dilluns, 20 de juliol del 2015

[ONZE IDEAL 14/15] David Batanero (Terrassa FC)

Un cop acabat el procés de votacions de l'onze ideal de la temporada 2014/2015, a partir de les propostes dels seguidors de tercera.cat, així com de bona part dels protagonistes de la categoria, presentem, un a un, els onze escollits.



El 6è jugador més proposat (recordem que el 7è, Toni Texeira, és el segon porter més proposat i no pot entrar a l'onze) és el virtuós migcampista David Batanerodel Terrassa FC, que ha aparegut a més del 26% de les propostes.

David Batanero Puigbó (27 de setembre de 1988) és un dels futbolistes amb més talent al grup català de Tercera. Després d'haver destacat al Rubí o al Palamós, Batanero ha complert al Terrassa el paper de 10 que tant bé se li dóna. És un playmaker, juga i fa jugar. Destaca també a pilota aturada, i aquest curs també va ser un dels destacats a la cita europea de la selecció Catalana UEFA. El combinat queia a Moldàvia però Batanero deixava mostres del seu talent amb un gol de pura classe. Amb 36 partits jugats i un total de 6 gols marcats, Batanero ha estat un dels homes més destacats d'un Terrassa que, tot i el soroll extraesportiu, amb problemes econòmics i institucionals, es va arribar a plantar a l'última jornada amb opcions d'entrar al play-off

La bona temporada i el fet que ja era un jugador que no passava desaparcebut han donat moltes opcions a Batanero de fer el salt a la Segona Divisió B. El projecte de Miguel Álvarez al capdavant del Sabadell compta ja amb el migcampista pel proper curs.

Amb l'onze ideal totalment presentat, des de Tercera.cat hem contactat amb periodistes i informadors propers als clubs dels jugadors escollits. De David Batanero n'escriu en Juanma Medina, periodista que ha seguit i retratat fotogràficament la temporada del Terrassa.



David Batanero (27 de setembre de 1988), un dels pivots destacats pels tècnics del grup cinquè de Tercera Divisió en una enquesta del diari ‘L’Esportiu’ de principis d’any i situat en l’onze ideal de tercera.cat, és un dels millors migcampistes de Tercera Divisió. De tota Tercera. Segur. Sobren les presentacions per un jugador que juntament amb Jaime Fuentes (ara a l’AE Prat) i Víctor Merchán (al FC Vilafranca) ha format un centre del camp de primera categoria a Terrassa, que ha estat l’enveja de mig país.

Amb un potent xut amb l’esquerra i una professionalitat i entrega indubtable, al futbolista de Sallent li sobra qualitat per tots els costats. Al sallentí se li queda petita la Tercera Divisió. Organitzador perfecte amb molta visió de joc, conductor de l’esfèrica amb precisió infinita, excel•lent recuperador de pilotes i creador amb matrícula d’honor de jugades de perill, així ha estat en resum la temporada de Batanero al Terrassa FC per aquells que no ho hagueu gaudit sobre la gespa.

Però David Batanero no ha destacat únicament per repartir el joc al camp. També ho ha fet en la faceta golejadora. Juga, distribueix... i marca autèntics golassos. Les 6 dianes que ha fet en els 36 partits que ha jugat aquesta temporada han estat així, a veure qui és el valent que s’atreveix a escollir només una. D’aquesta manera, el de Sallent ha estat el tercer realitzador del Terrassa FC només superat per Jaime Fuentes (10) i Merchán (9) i empatat a número de gols amb el davanter Montoro (6). Sense dubte, les xifres parlen per sí soles. Els migcampistes del Terrassa han demostrat, també en forma de gols, la seva importància dins l’esquema de David Pirri.

El bon curs li ha donat a Batanero la clau d'una categoria superior // Juanma Medina

Batanero va marcar la seva primera diana de la temporada a la novena jornada. I ho va fer per partida doble. Contra la UE Vilassar, el migcampista del Terrassa va signar l’1 a 2, després d’un bon xut a pilota aturada amb direcció directa a la porteria de Marc Chueca, i l’1 a 3, literalment als segons finals de partit i novament de falta. Tres jornades després, a la 12a jornada, el de Sallent tornaria a veure porteria i ho faria al minut 20 durant el matx contra la UE Castelldefels a Els Canyars... i a pilota aturada. Aquell dia, Batanero enviaria al fons de la xarxa d’August una esfèrica des d’una falta situada al perfil dret de l’atac terrassenc. Al minut 13 de la 16a jornada contra el Palamós, Batanero va marcar des dels onze metres. Sense Jaime Fuentes, sancionat, i amb Segarra com a capità, el migcampista va fer l’1 a 1 després del ràpid gol local (també de penal) al minut 8. I més gols encara. A la 25a jornada, David Batanero obriria la llauna contra el Santfeliuenc FC. Va ser al 53’ de partit i seria la cinquena diana de la temporada del de Sallent.

A la darrera jornada, la número 38, durant el derbi vallesà contra la UE Rubí, Batanero va signar el seu darrer gol amb la samarreta del Terrassa FC. Ho faria ben d’hora, al minut 2 i quan gairebé la meitat de l’afició egarenca, en contra dels preus de les entrades fixats pel club rubinenc, era fora el camp. David Batanero, des de la línia de tres quarts, sorprenia a la defensa local amb una jugada d’estratègia a la sortida d’un córner llançat per Jaime. Batanero era capaç de fer un xut ras molt ajustat al pal de la porteria de Buyo i d’estrenar un marcador que acabaria en 2 a 3.

Amb la Selecció Catalana amateur, al setembre, Batanero va jugar 225 minuts repartits en els tres partits que va disputar el combinat d’Almendros. I la seva actuació? Brillant. 2 gols i una assistència. Amb una diana (82’) va contribuir al 0-4 contra Piatykhatska i amb una altra es va sumar a la festa golejadora (0-10) contra Teleneşti fent el 0-3 al 43’.

Ara, David Batanero ha fitxat pel CE Sabadell FC. Per fi es recompensa la seva qualitat i la propera temporada podrà jugar a un equip de millor categoria, tot i que la Segona Divisió B encara tingui sabor a poc. “Vinc amb molt il•lusió i amb ganes de guanyar-me un lloc a l’equip”, va destacar en la seva presentació al club arlequinat. A Terrassa i a la Tercera Divisió ja fa temps que t’has guanyat a tothom. Ara, a continuar meravellant al públic i als rivals. Sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada