diumenge, 26 de juliol del 2015

[ONZE IDEAL 14/15] Oriol Dot (CE Europa)

Un cop acabat el procés de votacions de l'onze ideal de la temporada 2014/2015, a partir de les propostes dels seguidors de tercera.cat, així com de bona part dels protagonistes de la categoria, presentem, un a un, els onze escollits.



El 10è jugador més proposat (recordem que el 7è, Toni Texeira, és el segon porter més proposat i no pot entrar a l'onze) és el lateral Oriol Dot, del CE Europa, que ha aparegut a més del 24% de les propostes.

Oriol Dot Codina (15 de març de 1988) ha destacat aquesta temporada per ser un 'lateral total' a l'equip de Gràcia i un fix als onzes inicials del seu equip. Procedent del Terrassa, el defensa escapulat ha estat el tercer home amb més minuts aquesta campanya a l'esquema de Dólera, només superat pel porter Rafa Leva i el capità Àlex Cano. 34 partits jugats, 33 d'ells com a titular, són el reflex de la regularitat durant tota la temporada d'un defensa que ha contribuït a guardar la seva porteria a zero durant molts partits per fer de l'Europa el segon club menys golejat (32 gols en contra, en 38 partits). A banda de sumar la seva segona promoció d'ascens consecutiva (ja la va disputar el curs passat amb el Terrassa), Dot s'ha coronat campió de la Copa Catalunya amb l'Europa en una temporada per emmarcar del defensa euroopeista.

Dot ja ha renovat amb el CE Europa, que aquest estiu inicia un nou cicle amb l'arribada d'Albert Poch a la banqueta gracienca.

Amb l'onze ideal totalment presentat, des de Tercera.cat hem contactat amb periodistes i informadors propers als clubs dels jugadors escollits. D'Oriol Dot n'escriu en Genís de Moner, periodista i redactor de l'Europa a l'Esportiu de Catalunya.



L’amo del carril dret

Oriol Dot, Sergi Pastells i Albert Alegre. Un dretà (Dot), un esquerrà (Alegre) i un polivalent (Pastells) lluitaven pels dos laterals en l’onze de Pedro Dólera. Així començava la temporada a ca n’Europa i, tot i que a la fi d’aquest curs Pastells ha estat el gran triomfador, Oriol Dot ha acabat la temporada com el lateral més utilitzat per l’entrenador escapulat. Regular i complidor, el de Gironella s’ha fet l’amo i senyor del lateral dret de l’Europa en la temporada que serà per sempre recordava com la de la tercera Copa Catalunya.

Els números amaguen coses, però mai enganyen. 34 partits (33 com a titular) i 2.992 minuts en total avalen a Dot com un dels futbolistes més importants de la campanya anterior dels de Gràcia. Tercer jugador amb més minuts, només per darrera del porter Leva i el capità Cano i tercer futbolista també amb més titularitats, aquí empatat amb el centrecampista Putxi, Dot ha estat un fix en l’onze de Dólera al llarg de la temporada. Ja ho dèiem; els números, com el cotó, no enganyen. Però més enllà de les fredes xifres, Dot ha aportat a l’equip seguretat, sobrietat i regularitat. En un conjunt que sempre s’ha caracteritzat per la seva fortalesa en defensa però que alhora quasi sempre s’ha vist obligat a tenir la iniciativa en el joc, les qualitats de Dot s’adequaven com a anell al dit al que buscava el tècnic.

Sense un físic imponent ni un gran joc aeri, Dot és del perfil de defensors ràpids i que van bé al tall i a les correccions, un perfil de lateral que a Dólera sempre li ha agradat. De bon tracte de pilota, a més, el ‘2’ mai s’ha sentit estrany quan els rivals es tancaven i cedien tota la iniciativa a l’Europa en els partits al Nou Sardenya. Sense prodigar-se excessivament en atac, Dot era un bon punt de partida per sortir per fora.

I ara? Si amb Dólera era un perfil de lateral que encaixava, no sembla que hagi de variar molt amb Poch. Davanter i extrem fins fa ben pocs anys, el del Berguedà també sap pujar la banda amb qualitat. Amb una competència similar –Alegre esquerrà i Rubi que pot jugar per les dues bandes–, Dot intentarà de nou consagrar-se com la primera opció del tècnic. I si parlem de fer gols, Oriol Dot li’n deu una a l’Europa: ara fa poc més d’un any, quan encara jugava al Terrassa, un gol de l’aleshores lateral egarenc va deixar gairebé sense opcions a un Europa que en aquell moment, penúltima jornada de lliga, era líder per davant de Cornellà i Ascó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada