa-Gramenet via BTV: