dilluns, 6 de juliol del 2015

Fem balanç, capítol 19: Pobla de Mafumet

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 19 repassem el curs de la Pobla de Mafumet, que ha aconseguit un històric ascens a Segona B després d'un play-off que es resolia a la tanda de penals, davant el Gerena andalús. Els pobletans s'estrenaran a la categoria de bronze després de superar l'eliminatòria d'ascens en el seu tercer intent en cinc anys. A la lliga regular, els granes acabaven segons, amb 69 punts, per darrere de l'Ascó. Escriu sobre la temporada de la Pobla de Mafumet el seu cap de premsa, el periodista Helder Moya.

Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

L'hem feta grossa
Un article d'Helder Moya

"Enguany la farem grossa!". Amb aquesta frase finalitzava la seva intervenció Denis Coch el 13 d'agost de 2014, en la presentació del CF Pobla de Mafumet davant els seus socis i aficionats. Pocs dels allí presents podíem imaginar que aquestes paraules s'acabarien complint al cent per cent deu mesos després. El diumenge 28 de juny de 2015 és la data màgica que queda gravada en la pàgina més important de la història del club. Després de 120 minuts i d'una emocionant tanda de penals el CF Pobla de Mafumet és equip de Segona B, per primera vegada des de la seva creació. 


A la lliga l'equip sempre ha estat a la part alta // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Un ascens que també compleix amb aquella dita que assegura que "a la tercera va la vençuda". El primer intent de la Pobla va ser la campanya 2010/2011, amb la famosa eliminatòria davant el Constància, en què els pobletans van quedar eliminats als despatxos. La temporada següent -tot i no poder pujar pel descens del Nàstic a Segona B- els penals davant el Ieclà a la final també van obrir una mica més la ferida. Aquesta, però, ha quedat ben cicatritzada amb la gesta aconseguida pels futbolistes dirigits per Martín Posse i el seu cos tècnic.

El míster argentí ha gravat el seu nom en or a la història de l'entitat. Primer, pel subcampionat aconseguit al grup V de Tercera Divisió. El frec a frec amb l'Ascó va arribar fins la penúltima jornada, quan tot va quedar decidit: segon lloc per als pobletans i títol del lliga per als de la Ribera d'Ebre. Precisament, l'equip de Miguel Rubio és qui més mas ha fet a la Pobla en aquest curs futbolístic, perdent els dos enfrontaments i encaixant sis gols en contra. I és que si per algun aspecte ha destacat, i molt, el conjunt del 'Cholo' Posse aquesta temporada ha estat per la seva seguretat defensiva. Fet que ha portat al porter Alberto Varo a aconseguir amb el primer Zamora (títol simbòlic al porter menys golejat) en els vuit anys que l'entitat ha estat a Tercera, i a l'equip a viure de la seva solidesa al darrere en una part tan important del curs com és el play-off.


Celebracions dels jugadors pobletans amb l'ascens a Segona B // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

En els sis partits disputats al play-off la Pobla només ha encaixat dos gols, tots ells fora de casa: un a San Fernando i l'altre a Gerena. A més d'aquests dos conjunts, el Tuilla tampoc va ser capaç de perforar la porteria d'un Alberto Varo immens en lliga. Recordem que el porter de la Canonja ha aturat tres dels sis penals que li han xutat al campionat, a més de realitzar grans actuacions i ser un home determinant amb Posse. El sistema de joc de l'entrenador argentí ha encertat en totes les tecles possibles: fitxatges, rendiment, conjunció de bloc, combinació de joventut amb 'veterans' de 24-25 anys, identitat i protagonisme en el joc. Un còctel que ha portat la Pobla a dir adéu al grup V de Tercera Divisió i a ser, amb només 3.500 habitants, el municipi més petit que la temporada 2015/2016 militarà al grup 3 de Segona B.

PD: Des de 2011 enganxat cada setmana a tercera.cat. La pròxima temporada ja no hi serem perquè La Pobla és equip de Segona B (què bé sona!). Però un servidor, Helder Moya, seguirà cada setmana llegint i informant-se del que passa al grup V de Tercera Divisió en una web que és imprescindible. Enhorabona, i felicitats per la gran feina. Gràcies!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada